Degradarea mufelor de la vaporii de benzina
Postat 16 April 2009 - 09:52 AM
Ce e de facut pentru prevenirea acestui fenomen? Mufele sunt graupner (unul din prelungitoare) iar cealaltalta este mufa stock ce-o venit cu regulatorul duralite deci teoretic "calitative"...
Sugestii?
Postat 16 April 2009 - 12:20 PM
Daca s-au degradat de la vapori, de ce ai probleme doar la mufele de alimentare ?
As tinde sa cred ca este vorba si de o supraincalzire a mufelor + prezenta vaporilor. Totusi, parca benzina de 2 timpi amestecata cu ulei nu mai este asa de agresiva ca benzina pura.
La mine, la masina de tuns iarba exista un capac sustinut cu doua piulite fluture cu exteriorul din plastic (in interior filetul este dat in bronz) care au devenit moi si putin lipicioase de la actiunea vaporilor de benzina.
Aceasta postare a fost editata de ERASER: 16 April 2009 - 12:20 PM
TEL. 0726.191.725
Postat 16 April 2009 - 12:34 PM
Calin, la Apr 16 2009, 10:52 AM, a spus:
Ce e de facut pentru prevenirea acestui fenomen? Mufele sunt graupner (unul din prelungitoare) iar cealaltalta este mufa stock ce-o venit cu regulatorul duralite deci teoretic "calitative"...
Sugestii?
Sunt la articole electronice tuburi de spray tip '' Kontakt '' care protejeaza partile metalice de coreziune !
Postat 16 April 2009 - 07:56 PM
Voi inlocui mufele si voi incerca cu spreiul ala "Kontakt" - merge si pe plastice?
Postat 17 April 2009 - 05:38 AM
Postat 17 April 2009 - 07:21 AM
Mai este o varianta ca avionul sa se incins ori in masina ori pe camp cu canopia montata, in soare (efect de sera) dar tot nu are sens deoarece doar anumite plastice s-au topit.
Ca solutie voi modifca urmatoarele:
- am deschis o gaura de ventilare sub componente. Asta ajuta si la eliminarea aerului impins de elice prin gaurocul enorm din capota (e yak totusi)
- voi inlocui mufele
- voi scoate mufa de alimentare afara din fuselaj pentru evitarea stropirii eventuale la scoaterea pompei dupa alimentare...
- voi inlocui mufele afectate si voi tine modelul la umbra mai mult
Aceasta postare a fost editata de Calin: 17 April 2009 - 07:27 AM
Postat 18 April 2009 - 06:45 PM
Calin, la Apr 16 2009, 08:56 PM, a spus:
Voi inlocui mufele si voi incerca cu spreiul ala "Kontakt" - merge si pe plastice?
Din cate mi-am dat seama spreiul Kontakt are in compozitie un acid care curata contactele metalice si o substanta uleioasa care ofera protectie in timp, iar materialul plastic nu este atacat.