Pagina 1 din 1
Modul on/off la RX
Postat 29 September 2010 - 10:23 AM
Poate este cam prosteasca intrebarea mea,dar as dori sa stiu daca este vreun "device","modul"...etc care sa-l cuplez la RX la unul din canalele nefolosite si care sa-mi actioneze un otoras(periat) in ambele sensuri(din joystick) sau sa-mi actioneze9aprinda/stinga) ceva lumini.
mersi,
mersi,
“Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte.”
tel. 0764 917 006
tel. 0764 917 006
Postat 29 September 2010 - 11:46 AM
Nu sunt sigur ca am inteles bine intrebarea, dar cred ca un ESC cu reverse ar rezolva problema comandarii motorului si un switch ar face acelasi lucru pentru lumini.
Zic ca nu am inteles bine intrebarea, ca la cate postari ai pe forum, cred ca stiai de raspunsul asta. Presupun ca e altceva...
Zic ca nu am inteles bine intrebarea, ca la cate postari ai pe forum, cred ca stiai de raspunsul asta. Presupun ca e altceva...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Postat 29 September 2010 - 12:09 PM
No problem,n-am fost eu prea clar.deci am o barcuta radiocomandata,la care normal,am ESC si servo comandate pe doua canale si pe celelalte doua as vrea sa le folosesc sa aprind ceva lumini sau un motoras(in ambele sensuri-neproportinal-ca sa nu mai folosesc inca un ESC)pentru o minimacara,deci nu servo,nu motoras de tractiune.Am vazut ca ai scris de "swich",asta ar fi "modulul" respectiv?
tel. 0764 917 006
tel. 0764 917 006
Postat 29 September 2010 - 02:15 PM
Montajul denumit de noi switch e un fel de comutator electronic, care de regula iti asigura doar ON si OFF. Doar din asta nu schimbi sensul de rotatie al unui motoras decat daca mai pui ceva dupa el, sa zicem un releu sau un montaj electronic cu acelasi rol. E mai simplu cu explicatia. Prin reeul nealimentat asiguri un sens de rotatie si prin el alimentat schimbi sensul, dar nu stiu daca e OK asa. Cu releu electromagnetic nu ai si pozitie neutra.
Dar se poate si mai bine. Gasesti ESC exact la pret de switch sau la pret de pizza si ai miscarea cat de cat controlata, macar ca sens si viteza de rotatie, mai putin ca pozitie. Sau gasesti pe la cineva un servo ca sa ai controlul pozitiei daca pastrezi cursa limitata. Eventual faci modificarea pentru rotaqtie continua si ramai doar cu controlul vitezei.
Gasesti exact la acelasi pret si ESC, si switch si servo (sh). O varianta recomandata ar fi un servo SH pe care sa-l folosesti direct sau modificat, ca scapi de multa bataie de cap. Eventual iti poate proiecta sau realiza un electronist un modul complet.
Dar se poate si mai bine. Gasesti ESC exact la pret de switch sau la pret de pizza si ai miscarea cat de cat controlata, macar ca sens si viteza de rotatie, mai putin ca pozitie. Sau gasesti pe la cineva un servo ca sa ai controlul pozitiei daca pastrezi cursa limitata. Eventual faci modificarea pentru rotaqtie continua si ramai doar cu controlul vitezei.
Gasesti exact la acelasi pret si ESC, si switch si servo (sh). O varianta recomandata ar fi un servo SH pe care sa-l folosesti direct sau modificat, ca scapi de multa bataie de cap. Eventual iti poate proiecta sau realiza un electronist un modul complet.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Postat 30 September 2010 - 02:21 PM
Acelasi lucru vreau sa construiesc eu pentru a-mi declansa aparatul foto. Daca vrei, iti construiesc si tie unu. detalii aici:
http://www.rhcforum....showtopic=33889
Milet, la Sep 30 2010, 10:41 AM, a spus:
ahaaa,am inteles acuma.Multam mult Bitex.Oricum cred ca raman numai la ideea de on/off pentru niste lumini deocamdata.
O zi buna,
O zi buna,
Postat 01 October 2010 - 08:15 AM
dramida, la Sep 30 2010, 03:21 PM, a spus:
Acelasi lucru vreau sa construiesc eu pentru a-mi declansa aparatul foto. Daca vrei, iti construiesc si tie unu. detalii aici:
Multumesc mult,e foarte misto schema.Stai lini,mersi de ajutor,o sa o fac eu.Numai timpul asta daca mi-ar ajunge!!!!
tel. 0764 917 006
tel. 0764 917 006
Postat 08 October 2010 - 01:18 PM
Vezi si asta:
Link
Se poate pune atat pe una dintre manse cat si pe unul din switch-urile cu 3 pozitii ale statiei.
Are doua contacte independente (2 relee)
Are separare galvanica, adica ai doua contacte de releu prin care poti trece si 220V.
Tine un curent de max 3A (la 12V daca tin eu bine minte) adica aprinzi cu el cateva sute de LED-uri mici (sau cateva zeci de LED-uri mari) :unsure:
Daca este ceva neclar 0723 250 547.
Link
Se poate pune atat pe una dintre manse cat si pe unul din switch-urile cu 3 pozitii ale statiei.
Are doua contacte independente (2 relee)
Are separare galvanica, adica ai doua contacte de releu prin care poti trece si 220V.
Tine un curent de max 3A (la 12V daca tin eu bine minte) adica aprinzi cu el cateva sute de LED-uri mici (sau cateva zeci de LED-uri mari) :unsure:
Daca este ceva neclar 0723 250 547.
Aceasta postare a fost editata de charlie: 08 October 2010 - 01:22 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1