DECATHLON RTF DECATHLON RTF SAU CESSNA 182 RTF
Postat 24 July 2008 - 02:32 PM
stiu, multi.......ca bani, dar o sa zbori fara probleme si chiar la un unghi de 60 grade in full.
oricare membru care a pilotat cel putin 2 modele o sa iti spuna sa iti iei din prima o telecomanda de cel putin 4-500 ron eu pana sa imi iau acea telecomanda in 2,4 Ghz am avut 2 telecomenzi Sh si am regretat ca nu mi-am luat din prima una capabila! sper ca ai inteles ceva........NU TE GRABIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!
bafta
0721.798.720
Postat 24 July 2008 - 04:19 PM
Desi sunt un incepator, din putina mea experienta de zbor dar luand in considerare discutiile si sfaturile primite de la cei cu mult mai multa experienta as zice mai bine sa iei o radiocomanda cat mai buna, cat despre model as zice ca un Piper J3 (am si unul din asta) ar fi poate ceva mai indicat datorita vitezei mult mai mici de evolutie si a profilului aerodinamic care permite pe vreme buna evolutii f bune (nu si pe vant, cel putin la modelul meu).
Postat 24 July 2008 - 07:50 PM
Eu am vazut cu ochisorii mei cum zboara Decathlonul in varianta originala RTF dar fara radiocomanda shi receptor (modelul a fost primit de Emilare drept premiu la Deproniada), deci fara nicio modificare . Pot spune ca este foarte stabil shi cuminte. Chiar shi copilul lui Emil il zboara super....
Oricum Cessna este mai frumos, dar mult mai rapid...
Toate cele bune
Postat 25 July 2008 - 12:28 AM
Daca e vb de rezistenta, amandoua modelele produse de Art-Tech sunt suficient de rezistente la accidente medii dar au tendinta de dezintegrare la un impact mai puternic. Oricum sunt polistiren si se lipesc la loc dar nu e deloc placut.
Indiferent de model recomand ransforsarea de la inceput a aripii si chiar a botului cu tija de carbon si inca o data recomand sa iti iei din prima o radiocomanda buna (mai ales pt cessna).
Postat 25 July 2008 - 12:36 PM
Postat 26 July 2008 - 10:01 AM
deci total decathlon nu stiu ce performante de zbor are da cessna ptr un incepator ii prea "greoi".
Bafta
Postat 26 July 2008 - 09:24 PM
Nu te uita ca arata mai bine Cessna si are tren de aterizare si fuselaj fain, important e sa te bucuri ca poti zbura avionul, nu sa te enervezi ca iarasi trebuie sa il lipesti. Plus ca oricare din cele trei motoplanoare are anvergura de 1,8m si arata frumos, chiar mai frumos decat un Cessna.
http://xs.to/xs.php?h=xs329&d=08306&f=3006...62008009146.jpg
Postat 27 July 2008 - 07:29 AM
Dupa lipire zbora la fel ca-n prima zi
Succes:Alifly ;)
Aceasta postare a fost editata de alifly: 27 July 2008 - 07:42 AM
------------------------------
F3A Ikarus shock flyer
Top Stick termic 1.7 ccm
Motoplanor Multiplex Alpha 21
Postat 28 July 2008 - 10:46 AM
eu sincer am scos servo de pe deriva la cessna pentru ca nu il foloseam deloc.
daca ar fi sa reiau de la inceput aeromodelismul, mi-as pune din prima eleroane, indiferent de model.
bafta
0721.798.720
Postat 29 July 2008 - 08:30 AM
Postat 29 July 2008 - 10:09 AM
Postat 03 August 2008 - 12:44 AM
Totusi e constructiv sa-ti dai cu parerea :blink:.
O concluzie a celor spuse mai sus:
1. Pt inceput poti lua un easy orice ar fi, chiar si fara eleroane easy star e ok(desi ma contrazic cu pct. 2). Dar ce faci? Stai sa faci toti pasii pana la un termic sau altceva? Adica, iti iei un easy, dupa un Cessna sau Decathlon, dupa un Yak 54 electric, si dupa unul termic? Sincer, cred ca depinde de abilitatile de pilotaj ale fiecaruia, de rabdarea de a repara modelul dupa fiecare incident nedorit, precum si de bugetul care il ai la dispozitie.
2. NU mai sfatuiti sa zboare avioane fara eleroane, a mai spus cineva. Eleroanele sunt ceva natural, as putea spune, d-aia imi pot bea sucul in avion, ca are eleroane :D.
3. Dechatlon e foarte asemanator cu cessna, e ceva mai scurt, precum si dimensiunile suprafetelor din spate sunt mai mici, dar are avantajul motorului si al bateriei LiPo.
4. Parerea mea, fa-ti un cessna pe bucati, cu un motor brushless si LiPo. Te duce chiar un pic mai ieftin ca un kit, daca nu iei in calcul telecomanda, inutila de altfel.
5. Telecomanda... numai interferente aveam cu cea originala in 35MHz. Daca spun mizerie, sunt bland. Un 2.4GHz FASST(daca ai chef sa dai destul de mult pe una) merita fiecare Leu si nu o sa ai nici un fel de probleme ever!
Si era sa uit :)
6. Simulator...simulator...
"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla