Modelism - RHC Forum: yak 54 de la art-tech - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

yak 54 de la art-tech sau istoria pasarii

#1 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 18 February 2009 - 12:56 AM

poate o sa vi sa para ciudat, dar asa cum pasarea %^&&^%#$%&^ renaste de fiecare data din propria-i cenusa, asa si acest micut model a meritat sa renasca.

prima data l-a reconditionat TYPER, dupa ce un planor l-a taiat in doua. reparatia a fost excelent executata (cel putin asta este parerea mea) iar modelul a zburat f bine.

Fisier atasat  08022009_006_.jpg (104.7K)
Number of downloads: 923

apoi a intrat in posesia mea. l-am zburat sambata trecuta si mi-a placut. un adevarat trainer slow fly 3D as zice. dar mi-am propus sa-l fac sa arate si mai bine. poate e nebunia mea, poate nu.

pt inceput l-am demontat bucata cu bucata.
l-am decolantat, pt a putea sa-l revopsesc. apoi pt a indeparta vopseaua originala, am folosit un smirghel mediu. am curatzat cat am putut de bine (mama lor de chinezoi, au o vopsea sa le traiasca), dar tot a mai ramas un pic.

pentru revopsire, am luat de la dl Andrei vopsea acrilica la spray (rosu, galben, albastru).
ca si schema de culori si sursa de inspiratie, am folosit imaginea unui model al celor de la Groupe Tranchant, cu ceva modificari, normal. sa traiesti Romulus pt sursa de inspiratie

Fisier atasat  1063432.jpg (309.19K)
Number of downloads: 945

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 18 February 2009 - 01:04 AM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2009 - 01:01 AM

dupa ceva chinuri cu sabloanele de vopsit, iata ce a iesit:

Fisier atasat  IMG_5691.JPG (83.23K)
Number of downloads: 679 Fisier atasat  IMG_5692.JPG (87.63K)
Number of downloads: 632
Fisier atasat  IMG_5695.JPG (85.38K)
Number of downloads: 593Fisier atasat  IMG_5696.JPG (92.43K)
Number of downloads: 160

colantele noi sunt facute pe un PVC alb f usor, printat pe laser.

maine imi vin si dungile galbene si pot spune ca am terminat partea de redecorate.

capota va mai avea in partea de sus o bucata de albastru, dar maine.

pt partea de electrica, voi lasa motorizarea originala cu reductor. in schimb, voi folosi servouri sg90, in locul celor originale (art-tech a 100) si voi pune cate un servo pe fiecare eleron.

astept acum parerile voastre.

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 18 February 2009 - 01:03 AM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#3 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2009 - 10:27 AM

Fisier atasat  logouri.pdf (400.62K)
Number of downloads: 113

atasat si pdf-ul cu logourile folosite, in caz ca mai are careva nevoie sau idei trasnite.
0

#4 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 18 February 2009 - 02:06 PM

Allen, e bestial noul look al modelului. Felicitari.
Cu ocazia asta ai intrat in clubul celorlate 4 modele (Graupnerele) care difera doar prin faptul ca sunt putin mai mari :D.
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#5 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 18 February 2009 - 02:12 PM

felicitari ! esti tare! arata super !
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#6 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2009 - 02:31 PM

Abburo, poate la anul pe vremea asta sa am incumet sa imi iau un model termic. pana atunci... mai am de invatzat.

oricum, multumesc voua de aprecieri.

as vrea sa stiu daca ar merita sa schimb motorizarea originala, sau nu.
0

#7 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 18 February 2009 - 03:03 PM

Salut,
super misto treaba...felicitari. Am si eu o rugaminte: poti sa detaliezi un pic cum ai facut colantele? Am inteles ca le-ai printat la o imprimanta laser (aste e ok ca am unde), m-ar interesa ce e mai axact acel "PVC alb foarte usor".
Eu ma gandeam sa cumpar autocolant alb si sa incerc sa printez pe el, dar cum e foate lucios nu stiu ce o sa iasa si in plus mai apare si problema decuparii mai ales la logo-urile de pe ultima pagina (alea cu cap de vultur).

ps. cu ce statie il zbori cu cea original E-Fly 100B sau cu ceva mai bun?

Bafta.

Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 18 February 2009 - 03:08 PM

Pacat ca Slz nu zboara.
0

#8 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2009 - 03:20 PM

treaba este f simpla, dupa cum ai vazut, toate logourile au o margine colorata (albastru sau rosu), in functie de locul unde le decorezi. eu le-am taiat la foarfeca, pe marginea respectiva, astfel incat la decorare sa nu se vada alb. ultimile logouri se decupeaza pe marginea neagra, chiar daca nu iese perfect, nu se vede rau.

colantul PVC este Xerox Blizzard 2, luat de la CRISTIANA COMPANY S.R.L.
are practic aceleasi caracteristici (chiar mai usor) cu cel original, diferenta fiind ca este cu mult mai rezistent (nu se rupe usor).

0

#9 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 18 February 2009 - 04:50 PM

Foarte frumos http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif. E unul din avioanele mele de suflet si ma bucur sa vad ca e pe maini bune si ca arata asa :mellow:.
D-abia astept sa-l mai vad si eu zburand :).

Spor la munca.
"An engineer once said to build something great is like swimming in honey"

"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
0

#10 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 18 February 2009 - 10:00 PM

foarte tare ...aduce a extraurile noastre :rolleyes:) ...dupa ce pinguinu meu o sa aiba nevoie de o noua impanzire clar o sa il fac in tiparul asta (rosu galben si albastru),da foarte bine!felicitari!
0

#11 Useril este offline   Cagliostro 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 04-July 06

Postat 19 February 2009 - 08:57 AM

Impresionant modelul tau. Daca il vezi pe al meu ii plangi de mila dupa multeeeee lipituri. Eu sunt mai nou in domeniu si deja l-am rupt de 4-5 ori si n modificari la el. Ultimul zbor a fost foarte scurt deoarece am uitat sa scot antena la statie(sa nu radeti de mine dar nu e chiar usor sa treci de la 1:1 la modelism). Ce pot sa iti spun din crashurile mele este ca pinioanele de la reductor (motorizare electrica cu reductor pe pinion) se duc foarte repede. Am stat jumatate de zi sa gasesc pinioane pe masinute chinezesti care sa se potriveasca. Asa ca acuma am schimbat suportul motor si motorul cu unul pe direct. In ce priveste statia eu nu ma pricepeam asa bine, dar Horia de la Craiova era foarte nemultumit, cica avea spasme, drept ptr care am trecut pe o Futaba care merge brici. Cei de la #$%&%#$$ au recomandat si ei o alta motorizare, deoarece nu gasesti pinioane de schimb. O alta problema se pare ca e trenul de aterizare. E foarte fragil si rotile se blocheaza f repede. Cred ca a fost gandit pentru pista de marmura. In rest pe sus zboara de nu e adevarat. Face acrobatie super faina dar comanda pe eleroane e foarte sensibila. Daca ii mai faci modificari majore posteaza te rog sa am si eu o idee. In ce priveste designul la al meu am si uitat. L-am declarat aeromodel de sacrificiu.

Radu T.
0

#12 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2009 - 10:15 AM

cam asa arata in forma finala. nu sunt f multumit, pt ca din prostie http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wacko.gif , am folosit alt scotch de mascare cand am tras liniile galbene pe lungul fuselajului si vopseaua s-a cam scurs un pic. dar o sa fac retusurile de rigoare.

Fisier atasat  IMG_5697.JPG (112.56K)
Number of downloads: 137 Fisier atasat  IMG_5698.JPG (101.03K)
Number of downloads: 156
Fisier atasat  IMG_5699.JPG (116.76K)
Number of downloads: 133 Fisier atasat  IMG_5701.JPG (99.56K)
Number of downloads: 109

ca si modificari: in locul liniilor de comanda (sarme subtiri), am folosit carbon de 1mm (as fi vrut de 0.5-0.8 dar nu am mai avut). apoi, desi am zis ca o sa pun cate un servo la fiecare eleron, am renuntat la idee din cvarii motive. asa ca tot un servo care comanda 2 eleroane. pt reglaje rapide, in locul furculitelor de plastic din capatul liniei de comanda, am pus stoper-e pe echii.

trenul de aterizare intr-adevar este cam moale; ma gandesc eu la o varianta de al intari dar sa nu ingreunez modelul.

cam asta pana acum. mai mult efort sincer nu merita. eu am vrut doar sa-l redecorez din propria placere si pt a face diferenta intre extra si intrados, dar si pt a se asemana cat mai mult cu varianta 1:1.
0

#13 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2009 - 10:17 AM

aa, si preferatul meu, soldatul pilot (o inebunit fimea ca i-am luat paznicul de jucarii)
Fisier atasat  IMG_5705.JPG (71.11K)
Number of downloads: 145
0

#14 Useril este offline   mihai 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 31-July 08

Postat 11 March 2009 - 10:42 PM

cum ai reusit sa montezi conul pe ax? eu inca ma confrunt cu aceasta problema, poate si din cauza faptului ca am mai adaugat o contra-piulita si din cauza asta nu-mi ramane suficient spatiu pe ax pentru montarea conului.
0

#15 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2009 - 10:45 PM

cu hobby universal.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu