Salut tuturor!
La 21 iulie s-au implinit 93 de ani de cand Aurel Vlaicu Si-a luat zborul de pe aeroportul de la Lugoj....poate pentru multi dintre localnici si nu numai este o necunoscuta faptul ca in 1912 Aurel vlaicu a decolat de pe aeroportul de la Lugoj, in chiar anul mortii sale....sta marturie placa comemorativa ,pe langa care ne-am adunat, ad-hoc ,o parte din modelistii Lugojeni.
Dupa cateva zboruri cu FW-ul lui Mugurel...
Din pacate s-au terminat bateriile la aparatul lui Dan,un alt modelist ( machetist inrait ).
Am salvat situatia avand aparatul la mine....pozele apar mai tarziu....probabil impreuna cu pozele cu Messerschmitt-ul gata.
ZOLI: unul din cei mai buni machetisti (static) pe care ii cunosc...are la activ o colectie intreaga de avioane,specialitatea lui: Luftwaffe,FW190 Dora- daca vrei sa cunosti ceva super detailat despre orice legat de acest avion,Zoli te lamureste (poate si prea-prea).Nu mai pomenesc de tonele de documentatie pe care le-a adunat de-a lungul timpului...Z mare! ar fi benefic sa va puteti intalni ( RLM-urile de culoare ).
VALI: "sculptorul" - prelucreza lemnul de speriat!- Un Me262 ,un Mig15 ,un Fiesler Storch, la scara 1:20 toate din lemn de tei! momentan lucreaza la un hidroavion biplan Saeta la 1:48 complet din lemn + o coletie de blindate din razb. I si II mondial. o colectie de casti militare ( canada,anglia,SUA,germania,URSS,austro-ungaria si nu mai stiu.... vreo 15 ). daca vrei date tehnice despre un anumit tip de avion, indiferent din ce era...VALI te lamureste ( ma mir cum de tine minte atatea? ).Am incercat sa-l corupem la R/C ,dar deocamdata nu am reusit...cine stie?
MUGUREL: pe scurt ....omul care m-a ajutat ( moral ) sa trec de la machete statice la R/C....in mod sigur, daca nu il cunosteam..."ramaneam la sol"... un om devotat ideii de modelism, oricand gata " de atac".
SUBSEMNATUL: i-mi place modelismul...si binenteles machetele...care sunt mereu o provocare pentru mine...calitati?...defecte?...ii las sa le enumereze.... pe cei ce ma cunosc.
Lipsesc din poza: DAN "UHU"...il gasiti pe forumurile de specialitate ( static ).Sta bine la capitolul detalii machete statice ( avioane si numai ).
CALIN... un inimos-incepator ,ambitios , momentan il ajutam sa inceapa, aero-R/C ( simulator,tehnici de constructie...etc. )...ce ne bucura pe toti e ca intradevar VREA!. ( unul in plus in gasca! )
SORIN " Sefu' " un alt incepator,mai putin ambitios, din pacate....a inceput Hs 126,( cu rol de trainer ), inainte sa incep eu Messer-ul...si deocamdata e la 100 de metri de finish...din cand in cand il mai " intepam " sa continue lucrul.
In curand si pozele mele! ....dupa ce e gata filmul din aparat.
Cu stima: Gheorghe Conrad Manea Aka JIMMY.