Modelism - RHC Forum: Incepator fruntas vreau sa incep de maine sa zbor... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Incepator fruntas vreau sa incep de maine sa zbor...

#31 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 25 May 2009 - 10:34 PM

Inca ceva, nu uita ca pentru buget e foarte bine sa faci in real mai putin decat poti pe simulator!! Cascadoriile sunt spectaculoase dar foarte costisitoare. Daca stiam de simulator sigur aveam vreo 150 euro in plus in buzunar. Ia o telecomanda de fms si descurca-te la adaptat pt rf g4 . daca nu stii cum da-mi mesaj. Succes!!!
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#32 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 23-May 09

Postat 27 May 2009 - 04:26 PM

Gata baieti
Dupa o zapaceala totala am achizitionat urmatoarele:
1.statie COCKPIT 7 canale cu sinteza-multiplex
2.incercator L-6015 EQU-multiplex
3.acumulator Lipo 3/1-2500 18c(11.1v/2500mAh)
4.si acum..piesa de rezistenta kit Easy Gliter pro cu urmatoarea configuratie(cica e mai nou)motor Himax C3516-1130/v si regulator BL-37/II,am mai luat si 4 servo mai proaste
intelegand ca tot o sa le stric.
5.In ciuda faptului ca asamblarea nu a intampinat nici un fel de probleme ar fi luat (fara reglaje) cca.2-3ore max ,am pierdut o gramada de timp cu prelungitoarele de sevo care nu se
potriveau ,dute inapoi la magazin ia de 10 si 50 cm ca intermediar de 27 nu era si apucate frate si taie si lipeste.e si asta a fost o filozofie ca de ce avem nevoie adica pistol de lipit, cositor, decapant,
erau imprumutate asa ca iar dute si cumpara .E intr-un final l-am asamblat,dupa ce l-am inchegat am realizat cat timp am pierdut pe drumuri(vina nevestei ca io cumpar diverse scule si ia imi zice sa le duc in depozit la mama)si uite asa cum am nevoie de ceva cumpar altele(uitasem am mai luat si un multimetru sa vad cat scote alimentatorul pt charger(accepta max14v)iar cele de laptop nici unul nu este bun ,din 5 toate scot intre 15,5 si 18,2v asa ca am folosit la incarcare unul de la unCD-R exter care scoate exact 12v.si inca un pistol de lipit cu silicon.E in fine a fost gata
6.Acum vine partea delicata care fara amabilitatea lui Men care a venit la mine si mi-a facut reglajele de servo nu as fi reusit si cateva initieri in tainele radiocomenzi(adica mi-a facut "capul mare")ce trebuie sa fac ce nu trebe sa fac si uite tot asa saracu om a plecat de la mine pe la 1 noaptea,mare caracter MULTZUMESC inca odata pe aceasta cale.
Doream sa va mai spun ca mai trebuie centrat avionul si adaugat ceva greutate pe coada,(kitul vine cu 2 bile de lipit pe fuselaj in coada0,unii spun ca nu trebuie sa le pui altii spun ca da asa ca
am facut si si adica am pus o singura bila.Acum tot e greu de bot ,sa vad pe teren poate dau mai in spate packu si se echilibreaza.
0

#33 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 May 2009 - 04:30 PM

Aha... adica mai pe scurt, ai devenit MODELIST !
Bravo ! si pentru alegeri si ce a mai urmat. Ai fost indrumat corect si cu simt de raspundere.

Acum sa te vedem la zbor !
... cu picioarele pe pamant ...
0

#34 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 May 2009 - 04:37 PM

Am inceput vreo ora pe simulator dar sa mor daca stiu ce avion sa aleg ca sunt o gramada si dau cu ele de pamant nu reusesc nici o aterizare adica nu pot aduce zburatoru inapoi, se pierde in zare.\
Ma enervez pe tema asta ,Atept si eu un sfat o sugestie cum sa abordez problema la simulator.Ca daca majoritatea recomanda simulaor apai simulator sa fie ca dau cu ele de pamant dupa care intorc spatele vad Gliteru meu intreg stant in coltul camerei nevatamat si mai incep o cursa pe simulator si iar buuuuf.si tot asa.
Care iese vineri sau sambata pe Chitila sa ma ajute si pe mine in primul meu zborrrrrrrr,FARA SA BUSESC MODELUL macar nu prima oara.
0

#35 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 May 2009 - 04:39 PM

Merci Renatoa pt incurajari voi vedea pe camp ce iese
0

#36 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 04:46 PM

Daca ne-ai spune si ce simulator ai...
0

#37 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 May 2009 - 04:48 PM

softul se numeste aerofly professional de luxe folosesc radiocomanda
0

#38 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 04:52 PM

Pana gasim easyGlider, poti incerca acest Junior sport, foarte asemanator.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 May 2009 - 04:59 PM

0

#39 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 May 2009 - 04:57 PM

nu merge desc da eroare ,dar ce este asta?
0

#40 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 04:59 PM

Vezi postareacrocodilu07, la May 27 2009, 05:57 PM, a spus:

nu merge desc da eroare ,dar ce este asta?

Am postat inainte un model gresit, era pt alt simulator, vezi mai sus.
Dezarhivezi in folderul aircraft. Folderul sa aiba exact numele arhivei.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 May 2009 - 05:00 PM

0

#41 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 27 May 2009 - 05:02 PM

crocodilule. rabdare. arde. arde rau mai ales cand te uiti la model. dar daca nu te descurci in simulator, sper ca esti convins ca in realitate e mult mai greu datorita neomogenitatii aerului. deci pana nu esti in stare sa faci 8-9 aterizari din 10, stai cuminte in fata calculatorului :rolleyes:. sfatul asta l-am dat si altcuiva care si-a luat un minimag. tot asha il ardea. norocul lui ca nu avea baterii pentru el, si a exersat omu in simulator. si ghici ce. l-a bagat decat 1 data intr-un copac. atat. singurul incident.
modele pentru aerofly gasesti aici http://www.rc-sim.de/dl_engine/index.php?s...3c87554d4bb740f . au si easy glider sau ceva asemanator. bafta! sapt asta multi oameni o sa fie plecati la alba. deci rabdare...
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#42 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 May 2009 - 05:02 PM

Si il pune automat alaturi de modele de baza din soft?
0

#43 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 May 2009 - 05:11 PM

Ai dreptate Hash84 ma cutremura gandul ca am sa-l lovesc dar am sa bag simulator asa ca simulator, simulator si iar simulator ,multzam pentru sfaturi si ajutor am sa testez ce mi-ati trimis si va tin la curent.
0

#44 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 05:17 PM

Vezi postareacrocodilu07, la May 27 2009, 06:02 PM, a spus:

Si il pune automat alaturi de modele de baza din soft?

Interesant, la soft nu esti asa grabit ca la zburat... pana acum deja il dezarhivasem si eram cu ochii mari in ecran :rolleyes:
0

#45 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 27 May 2009 - 05:23 PM

felicitari pentru alegere ..foarte bune componentele (sa stii ca multiplex e firma mare)
0

#46 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 27 May 2009 - 08:31 PM

Are dreptate hash. Simulator cat cuprinde!!! Si abia apoi la zbor real.

Vezi, de asta e bine sa incerci macar o data simulatorul inainte sa te duci la camp. Doar asa iti dai seama ca de fapt nu ne nastem piloti de RC, ci trebuie sa invatam si sa avem rabdare.

Eu tot asa m-a mancat in fund, dar am zis sa urmez sfatul.
Mi-a luat o ora sa decolez cum trebuie (nu lumanare, nu cu angajare pe o aripa, etc); apoi inca o ora sa nu-l mai pierd in zare si sa il aduc spre mine si inca vreo 2 zile sa fiu sigur ca aterizeaza intreg APROAPE de fiecare data. Per total dupa o saptamana de incins simulatorul puteam sa zbor oarecum mai linistit ca stiu sa il invart in jurul meu si poate am sa si aterizez cu el intreg.
Diferenta la camp... MARE FRATE.. ca mai intervin multe alte variabile fata de simulator; mai bate si vantul, din mai multe directii nu ca pe simulator, mai conteaza si cum ai lipit modelul si pe unde are centrul de greutate + inevitabilele emotii (traduse in tremuratul rotulelor) ca in realitate daca ai dat cu el de pamant nu poti sa apesi restart si totul sa fie brand new ;)

Deci calm si rabdare si mult simulator. Eu cred ca ajung duminica la camp (pe Chitila), de obicei spre seara. Nici eu nu sunt foarte avansat in tainele aero, dar in lipsa altcuiva pot sa incerc sa ajut cu un sfat doua. Oricum ar fi, desi s-a mai spus de multe ori, daca tii la el nu fa prostia sa te duci singur la primul zbor, oricat de tare te-ar manca in popo

PS. Stii ce urmeaza dupa primul zbor? Mai mult simulator ;)

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 27 May 2009 - 08:32 PM

Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#47 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 27 May 2009 - 09:15 PM

Crocodile, ia-ti catrafusele duminica la camp. Nu te entuziasma c-o sa zbori, sau cel putin nu c-o sa-l zbori singur (mai ales decolarea si aterizarea). Eu sunt un ratangiu al HF anul asta, dar iti dau un picior de ajutor duminica la Chitila.

Inainte de camp:
- incearca sa pui CG-ul unde trebuie; daca e prea in fata nu e FOARTE mare problema (desigur, depinde cat de "in fata" este, ca daca e inaintea aripii AVEM o problema...);
- vezi daca putem "jongla" cu CG-ul (la Arcus de exemplu nu prea am loc de miscat acumulatorul, nu stiu cum e la E.G.);
- echilibreaza-l lateral in postura de zbor - sprijinit pe coada si pe varful conului elicei ar trebui sa nu traga stanga sau dreapta. Daca trage, vezi poate te ajuta sa lipesti bilutza aia ramasa in partea care se ridica;
- nu uita de manuale (sa le iei cu tine, si pe al statiei si pe al planorului si eventual ce mai ai p-acolo...);
- (stiu c-o sa mi-o fur pentru asta, dar) BAGA SIMULATOR LA GREU PANA ATERIZEZI PLANORUL LANGA TINE INTREG!!! - nu stiu cum sa mai accentuez asta; ai 3 zile pana atunci => MINIM 2 ore de simulator pe zi, mai putin => NASPA (asta daca vrei sa zbori si sa aduci animalul jos intreg, in caz ca te tine brandul sa incerci o aterizare);
- nu te stresa foarte rau cu lovitul; daca e sa-l lovesti usor nici nu simte, iar daca il palesti mai tare se repara cu superglue + scobitori, iar deformarile se rezolva cu apa clocotita. Ce ti-e si cu materialele astea moderne, dom'le...

Be there, or be square!
Ave
0

#48 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 27 May 2009 - 11:01 PM

Eu spun sa fiti mai realisti si sa spuneti ca reflexele nu o sa le faca in 6 ore. Antrenamentul pe simulator trebuie sa faca sa reactionezi fara sa gandesti caci de f multe ori se intra in criza de timp. Si daca reactionezi instinctiv ai timp si sa te bucuri de planor si treci mai usor si peste emotii. Crash se va face si datorita modelului deci oricum sa pui bani si de piese. Aerofly e ok dar nu imi mai place dupa ce am vazut realflight g4.  Succes!!!
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#49 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 28 May 2009 - 07:10 AM

Nu am zis ca se formeaza reflexele pentru acrobatie in 6 ore. Dar sa lansezi un planor, sa dai ture cu el si sa-l aduci usooooor jos... e relativ ok. Mai ales ca daca vine duminica la Chitila (in caz ca nu ploua) are cine sa i-l duca sus si cine sa i-l aterizeze, omul avand posibilitatea sa se invete cu comenzilela o inaltime sigura.

Acrobatia... mai incolo.
Ave
0

#50 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 28 May 2009 - 08:50 AM

Simulatorul la inceput e ca sa poti tine avionul in aer mai mult de 2 secunde. Daca ai sarit de cele 2 secunde, restul vin de la sine :wacko: chiar daca din cand in cand mai dai cu el in obiecte mult mai mari (cum ar fi mama Terra)
0

#51 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 28 May 2009 - 03:37 PM

Salutare fratilor bag simulator cu un model de planor care l-am introdus in soft prin amabilitatea lui Renatoa si merge treaba mai si aterizez fara sa-l busesc dar pe teren sa vedem ce'o iesi.
Merge cineva Sambata pe Chitila sa-mi zica si mie ca Duminica este serbarea fetitei si nu pot merge.
0

#52 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 28 May 2009 - 03:41 PM

Pentru Ave CG se afla la 70mm inspatelei aripii asa scrie in prospect.
0

#53 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 28 May 2009 - 03:42 PM

Hai ca m-am exprimat ca un cu.. CG se afla la 70 mm de la inceputul aripii
0

#54 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2009 - 03:52 PM

De la bordul de atac, asa se numeste.
0

#55 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 28 May 2009 - 04:06 PM

Desi in weekendul asta majoritatea au plecat la HF la Alba, sunt sigur ca si sambata si duminica vor fi piloti cu experienta pe Chitila.
E bine ca maine (vineri) sa iti anunti intentiile in jurnalul de pre-zbor de pe forum si vezi cine o sa isi mai faca simtita prezenta pe Chitila.
Eu unul sambata nu pot, dar duminica vin sigur.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#56 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 28 May 2009 - 06:36 PM

Merci pt informatii amandorura(Renatoa si Maverick)
0

#57 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 30 May 2009 - 05:28 PM

deci...cum fu?
0

#58 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 31 May 2009 - 02:31 AM

la ce vreme a fost nu cred ca a l`a zburat :angry2:
0

#59 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 31 May 2009 - 08:56 AM

URA ,a iesit soarele,haideti la zbor.Sa vedem un zbor de scces pe Chitila,bafta.
0

#60 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 June 2009 - 11:37 AM

Incepator fericit,am zburat.prima zi de zbor Duminica
Dimineata m-am dus la paluatul copiilor si prin amabilitatea lui Dragos_Avramescu am zburat de cateva ori fara incidente, la ultima aterizare insa a cazut putin in bot si a sarit o bucatica de elapor.pe care am lipit-o rapid.N-am avut stare si am plecat pe la ora 4 spre Chitila unde toti cei de acolo au fost ff.amabili si m-au ajutat ,merge super Easy Gliderul meu are un motor foarte puternic dar consuma un lipo de 2500mA in 10 min.(daca il forjez) In prima mea zi de zbor am avut onoarea sa zbor si o termica timp de cateva minute prin amabilitatea unui domn care a stat mai tot timpul
pe linga mine in caz ca ma pierdeam cu firea si nus ce sa fac ?(nu i-am retinut numele, sa ma scuze) pe aceasta cale ii multzumesc inca odata si tuturor celor de la care am invatat cate ceva.
O zi FERICITA m-am intors cu zburatorul intreg si am mai si zburat cu o termica . ma bucur nespus de mult.Fratilor nu mi-au trmurat piciorele dar in permanenta aveam un gol in stomac mai ales la aterizare unde efectiv i-mi tineam respiratia.Am uitat sa va spun ca regulatorul se incinge f repede (37A)din aceasta cauza nu mai raspundea la comenzi si unde credeti ? taman la aterizare ,dar nu au fost probleme.Am fost sfatuit sa-l pun deasupra pe fuselaj.unde nu am avut nici o problema,ramane rece.
Ma bate gandul la o termica ca tare frumos zboara dar o sa-mi spuneti ca ....BA.incepatorule stai in banca ta si invata vreo 2 ani si du'paia vorbim.asa ca nu mai zic nimic.O zi buna tuturor si ne vedem la sfarsit de saptamana,Daca vine cineva in timpul saptamanii sa-mi dea si mie de veste.Hai o zi buna.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu