Modelism - RHC Forum: ajutor tachometru ... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

ajutor tachometru ...

#1 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 06 April 2009 - 12:03 AM

Am achizitionat un motor pentru freza , cu turatie variabila ( nu VFD ) . Vreau sa-i adaptez un sistem de masurare a turatiei ( tachometru ),
cu senzor non-contact ( optic sau laser ) . Stie cineva cum se face ? Sau de unde se poate cumpara un sistem complet ( senzor , afisaj , circuit
electronic , etc) ? Stiu in teorie cum functioneaza , dar nu sunt in stare sa construiesc chestia asta , poate e cineva dispus s-o faca , platesc !!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 480.1663.jpg

Aceasta postare a fost editata de katran: 06 April 2009 - 12:05 AM

0

#2 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 21-July 07

Postat 11 April 2009 - 12:31 PM

Cel mai usor ar fi sa ''adaptezi'' un pic ideie folosita la pick-upuri , adica un disc cu o gaura in el ... gaura trece peste o foto-dioda , apoi la un numaarator de impulsuri . ( am impresia ca exista chair kit pentru numarator de impulsuri cu afisaj la conex)
Oto si crevetii lui..
0

#3 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 12 April 2009 - 10:08 AM

Incearca sa adaptezi un turometru de aero.

Fixezi pe mandrina care se invarte ceva care sa aiba patru zone doua negre doua albe (eventual staniol) care sa alterneze intre ele. Cum ai imparti in cerc in patru so obtii 4 felii. Pui turometrul pe "elice cu 2 pale" si citesti turatia in rotatii pe minut. Vei vedea tu cat de jos si cat de sus duce in turatie. functie si de cat de bine fixezi turometrul, cum "desenezi" feliile alb-negru, etc.

O solutie dedicata nu e chiar greu de impelmentat daca stii sa o faci. Daca nu, atunci costa bani si fiind un unicat sau DOAR o bucata nu este nici ieftin.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu