Noutati la Hitec Aurora 9, 2.4G
Postat 18 February 2010 - 10:29 AM
Cel de 6ch este pe aparute, dar nu e mult mai mic ca cel de 7, una din cele doua placi interne, cea de RF, este aceasi ca la 7/9.
Nu va fi Rx de 4ch, cel mai mic va fi de 5ch, ca sa permita eleroane separate. Data aparitiei probabile, la vara.
Cea mai buna solutie acum ca sa il faci mic este sa il decasestezi pe cel de 7ch, sa schimbi antena cu una non-BODA, si sa tragi totul in termo. Rezulta un Rx de 9 grame. Si, destul de important, operatia nu duce la pierderea garantiei, cel putin dupa Hitec, seller-ul local poate avea alta opinie.
Postat 19 February 2010 - 12:10 AM
renatoa, la Feb 10 2010, 08:28 PM, a spus:
Acum este 200mW , mai precis 2 * 100mW, pe cele doua canale, si asta va dispare in scurt timp, parca anul asta are spektrum deadline sa treaca la FH daca vrea sa mai pupe peste 10mW.
Acum toata lumea este aliniata la 100mW, sau 20 dB.
Vezi in primele pagini, ai link exact la documentele de certificare FCC de pe site-ul dat de ipsihi.
Distanta este mult mai mare de o mila, cam aproape 3 de fapt, vreo 4.5km teoretic calculati, si se datoreaza numai receptorului, care se pare ca este o realizare de exceptie pentru Hitec.
Aham...dar ceva date tehnice date de cei de la Hitec sa inteleg ca nu prea sunt la modul concret adica Emitatorul X are sensiibilitate Y si putere Z si receptoarele la fel....ca am cautat de numai ca nu am intors netul cu fundul in sus...deci ceva efectiv dat oficial de cei de la Hitec, nu presupuneri...sau teste efectuate pe distante...de catre detinatori...
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 19 February 2010 - 12:11 AM
Postat 19 February 2010 - 08:18 AM
Pe la inceputuri am dat link la documentul FCC de certificare RF, care zice clar puterea de emisie 21db adica vreo 108mW ! Si este unicul, Hitec nu are decat un modul, nu are diverse Tx-uri cu diverse puteri de emisie. Iar emitatoarele nu au sensibilitate http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Pe urma distanta... nu ai gasit tot aici, topicul meu cu testul la sol ?
Aici nu iti mai dau cifre, sa te pun la cautat, ca vad ca esti lenes http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Referitor la Hitec, recunosc ca sunt batuti in cap in materie de date tehnice, le-am zis-o si eu, putin mai diplomatic... :)
Tot ce se stie este in Korea, la proiectanti, si nu dau la cei cu PR-ul nimic.
Un tam tam foarte recent - ultimele doua sapt - pe tema asta este cu latenta.
Au scris unii de pe un site de heli ca au testat ei si ca au gasit 52msec, si a inceput balbaiala. Iarasi a iesit si aici la iveala ca cei responsabil cu abureala nu avea nici o cifra certa.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 February 2010 - 08:24 AM
Postat 19 February 2010 - 02:25 PM
Postat 19 February 2010 - 02:33 PM
dan_mitea, la Feb 19 2010, 02:25 PM, a spus:
Pai, la elicoptere, tocmai antena aia lunga de la receptor ne omoara. Nu o poti intinde decat in exterior, in tot felul de tevi care atarna...
Postat 19 February 2010 - 02:54 PM
dan_mitea, la Feb 19 2010, 02:25 PM, a spus:
Rog initiatorul acestui topic sa ma scuze de off topic, dar subscriu si eu la intrebarea d-lui Dan Mitea: chiar sunt sistemele in 2.4 GHz mai sigure/fiabile decat cele in unde scurte ?
Postat 19 February 2010 - 02:59 PM
Cum poti matale sa te pui in calea progresului... mai ales cand e asa frumos impachetat de marketing ?!
Antene... pai exista si antene scurtate, de vreo 25cm, special pentru heli, care pot fi facute relativ usor in casa: bobinati firul pe o tepusa de bambus de gratar, trageti-l in termo si gata. Garantez succes in raza vizuala, mai ales ca la heli zburati la distante mici.
Postat 19 February 2010 - 07:21 PM
Postat 22 February 2010 - 10:15 PM
Numele este gresit, veti vedea pe coperta ca este 2010 :rolleyes:
Are 7M si principalele noutati sunt imaginile cu componentele de telemetrie: senzorii si sensor station.
Postat 01 March 2010 - 08:10 AM
zgr_44, la Feb 19 2010, 12:10 AM, a spus:
Uite bre, in sfarsit un test care face lumina... si nu de catre useri, ci un testor independent, care le-a testat pe toate in aceleasi conditii, la o baza militara, nu in zbor, dar cu receptorul ceva mai la inaltime ca sa simuleze.
Citez partea cea mai importanta, dupa mine:
"The Hitec system worked as well as any I have tested and better than most. It performed better than the Futaba FASST, the Airtronics, the XPS and the JR low end receivers. It performed at least as good as my reference receiver, the JR AR7000... I actually got a link at almost 3 miles..."
Postul de aseara in topic Hitec cu concluziile sumare:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.ph...p;postcount=278
Topicul cu testele, rezultatele cu Hitec nu au fost adaugate inca:
http://www.rcgroups....d.php?t=1177191
Postat 07 March 2010 - 11:44 AM
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 07 March 2010 - 11:45 AM
Postat 09 March 2010 - 07:44 PM
Este facut de Hitec, asa ca sunt scoase in evidenta plusurile Aurorei, ma gandesc ca datele sunt totusi reale.
Mai baga si pretul in ecuatie si trage concluzia.
Chiar asa, nu mi-as baza achizitia numai pe tabelul acela, parcurgerea manualului si pipairea obiectului sunt obligatorii. Poti descoperi multe chestii care sa te faca sa renunti sa mai iei, una sau alta.
Postat 10 March 2010 - 02:03 PM
renatoa, la Mar 7 2010, 12:30 PM, a spus:
...sa auzim...orice parere e bine venita...poate mi-a scapat ceva...totul e relativ...
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 10 March 2010 - 02:04 PM
Postat 12 March 2010 - 03:15 PM
TUROK, la Mar 9 2010, 07:33 PM, a spus:
de o mie de ori mai buna, mai STATIE, mai Utila, mai Telemetrie, mai pret , mai alimentare receptoare pe 2 lipo, mai averitizare tensiune scazuta in receptor dar pe emitator, mai, mai, mai, mai....futaba...BLEAHH
Postat 12 March 2010 - 03:24 PM
renatoa, la Feb 19 2010, 08:18 AM, a spus:
Pe la inceputuri am dat link la documentul FCC de certificare RF, care zice clar puterea de emisie 21db adica vreo 108mW ! Si este unicul, Hitec nu are decat un modul, nu are diverse Tx-uri cu diverse puteri de emisie. Iar emitatoarele nu au sensibilitate http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
....are si o statie complet noua, nu doar un modul...
...ba astea au... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif , ca nu-s doar emitatoare ci emisie/receptie (din cauza de telemetrie) si ma refeream in context la date tehnice si despre receptor si acolo ma interesa sensibilitatea care si ala deasemenea e emisie/receptie...si degeaba putere de emisie daca sensibilitatea e de vale...(poti tipa la un surd cu 200w in urechea lui, ca te aude el, dar maine...)
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 12 March 2010 - 03:25 PM
Postat 12 March 2010 - 04:03 PM
La FCC nu stiu daca e data sensibilitate, dar iti zic eu din datele de catalog ale chipului transceiver: -106dB
Sensibilitatea asta, corelata cu 21dB la transmisie si castigul de 2dB al celor doua antene, da un range calculat teoretic de vreo 5.4Km - 3.8mile.
E ok ?
Postat 13 March 2010 - 10:27 AM
ARE SUFICIENTA PUTERE DE EMISIE , CAT DESPRE SENSIBILITATE ESTE MAI MULT DECAT OK!
Meniul este incredibil de usor .Aparent te gandesti la prima vedere ca iti prinzi urechile in ea ,dar nu este asa .( cel putin pt mine)
Ca sa nu o mai lungim ,are cam tot ce vrei in ea! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif FACE FIECARE BANUT!
Aceasta postare a fost editata de TUROK: 13 March 2010 - 10:28 AM
Postat 13 March 2010 - 10:47 AM
"2.4 GHz Promotional Module Exchange: Running April 1, 2010 through May 31,2010. ... You send us any 72MHz Module along with the offer form and $20.00 + 4.95 S&H and we will send you a 2.4GHZ Module..."
http://www.hitecrcd.com/pages/show/121
Hmmm... oferta asta ar putea da un indiciu cam nasol... ca s-ar putea sa se termine cu oferta actuala a setului compus dintr-un modul si doua receptoare, unde modulul practic iti iesea gratis, si ramaneai si cu cel vechi FM...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 March 2010 - 10:55 AM
Postat 18 March 2010 - 05:31 PM
renatoa, la Mar 18 2010, 02:12 PM, a spus:
Data fiind sursa, un site brazilian, nu ma intrebati cata credibilitate au. Dar unii pot visa frumos :rolleyes:
cu specificatia ca la Aurora nu e necesara aplicatia pt. Iphone pt. ca le afiseaza pe display-ul statiei....interesanta combinatia cu Iphone......
aia cu litrometru e reala....si GPS-ul pare valid....aia cu Iphone hmmmm, nush ce sa zic...rpm-urile la fel...sunt ok...ce zice ca face telemetry voice ala....???
da si tu linku la site-ul ala....
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 18 March 2010 - 05:41 PM
Postat 18 March 2010 - 06:16 PM
Adica Hitec sustine ca antena lui minune este izotropa, cand stim foarte bine ce diagrama are, si se omoara sa monteze 6 (SASE !) unitati de GPS intr-un cub ca sa nu piarda satelitii cand face looping ?
Ala acustic ar trebui sa imite un vario dupa parerea mea, adica piu piu in functie de altitudine, doar ca informatia ar veni de la GPS, nu de la un barometru cinstit.
Cu ifonu nu ar fi o problema sa dezvolti aplicatia aia, nu stiu cum se leaga la iesire i2c a modulului tx.
Io-te saitu:
http://www.e-voo.com...ic.php?p=765612