Elektro Uhu este un Tipsy scalat (are 120 cm anvergura) dar este din solidpor (mai cunoscut la noi sub numele de elapor). Pentru ca primul avion al meu a fost un Tipsy (gri si urat), nu m-am putut abtine pana la urma si am cumparat un Uhu.
L-am motorizat cu un motor 400, dar nu cel de la Graupner, ci cu un variator jamara lipo fly 14, extern (cel de la Graupner are variatorul rotund, lipit in fata motorului). Acumulatorul e de 1200 mah, cu 2 celule. A trebuit sa adaug cam 30 de grame de plumb in bot (as fi preferat o baterie mai mare, dar nu s-a nimerit).
Constructia este foarte simpla, iar cutia include un DVD cu un film complet despre montaj. Lipirea se face cu cyano normal (nu special pentru polistiren, evident, pentru ca solidporul nu este polistiren).
Pentru ca inevitabil va vi comparat cu extrem de popularul easy star, sa-l compar si eu: fuselajul este mai subtirel, dar greutatea mai redusa ii scade din energia unui eventual impact. Aripa are un profil destul de subtire, dar este ranforsata cu o teava de carbon.
Aripa este dintr-o bucata, spre deosebire de easy star, care este demontabila. Suportul motorului face corp comun cu aripa.
Senzatia mea este ca zboara mai repede si mai fin decat un easy star. Pe alte forumuri este laudat pentru calitatile aerodinamice la termica (cu elicea plianta, planeaza destul de bine).
Eu i-as mai mari suprafata directiei, pentru ca, cu motorul oprit, e cam lenes.
Fisiere atasate
-
IMG_9427_1.JPG (124.12K)
Number of downloads: 995