Modelism - RHC Forum: caut o telecomanda mica si simpla - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

caut o telecomanda mica si simpla telecomanda

#1 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-March 09

Postat 28 March 2009 - 06:37 PM

inainte inapoi, stanga dreapta, 25 MHz... sau daca aveti o schema.

poate ca nu stiu sa caut pe forum.
0

#2 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 28 March 2009 - 06:46 PM

Salut
Nu merita sa te chinui sa faci tu o statie si un receptor in ziua de azi cand cu 70-80 lei iei o statie cu 4 ch. si receptor.Si cred ca ai vrut sa spui 27MHz nu 25. :)
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#3 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 29 March 2009 - 08:25 AM

Vezi postareacasper20, la Mar 28 2009, 06:46 PM, a spus:

Salut
Nu merita sa te chinui sa faci tu o statie si un receptor in ziua de azi cand cu 70-80 lei iei o statie cu 4 ch. si receptor.Si cred ca ai vrut sa spui 27MHz nu 25. :wacko:

da 27... eram putin obosit la taste, oricum nu-s nici macar incepator in din astea...
0

#4 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 29 March 2009 - 12:48 PM

Vezi postareaRus Liviu, la Mar 29 2009, 08:25 AM, a spus:

da 27... eram putin obosit la taste, oricum nu-s nici macar incepator in din astea...

dar pe masinuta asta am dat 25 lei, statia ce are?
0

#5 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 29 March 2009 - 01:39 PM

pai aia e ca nu prea are. N-are nici bataie, (cred ca) nici proportionalitate, nici mai mult de 2 canale..
0

#6 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 29 March 2009 - 05:17 PM

Pe masinuta aia de 25 de ron nu va merge o statie proportionala cu 2 canale cu servo-uri pentru ca pur si simplu masinutele alea nu au servo-uri....si nici regulator de turatie care sa fie controlat din statia ca un servo nu au.

Arunca masinutza si ia-ti una care tine de modelism si care merge de 500 de ori mai bine ca una de la metro de 25 RON....dar si costa de 15 ori mai mult. :unsure:
0

#7 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 29 March 2009 - 05:59 PM

Vezi postareacharlie, la Mar 29 2009, 05:17 PM, a spus:

Pe masinuta aia de 25 de ron nu va merge o statie proportionala cu 2 canale cu servo-uri pentru ca pur si simplu masinutele alea nu au servo-uri....si nici regulator de turatie care sa fie controlat din statia ca un servo nu au.

Arunca masinutza si ia-ti una care tine de modelism si care merge de 500 de ori mai bine ca una de la metro de 25 RON....dar si costa de 15 ori mai mult. :unsure:

mda... multumesc pentru nimic... io cer o schita, schema din aia veche, o idee ceva, si voi ma puneti sa-mi iau alta masinuta...asta e, n-am cum.
0

#8 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 29 March 2009 - 06:21 PM

Vezi postareaRus Liviu, la Mar 29 2009, 06:59 PM, a spus:

mda... multumesc pentru nimic... io cer o schita, schema din aia veche, o idee ceva, si voi ma puneti sa-mi iau alta masinuta...asta e, n-am cum.

Scheme se gasesc pe internet cate vrei, problema e alta: o sa coste mai mult daca faci tu o telecomanda simpla, in doua canale, decat daca o cumperi.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#9 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 30 March 2009 - 09:12 AM

Vezi postareaMLGore, la Mar 29 2009, 07:21 PM, a spus:

Scheme se gasesc pe internet cate vrei, problema e alta: o sa coste mai mult daca faci tu o telecomanda simpla, in doua canale, decat daca o cumperi.

ok... da cineva un site? si linku? daca sunt prea prost, iertati-ma, dar io nu am habar de cunostinte tehnice, doar vreau sa resuscitez masinuta aia amarata a lu copilu meu, si credeam ca e simplu, 2 tranzistori 3 condensatori, o antena si ceva rezistente...am facut un radio mic cand eram pionier...da am pierdut revista. asa ca daca nu se poate sa nu mai stresez lumea.
0

#10 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 March 2009 - 09:46 AM

Pai o telecomanda este formata din mai multe module , depinde cum ai vrea sa o faci , si cuprinde multe piese . Ex modul de alimentare , de emisie , de comanda , oscilator ... Un singur modul are in componenta un ic specializat , sau se pot folosii si tranzistori , dar este mult mai complexa cu tranzistori . Cel mai simplu mod de a construii o telecomanda este cu microcontroler , dar ai nevoie si de programator pentru microcontroler .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#11 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 30 March 2009 - 08:35 PM

Vezi postareaRus Liviu, la Mar 30 2009, 10:12 AM, a spus:

ok... da cineva un site? si linku? daca sunt prea prost, iertati-ma, dar io nu am habar de cunostinte tehnice, doar vreau sa resuscitez masinuta aia amarata a lu copilu meu, si credeam ca e simplu, 2 tranzistori 3 condensatori, o antena si ceva rezistente...am facut un radio mic cand eram pionier...da am pierdut revista. asa ca daca nu se poate sa nu mai stresez lumea.

Hai sa-ti spun ceva, dar nu te supara pe mine: daca nu esti in stare sa o repari p-aia veche, cum balamuc crezi ca poti face una identica de la zero? Cauta-ma maine si-ti dau 25 de lei sa-i iei copilului jucarie noua.....
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#12 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 30 March 2009 - 09:15 PM

Vezi postareaElicopter, la Mar 30 2009, 10:46 AM, a spus:

Pai o telecomanda este formata din mai multe module , depinde cum ai vrea sa o faci , si cuprinde multe piese . Ex modul de alimentare , de emisie , de comanda , oscilator ... Un singur modul are in componenta un ic specializat , sau se pot folosii si tranzistori , dar este mult mai complexa cu tranzistori . Cel mai simplu mod de a construii o telecomanda este cu microcontroler , dar ai nevoie si de programator pentru microcontroler .

ok ok...ce am vazut io cand am desfacut una era destul de simpla adica o placuta cu niste chestii...poate ca nu mam bagat unde trebuie..
0

#13 Useril este offline   Rus Liviu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 30 March 2009 - 09:17 PM

Vezi postareaMLGore, la Mar 30 2009, 09:35 PM, a spus:

Hai sa-ti spun ceva, dar nu te supara pe mine: daca nu esti in stare sa o repari p-aia veche, cum balamuc crezi ca poti face una identica de la zero? Cauta-ma maine si-ti dau 25 de lei sa-i iei copilului jucarie noua.....

Problema este ca nu mi-au dat in talciocul ala de 2 lei telecomanda buna (miau dat una care la interior era goala, deci am luat teapa, da masina este destul de faina) si nu stiu ce sa zic...
0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 31 March 2009 - 02:39 PM

Citeaza

ok ok...ce am vazut io cand am desfacut una era destul de simpla adica o placuta cu niste chestii...poate ca nu mam bagat unde trebuie..

Alea simple au in emitator un circuit integrat Tx2 sau Tx3 si in receptor unul Rx2 sau Rx3 pe care nu ai de unde sa le scoti decat tot dintr-o telecomanda de asta. Nu se gasesc de vanzare.

Citeaza

ok... da cineva un site? si linku? daca sunt prea prost, iertati-ma, dar io nu am habar de cunostinte tehnice, doar vreau sa resuscitez masinuta aia amarata a lu copilu meu, si credeam ca e simplu, 2 tranzistori 3 condensatori, o antena si ceva rezistente...am facut un radio mic cand eram pionier...da am pierdut revista.

Hai sa fim seriosi: daca te pricepeai indeajuns sa-ti faci una cu piesele ce se gasesc, nici nu cereai ajutor. Stiai singur ce sa cauti pe net si nu aveai nevoie de nici un sfat de la nimeni. Si ai fi stiut ca nu cu "2 tranzistori 3 condensatori" poti controla o masinuta.

Citeaza

asa ca daca nu se poate sa nu mai stresez lumea.

Nu se poate cu cat cunosti tu despre electronica asa ca... tine-te de cuvant.

Un sfat: cand cumperi din talcioc cere sa-ti faca proba. Si altul: daca mai treci pe acolo, zi-i vanzatorului sa ti-o schimbe cu una care merge.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 31 March 2009 - 02:42 PM

0

#15 Useril este offline   Sebathorus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 31 March 2009 - 11:44 PM

Varianta cu 2 tranzistori + etc+ etc... are sigur si bobine care trebuie construite si acordate iar fara scule si cunostinte ma tem ca nu o sa obtii mare lucru.

Ai mai multe variante la link-ul de mai jos. Sunt cu piese putine, dar specializate.
http://www.rentron.c...rol/remote1.htm

Da un google dupa "remote control schematic" si poti alege din zeci de scheme.
Logica te va duce din punctul A in punctul B. Imaginatia te va duce oriunde vei vrea.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu