Va salut pe toti!
Revenirea la prima dragoste (modelismul) s-a produs de curand, mai ales pe fondul aparitiei junioarei in viata noastra, care la cei trei anisori, promite.
Asa ca am pus mana pe cutiile cu maimute agonisite de cand eram mai mic sau mai mare si am purces la reinvierea unora dintre ele.
Concret:
- se da una bucata masinuta r/c chinezeasca, cu doua canale, usor defecta mecanic;
- se da una bucata masinuta retro, golita de matze, pentru a fi transformata din telecomanda pe fir in r/c;
- masinuta chinezeasca are ca si servo de directie un soi de electromagnet rotund care isi schimba sensul la apasarea corespunzatoare de maneta pe canal;
- vreau sa inlocuiesc acest servo cu unul clasic, nano, micro etc. si sa transfer toate matzele electronic in masinuta retro.
In conditiile in care comanda servo-ului actual se face prin doua fire, iar eu cu electronica... baba si mitraliera..., se poate adapta un servo serios?
Am incercat asa, tzaraneshte, sa pun firele la un servo normal dar, cum era de asteptat, reactioneaza doar intr-un sens.
Revin si cu poze.
Pagina 1 din 1
Actiunea 3 R sau cum sa reciclam jucariile
Postat 10 February 2009 - 11:29 PM
bobina respectiva primeste tensiune intr-un sens pentru st si in sens invers pentru dr. La servomecanismele actuale ai trei fire; doua pentru alimentare si unul pentru semnal care este o succesiune de impulsuri cu durata variabila in functie de comanda data. Asta asa in mare ca sa-ti dai sema de diferente.
Telecomanda de la chinezarie nu este proportionala, deci nu vei putea face adaptarea cu un servo clasic. Poti in schimb in locul bobinei sa montezi un motoras care si e va executa comenzile "TOT SAU NIMIC" si cu readucere in zero cu ceva arculete, magneti, elastice etc.
Dar cu o investitie minima sigur vei gasi pe forum o statie neprogramabila si un receptor si apoi vei putea pune ce servo vrei. Daca te inversunezi si cumperi si un ESC pentru periate vei avea si viteza controlabila si frana etc.
Succes in intentiile tale.
Telecomanda de la chinezarie nu este proportionala, deci nu vei putea face adaptarea cu un servo clasic. Poti in schimb in locul bobinei sa montezi un motoras care si e va executa comenzile "TOT SAU NIMIC" si cu readucere in zero cu ceva arculete, magneti, elastice etc.
Dar cu o investitie minima sigur vei gasi pe forum o statie neprogramabila si un receptor si apoi vei putea pune ce servo vrei. Daca te inversunezi si cumperi si un ESC pentru periate vei avea si viteza controlabila si frana etc.
Succes in intentiile tale.
Invata repede si aplica...tot repede!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1