renatoa, la May 20 2009, 04:24 PM, a spus:
Daca nu stii nimic de ESC-ul/motorul respectiv, a venit "in punga", cum poti afla daca are frana si in ce stare se afla?
Daca am inteles eu bine se considera frana pe ON cand nu se permite rotatia elicii (franezi axul mototului) si nu atunci cand incetinesti modelul (franezi modelul).
Chiar aseara am facut un test cu 2 chinezarii RC Smart (sau Smart RC) regulator+motor care bineinteles ca au venit in fundu' gol fara pic de documentatie.
Card de programare nu am asa ca din mansa la explorat. Dupa ce am descoperit care setare se refera la frana, am observat urmatoarele (cu motorul fixat, nu in zbor):
1. cand ceea ce presupun eu ca inseamna frana ON este setat, elicea se opreste foarte repede din rotatie (este franat rotorul)
2. cand ceea ce presupun eu ca inseamna frana OFF este setat, elicea se opreste mai lin, continuandu-si usor miscarea din inertie pana la oprire (banuiesc ca in aer miscarea lina ar fi continua, elicea fiind antrenata de curentul de aer din fata)
Eu asa cred ca poti sa determini starea in care se afla frana. Un pic empiric, dar in lipsa de alta documentatie might just work..
yr-zbg, la May 20 2009, 04:29 PM, a spus:
Eu folosesc frana pe on...si am salvat o gramada de elici.
Cand este vant sau cand zbor edge-ul sunt nevoit sa vin cu motor pana jos...si daca dai cu elicea o rupi.
Bafta!
Ce e drept sansele sa nimeresti cu elicea in pamant la aterizare (mai ales fara tren de aterizare; pe la spume) cu o elice in rotatie sunt mai mari decat atunci cand e statica, dar daca s-a oprit fix in pozitia in care musca din pamant.. nu tot o rupi?
Aceasta postare a fost editata de Maverick: 20 May 2009 - 05:10 PM