hype, la 19 July 2012 - 09:30 AM, a spus:
Frumooooooos pasaroiul,spune-mi te rog,fuselajul e confectionat din ce cred eu imbracat cu balsa? Cam asta am in cap pentru o extra 300leki.
Nu e adevarata barfa cu tipla de bujii,ti-o spun din experienta,crede-ma,nu am nici o gara cu electricile.Spor la treaba si aterizare usoare
Multumesc frumos pt. aprecieri !!!
Fuselajul e facut numai din depron de 3 mm, iar in bot si pe burta are polistiren (EPO) masiv, combinat cu cateva placute de placaj de 1,5 mm pt. intarire (batiul motorului + suportul trenului de aterizare + suportul aripii).
- Fuselajul a fost construit pe o structura din 2 placi de depron, asezate in cruce, pe care am plantat coastele.Apoi am acoperit totul cu fetzele din depron. A rezultat o structura extrem de rigida, care a rezistat cu brio la cateva trante violente de la 3-4 m.
- Aripa e construita tot pe structura cu profile lipite pe un lonjeron din 2 baghete din brad (10x5) cu perete vertical din depron intre ele, apoi acoperite cu depron de 3 mm. In centru are 2 profile din placaj de 1,5 mm (+ inca 2 din balsa la prinderea hobanelor).
...............
Totul a iesit la 1000 gr cu electronica (motor mic BL-2825 si LiPo 3s-1300 mAh) dar ulterior a ajuns la 1300 gr (cu motorul mare si LiPo 2200 mAh).
..............
Problema a fost cu aripa...Am facut greseala sa o fac dintr-o bucata iar lemnul s-a contorsionat dupa uscarea adezivului...A rezultat o aripa cu unghi de incidentza diferit stg-dr...A trebuit sa compensez asta prin pozitia diferita a eleroanelor...
... Vreau sa incerc o noua aripa...Fie tot din depron, dar din 2 bucati, fie taiata cu firul cald din EPS (polistiren de izolatii exterioare....)
Cam asa a fost construit: