pe3scu, la 31 May 2013 - 05:26 PM, a spus:
Am făcut pentru tine următorul test. Am suspendat-o și i-am dat drumul ușor la linia de comandă până s-au "blegit" toate ațele liniei. Am măsurat și am 4 cm la un braț și 2 cm la celălalt. Nu știu cât de optime sunt valorile, dar ai văzut că zboară bine.
Încearcă să o decolezi de la sol (de pe roți) preferabil asfalt. Vezi mai bine ce se întâmplă și daunele sunt mai mici. Seamănă mai mult cu decolarea unui avion. Ai nevoie de un ajutor (preferabil doi) care să țină parașuta sus și să alerge un pic până se umflă și stă singură. Ce-ar fi să te ajute amicii cu "cearșaful" ș.a.m.d.http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif. Sunt curios de rezultate.
La ME 109: în zbor scade curentul maxim, dar poți să-l limitezi și din stație.
SUCCES http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif
P.S. Am zburat și eu captiv. Era o încântare pe vremea aia. Dar de-acum e istorie, sunt peste 40 de ani de atunci. Nu m-aș mai întoarce la ele.
.............................
Multumesc frumos pt. efort si ajutor!!!
Spune-mi te rog...Cei 2, respectiv 4 cm unde i-ai masurat (intre ce si ce...)?!? Ai masurat cat sant tensionate liniile de comanda, in pozitia de "0"...(cat sant trase snururile de la pozitia complet slabit, pana la pozitia in care zboara drept fara ca tu sa intervii...) ???
...Daaa! Imi place mult cum zboara paramotorul tau!!! No-comment!!!
.............................
Ideea cu decolarea de la sol, e un vis frumos!!!...Stiu ca daunele ar fi mai mici, dar nu cred ca are sanse sa decoleze pana nu va fi reglata cum trebuie...nici nu am nici un loc prin zona, unde sa fie asfalt sau pamant neted fara buruieni...si cred ca sant mai putine sanse sa agatz suspantele daca o lansez din mana, pt. ca suspantele sant permanent intinse...La decolarea de la sol, oricat de bine ar tine-o cei 2, tot sant sanse sa atarne vre-o suspanta spre elice...
...Ca sa produc cat mai putine daune triciclului, ma duc la zbor pr un teren cu pamant moale...Impactul este muuult atenuat...Dar am in gand sa incerc decolarea de jos, dupa ce o fac sa zboare bine...
............................
Azi am facut testul de tractiune cu triciclul suspendat de tavan, pt. a vedea daca are suficienta tractiune si sa vad daca trace in vre-o parte...Triciclul la 1000 gr. urca la tavan (fara elan...accelerand progresiv...) si nu trage in nici o parte... :pardon: Deci nu e asta cauza!!!
Uite filmul aici:
................................
ME 109 - Stiu ca variaza consumul de curent in functie de multi factori...printre care si densitatea si umiditatea aerului...Probabil si in zbor, vs. proba statica...
Totusi nu rezolv nimic daca il limitez din statie!!!...Eu deja sant peste limita maxima chiar si cu elicea actuala (42 Amp in loc de 40)...Ori interesul meu e sa obtin mai mult...Si...nu mai am unde cu actuala motorizare... :pardon:
...De aceea m-am gandit la un motor mai mare, cu cuplu mai mare, care sa fie in stare sa invarteasca o elice cu diametru si pas mai mare...cu un consum de curent egal (eficientza mai buna)...
Elicea 10x5, cu toate ca este turata de motor de mai are putin si se dezintegreaza, nu dezvolta suficienta fortza pt. a propulsa avionul asta cu o viteza mai mare...Prefera sa se agite de pomana prin aer, decat sa prinda viteza...Asta e senzatia mea...
...Avionul asta a fost echipat din fabrica cu un motor mult mai mare si mai greu (acesta este si motivul pt. care l-am schimbat...) dar f. lent...Era un 3548 - 720 kv - 25 Amp, de 160 gr, cu LiPo 3s...Abia se misca prin aer...
...Eu am preferat un motor mai turat si mai usor (100 gr...) pt. ca am pus retract-uri...flaps-uri...etc...pe avion...
...Vreau sa incerc si motorizarea din filmul de pe YT, pt. ca deja o am si am vazut ca zboara bine...
.......................
Captivele...au prins la public in perioada comunista, pt. ca era f. greu sa faci rost de o statie buna...si era o rezolvare ieftina, pt. a putea totusi zbura...Iar cu timpul a nascut pasiuni...
Dar nici eu n-as zbura asa ceva...Mi se pare destul de greu si limitat (fara libertate de miscare...). Dupa parerea mea, nu se compara cu zborul RC...