Pagina 1 din 1
Receptor 40Mhz compatibil cu statie Arttech
Postat 04 March 2009 - 03:33 PM
Salut,
In urma ultimelor achizitii am ajuns la concluzia ca daca as avea un receptor care sa mearga cu statia Artech E-Fly 100B, as avea 2 avioane RTF.
Mai detaliat ideea e cam asa: am un decathlon la care voi face un upgrade...astfel voi "ramane" cu un motor si regulatorul sau. Am deja 3 servo (tot artech)...si am in lucru un depron. Ideea initiala a fost ca cele doua (depronul si decathlonul) sa zboare pe rand....receptorul fiind montat pe cel care va zbura. Dar daca as avea al doilea receptor nu ar mai fi nevoie sa demontez si remontez.
Am cautat de cumparat la botosani si la pasarea renascuta...dar logic nu am gasit artech. Nu stiu daca un alt receptor (de ex futaba) s-ar "pupa" cu statia mea.
Deci daca cineva are de dat/vandut un receptor artech (100C 6ch parca) as fi foarte interesat. Apoi cu o pereche de cuarturi (care am vazut ca se gaseste de cumparat) am rezolvat problema.
Mersic si bafta.
ps. statia mea e 40,665Mhz (canal 50 daca nu gresesc)....dar banuiesc ca pot folosi pereche de cuarturi pentru canalul 53 sau 70 (astea se gasesc la botosani).
In urma ultimelor achizitii am ajuns la concluzia ca daca as avea un receptor care sa mearga cu statia Artech E-Fly 100B, as avea 2 avioane RTF.
Mai detaliat ideea e cam asa: am un decathlon la care voi face un upgrade...astfel voi "ramane" cu un motor si regulatorul sau. Am deja 3 servo (tot artech)...si am in lucru un depron. Ideea initiala a fost ca cele doua (depronul si decathlonul) sa zboare pe rand....receptorul fiind montat pe cel care va zbura. Dar daca as avea al doilea receptor nu ar mai fi nevoie sa demontez si remontez.
Am cautat de cumparat la botosani si la pasarea renascuta...dar logic nu am gasit artech. Nu stiu daca un alt receptor (de ex futaba) s-ar "pupa" cu statia mea.
Deci daca cineva are de dat/vandut un receptor artech (100C 6ch parca) as fi foarte interesat. Apoi cu o pereche de cuarturi (care am vazut ca se gaseste de cumparat) am rezolvat problema.
Mersic si bafta.
ps. statia mea e 40,665Mhz (canal 50 daca nu gresesc)....dar banuiesc ca pot folosi pereche de cuarturi pentru canalul 53 sau 70 (astea se gasesc la botosani).
Pacat ca Slz nu zboara.
Postat 12 March 2009 - 02:10 PM
Salut am cautat si am gasit un magazin care are pe 4-Mhz...dar tot sunt nelamurit. Acolo zice ca e un receptor cu antena scurta ideal pt indoor. Apoi nu zice nimic de cuart...eu stiu ca cuarturile trebuie sa fie pereche ...si nu stiu daca iau cuarturi artech daca pot sa il pun pe recetor...A si mai zice acolo distanta intre canale 10kHz. Asta m-a bagat de tot in ceata...adica cum?...are deja setate niste canale...sau cum?
Poti sa imi dai mai multe detalii?
Poti sa imi dai mai multe detalii?
Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 12 March 2009 - 02:11 PM
Pacat ca Slz nu zboara.
Postat 12 March 2009 - 04:01 PM
Cumperi receptor Futaba si Quartz tot Futaba, pe canalul (frecventa) pe care ai statia. Receptor indoor cu antena scurta = raza mica de actiune.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 12 March 2009 - 04:03 PM
;) raza scurta de actiune= ???...daca nu e macar 150-200m....nu ma coafeaza.
Bafta.
Bafta.
Pacat ca Slz nu zboara.
Postat 12 March 2009 - 04:13 PM
Cu o statie Futaba, R-156 are raza de actiune 400 - 450m. Cu ce ai tu, nu stiu, probabil se va reduce la 30 - 70 %. Obligatoriu folosesti in receptor cuartul producatorului receptorului. Concret: statie Artech + cuart Tx CH50 Artech si receptor Futaba + cuart Rx CH50 Futaba.
Aceasta postare a fost editata de ERASER: 12 March 2009 - 04:14 PM
Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
TEL. 0726.191.725
Postat 12 March 2009 - 04:16 PM
Mda...mersic de informatii baieti...
cred ca o sa astept RR2009 poate gasesc pe cineva pe acolo cu receptorul futaba pe frecventa mea sa fac o proba...nu de alta dar parca nu as da banii pe experimente.
Bafta.
cred ca o sa astept RR2009 poate gasesc pe cineva pe acolo cu receptorul futaba pe frecventa mea sa fac o proba...nu de alta dar parca nu as da banii pe experimente.
Bafta.
Pacat ca Slz nu zboara.
Postat 12 March 2009 - 04:29 PM
Daca tot te-ai apucat de "sportul " asta cumpara o statie ca lumea si chiar ieftina
( vezi ca erau pe forum o gramada - ex. Futaba cu 6 canale care sa aiba si reglaje de dual-rate, etc .)
si pe urma o sa gasesti si receptoare ieftine SH ( secondHand) pentru ea si cu raza buna de actiune..
Altfel o sa iei azi un receptor, maine altul si cand te uiti o sa te trezesti cu multe
chestii ieftine dar nu foarte grozave.
Stiu ca bugetul este o problema si de multe ori trebuie sa "ascunzi" de consoarta sau sa dai explicatii
de genul : " ... nu draga , este un motor vechi de la un amic, nu vezi ca este plin de ulei si miroase ... "
( vezi ca erau pe forum o gramada - ex. Futaba cu 6 canale care sa aiba si reglaje de dual-rate, etc .)
si pe urma o sa gasesti si receptoare ieftine SH ( secondHand) pentru ea si cu raza buna de actiune..
Altfel o sa iei azi un receptor, maine altul si cand te uiti o sa te trezesti cu multe
chestii ieftine dar nu foarte grozave.
Stiu ca bugetul este o problema si de multe ori trebuie sa "ascunzi" de consoarta sau sa dai explicatii
de genul : " ... nu draga , este un motor vechi de la un amic, nu vezi ca este plin de ulei si miroase ... "
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
Postat 12 March 2009 - 06:11 PM
Adevar graiesti....eh....vad eu cum o scot la cap.....ideal asa ar fi...sa trec la o statie mai "profi"
Bafta si sa auzim de bine.
Bafta si sa auzim de bine.
Pacat ca Slz nu zboara.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1