Modelism - RHC Forum: Brontosaurus 4wd 1:10 EP - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Brontosaurus 4wd 1:10 EP de la HSP

#1 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 27-May 08

Postat 12 December 2008 - 07:05 PM

salut... nu am gasit nimic scris despre acest automodel offroad... l-am achizitionat ieri (de nou) si am facut mici reglaje cum ar fi: directie, inclinatie roti si cam atat...

sunt inceparot in automodelism... le am doar cu aero cat de cat.... va rog mult daca aveti sau ati avut acest automodel, sau chiar si ceva de la firma HSP, spuneti-mi ce se poate strica sau ce cum sa reglez/modific, ce sa ung ce sa nu ung, ce e mai bun, (vazelina sau ulei de motor)

va multumesc anticipat

Stima

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PC124269.JPG
  • Imagine atasata: PC124268.JPG

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 12 December 2008 - 07:07 PM

aero
0

#2 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2008 - 07:09 PM

alte poze...

..

.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PC124273.JPG
  • Imagine atasata: PC124272.JPG
  • Imagine atasata: PC124270.JPG
  • Imagine atasata: PC124274.JPG
  • Imagine atasata: PC124271.JPG

aero
0

#3 Useril este offline   Al3xandru239 

• Membru somnambul
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1877
  • Inregistrat: 11-August 08

Postat 12 December 2008 - 08:03 PM

Pot eu sa spun ceva ,este o copie dupa Maverick Strada mt . daca vei avea nevoie de piese de schimb gasesti la maverick (depind de hpi adica asa am citit pe net). in rest nu stiu nimic.http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif
Uite aici

Aceasta postare a fost editata de Al3xandru239: 12 December 2008 - 08:06 PM

Associated SC8E on 4S
Hpi E-firestorm Novak on 2s MaxAmps
Membru retras!
0

#4 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2008 - 08:21 PM

Vezi postareaAl3xandru239, la Dec 12 2008, 08:03 PM, a spus:

Pot eu sa spun ceva ,este o copie dupa Maverick Strada mt . daca vei avea nevoie de piese de schimb gasesti la maverick (depind de hpi adica asa am citit pe net). in rest nu stiu nimic. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Uite aici

Chiar ca e identic http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif si sistemul de prindere la baterie si rotile si tot... :D

msi mult... chiar ma interesau si piese ... ceva aluminiu in loc de plasticuri nu ar strica....... ai tu acest model ,sau sti pe cineva???

daca da atunci cum se intelege cu fortele fizicii, rezista cat de cat la ele??

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 12 December 2008 - 08:23 PM

aero
0

#5 Useril este offline   Al3xandru239 

• Membru somnambul
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2008 - 08:50 PM

Vezi postareaTommyx, la Dec 12 2008, 08:21 PM, a spus:

Chiar ca e identic http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif si sistemul de prindere la baterie si rotile si tot... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

msi mult... chiar ma interesau si piese ... ceva aluminiu in loc de plasticuri nu ar strica....... ai tu acest model ,sau sti pe cineva???

daca da atunci cum se intelege cu fortele fizicii, rezista cat de cat la ele??
am avut eu , dar eu am avut maverick atom xt si e destul de buna mi.a placut dar am avut probleme cu ia. cand o inamoleam o spalam sub ghiveta cu jet de apa si o periuta de dinti sau cand eram :D dadeam cu dala de spalat masinile 1:1 si cred ca a intrat apa in variator ca atunci cand am sarit pe o rampa a luat full sped si s.a dus si sa facut bucati:D (eram incepator nu stiam ca nu e waterproof(variatorul) pacat)
Associated SC8E on 4S
Membru retras!
0

#6 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 December 2008 - 04:38 AM

da, de asta imi zicea vanzatorul ca ii fain ca in 10 minute demontez toata electronica(5 suruburi) si pot sa o bag la dush (nu electronica) cu apa calda, dupa o zi noroioasa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ... ...

in orice caz o problema pe care am gasit-o e ca cica ar trebui sa tina 20-25 de minute cu un NI-MH sc 7,4v 1800mah nou si ma tine doar vreo 8-12 minute .... o fi din cauza ca e la inceput de formatare, sau atat pot NIMH-urile?????,

Eu pana acum foloseam li-po la aero
si sincer tind sa raman la li-po.

nu shtiu ce sa zic... sa schimb regulatorul cu unul de lipo??

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 13 December 2008 - 04:42 AM

aero
0

#7 Useril este offline   elbutchos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 13 December 2008 - 09:48 AM

Aduce foarte tare cu un Jamara Ripper.
HPI E-Savage, GCM reaction diffs with HPI Blitz gears, Modified driveshafts, Superglide steering, Turnigy Trackstar 150A, Turnigy XK3665-B-2300KV, External BEC, Turnigy 15Kg Servo, Rulux Halfups, HPI Aggressors.
HPI E-Savage stock.
HPI Savage Flux stock.
0

#8 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 December 2008 - 05:53 PM

hmmm.. ciudat :D .... Jamara Ripper vroiam sa imi iau initial dar asta era deja in Oradea si puteam sa il vad live la magazinul rc ...
aero
0

#9 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 December 2008 - 05:57 PM

am o problema mare cu incarcatul nimh-ului(7,4V 1800mah si tine doar 10 minute, nu stiu daca e mult sau putin)... am un incarcator Ultramat 14 .... si nu stiu ce inseamna la el 3...pana la ...25 mV/C (reglabil) stiu ca e vorba despre volti per celula dar nu stiu ce inseamna "m" ul ala mic.... si ce functie are toata chestia asta(sau cum se foloseste)

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 13 December 2008 - 05:59 PM

aero
0

#10 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 13 December 2008 - 06:51 PM

Vezi postareaTommyx, la Dec 13 2008, 04:38 AM, a spus:

da, de asta imi zicea vanzatorul ca ii fain ca in 10 minute demontez toata electronica(5 suruburi) si pot sa o bag la dush (nu electronica) cu apa calda, dupa o zi noroioasa :D ... ...

in orice caz o problema pe care am gasit-o e ca cica ar trebui sa tina 20-25 de minute cu un NI-MH sc 7,4v 1800mah nou si ma tine doar vreo 8-12 minute .... o fi din cauza ca e la inceput de formatare, sau atat pot NIMH-urile?????,

Eu pana acum foloseam li-po la aero
si sincer tind sa raman la li-po.

nu shtiu ce sa zic... sa schimb regulatorul cu unul de lipo??

cine ti`a spus ca acumulatorul asta de 1800 tine 20-25 de minute e cel mai mare pelican in viata.e practic imposibil sa tina oricat de linistit ai merge.Abia unul de 3200 te tine vreo 20 de minute daca mergi domol.Daca vrei performanta treci pe lipo si la auto sau intereseaza`te de NiMH`uri de la 4600mAh in sus.
0

#11 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 December 2008 - 07:07 PM

pai ma cam miram si eu cand mi-a zis vanzatorul... dar stiam ca la Extra 300(acrobat aero ) ma tine 10 minute un LiPo de 3 celule 2200mah la care totusi tin gazul la jumate mai mereu...

dar am zis ca intreb aici ca voi nu aveti nimic de pierdut daca imi ziceti adevarul :D
aero
0

#12 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2008 - 12:19 PM

hmmm.... ciudat dupa prima zi de rulaj mai serios a inceput sa picure ulei din toate suspensiile

naiba stie de ce-l tot lauda americanii pe forumuri straine... sa vedem cum rezolv problema cu uleiul.... pana acum ma plangeam ca is prea tari suspensiile...
aero
0

#13 Useril este offline   ghost rider 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 25-February 08

Postat 15 December 2008 - 12:35 PM

In legatura cu LiPO..........vezi la MR.......Lipo Smart-Stop il poti folosi la orice tip de regulator.Deci poti folosi LiPo, cu regulatorul care il ai.Sau cu o "alarma"de avertizare tensiune scazuta.

Bafta!
nevoia te invata...:)
0

#14 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2008 - 02:23 AM

ideea e ok ....dar pa banii aia imi iau regulator nou :)
aero
0

#15 Useril este offline   ghost rider 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 25-February 08

Postat 16 December 2008 - 03:56 AM

Vezi postareaTommyx, la Dec 16 2008, 02:23 AM, a spus:

ideea e ok ....dar pa banii aia imi iau regulator nou :)

Stiu!Alegerea iti apartine. :)
nevoia te invata...:)
0

#16 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 16 December 2008 - 05:22 PM

"m"-ul ala mic inseamna mili, adica mV=milivolti. Tu insa trebuie sa cobori detectia peak-ului la 5mV/celula pentru Nimh altminteri il prajesti. S-ar putea sa-l fi terminat deja. Cit te tine depinde de consum, 20 de minute nu foarte probabil da nici exclus nu e. Asta daca bateria e sanatoasa. Daca nu, poate sa te tina si trei secunde.

Detectoare de protectie pentru baterii Lipo se gasesc si mai ieftine (nu stiu cit costa cele la care ai acces). Vezi pe ebay, acolo gasesti incepind de pe la 20US$ pentru doua celule sau cu detectie automata a numarului de celule. Un regulator la banii astia nu o sa fie prea de soi (si nu stiu daca o sa aiba protectia necesara pentru bateriile Lipo, in orice caz).

Aceasta postare a fost editata de Barabula: 16 December 2008 - 05:23 PM

0

#17 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2008 - 06:27 PM

Am norocul cu un coleg modelist francez care vazand noua mea pasiune mi-a facut cadou inca doua packuri: unu de 3000mah si un NiCd de 2200...

am cam rezolvat problema cu cele 10 minute de auto pe zi... si se pare ca NiCd imi da mult mai multa putere/viteza...

Aseara (in ciuda faptului ca am servo saver) am rupt cativa dinti din angrenajul de la servo ... si dupa o noapte de dormit(gandit in pat) am hotarat sa desfac servo-ul( copie futaba S3003 ) si sa intorc roata dintata cu dintii rupti pe partea opusa...

Spre mirarea mea am cam avut dreptate si am rezolvat problema... servo-ul functioneaza corect fara sa mai caraie

se pare ca roata aia dintata nu are cursa lunga(nu ajunge sa faca mai mult de jumatate de tura) :rolleyes:

Oricum asta e provizoriu pana soseste coletul cu "True Futaba S3003"

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 16 December 2008 - 06:31 PM

aero
0

#18 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2008 - 06:53 PM

Se pare ca HSP construieste automodele rc 1/10 bazate pe aceleasi piese (toate clasele incepand de la on-road pana la off-road sunt bazate pe aceleasi piese, exista doar mici piese dedicate pentru fiecare categorie, cum ar fi roti mai mici sau arcuri mai scurte)

la categoriile 1/10 de la HSP (atat EP cat si GP) potrivesc 90% piesele de la firmele: Maverick, Jamara, Exceed, ... si nu stiu sigur daca exista si piese HPI care potrivesc, dar la restu incepand cu sasiul si pana la carcasa se potrivesc la fix (aceeasi matrita)

Asa ca fiti atenti pentru ca se copiaza ca in codru... la un moment dat am gasit o piesa de 75(saptezeci si cinci) Ron la pretul de 8(opt) Ron (front/rear suspension arm).
aero
0

#19 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 04:23 PM

Hai mai... chiar nu are nimeni automodele 1:10 de la marcile Jamara, Himoto, HSP, Exceed si Maverick???

Niste sfaturi ceva.... ce as putea upgrada, ce se poate strica repede.... chiar nimic???

Ce sa fac ca sa nu picure uleiul(picura cam o picatura la 3 zile, abia se simte diferenta dar ma deranjeaza)as putea sa bag ceva ulei siliconic Hard?

Comunicati, oameni, cu curaj... citesc orice idee...

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 22 December 2008 - 04:27 PM

aero
0

#20 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 22 December 2008 - 05:34 PM

eu nu va inteleg ...de ce va luati voi modele la care nu gasiti piese si de care nu a auzit nimeni ?..din cauza pretului ?..mai asteptati si mai puneti bani daca asta e cauza ..nu va mai rsicati la cine stie ce branduri aparute peste noapte.

slava domnului sunt enjpe mii de topicuri cu enjpe mii de modele cunoscute de toata lumea probate/busite/trantite/tavalite/bubuite din care puteti alege.Pentru fiecare din ele uitati`va mai intai daca aveti piese la indemana pentru ele ca este aproape imposibil sa nu sticati ceva pe ele.

de ce crezi ca nu iti ofera nimeni nici un sfat ? pentru ca nimeni nu detine nici un model ca al tau.te sfatuiesc sa cauti cu incredere cu gogu` sau pe alte forumuri din afara...poate acolo ai vreo sansa sa gasesti.spor!
0

#21 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 09:43 PM

Vezi postareashogi, la Dec 22 2008, 05:34 PM, a spus:

eu nu va inteleg ...de ce va luati voi modele la care nu gasiti piese si de care nu a auzit nimeni ?..din cauza pretului ?..mai asteptati si mai puneti bani daca asta e cauza ..nu va mai rsicati la cine stie ce branduri aparute peste noapte.

slava domnului sunt enjpe mii de topicuri cu enjpe mii de modele cunoscute de toata lumea probate/busite/trantite/tavalite/bubuite din care puteti alege.Pentru fiecare din ele uitati`va mai intai daca aveti piese la indemana pentru ele ca este aproape imposibil sa nu sticati ceva pe ele.

de ce crezi ca nu iti ofera nimeni nici un sfat ? pentru ca nimeni nu detine nici un model ca al tau.te sfatuiesc sa cauti cu incredere cu gogu` sau pe alte forumuri din afara...poate acolo ai vreo sansa sa gasesti.spor!

De gasit piese gasesc multe ... din cate observi sunt 4 firme care copiaza unu de la altu aceleasi piese inventate de habar nu am care dintre ele

Stiu ca am sasiu pe care se poate pune motor termic... stiu ca e "made in china" (ca toate sunt) dar nu ma gandeam ca toti isi cumpara numai revo, savage, si traxxas...speram ca am si eu cu cine sa discut 2-3 probleme... (fac pariu ca sunt multi care au un jamara Ripper,ca doar ii recomandat pentru toti incepatorii pe toate topicurile de pe forum, dar ma supara ca nimeni nu are curajul sa posteze despre cum merg si ce upgrade-uri se pot face care sa dea si rezultate bune)

Aceasta postare a fost editata de Tommyx: 22 December 2008 - 09:55 PM

aero
0

#22 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 22 December 2008 - 09:53 PM

e intradevar o conspiratie cine are CURAJUL sa posteze va fi mancat de viu
0

#23 Useril este offline   Tommyx 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 10:02 PM

Vezi postareaFlo234, la Dec 22 2008, 09:53 PM, a spus:

e intradevar o conspiratie cine are CURAJUL sa posteze va fi mancat de viu

:D
aero
0

#24 Useril este offline   marcel66 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 11-January 09

Postat 21 May 2009 - 03:41 PM

Vezi postareaTommyx, la Dec 12 2008, 08:05 PM, a spus:

salut... nu am gasit nimic scris despre acest automodel offroad... l-am achizitionat ieri (de nou) si am facut mici reglaje cum ar fi: directie, inclinatie roti si cam atat...

sunt inceparot in automodelism... le am doar cu aero cat de cat.... va rog mult daca aveti sau ati avut acest automodel, sau chiar si ceva de la firma HSP, spuneti-mi ce se poate strica sau ce cum sa reglez/modific, ce sa ung ce sa nu ung, ce e mai bun, (vazelina sau ulei de motor)

va multumesc anticipat Buna azi am vazut si ieu o masina din asta cum ai tu ce pareri ai despre ia se merita cumparata merci mult?

Stima

0

#25 Useril este offline   stefymaso 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 169
  • Inregistrat: 16-February 09
  • Interests:...somnul...

Postat 21 May 2009 - 10:58 PM

sal amortizoarele alea sunt "praf" mi`am luat si eu din bucuresti (25lei 2 bucati...pretul zice tot)... si la mine la fel s`a scurs tot uleiul din ele iar in legatura ca bateria...eu aveam 2 motoare 550 marimea si cu 2 packuri de 1500ma ma tinea 10-15 min maxim ... cu 4500ma ma tinea 20-25 min maxim ... acum am trecut la 1 singur motor(brushless) si ma tine cca 30-40 min cu ambii acumulatori de 4500 in paralel ... (e-maxx carutza mea) asa ca idee de consum ...
E-MaXx Novak power
0

#26 Useril este offline   Al3xandru239 

• Membru somnambul
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2009 - 11:16 PM

Vezi postareastefymaso, la May 21 2009, 11:58 PM, a spus:

sal amortizoarele alea sunt "praf" mi`am luat si eu din bucuresti (25lei 2 bucati...pretul zice tot)... si la mine la fel s`a scurs tot uleiul din ele iar in legatura ca bateria...eu aveam 2 motoare 550 marimea si cu 2 packuri de 1500ma ma tinea 10-15 min maxim ... cu 4500ma ma tinea 20-25 min maxim ... acum am trecut la 1 singur motor(brushless) si ma tine cca 30-40 min cu ambii acumulatori de 4500 in paralel ... (e-maxx carutza mea) asa ca idee de consum ...

Tu vorbesti de emax el povesteste de cu totu alta masina.(am inteles ,diverse chestii asemanatoare).
Associated SC8E on 4S
Membru retras!
0

#27 Useril este offline   -caTo- 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 25-February 09
  • Interests:discussion

Postat 22 May 2009 - 08:41 AM