Modelism - RHC Forum: Suport motor 755/40 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Suport motor 755/40 Deocamdata din carton

#1 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 03 January 2009 - 04:21 PM

Avind ceva timp am inceput sa bricolez un suport pentru un motor 755/40 (idea se poate adapta si la alte tipuri),reglabil.
"Proiectul":
[[attachment=39436:IMG_0342.JPG] [attachment=39437:IMG_0343.JPG] [attachment=39438:IMG_0345.JPG]

Suportul din carton
[attachment=39439:IMG_0334.JPG] [attachment=39440:IMG_0335.JPG]

Cu motor

[attachment=39441:IMG_0330.JPG] [attachment=39442:IMG_0331.JPG]

Asta este a treia varianta ,oare si ultima in urma oservatiilor ?!
Vreau sa-l fac din tabla de Al 1,5 mm.Cu dimensiunile de mai sus este fara spirala de racire.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 03 January 2009 - 04:27 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#2 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 04 January 2009 - 12:40 AM

Mult material in plus... Uita-te atent la sup ala rosu din poza. Nu lua in calcul penseta, deoarece nu e obligatoriu ca tubul sa fie rigid cu suportul. De ce nu se va lasa in jos? Pt ca dupa ce ai centrat axul mot cu axul tubului cu ajutorul unei tevi, vi in spatele mot cu piesa de sustinere a carei forma e lesne de intuit. Dupa ce ai ``intepenit-o` usor sub motor, o lipesti cu rasina de partea inf a barcii.Sugestie de material pt sup si laterale: textolit, plexiglass, placaj, etc. Poti face sup din 6..8mm iar lateralele de 3mm. Mai trebuie putin de pilit pe undeva....

Ca sa nu uit: daca nu ai un cuplaj ELASTIC intre motor si axul tubului, ai gresit-o rau deoarece tubul e rigid cu coca, motorul e rigid cu suportul, dar suportului i-ai facut ``priza ``elastica pe coca. E valabil si la alte aplicatii in afara de navo. Daca ai o miscare relativa intre axul conducator si cel condus, trebuie un cuplaj elastic care sa preia diferentele de pozitie (aliniament). Daca ai cuplaj fix, atunsi si axul conducator si cel condus trebuie sa fie rigide, pe un suport comun care sa le asigure permanent alinierea. Acest suport comun poate apoi sa fie fixat elastic fata de coca, masa sau in ce sistem il mai utilizesi tu.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 04 January 2009 - 12:54 AM

0

#3 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2009 - 01:01 AM

Gaurile ``de reglaj`` asa cum le-ai facut iti permite doar sa duci motorul mai in fata sau mai in spate, dar PASTREAZA unghiul axului (fata de orizontala). Nu stiu daca asta ai urmarit. Normal le puteai face orizontale pt reglaj pe orizontala, sau daca doreai reglajul unghiului dintre ax si orizontala, sprijineai suprafata frontala (de prindere a mot) in 2 gauri (una pe o parte, una pe cealalta parte a peretilor laterali.
0

#4 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2009 - 09:55 AM

Interesante observatiile.Hai sa le luam usurel. Asa cum este facut suportul el permite regjaj fata -spate pe unghiul care l-ai stabilit,dar si reglajul unghiului fata de orizontala exact cit iti trebuie (motorul se roteste fata de planul orizontal fata de un centru variabil ,daca exprimarea este corecta)Eu chiar vreau sa folosesc un cuplaj rigid si idea era sa pot scoate motorul fara sa deranjez tubul port elice .Sportul va sta pe o placa de lemn si va fi prins de aceasta prin intermediul unor pufarase de cauciuc .iar tubul port elice va fi ridigizat si la interior .Suportul din poza ta este foarte bun,dar greu de executat acasa si nu stiu daca merge si la un 755 care este destul de greu. Intradevar alinierea trebuie sa fie perfecta (cit mai buna )
Multumesc de oservatii si mai astept si alte comentarii pro si contra. Cred ca acest suport este cel putin mai interesant decit:
[attachment=39484:suport_motor.jpg]
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#5 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2009 - 11:35 AM

``Suportul din poza ta este foarte bun,dar greu de executat acasa si nu stiu daca merge si la un 755 care este destul de greu. Intradevar alinierea trebuie sa fie perfecta (cit mai buna )``
Nu e greu de executat, caci ti-am spus, nu e obligatoriu sa faci penseta. In ceea ce priveste motorul tau, faci si tu suportul mai solid, adaptat la dim si greutatea lui 755...
Legat de reglajul unghiului la sup tau am un dubiu.... Probabil gaurile ovale sunt cu cel putin 3 mm mai mari decat diam suruburilor, iar acest joc mare sa-ti permita totusi reglarea unghiului...
Oricum, bafta si treci la realizare. Dar totusi mai da jos material ca ai de unde :)
0

#6 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2009 - 01:58 PM

Da asa este pare cam "babanos" ,sa vad daca pot sa-l mai slabesc .Sa fac rost de tabla de AL. si il fac.Inspiratia vine de aici :
[attachment=39505:Suport_mot1.jpg]

Aceasta postare a fost editata de manolo: 04 January 2009 - 02:02 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#7 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 04 January 2009 - 02:09 PM

uite si aici : http://plawner.net/4/diablotin_pictures/dr...motor_mount.jpg
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#8 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2009 - 11:34 PM

In fine am reusit sa fac rost de niste tabla de Al 1,5mm si am finalizat suportul,cu unele mici modificari:
Parti componente:
[attachment=42094:IMG_03781.JPG]
Ansamblat
[attachment=42096:IMG_03801.JPG]
Si cu motorul in doua pozitii:
[attachment=42097:IMG_03811.JPG] [attachment=42098:IMG_03821.JPG]
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#9 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 02 February 2009 - 05:53 PM

super meserias,
cit ai lasat pt serpentina de racire ?
si totusi se invirte !
0

#10 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 February 2009 - 06:41 PM

Aici cam 5,5mm ,dar prin latirea partii din fata se poate lasa mai mult .Daca cineva este interesat pot pune o poza cu cotele de executie.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu