pe3scu, la 31 May 2013 - 05:26 PM, a spus:
Am făcut pentru tine următorul test. Am suspendat-o și i-am dat drumul ușor la linia de comandă până s-au "blegit" toate ațele liniei. Am măsurat și am 4 cm la un braț și 2 cm la celălalt. Nu știu cât de optime sunt valorile, dar ai văzut că zboară bine.
Încearcă să o decolezi de la sol (de pe roți) preferabil asfalt. Vezi mai bine ce se întâmplă și daunele sunt mai mici. Seamănă mai mult cu decolarea unui avion. Ai nevoie de un ajutor (preferabil doi) care să țină parașuta sus și să alerge un pic până se umflă și stă singură. Ce-ar fi să te ajute amicii cu "cearșaful" ș.a.m.d.http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif. Sunt curios de rezultate.
La ME 109: în zbor scade curentul maxim, dar poți să-l limitezi și din stație.
SUCCES http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif
P.S. Am zburat și eu captiv. Era o încântare pe vremea aia. Dar de-acum e istorie, sunt peste 40 de ani de atunci. Nu m-aș mai întoarce la ele.
...............................
Am lasat teama de-o parte si am facut ce mi-ai spus tu...Am schimbat elicea de la ME, initial cu una mai mare (11x5,5) apoi una cu pas mai mare (10x7)...Am schimbat si ESC-ul cu unul de TGY Trust 55 A, apoi am facut teste cu wattmetrul...
10x7 - 509 W si 48,6 Amp, respectiv 537 W si 52,6 Amp pt. 11x5,5 ....Mult peste specificatiile motorului...(450 W si 42 Amp. max 60 sec.) dar am zis ca merita sa risc... :pardon:
Rezultatele sant excelente!!! Viteza de zbor aproape s-a dublat...Cu elicea 11x5,5, parca avea ceva mai multa tractiune pe urcari...Viteza era cam la fel, dar consumul de curent era mai mare cu 11x5,5...
Sant super-multumit de rezultate!!! Nu-i mai schimb motorul... :rofl:
Multumesc mult!!!
...............................
Azi am reusit sa zbor cu adevarat si paramotorul...L-am tinut sus pana s-a descarcat acumulatorul de 4.500 mAh... :yahoo:
...Ce i-am facut ca sa nu mai vireze stanga?!?...Am scurtat suspanta A de pe dreapta... partea opusa virajului...cu aprox 1 cm...Ironia e ca mi-a iesit din prima si n-a mai fost nevoie sa mai fac alte reglaje... :rofl: Nici macar nu a fost nevoie s-o mai trimez in zbor...Acum zbor cu trim-urile pe 0...
...Inca nu ma pricep s-o pilotez decat f. calm...Daca intra in balans, e jale...Am avut vre-o 2 faze in timpul zborului de azi cu niste curenti de aer...de mi-au inghetzat paduchii pe mine, dar am reusit s-o redresez...Dupa aceea am zburat extrem de calm...O sa incarc filmul dupa ce se proceseaza...
... Azi am zburat cu triciclul la 1.160 gr...Tot am mai avut niste probleme la primele lansari (se va vedea pe filmare...)...Cred ca nu am redus acceleratia imediat dupa lansare si am prabusit-o de cateva ori...Dar pana la urma am reusit s-o ridic in aer...
...Ce nu inteleg, e faptul ca atunci cand accelerez prea tare, triciclul se rasuceste spre dreapta in suspante...Si chiar daca dau comenzi la servo, triciclul se ridica el dupa liniile de comanda, in loc sa ramana pe directie si sa traga de aripa...
...La al 2-lea zbor am pus 2 acumulator mai grei (2x2600 mAh) si nu prea am mai reusit s-o stapanesc...A devenit agresiva si vitezomana rau!!!...Si balansul era extrem de greu de controlat si muult mai amplu...Nu mi-a placut cum zboara cu greutate mai mare...(cel putin pt. inceput...)...Era mult mai calma cu greutate mai mica...De vre-o 2 ori era sa-mi dau cu triciclul peste picioare...N-am reusit s-o mai stapanesc dupa un balans, am lasat-o sa coboare cu motorul oprit si a venit spre mine...A trebuit s-o rup la fuga din calea ei, :yahoo: pt. ca venea pe un viraj firul ierbii cu viteza destul de mare... :rofl: ...In final am aterizat-o pe roti (culmea...) si cu aripa in fatza ei (aterizare ca la carte...)!!!
...La o alta incercare, pt. ca deja era destul de tarziu si aproape intuneric, in incercarea de a o mentine in aer, s-a dus cam departe, nu am mai vazut-o bine si nu am mai reusit sa iau virajul....Am lasat-o sa coboare unde a vrut ea ca sa n-o pierd...Am gasit-o dupa sosea la doar 5 m intre niste copaci, cazuta in balarii pana la brau...Iar am avut noroc!!! Putea sa pice pe sosea... :ph34r:
...Oricum...sant multumit ca am reusit s-o zbor!!! Multumesc mult pt. sfaturi!!! Chiar mi-au fost de mare ajutor!!! :drinks: