Modelism - RHC Forum: Receptor Blue Arrow - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Receptor Blue Arrow .... i-as putea mari raza de actiune ?

#1 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 17 September 2008 - 03:10 PM

Daca unui receptor Blue Arrow in 40 MHz ( cu antena scurta si raza de actiune 100 m ) i-as mari antena asta i-ar mari si raza de actiune ? ( stiu ca lungimea antenei este direct proportionala cu lungimea de unda - insa ma gandesc la Receptorul R136 FM pe care il folosesc acum - care are antena de 1m )
0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 17 September 2008 - 06:56 PM

Vezi postareapccdtk, la Sep 17 2008, 04:10 PM, a spus:

Daca unui receptor Blue Arrow in 40 MHz ( cu antena scurta si raza de actiune 100 m ) i-as mari antena asta i-ar mari si raza de actiune ? ( stiu ca lungimea antenei este direct proportionala cu lungimea de unda - insa ma gandesc la Receptorul R136 FM pe care il folosesc acum - care are antena de 1m )

Nu rezolvi nimic cu marimea antenei. Crezi ca daca avea un castig mai mare cu o antena mai lunga, producaturul nu punea o sarma mai lunga ?
Lungimea, cum ai zis si tu este proportionala cu lungimea de unda.

Oricum receptor blue arrow, asta e modelul lui? sau e receptorul ce insoteste avionul blue arrow (F-18 cu motor EDF) de la art-tech ?
0

#3 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2008 - 08:46 PM

Vezi postareaalexvid, la Sep 17 2008, 07:56 PM, a spus:

Nu rezolvi nimic cu marimea antenei. Crezi ca daca avea un castig mai mare cu o antena mai lunga, producaturul nu punea o sarma mai lunga ?
Lungimea, cum ai zis si tu este proportionala cu lungimea de unda.

Oricum receptor blue arrow, asta e modelul lui? sau e receptorul ce insoteste avionul blue arrow (F-18 cu motor EDF) de la art-tech ?

....aha !!! ...Multumesc am priceput ......este doar marca receptorului .....de la pho_mode_.ro
0

#4 Useril este offline   VasiM 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 17 September 2008 - 09:05 PM

Vezi postareapccdtk, la Sep 17 2008, 09:46 PM, a spus:

....aha !!! ...Multumesc am priceput ......este doar marca receptorului .....de la pho_mode_.ro

Receptorul de care zici tu e special facut pentru indoor: greutate foarte mica si raza la fel, pentru sala. Nu-l poti compara cu un R136.
0

#5 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2008 - 10:23 PM

Vezi postareaVasiM, la Sep 17 2008, 10:05 PM, a spus:

Receptorul de care zici tu e special facut pentru indoor: greutate foarte mica si raza la fel, pentru sala. Nu-l poti compara cu un R136.

Ok !!! Ma voi orienta catre un Receptor Micro R156-F 40 MHz .....Ce parere aveti ? Are doar 11 gr.iar provider-ul afirma ca are o raza de actiune ~ 200 m...
0

#6 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2661
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 September 2008 - 08:36 AM

Daca bate doar 100 de m, e defect. In instructiuni scrie 1000 feet care-i 300 m, si acolo trebuie sa mearga brici, fara tremurici.
0

#7 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 18 September 2008 - 08:40 AM

Sau nu folosesti combinatia corecta: emitator, receptor, cuarturi. Nu orice combinatie duce la performantele maxime, date de producatori. Nu toate firmele sunt compatibile intre ele.

0

#8 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2008 - 09:51 AM

Vezi postareanavigator, la Sep 18 2008, 09:40 AM, a spus:

Sau nu folosesti combinatia corecta: emitator, receptor, cuarturi. Nu orice combinatie duce la performantele maxime, date de producatori. Nu toate firmele sunt compatibile intre ele.

Receptorul Micro R156-F 40 MHz este tot Futaba iar provider-ul mi-a confirmat ca va "merge" dotat cu un cuart tot in canalul 56 cu statia (Futaba T-6EXP 6/6/1 FM 40 MHz) mea fara probleme.
0

#9 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 18 September 2008 - 10:04 AM

Vezi postareapccdtk, la Sep 17 2008, 04:10 PM, a spus:

Ma refeream la receptorul Blue Arrow in 40 MHz. Probabil ca acesta, cu emitatorul Futaba T-6EXP FM 40 MHz si cu (nu stiu care sunt) cuarturile folosite nu se potrivesc.

Evident ca un emitator, un receptor si pereche de cuarturi, toate Futaba, merg perfect.

Pe viitor achizitioneaza doar cuarturi si receptoare Futaba, Robbe-Futaba, sau Webra (sunt compatibile).

0

#10 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 18 September 2008 - 10:49 AM

Fiind un receptor indoor fabricantul nu a pus o antena mare pentru ca era incomoda in utilizare. Utilizarea unei antene de 1 metru lungime nu poate avea decat efecte benefice asupra sensibilitatii. Incearca sa prelungesti antena pana obtii lungimea de 100 centimetrii fara teama ca arzi ceva. Ca idee de principiu lungimea antenei trebuie sa fie un submultiplu al lungimii de unda (lambda/2 , l/4.... l/8, etc). Cu cat lungimea antenei este mai mica cu atat castigul antenei se micsoreaza. Fabricantul nu alege intotdeauna antena cu cel mai mare castig ci antena convenabila aplicatiei respective.
0

#11 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2008 - 01:36 PM

Multumesc frumos pentru sugestii.....ramane, deci, sa cumpar receptorul Micro-Futaba.....
0

#12 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 18 September 2008 - 02:15 PM

Eu folosesc un receptor hitec foarte mic, in 5 canale, imi scapa modelul in momentul asta, are 8-9 grame cu tot cu antena si quartz, si nu-mi amintesc sa aiba probleme cu distanta. Nu e special pentru indoor. Dar ce nu stiu eu este daca e compatibil cu tx futaba, exista asemenea limitari ?
0

#13 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2008 - 02:25 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Sep 18 2008, 03:15 PM, a spus:

Eu folosesc un receptor hitec foarte mic, in 5 canale, imi scapa modelul in momentul asta, are 8-9 grame cu tot cu antena si quartz, si nu-mi amintesc sa aiba probleme cu distanta. Nu e special pentru indoor. Dar ce nu stiu eu este daca e compatibil cu tx futaba, exista asemenea limitari ?

....am inteles ( dar poate gresesc ) ca, compatibilitatea unui receptor cu un emitator tine in principal de tipul de modulatie folosit ....
0

#14 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19188
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 September 2008 - 02:37 PM

Corect, iar Futaba cu Hitec merg pe aceasi modulatie, cu shift negativ, iar Graupner/JR pe dos.
Multe din receptoarele Hitec au autodetectie, putand merge cu ambele sisteme.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#15 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 18 September 2008 - 05:23 PM

Mi-am amintit, rx-ul hitec de care ziceam e HFS-05MS. E single conversion, are autoshift, ce e diferit la el e ca are 5 canale, dar mufa a 5-a e de fapt canalul 6. E util pentru flaperon sau diff, pentru statiile care nu sunt flexibile ca sa schimbe ordinea canalelor.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu