Salut,
@stratos and @alexroad:
Aripile sunt proiectate, construite si testate de noi (nu lucrez singur- suntem o echipa de 2 oameni in cadrul unei firme specializate pe zburatoare!). Kit-uri ale acestor aripi (cu diferite finalizari: RTF, ready to radio etc.) pot fi disponibile si pentru vanzare daca exista cerinta pentru asa ceva- insa nu intentionez sa scriu mai multe despre acest lucru pe forum deoarece nu este permis.
Vor veni si cateva filmulete atat de pe aripa cat si de la sol. Imediat ce gasesc o modalitate de a le urca undeva pentru a pune link-ul aici.
Aripile sunt realizate din polipropilena, ranforsate cu carbon iar pentru anvergura mare si sarcina utila crescuta se realizeaza si structura cu nervuri si prinderi efective. Wingletii se realizeaza din material compozit cu miez sintetic. De asemenea pentru aripi acrobat se realizeaza o "piele" din material compozit pentru a obtine o structura rezistenta. Aripa din poze este propulsata de un motor Himax de 275 Watts cu un controller %^&&^%#$%&^ de 45 Amperi. Servo-urile sunt Futaba S 3003 iar partea radio e asigurata de un R-700 si emitator: Graupner MC-12. Pe ea este instalat sistem FPV (2.4 Ghz), OSD (va fi un review pe rhc.ro despre acest OSD), sistem stabilizare si, in viitorul apropiat autopilot. Ca si acumulatorii: pentru motor Lipoly 3200 mAh/ 11.1 Volti iar pentru video 1500 mAh/11.1 Volti (bineinteles tot Lipoly).
In proiectare nu prea as intra deoarece e mai mult de povestit si nu stiu cat de interesata e lumea aici pe forum de asemenea detalii- procedura ar fi: se tine cont de caracteristicile dorite de zbor si astfel se alege un profil (sau se creeaza unul aparte pentru cerinte mai speciale) precum si dimensiunile specifice pentru performantele dorite (stabilitate, sarcina utila etc.). Bineinteles pasii astia trebuie lipiti de alegerea motorului care conditioneaza ESC si bateria etc.
Am scris proiectare, constructie si testare in ideea ca sunt aripi facute de la zero (scratch building cum zice lumea in Vest) dar mai degraba pentru specificul acestui forum cred ca e mai interesant de vazut ceva de constructie si cum arata obiectul final impreuna cu zborul (e important sa zboare:D ).
MIG-29
Stratos, la Mar 16 2009, 11:30 AM, a spus:
Doar atat ? La topic spuneai ceva de proiectare, constructie ... Mai zi-ne, subiectul chiar ma intereseaza. Apropo de celalalt forum - in caz ca moderatorii decid ca nu poate fi mentionat trimitemi-l pe mi te rog. Aripile sunt construite de tine ?
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 16 March 2009 - 06:02 PM