Roboti motoare trans Tot
Postat 24 February 2005 - 08:45 PM
Totusi sunt roboti care isi schimba centrul de greutate...(am vaz in filmuletze) si i am controlat in talpa si nu aveau nik......intrebarea vine.. de unde stii ca ai miscat destul centrul de greutate daca nici nu poti sa il sesizezi intr un oarecare mod...Imi e clar ca daca nu schimb CG ul robotelu va cadea...deci ma gandeam la niste senzori de presiune... dar ce senzori.. cum sa arate...nu masor pres. dintr un tub ca asta e f usor ..
P.S. :Daca mai aveti idei de procurare(eu am sa le incerc pe cele recomandate )in caz de nu reusesc sa gasesc...
P.S2:A facut careva un robot biped?
Postat 24 February 2005 - 08:56 PM
Dinpunct de vedere electronic pt mine treaba cu electronica e oarecum putin... roza dar ma gandesc la ce miscari tr sa aibe piciorulu robotului si la ce sistem electromecanic il va misca suficient rapid si precis.. treaba asta al mine e albastra... poate lui bitex e roza B)
Oricum rotile o sa fie prezente inca mult si bine iar folosite cum trebuie sunt mai bune ca piciorele...si chiar nu pricep la ce ar trebui biped...
In concluzie solutia cu sotia (prietena, amanta..etc) e destul de eficienta daca stii pe ce butoane sa apesi mai ales ca in cazul ei piciorele sunt f f importante B)
Postat 24 February 2005 - 09:20 PM
din punct de vedere mecanic treaba nu e simpla ... dar nici extraordinar de complicata eu ma gandeam sa fac mai intai partea mecanica cu toti senzorii pe ea si apoi sa iau o interfata pe care am mai utilizat o (si care am lasat o in stare buna de functionare ultima data.... cred).. si apoi sa incep sa programez motoarele alea incat rezultatul final sa fie mersul biped...
.. cu siguranta nu v a merge cu 1 m/s ca vreau sa il fac de cam 0.5 m si pasul nu are cum sa fie de 1 m .ma mai gandeam la un pendul care sa fie perpendicular oricand pe supraf si sa masor inclinatia robotului la un moment dat... dar pendulul ala are si inertie......ma gandeam sa modific niste semireglabile din plastic prinse cu o tija care sta pe sol...si in functie de inclinatie sa am o dep liniara a rez cu inclinatia...dar oricum.. nu e prea viabil... alte idei si sugestii daca aveti... ok...
Postat 24 February 2005 - 09:29 PM
vas86, la 24 Feb 2005, 21:20, a spus:
si ai facut vreunul pana acum?
nu intreb cu rautate.
daca raspunsul este da poate viu si eu intr-o seara cu sticla de vin aferenta sub brat sa-l vad si eu..... B)
acu am vazut ca esti din iasi.
da pentru un robot tot viu!!!!
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 24 February 2005 - 09:30 PM
Postat 24 February 2005 - 10:05 PM
primu...o broasca .. s a sinucis saraca in aceeasi zi asa ca nu o mai punem.
cand eram tanar si ferice am facu un brat robotic... si l am dus la procopiu...vreo 2 ani m am plimbat cu bratu ala la procopiu....
bratul ala a fost filmat si la m.bit .. o televiziune ieseana care emitea din 2 in doi si m a chemat unu in emisiunea lui sa i zic cum mere robotelu..(imag ca a fost mare eveniment).. ... pana la urma a treb sa l casez si pe asta ca aveam nev de motoare... si am facut un altul.... o masinarie cu vreo 12 roti tare impresionant... si pe ala l am dus la procopiu dar nu a fost chiar asa de impresionant...m ai aveam unu care nu l am terminat ... (anu ala nu am fost la concurs imagin. ce tragedie ) ...anu urmator am fost cu un aeroglisor (prietenii stiu de ce B) ) comandat prin pc ala a mers f bine numai acasa la mine .. la constanta la faza pe tara am mers cu un mijloc de tr in comun si l am strivit..(o parte era din polisiren) .. am rep eu o bucata din el sub ochii comisiei care se enervase.... un alt proiect facut a fost un mobil pe patru roti... si l am sistat din lipsa de chef si de bani si nu stiam ce sa fac cu el cand il voi termina... si acuma ista... bipedu care il am in cap de mai bine de 3 ani asa ca sper sa nu fi uitat ceva ... mai am tot felu de prostii facute .. dar din pacate au fost duse la casare si nu am nici o dovada... .a mai ramas doar aeroglisorul si kestia pe 12 roti amandoua cu partea electronica busite....(eu le am busit si sunt mandru de asta) .. problema e ca eu am ramas dependent... am anotimpul "creatiei" in care daca nu fac vreo prostie de genu...cedez nervos....DA SUNT VLAD VASILIU SI SUNT ROBOholic... daca e sa zic asa ...+ ca anu asta e ultimul meu an la liceu si nu mai ajung la Procopiu B)(.... asa ca ajutati un biet ... ...elev.... sau mai bine nu l ajutati ca nu se stie ce iese..
P.S. eu zic sa nu vii la mine cu O sticla de vin .... cu mai multe te primesc:P
PS2 a mai ramas si o parte din brat....acuma m am uitat...
Postat 24 February 2005 - 10:57 PM
motoarele de imprimanta dupa cum stii sunt pas cu pas.ar trebui 4 .. asta inseamna 4module de comanda ... si asta e destul de complicat...si pe de alta patrte am motoare pas cau pas de la floppy mare de 5 .. asa ca ar fi o solutie... pe de alta parte... ma complic f tare cu schema + ca nu am nevoie de o exactitate f mare a miscarii.. nu tr neaparat sa misc piciorul cu 5 grade poate sa fie si 6 ca nu ma deranjeaza prea tare...(reamintesc ca e mic de inaltime si daca eu ridic in fata piciorusul nu v a fi o problema cu echilibru)
comanda motoarelor Dc e f simpla cu 4 tranzistori si cateva rez(mai exact 4 + 4 diode de protectie pt autoinductie)
daca vrei o schema iti dau cu cea mai mare placere
Postat 17 March 2005 - 07:53 PM
Postat 18 March 2005 - 11:27 AM
mai da daca mai ai din astea http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Postat 02 April 2005 - 02:09 AM
plus ca motorasele alea sunt foarte mici, nu stiu cumi ai putea sa lucrezi cu ele.
Incearca sa faci ceva cu motorashe mai mari si abia apoi treci la miniaturizari.
Sau mai bine vorbesti cu bitex ca te lamureste el:).
succese.
Postat 24 July 2005 - 10:09 PM
woodpecker cu antele alea 2 se pot detecta obiectele care apar in fata robotului. f simplu...tranzistori
un link de inceput
http://www.geocities...6897/beam2.html
Aceasta postare a fost editata de Rares: 24 July 2005 - 10:16 PM
Postat 25 July 2005 - 08:32 AM
PS de unde pot face rost de motorashele alea :D
Aceasta postare a fost editata de D3xt3r_Jr.: 25 July 2005 - 08:55 AM