Modelism - RHC Forum: MonsterTruck clasa de competitie?? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

MonsterTruck clasa de competitie?? Discutiile din topicul "La Palat"

#61 Useril este offline   SwatKat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 28 May 2009 - 12:02 PM

Asta am inteles, dar toata lumea vorbeste la modul general, iar generalizarile de felul asta nu fac bine nimanui, ci doar incranceneaza in sustinerea propriilor idei. Eu de exemplu nu stiu cine sunt cei care au sustinut inexistenta clasa MT la concursuri si acum, odata cu introducerea ei, n-au aparut... Insa discutiile au fost de la inceput la modul general, asa ca m-am simtit si eu inclus.
Cu asta s-a inceput:

Vezi postareaX-tra, la May 25 2009, 06:16 PM, a spus:

MT-isti de asfalt, raceri de caldaram, uniti-va .....va tavaliti prin praf ca nu aveti clasa separata, va rupeti in upgrade'uri, ne coplesiti cu cunostintele RC si nu ati aparut 1 ( unul ) la C-ta, RUSINOS.

Iar, nu inteleg de unde asta? E invidie sau ce? Ca n-ar fi frumos...

Vezi postareaon_off road, la May 27 2009, 09:34 PM, a spus:

nu va mai plangeti degeaba , ca n-are sens . nu ati aparut si gata . dar in schimb stiti sa va laudati la sectiunea de poze cu ce masini smechere aveti :lol: . si in special cei cu savage . si pentru ce bagati bani in ele ? doar ca sa va aflati in treaba ? doar de fun ? dupa cum zicea cineva , e un hobby foarte scump , si un sport si mai scump . dar , poti sa mergi si pe stock ca sa faci ceva performanta . totul e doar sa vrei , nu sa-ti tii masina de bling-bling ca asa e moda . cand am avut un buggy electric , am mers pe o mini pista de bmx cu un amic care avea un on-road , si am dat blana la masina .sarea de colo-colo , bashing la greu . si ma intrebat de ce nu am mila de masina ( frate , era off-road , daca venea la cursa isi tragea un glonte incap ). [...].

La fel si asta...

Vezi postarearanet, la May 27 2009, 09:43 PM, a spus:

Te chinui degeaba!... Au masini ca sa faca senzatie in parcuri, printre copii, care sa strige "mama, uite ce masinuta are nenea ala!" si sa traga liniute pe strazi pana enerveaza pe politisti... ce daca sunt de off-road, dau bine si pe asfalt si in poze... HALAL, ce sa zic?! Pierdere de timp. Daca mai credeam ca se poate face ceva in privinta acestei clase, acum sunt convins ca este o cauza pierduta!..

Nu vreau sa le iau apararea celor care au sustinut inexistenta clasa MT la concursuri, dar, repet nu stiu cine sunt, iar prin aceste postari m-am simtit si eu afectat. Normal ca intr-o anumita masura va inteleg, ca organizatori, sa va ofticati ca unii au stat cu gura ca nu faceti clasa separata MT si acum cand ati facut tocmai aia n-au venit.

Pe mine ma deranjeaza ca in acest topic i-ati amestecat pe acestia (si poate unii dintre ei chiar au avut motive justificate sa nu vina, dar asta nu-i treaba mea) cu restul (printre care ma numar si eu) care privesc modelismul ca hobby... Cred ca daca sunt "hobby-ist" am dreptul sa fac cate upgrade-uri doresc fara a mi se bate obrazul ca investesc mai mult doar asa, sa ma aflu in treaba. Si voi continua, la fel ca pana acum, cu bun stimt, sa cer voua sfaturi unde nu ma pricep...

Repet, e punctul meu de vedere, pentru ca m-am simtit si eu inclus in acest topic. Stima.
0

#62 Useril este offline   elbutchos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 28 May 2009 - 12:04 PM

Si eu sunt MT-ist inrait si va spun sincer ca daca trec 2 zile si nu ma dau cu masina nu mai pot dormi noaptea.
Cu toate ca imi doream din toata inima sa vin la concurs nu corespundeam cerintelor competitiei deoarece "sunt electric" iar sa fac 1500km dus-intors numai sa casc ochii nu este o afacere prea buna dupa pararea mea.

Eu propun ca daca se mai face un asemenea concurs, sa se faca mai pe centrul tarii.
Sunt sigur ca vor fi mult mai multi participanti la toate categoriile.
HPI E-Savage, GCM reaction diffs with HPI Blitz gears, Modified driveshafts, Superglide steering, Turnigy Trackstar 150A, Turnigy XK3665-B-2300KV, External BEC, Turnigy 15Kg Servo, Rulux Halfups, HPI Aggressors.
HPI E-Savage stock.
HPI Savage Flux stock.
0

#63 Useril este offline   ionut76 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1240
  • Inregistrat: 19-November 08
  • Interests:http://www.catia.ro

Postat 28 May 2009 - 12:10 PM

Deci discutam acum inutil. Ideea este ca se va scoate MT-ul din concursuri. Singura sansa ar fi sa ne luam altceva sau sa ne intilnim numai noi, MT-istii, la palat, in Politehnica, ca pina acum. Dar nu inteleg de ce trebuie sa plateasca toti cu MT pentru 4-5 care nu au venit la concurs desi s-au inscris.
Cursuri si carti CATIA v5 aici
0

#64 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 961
  • Inregistrat: 26-October 08
  • Interests:Automodelism

Postat 28 May 2009 - 12:17 PM

@SwatKat: in primul meu post din acest topic am spus

Citeaza

in plus nu inteleg de ce s-a agitat lumea si de ce au tot strigat ca nu exista clasa mt.... oare era doar o perdea in spatele careia sa se ascunda pentru ca nu au curaj sa se prezinte la un concurs?

daca ati citi cu atentie posturile nu v-ati mai simti lezati sau inclusi in aceasta discutie.
si inca o precizare: nu am facut parte din cei care au organizat acest concurs. doar am ajutat cum am putut.

Vezi postareaionut76, la May 28 2009, 01:10 PM, a spus:

Deci discutam acum inutil. Ideea este ca se va scoate MT-ul din concursuri. Singura sansa ar fi sa ne luam altceva sau sa ne intilnim numai noi, MT-istii, la palat, in Politehnica, ca pina acum. Dar nu inteleg de ce trebuie sa plateasca toti cu MT pentru 4-5 care nu au venit la concurs desi s-au inscris.

Mai omule, ce nu iti este clar? Costul de organizare si efortul depus de organizatori nu isi gaseste compensare daca la un concurs se prezinta doar 6 masini. Apoi nu vad cu ce ii afecteaza pe ceilalti MT-isti avand in vedere ca oricum nu vin la concurs (nu vreau sa o luam de la capat cu motive de neprezentare). Dormiti mai bine noaptea daca stiti ca exista clasa de MT la concurs sau ce? Ca nu imi este clar...

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
0

#65 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 28 May 2009 - 12:19 PM

De regula, la toate competitiile exista o clasa la care nu se stie daca se va tine sau nu concursul. Asa ca, daca la fata locului se prezinta un minim de 10 - 15 modele la start, clasa intra in competitie. Daca nu, nu. Asa ca ramane la latitudinea voastra sa va mobilizati/pregatiti pentru urmatorul concurs. Cu siguranta, daca va exista un numar minim de modele la start, clasa va intra in concurs.
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#66 Useril este offline   ionut76 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1240
  • Inregistrat: 19-November 08
  • Interests:http://www.catia.ro

Postat 28 May 2009 - 12:23 PM

Ba imi este foarte clar, insa nu inteleg de ce generalizati si luati o hotarire doar pe baza unei singure experiente. Sincer..si pe mine ma enerveaza faptul ca dintre atiti posesori de MT nu se gasesc vro 6-7 care sa sustina aceasta clasa aici in acest topic. Poate chiar nu ii intereseaza si clasa MT nu are ce sa caute in viitoarele concursuri.
Cursuri si carti CATIA v5 aici
0

#67 Useril este offline   SwatKat 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2009 - 12:24 PM

Vezi postareaporcofon, la May 28 2009, 12:57 PM, a spus:

in ceea ce priveste propunerea lui ionut, mi-am racit gura de pomana sau nu am fost pe intelesul tau?
in cazul in care e vorba de varianta 2, iti mai explic o data.
sa zicem ca tu ai savage iar eu am mini inferno. ne dam la un astfel de open propus de ionnut. eu merg corect iar tu dai in mine intentionat si imi rupi masina... ce zici tu ca se intampla in situatia asta? neexistand descalificare iti voi face masina guler :lol: scuze daca suna agresiv. exemplul este dus la extrem din toate punctele de vedere.
pe de alta parte, daca vi se pare atat de buna ideea, de ce nu va strangeti sa organizati aceasta intalnire?
sau asteptati sa o faca altii pentru voi?

sper ca de data asta sa fi fost clar pentru toata lumea iar discutia din acest topic sa devina utila si sa nu se mai invarta in jurul cozii

Am inteles, am explicat mai sus de ce am postat. Fara suparare. Eu m-am referit la altceva. Cred ca si la RR lumea s-a comportat decent, nu au intrat unii in altii cu avioanele, desi unele erau destul de mari iar altele destul de mici....
Nu e vorba sa se stranga toti odata, toate clasele, pe un singur circuit. S-ar putea de ex organiza o intalnire unde la fel, pe clase, sa se joace lumea. Poate fara transpondere, fara incrancenare. Sau cei cu MT sa se dea pur si simplu pe damburi, ca daca stam sa ne gandim, pentru asta exista MT. Nu pentru race, ci pentru joaca.

Ca poti participa la curse si cu un Mt e alta poveste. Dar initial nu cred ca asta a fost scopul construirii Mt-urilor.

Si nu spune te rog ca incepatorii ar trebui sa se ocupe de astfel de evenimente. Nu spun ca ar trebui cei cu experienta, nu pasez nicidecum responsabilitatea.

In fine, dupa cum am zis, e bine sa fim toti prieteni, chiar daca nu ne cunoastem personal si sa cautam intotdeauna calea amiabila, de mijloc...

"Ma inclin" ©, voie buna si "drive safe"! :)

LE. SI ca sa inchei, ideea lui ranet e cea mai buna, pentru toti:

Citeaza

De regula, la toate competitiile exista o clasa la care nu se stie daca se va tine sau nu concursul. Asa ca, daca la fata locului se prezinta un minim de 10 - 15 modele la start, clasa intra in competitie. Daca nu, nu. Asa ca ramane la latitudinea voastra sa va mobilizati/pregatiti pentru urmatorul concurs. Cu siguranta, daca va exista un numar minim de modele la start, clasa va intra in concurs.

Cred ca se poate face asta si atunci toata lumea ar trebui sa fie multumita.

Aceasta postare a fost editata de SwatKat: 28 May 2009 - 12:27 PM

0

#68 Useril este offline   X-tra 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 533
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 28 May 2009 - 12:24 PM

@SwatKat

Daca iesi la palat pe asfalt cu MT-ul ce inveti ?, daca tragi liniute 3,4,5 luni cu ce te alegi in afara de cauciucuri uzate ?, unde e progresul ???, plus ca cei care privesc va vor percepe ca pe niste copii mari care se joaca si atat.
Asa vezi un mod de promovare al automodelismului ???, plus ca e o brambureala totala, frecvente incalecate, siguranta voastra si a celor care privesc aproape zero.

Invidie !?!?!? poate doar parere de rau cand vad bani aruncati fara rost.
Tot pe forumurile de afara eu vad cum e trimis catre topicul unde deja s-a discutat subiectul nicidecum sa se raspunda de tz ori unei intrebari, tot pe forumurile respective vei vedea cum se discuta despre iesiri pe pista, din pacate momentan nu detinem asa ceva in bucuresti dar nu cred ca iesirea pe asfalt este o alternativa, inainte sa apara partia de ski a fost o improvizatie de pista offroad pe care chiar s-au tinut concursuri, pista facuta si intretinuta cu efortul colectiv al detinatorilor de MT din momentul respectiv.
Mi se pare firesc sa blamez detinatorul de MT in situatia in care 30-40 de oameni au stat in soare si praf ca sa vada 3-4 MT-uri, sa-i ajutam ca si ridicatori/mecanici dar cand alta clasa era pe pista sa nu aiba cine sa ridice modelul.
De aici vine si iritarea, s-a alocat timp, s-au facut calcule in functie de nr de concurenti anuntat care s-au dus in vant prin neprezentarea lor, de aici au urmat improvizatii, calcule facute pe genunchi ca totul sa iasa bine, efortul s-a dublat pentru unii dintre noi care voiau un pic de timp sa-si pregateasca modelul.

Evident este optiunea fiecaruia sa faca ce doreste cu timpul/banii/modelul sau dar, nu-i asa ca nu mai seamana a comunitate

Look left =========================================================================---> LEFT u moron !
HoBao Hyper 8.5 Pro > RB WS7
HoBao Hyper ST Pro > OS V-Spec
0

#69 Useril este offline   SwatKat 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2009 - 12:43 PM

Repet, eu inteleg foarte bine ce inseamna o organizare a unui eveniment. In cu totul alt domeniu am organizat si eu destule conferinte si stiu bataia de cap necesara rezolvarii tuturor situatiilor. Deci nicidecum nu-i acuz pe organizatori de ceva. Sa se ia aceste hotarari de includere/excludere a unei clase pe baza numarului de participanti. Normal, cu cateva zile inainte, sau poate chiar la momentul concursului, cum se poate dpdv organizatoric. Sa se colecteze taxele inainte si apoi treaba ta ca vii/nu vii... Sa se perceapa taxe mai mici iniante de concurs si mai mari in ziua concursului... nu stiu, solutii exista (aici am dat exemple din ce stiu ca exista la concursurile canine, unde am participat de multe ori)...

Voi spuneti aici ca nu se invata nimic din iesirile la Palat. Pai poate unii chiar nu vor sa mearga mai departe. Daca ai o masina 1:1 si mergi cu ea sa-ti rezolvi nevoile, nu inseamna ca ar trebui sa te duci si la concursuri, sa inveti sa fii pilot mai bun. Nu, pur si simplu o folosesti sa-ti rezolvi treburile.
Cam asa poate sta treaba si la modelism. Te distrezi, te destresezi (pentru mine asta e un lucru important), fara obligatii, cum s-ar spune... fara sa vrei neaparat mai mult...

IN fine, cred ca s-a scris prea mult pe acest subiect. Poate m-am bagat si eu ca musca-n... dar am vrut sa lamuresc cateva aspecte... Inteleg si respect pe toti, cunt convins ca solutii exista, cum sunt convins ca mereu va exista cel putin cineva care sa comenteze... (nu stiti ca si la nunta, oricat ai incerca sa multumesti pe toti, tot apare unul care sa comenteze ceva...:lol:) Asa ca cel mai bine e sa ne intelegem/ajutam/sprijinim reciproc...

Poate ar fi mai bine daca ar exista parcuri mai mari in Buc, unde sa ai o "târla" de locuri de dat, dar asta e deocamdata. (Avem in RO probleme mai mari decat inexistenta locurilor de joaca...)
0

#70 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 28 May 2009 - 01:06 PM

Vezi postareaelbutchos, la May 28 2009, 01:04 PM, a spus:

Eu propun ca daca se mai face un asemenea concurs, sa se faca mai pe centrul tarii.
Sunt sigur ca vor fi mult mai multi participanti la toate categoriile.

Daca se amenajaza o pista, cu siguranta se vor organiza concursuri. Chiar e de preferat existe varietate, pt ca 1 circuit e cam putin pt toata tara.

Dar nu inteleg de ce trebuie sa plateasca toti cu MT pentru 4-5 care nu au venit la concurs desi s-au inscris.

Se dramatizeaza prea mult. Sunt convins ca, daca la urmatorul concurs se vor anunta 15 MT-isti, se va crea o clasa separata pt ei. Eu cred ca nu ar trebui renuntat asa usor, pana la urma nu-i costa nimic pe organizatori sa anunte la urmatorul concurs si clasa MT. Daca din cei 15 nu se va prezenta o parte considerabila din ei, atunci chiar ca va fi nasol si clasa MT va deveni oaia neagra a concursurilor :lol:

In rest: PEACE!!!
0

#71 Useril este offline   XJ39 El'Diablo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 30-September 08

Postat 28 May 2009 - 01:26 PM

Vin si eu un pic offtopic pentru cei care stiu cu ce se mananca competitiile la noi , eu unul nu stiu decat 1/28

De curand mi-am luat un traxxas slash din considerente economice ca e relativ ieftin si cica al naibii de rezistent (fara prea multe piese rupte = portofel fericit) , intrebarea mea e:

As putea sa particip la ceva 2wd offroad electric la noi , m-as incadra ? Ca in alte tari stiu ca s-a facut o catogorie speciala pentru slash si sc10 , dar la noi cu probabil 5 astfel de modele in toata tara ...

Aceasta postare a fost editata de XJ39 El'Diablo: 28 May 2009 - 01:26 PM

* Kyosho Mini-Z MR02 ASF Stock
* Kyosho Mini-Z MR03 Modified by Kyosho, Atomic & Pn-Racing
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
* Associated B44 ma vinde
* Control by Spektrum[/color]
0

#72 Useril este offline   roland_fzj 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 903
  • Inregistrat: 07-November 06

Postat 28 May 2009 - 01:31 PM

Vezi postareaXJ39 El'Diablo, la May 28 2009, 01:26 PM, a spus:

Vin si eu un pic offtopic pentru cei care stiu cu ce se mananca competitiile la noi , eu unul nu stiu decat 1/28

De curand mi-am luat un traxxas slash din considerente economice ca e relativ ieftin si cica al naibii de rezistent (fara prea multe piese rupte = portofel fericit) , intrebarea mea e:

As putea sa particip la ceva 2wd offroad electric la noi , m-as incadra ? Ca in alte tari stiu ca s-a facut o catogorie speciala pentru slash si sc10 , dar la noi cu probabil 5 astfel de modele in toata tara ...

nu exista pista, tot in clasa aia intra si rutlerul dar...
0

#73 Useril este offline   hackerash 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-June 08

Postat 28 May 2009 - 03:03 PM

Vezi postareaionut76, la May 28 2009, 12:23 PM, a spus:

Ba imi este foarte clar, insa nu inteleg de ce generalizati si luati o hotarire doar pe baza unei singure experiente. Sincer..si pe mine ma enerveaza faptul ca dintre atiti posesori de MT nu se gasesc vro 6-7 care sa sustina aceasta clasa aici in acest topic. Poate chiar nu ii intereseaza si clasa MT nu are ce sa caute in viitoarele concursuri.

Daca ai fi citit ce am scris pe la inceputul post`ului ai fi vazut ca am sustinut si inca mai sustin clasa MT pentru concursuri si sa fie inclusa.
Cola, Ym: hackerash

Fazer Subaru Impreza WRC 4WD PureTen GP 1/10
Spektrum DX3S

"Un fleac. M-au ciuruit."
0

#74 Useril este offline   hackerash 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-June 08

Postat 28 May 2009 - 03:08 PM

Ca poti participa la curse si cu un Mt e alta poveste. Dar initial nu cred ca asta a fost scopul construirii Mt-urilor.

Daca te-ai uita si tu putin pe youbub o sa vezi REVO`uri la concursuri (schimbate cauciucurile, etc.). Deci sau asadar.... nu va mai ascundeti "dupe" dejte ca nu e frumos. Sunt multi cu MT din B si s-au prezentat foarte putini. Si sa ca rezolvam si faza "am fost de munca" Sa va zic ceva....eu i`am zis sefului ca am concurs la mare si s`a oferit sa`mi faca el tura de sambata si un coleg mi`a facut tura de duminica. Daca faceati si voi la fel cred ca se putea rezolva si cu un coleg sa vina in locul vostru. DECI ..... cred ca si sefii vostrii intelegeau sau colegii.
Cola, Ym: hackerash

Fazer Subaru Impreza WRC 4WD PureTen GP 1/10
Spektrum DX3S

"Un fleac. M-au ciuruit."
0

#75 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 28 May 2009 - 03:28 PM

@hackerash: s-a discutat si paradiscutat. Unii nu au vrut, altii au avut motivele lor, nu mai conteaza, ce a fost a trecut, important pt clasa MT e ca pe viitor doritorii (daca acestia exista in nr suficient) sa-si da mai mult interesul daca vor aceasta clasa in competitii. Pana la urma la asta se reduce tot. In rest sunt discutii inutile si total neconstructive.

Daca mai continuati discutiile pe aceasi linie, deja devine penibil...

Aceasta postare a fost editata de NIZ: 28 May 2009 - 03:29 PM

0

#76 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 961
  • Inregistrat: 26-October 08

Postat 28 May 2009 - 04:20 PM

Vezi postareaNIZ, la May 28 2009, 04:28 PM, a spus:

@hackerash: s-a discutat si paradiscutat. Unii nu au vrut, altii au avut motivele lor, nu mai conteaza, ce a fost a trecut, important pt clasa MT e ca pe viitor doritorii (daca acestia exista in nr suficient) sa-si da mai mult interesul daca vor aceasta clasa in competitii. Pana la urma la asta se reduce tot. In rest sunt discutii inutile si total neconstructive.

Daca mai continuati discutiile pe aceasi linie, deja devine penibil...

am cazut in penibil de ceva vreme... explicam si para explicam acelasi lucru.
undeva e o buba, ori nu zicem noi bine, ori sunt niste urechi, voit sau nu, infundate.
TRAIASCA MT!!!!

Aceasta postare a fost editata de porcofon: 28 May 2009 - 04:23 PM

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
0

#77 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 May 2009 - 05:12 PM

Inca nu anunt oficial date si zile si conditii dar se pregateste ceva in Bucuresti pe asfalt asa cum va place fara praf si denivelari cu parare de rau vor fi si curbe.
Mai mult ca sigur va fi si clasa open unde intra si ce MT vreti voi, un fel de open ceva demonstativ pe un circuit intr-un cadru organizat.

Ca organizator mi-a cazut fata cand buggy avea pe pista doar 3 ridicatori din cauza MT'ului.Ca fapt divers la concursul acesta 12 MT'uri s-a u anuntat.Din 12 au fost 7 si din 7 doar 6 s-au mai prezentat la finala.

Pana atunci topic inchis ca nu se intelege.
Vorbim la perete si va simtiti si insultati pentru ca am vrut sa veniti sa vedeti cum este.

Aceasta postare a fost editata de Flo234: 28 May 2009 - 05:12 PM

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu