Modelism - RHC Forum: Roboti - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Roboti motoare trans Tot

#31 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 July 2004 - 11:06 PM

Poate nu m-am exprimat prea exact in cuvintele "ideile tehnice"...
Textul citit printre randuri era mai degraba:
In TEHNICA mare lucru nu se mai poate inventa!

Nu vorbesc de stiinta in general, de latura teoretica sau de domeniile in care n-am descoperit nici 1% din ce exista. Vorbesc de tehnica cea de toate zilele pe care o stim, cea palpabila. Au trecut anii in care orice piatra legata cu sfoara era o mare minune a tehnicii, orice floc pus la bornele unui acumulator era o noutate tehnica si era brevetata ca inventie. A fost o perioada deosebita pentru pentru tehnica si stiinta in general. Cred ca imi pare rau ca n-am trait atunci. Dar au trecut anii aceia.

Vorbind de mecanica, toate mecanismele existente s-au studiat, nu vad sa apara nimic nou. Poate doar sa se si aplice cat mai multe din ele. Am ramas mirat cand am vazut cate exista si nu sunt folosite. Parghia o sa fie tot parghie multi ani de acum inainte si surubul tot surub. Nu ca nu s-or schimba, dar tot ce apare e deja previzibil si nu e nou, ci doar se va aplica...

Uite in domeniu aero, ce mare inventie poate sa apara? Poate alt principiu, dar constructiv s-a incercat totul. Si daca nu s-a incercat macar s-a simulat si se va incerca daca se va merita din punct de vedere economic, candva.
Adevarul e ca nu gandesc asa si sper sa apara mereu lucruri complet noi, care sa schimbe multe, dar e greu. Daca in 40 de ani apareau aproape zilnic noi componente electronice ca principiu acum se lucreaza cu aceleasi, la baza. Ca se micsoreaza o dimensiune, creste o frecventa sau altceva, nu e ceva nou. Se lucreaza la detalii, la caracteristici tehnice, la performante, la integrare. Cred ca exagerez si nu e cazul...

Daca demontezi cel mai nou si complicat robot din lume constati ca are elemente mecanice si electronice cunoscute, nimic nou. Altceva e nou. De reinventat roata nu stiu ce sa zic. Tare am impresia ca nu mai stim nimic de roata si ca merge reinventata. La ce facem noi, cred e bine sa ne mai amintim de ea, chiar daca-i inutil. E ca si cum ai incerca sa studiezi si sa speri ca descoperi cine stie ce in cazul motoarelor de CC, plecand de la spira in camp magnetic, strabatuta de un curent electric... Dar nici nu poti face mare lucru daca nu ai aceasta baza.

Eu zic ca incepem sa facem filzofie despre roboti. Mai bine incercam ceva concret. Uneori nu e bine de analizat foarte tare nici utilitatea unui lucru ca ajungi sa nu-l mai faci. Personal n-as cumpara un robotel (sa zicem un catelus faimos) de ultima generatie care face tot ce face. Si nici un robotel (umanoid) de 50 cm care poate face orice. Aveam de gand sa construiesc o proteza de mana (cu degete articulate si toate minunile comandata cu semnal mioelectric si tot ce mai trebuie) si mi-am dat seama ca-i aproape inutila munca. De ce nu exista oare? Ca tehnic se poate realiza. S-ar parea ca interfata om-proteza nu e pusa la punct, ca mecanica si partea de putere sunt rezolvate. Sau nu se justifica economic inca?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 July 2004 - 11:08 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#32 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 July 2004 - 02:08 AM

Pana la probleme complicate ganditi-va un pic cum puteti sa verificati FIECARE surum M3 din miile aruncate de-a valma intr-un buncar. Si anume lungime, filet ( ati vazut pana acum un surub care nu are spirala ci doar niste creste circulare unele langa altele ? ) inclusiv daca inceputul surubului este perfect, crestatura de surubelnita. Dupa aceea mai vorbim si de celelalte piese care intra intr-o priza. Toate trebuiau sa aiba dimensiunile perfecte...Este ceva extrem de complicat. Nu stiu cum fac altii. Am auzit de recunoastere cu ajutorul PC-ului... Oricum inainte de revolutie nu existau. Dar nici acum nu vad cum putem face practic. Aceasta-i partea cea mai complicata. Restul masinariei se poate face.
0

#33 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 22 July 2004 - 06:36 AM

Bitex, daca cauti si partea de protezare si microcurenti e foarte bine pusa la punct. Ti-o spun deoarece am avut un coleg care avea o fetita care se nascuse fara o mina din cot. A obtinut o sponsorizare si iau facut o proteza in germania. E adevarat putea misca doar 3 degete, dar semnalul de comanda era de la microcurentii din antebrat.
Ce am vrut eu sa zic de fapt a fost ca(cu riscul de a ma repeta) suntem deficitari la capitolul mecanica.
Un kit de robot nu inseamna musai o constructie standard. Cine a avut curiozitatea sa sape mai departe la linkul pus de mine a vazut poate si cluburile de lego si realizarile acestora.
Poate ca cele 900 de piese nu inseamna mare lucru, dar cel putin ptr un mecanic, partea de programare si computerul robotului inseamna ceva, plus ca tote piesele alea mecanice pot fi sigur combinate, intr-o structura ce se misca sau face ceva.
PROBLEMA E CE II SPUNEM SA FACA, SI CUM SA FACA!
Oricum mai devreme sau mai tirziu voi incerca si astfel de sporturi!
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#34 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 July 2004 - 06:45 AM

Vorbesti de ceva de facut, sau e doar o intrebare retorica? Una din materiile la care tin laborator este "Automate de control si servire". Stiu bine despre ce vorbesti. Toata ziua stau cu nasul in sortatoare, orientatoare, verificatoare si am si proiectat cate ceva... In sfarsit gasesc pe cineva care se mai preocupa si de astea! Poate stam la barfa mai mult!
Cu mici exceptii, e mai complicat sa faci ceva sa verifice "o forma" dupa ce piesele au trecut de prelucrarea care o realizeaza. Cel mai simplu e sa se verifice in timpul fabricatiei. Filetarea presupune deplasarea unei role spre piesa, lucru care poate fi depistat usor, la fel si cu crestatura. Am facut si materia care se ocupa cu recunoasterea optica a formelor (Echipamente pentru prelucrarea optica a informatiei). De fapt e electronica curata. Cu o electronica buna si rapida e faina metoda. Rezumatul rezumatului: se obtine imaginea dorita si se compara cu una din memorie. Originalul poate fi micsorat, marit, rotit in plan, rotit in spatiu sau in orice pozitie, ca tot este comparat corect cu un model etalon. Revin tot aicicu un PS. Plec la treaba.
0

#35 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 24-July 04

Postat 24 July 2004 - 08:46 PM

Super subiect sii eram curios daca mai sint sii altii pe care ii intereseaza asta.
Cei mai mistoo roboti pe care ii construiesti din hobby ( parerea mea ) si care iti
ofera sii satisfactii imediate sint cei gen insecta.
Singura problema intimpinata in constructia lor e aceea a pieselor in
special a panourilor solare

OK o sa pun in sectiunea dowload si modalitati de constructie sii necesarul
de piese ( poate ma contacteaza un admin si-mi explica cum pot pune aceste
documentati pe site)
Iar pentru ASASINUL fii mai explicit ce robot vrei sa construiesti.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1090694784.jpg

0

#36 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 July 2004 - 04:29 AM

Inca unul

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1090722550.jpg

0

#37 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 July 2004 - 04:45 AM

sii oricum pot fi de la cei mai simplii pina la unii complicati care raspund la stimuli optici sau de alta natura

uite aici necesarul de materiale sii poze care sa te ajute sa-ti faci o imagine
de ansamblu asupra constructiei.
poate colaboram in realizarea altor citeva modele.

arts List:
Panasonic 24x33 mm solar cell
4700uf capacitor (stores energy from the Solar Cell)
2 Solar engines made of 1381J voltage triggers, 3904 & 3906 transistors, 2.2k resistors, .22uf capacitors. The SE's store up energy until the voltage reaches the trigger point. The energy from the capacitor is then dumped to the motors, the trigger resets, and the process begins again.
100k potentiometer "head" (balances the two Solar Engines)
2 photodiode "eyes" (the photodiode in the most light has the lowest resistance. This causes the Solar Engine on the opposite side to fire and the photovore turns toward the light source)
2 pager "vibe" motors with the weights removed
2 Fuse clips to hold the motors

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1090723527.jpg

0

#38 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 July 2004 - 04:49 AM

sii urmatoarea care contine sii schema alectronica
costul total e in jur de 20 $ daca nu comanzi de afara piesele, ( vezi ca te rup astia la transport chiar daca
coletul are 100 g http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif )

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1090723777.jpg

0

#39 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 12-May 04

Postat 19 August 2004 - 10:13 PM

salutare

am gasit pe alt forum aceste filmulete cu batai dintre roboti

http://pcweb.mycom.c...02/05/robo-one/

http://pcweb.mycom.c...e/images/09.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/10.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/07.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/08.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/06.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/05.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/03.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/11.wmv
http://pcweb.mycom.c...e/images/02.wmv

poate intereseaza pe cineva....

cu stima,
woodpecker
0

#40 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 August 2004 - 03:07 PM

si cum te-ai descurcat in japoneza ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ohmy.gif
0

#41 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 August 2004 - 05:17 PM

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif ?!?!

la toate ma asteptam , numai la intrebarea ta nu...
pai nu m-a interesat japoneza...ca-s niste filmulete care merita urmarite...

nu-ti dai seama, sa bagi atatea motoare, servo-uri, electronica, alimentare, partea de telecomanda (care are nu stiu cate canale) in numai 30-50 cm de robotel ????

si eu ma uitam uimit pe discovery la concursul ala de roboti care sparg geamuri si imping seifuri , si aia nu au decat niste roti dedesubt plus ca nu fac mare chestie dar au cate 40-80kg.

cu stima,
woodpecker
0

#42 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 August 2004 - 07:58 PM

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif era o gluma man
si eu am fost la fel de placut impresionat ir microbul cu roboti il am mai de mult
am stat nopti in sir cind aveam dial-up ca sa vad robotei iar la tras filme nu ma gindeam atunci
acu am 3M si le vad instant
oricum daca te pasioneaza robotii si vri sa mai si construim cite unul trimitemi MI

s-auzim numa' de bine
0

#43 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 27 August 2004 - 07:22 AM

http://www.androidworld.com/prod10.htm

Take a loock in this site
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#44 Useril este offline   Mufa 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 05-October 04

Postat 05 October 2004 - 03:31 PM

salutare
0

#45 Useril este offline   Mufa 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 October 2004 - 04:12 PM

ok1Merge:)).Sunt nou venit in domeniul net si vreeam sa vad daca am facut bine inregistrarea:)
In primul rand vreau sa va salut pe toti si vreau sa va spun ca va apreciez enorm de mult.Am citit discutiile voastre si....sincer,nu credeam sa gasesc pe cineva ca voi.Sunt in anul 4 la o faka cu profil mecanic si ma bate gandul de 1-2 anisori sa "nasc"un robotel.Partea proasta e ca sunt cam || cu electronica si vad ca e nevoie mare de asa ceva aici.Am sa incep sa o descopar tocmai din marea pasiune de a face un "pasitor"(cum spuneti voi).Am citit cu placere cand unul dintre voi spunea ca a facut un brat.E fantastic.Eu as vrea si are sa ia nastere sigur un robotel(nu pe sine)ci cu picioruse sau roti(fiind o varianta mai buna spuneti voi si.am incredere in asta deoarece nu am vechime in asa ceva)pe care sa ampasez(capul)oun webcam.Acest lucru nu ii va permite robotelului sa faca o deplasare enorma in metri din cauza firului de la wcam insa are sa fie ok si asa.Daca aveti vre-o varianta a cum se poate "lungi"firele din webcam pentru o deplasare mai mare,va rog sa-mi spuneti.Sa incep cu ce as vrea de la robotelul nostru:
-o miscare cat mai lina)fara socuri)
-o rotatie o rotilor pentru schimbare de directie pana la 90 grade
-tramsmisie independenta pe fiecare roata din fata(ma gandeam la 4 roti in total)
-schimbarea directiei sa se faca doar cu ajutorul rotilor din fata,cele din spate asigurand doar capacitate portanta a robotelului si mentinere de echilibru
-nu am nevoie de punte si suspensie:)
-o miscare fata-spate controlata
-webcam-ul sa poata efectua o miscare de maxim 359 grade avand astfel o pierdere de pana la 2%(zic bine oare?).Miscare in plan orizontal
-eventual telecomanda sau comanda computerizata(asta ar fi mai greu spun eu)
-miscare a webcam-lui de la pozitia de orizontala initiala ,in sus ...mai exact orizontal-verical-orizontal180 grade independent de miscarea de rotatie orizontala in jurul axei z.
Ma gandeam ca deplasarea ar fi aproximativ simpla introducand un simplu motoras de "casetofon"sau combina insa nu stiu daca ar putea dezvolta o turatie necesara,o putere pentru deplasarea aproximativ usoara a intregului ansamblu.Partea de schimbare de directie controlata mi se pare mai dificila in deplasarea lui.As putea lua o masina cu telecomanda insa nu m-as simti bine.Nu ar fi munca mea.Dati-mi idei ls si plz.Partea cu webcam-ul si rotirea lui in jurul axei z o vedeam prin folosirea unui rulment radial -axial cu bile sau role,insa poate nu e o idee prea buna.Partea la care inca nu am gasit raspuns este miscarea de roatie a webcam-ului in jurul axei x.Doresc sa fac o miscare doar de 180 grade pentru a nu complica mai tare mecanismul.Daca reusesc asa ceva atunci acopar toate cele 6 grade de libertate si as avea un mecanism compus...perfect.Se pare ca as avea nevoie de 3 motorase.Ma insel?unul-deplasare,unul-rotire pe orizontala,unul-rotire pe verticala cu 180 grade.Rotile din fata vreau sa le fac printr-o cupla cinematica de tipul r-t-r.As folosi chiar si o cremaliera pentru schimbarea de directie.Viteza de rotatie a rotilor o vreau cat mai mare dandu-mi simplitate in manevre.Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si idei care sper sa vina din partea voastra.va las id-ul de pe messenger in caz ca doriti sa ma aveti in lista voastra si sa povestim pe tema aceasta.chiar mi-ar face placere."mufa_triball" Sper ca nu v-am plictisit cu micul roman insa sunt surprins si bucuros ca v-am gasit. cu respect enorm,mufa
0

#46 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 October 2004 - 09:11 PM

mufa....vroiam sa-ti scriu un raspuns lung si elaborat....dar cel mai bine ai merge la TIB.

acolo am vazut un robotel care face ce vrei tu....mi se pare ca la stand la universitatea tehnica bucuresti.....arata super...

(sau macar roaga pe cineva din buc sa mearga sa-i faca niste poze sau poate sa-l filmeze putin).

succes!
0

#47 Useril este offline   Mufa 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 October 2004 - 02:12 PM

Nu prea am cum sa pozez si nici cunostinte nu am in buc.Insa...merci....poate imi dai si alte idei sau poate cooperam intr-un fel sau altul
0

#48 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 October 2004 - 02:22 PM

@ Mufa
daca te uiti pe toate linkurile care au fost postate o sa gasesti ce vrei tu sa faci
inclusiv un robotel care facea un cub si pe care il citea prin intermediul unui web cam

Aceasta postare a fost editata de ice.age: 07 October 2004 - 02:23 PM

0

#49 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 October 2004 - 08:09 PM

Am tras si eu o tura pe la TIB si am vazut robotelul... E cumparat cu bani dintr-un contract de cercetare si "facut" ca proiect de diploma. E un fel de lego, de montat in 15 minute. Se poate cumpara si pe net. Nika interesant. Sorry.
0

#50 Useril este offline   Mufa 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 October 2004 - 01:25 PM

AM gasit o idee fainuta printre adrese si cred ca am sa ma folosesc de ea.E vorba de un robotel(paianjen) cu 8 picioruse extrem de simplu.Locomotia o face cu ajutorul a doua motorase(eu am sa folosesc 2 motorase de casetofon cu casti)identice ca putere.Normal sa fie identice pentru a da aceeasi putere...acelasi raport de transmitere deoarece am nevoie de 4 roti dintate identice(din plastic ca sa fie usor)si 3 roti dintate din plastic tot identice amplasate intre cele 4 mari pentru a avea acelasi raport de transmitere.Imi trebuie in total 8 roti mari dintate identice(acelasi numar de dinti,diametru si grosime...)si celelalte 6 roti identice mai mici.Dati-mi idee de unde sa le scot.Schimbarea de directie o fac prin blocarea unui motor.Se produce astfel o rotatie fortata si bine are sa fie si asa:)).Faza e ca tare multe cabluri o sa fie si transformatoare.Asta doar pentru deplasare..e naspa da si asa are sa fie bine.M-am gandit sa fac o incarcare cu energie solara din calculatoarele de buzunar insa nu stiu cum sa le leg :in serie sau in paralel? Si cam de ce marime as avea nevoie.Panou solar:) .Faza de pe el-al doilea mecanism(webcam-ul de care va spuneam) am o idee luata de la camerele de supraveghere din banci.Are toate cele 6 grade de libertate insa implica vre-o trei motorase si el.Pana acum am 4 si doar doua sunt identice.Cu toate ca celelalte nu sunt identice face faza mai faina.Viteze diferite de rotatie.Mi se pare super fain
0

#51 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 October 2004 - 02:00 PM

p-anourile le legi in serie pt voltaj mai mare , ca la baterii
0

#52 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 October 2004 - 04:19 PM

In anii trecuti am vazut la TIB o firma care aducea celule solare mai serioase. Anul asta n-am mai vazut-o, dar se pot gasi oferte pe net, chiar in Romania. De regula le poti lega ca pe baterii, in serie sau paralel. Se gasesc insa si palci sau panouri mai mari, care pot asigura curentul electric direct cu caracteristicile dorite (U si I).
Cele de calculator sunt destul de mici si scumpe. Vezi ca nu toate calculatoarele de buzunar la 15.000 lei au celula in locasul ala. In 100% din cazuri acolo e o bucata de plastic frumos colorata si lipita...
"Marimea" panourilor e legata de consumul pe care doresti sa-l asiguri, in functie de motoare si circuite, in cazul in care faci ceva autonom. Parerea mea e sa incepi fara panouri, cu alimentare clasica si comanda cu PC-ul, apoi sa treci la microcontroler si abia apoi sa asiguri autonomia. Autonomia fara o logica de functionare bine facuta e inutila. Daca ziceai ca folosesti o camera video se simplifica treaba, merge facut un robotel autonom.
Roti dintate mici, ieftine si identice poti gasi la magazinele de electronice drept piese de schimb pentru casetofoane. Vezi ca sunt cateva tipuri de roti, ai grija ca alea duble de cele mai multe ori nu au acelasi modul (nu poti angrena roata mica cu cea mare daca doresti asta).
Camerele video de supraveghere rar au mai mult de 2 grade de libertate si anume doua rotatii. Una in plan vertical si alta in plan orizontal. Nu e necesara si rotirea axiala a camerei ca e ca si cum ai vedea imaginea aplecata. Si translatii n-am vazut la nici una, desi se pot face daca e musai, dar cu alta mecanica. Motoarele nu e necesar sa fie identice, ca nu ai miscari simultane identice pe nicaieri. Pot fi facute cu orice motoare. E bine sa aiba tensiune de functionare apropiata ca valoare. Spui: "Faza e ca tare multe cabluri o sa fie si transformatoare". La ce transformatoare te referi? De ce ai nevoie de ele?
Spor la treaba!
0

#53 Useril este offline   Mufa 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 February 2005 - 02:43 PM

Domnii mei.Am pornit la treaba.Placa de baza o fac momental(intr-un prim proiect din placaj de traforaj.Mai pun si niste leduri ca semnalizare:)). Idei sunt,piese sunt...sa vedem cum stam cu practica.Folosesc si pinion-cremaliera.Pentru inaltare;)
0

#54 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 24-February 04

Postat 24 February 2005 - 04:40 PM

mai baieti ... vreau sa mi fac si eu un biped care sa mi aduca berea....m am tot gandit cum sa l fac... si am cateva planuri... ideea ca re ma framanta pe mine...e (aceeasi ca la toate proiectele) de unde iau eu niste motoare ieftine si bune pt asa ceva... am incercat sa ma inspir de pe mai multe site uri si am vazut ca aia folosesc servouri...problema mea e ca un servo e min 600 000 lei asa ca la pretul asta.. cate servouri am nev... imi iau un bax de bere si nu renteaza .... asa ca vin si eu cu o rugaminte... de unde sa iau eu niste demultiplicatoare functionale gen melc roata melcata...(sa nu va ganditi la mecanisme gen surub piulita ... nu e bune ... demultiplicarea e prea mare si sa fac un pas imi ia prea mult)
o alta problema e cum isi tin roboteii astia echilibru ca eu nu am vazut nici un fel de senzor...
p.s. : toate demultiplicatoarele tr sa fie identice...(asta e defapt problema esentiala)
0

#55 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2005 - 06:15 PM

Daca vrei IDENTICE si la FEL:
SOLUTIA1:
Mergi mataluta ce desenele de pese la un meser de prin IMAMUS sau agmus cum s-o mai fi chemind si ti le face el! Problemuta o sa fie la carcasa!
SOLUTIA 2:
Din dezmembrari de la pese auto motoarele de stergator de parbriz au angrenaj melc roata melcata
Solutia 3 :
Mai erau pe la CFR niste motorase puternice cu reductor pe la semnale. S-ar putea sa mai gasesti pin dulapuri la baieti stringatori

Acu depinde de forta de care ai nevoie sau turatia de care ai nevoie!
DA motoarele pas cu pas de imprimante nu-s bune?
Alea de CC cu reductor cum le controlezi? EnCODER? Cam scumpa solutia!
Sa nu existe confuzii!
0

#56 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 24 February 2005 - 07:00 PM

Citeaza

mai baieti ... vreau sa mi fac si eu un biped care sa mi aduca berea...

Pt. asta e mai simplu sa dresezi un patruped. Cu un walkie talkie atarnat de zgarda si o camera video intre urechi poate fi comandat de la mare distanta.

Problema e ca trebe vaccinat si scos afara de 2 ori pe zi. (desi cu dispozitivu de mai sus poate fi trimis afara in mod telecomanda)

cezar
0

#57 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 24 February 2005 - 08:01 PM

Mai bine te insori! Daca te porti frumos cu nevasta si ai cu ce, iti aduce berea din frigider fara telecomanda. Parol! Ba chiar si de la magazin... Cel mult cu comanda vocala. N-ai nevoie de autorizatie si alte alea de modelism, da' platesti la greu toata viata altele... Parerea mea!
0

#58 Useril este offline   wingless 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 14-November 04

Postat 24 February 2005 - 08:03 PM

vas86, la 24 Feb 2005, 17:40, a spus:

o alta problema e cum isi tin roboteii astia echilibru ca eu nu am vazut nici un fel de senzor...

Salut: Uite o adresa: http://www.havingaso...BiPed/BiPed.htm
Daca o sa observi in poza "pasitorii" B) au "talpa" mai lata a.i. cand ridica un "picior" poate sa ramana in echilibru
E o chestie usor de implementat si functioneaza(doar ca nu poti sa faci pas prea mare, banuiesc...)

___Andrei
Yes there are two paths you can go by/But in the long run/There's still time to change the road you're on...
0

#59 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2005 - 08:12 PM

bitex, la 24 Feb 2005, 20:01, a spus:

Mai bine te insori! Daca te porti frumos cu nevasta si ai cu ce, iti aduce berea din frigider fara telecomanda. Parol! Ba chiar si de la magazin... Cel mult cu comanda vocala. N-ai nevoie de autorizatie si alte alea de modelism, da' platesti la greu toata viata altele... Parerea mea!

Problema e sa nu se inimple invers!

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 24 February 2005 - 08:13 PM

Sa nu existe confuzii!
0

#60 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 24 February 2005 - 08:25 PM

Problema cu echilibrul e oarecum rezolvata la casele mai mari. Mai greu e cu viteza de deplasare. Adica ori una ori alta. Am pe un CD un film cu o structura pasitoare bipeda care se deplaseaza in toate modurile posibile (alunecare, pasire etc, etc, ba chiar apasa pe butonul de la lift tot cu piciorul).
Dar se lucreaza numai cu reductoare armonice, motoare ultimul racnet si inca exista traditionalul kilometrul de cabluri, intins dupa structura... Unele colective au construit robotii la care studiaza aterizarea dupa un exercitiu la paralele si aproape c-au reusit.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu