Modelism - RHC Forum: DECATHLON RTF - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

DECATHLON RTF DECATHLON RTF SAU CESSNA 182 RTF

#1 Useril este offline   mykl 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 26-April 07

Postat 24 July 2008 - 01:53 PM

De ceva vreme ma gandesc sa comand un cesnna 182 rtf cu eleroane .Din pacate nu au pe stock momentan.Am vazut modelul Decathlon rtf cu eleroane si lipo.Intrebarea mea : este mai bun decathlon ca cessna ? multumesc
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 24 July 2008 - 02:10 PM

mai bun in ce sens? ce inseamna pt tine mai bun??
au aceeasi anvergura,aripa parasol.aceeasi greutate etc.
deci ?
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 553
  • Inregistrat: 13-July 07
  • Interests:Aeromodelism

Postat 24 July 2008 - 02:32 PM

eu l-am luat pe bucati (batranul Cessna 182) si i-am pus motor brushless de 35 ron, regulator 20 A 55 ron , acc Robbe de 2100 mAh cu 3 celule 173 ron (si tot are balast in capota o gramada, peste 50g), ii pui 4 bucati SG 50 care costa 88 ron, aripa fara eleroane 48,7 , fuselaj 67,2, capota 6 lei, tren de aterizare 19 lei (nu prea e bun), elice 8x4 12 lei, ampenaje 18.3 lei si iesi la 516,2 ron fara telecomanda!!!
stiu, multi.......ca bani, dar o sa zbori fara probleme si chiar la un unghi de 60 grade in full.
oricare membru care a pilotat cel putin 2 modele o sa iti spuna sa iti iei din prima o telecomanda de cel putin 4-500 ron eu pana sa imi iau acea telecomanda in 2,4 Ghz am avut 2 telecomenzi Sh si am regretat ca nu mi-am luat din prima una capabila! sper ca ai inteles ceva........NU TE GRABIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!
bafta
doar....eu
0721.798.720

0

#4 Useril este offline   Gregorius_Syth 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 24 July 2008 - 04:19 PM

Sunt de acord cu Miezu_Eu la capitolul radiocomanda. Intre Cessna 182 si Decathlon nu sunt diferente semnificative de dimensiuni, greutate sau aerodinamica. Eu am un Cessna 182 dar datorita radiocomenzii din dotare a luat o busitura ultima data de toata frumusetea si inca lucrez la model.
Desi sunt un incepator, din putina mea experienta de zbor dar luand in considerare discutiile si sfaturile primite de la cei cu mult mai multa experienta as zice mai bine sa iei o radiocomanda cat mai buna, cat despre model as zice ca un Piper J3 (am si unul din asta) ar fi poate ceva mai indicat datorita vitezei mult mai mici de evolutie si a profilului aerodinamic care permite pe vreme buna evolutii f bune (nu si pe vant, cel putin la modelul meu).
Mai bine sa fii jos si sa iti doresti sa fii sus, decat sa fii in situatia inversa :D
0

#5 Useril este offline   mykl 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 26-April 07

Postat 24 July 2008 - 04:24 PM

AHA..Am inteles.Eu ma refeream la diferenta de tractiune, durata de zbor tinand cont ca decathlon are lipo 1300 mah si de rezistenta modelului.
0

#6 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 24 July 2008 - 07:50 PM

Salut,
Eu am vazut cu ochisorii mei cum zboara Decathlonul in varianta originala RTF dar fara radiocomanda shi receptor (modelul a fost primit de Emilare drept premiu la Deproniada), deci fara nicio modificare . Pot spune ca este foarte stabil shi cuminte. Chiar shi copilul lui Emil il zboara super....
Oricum Cessna este mai frumos, dar mult mai rapid...
Toate cele bune
0

#7 Useril este offline   Gregorius_Syth 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2008 - 12:28 AM

Vb de motorizare pentru amandoua modelele exista si kitt-uri cu motorizare brushless si lipo care asigura o putere mai mare si un timp ceva mai mare de zbor.
Daca e vb de rezistenta, amandoua modelele produse de Art-Tech sunt suficient de rezistente la accidente medii dar au tendinta de dezintegrare la un impact mai puternic. Oricum sunt polistiren si se lipesc la loc dar nu e deloc placut.
Indiferent de model recomand ransforsarea de la inceput a aripii si chiar a botului cu tija de carbon si inca o data recomand sa iti iei din prima o radiocomanda buna (mai ales pt cessna).
Mai bine sa fii jos si sa iti doresti sa fii sus, decat sa fii in situatia inversa :D
0

#8 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 25 July 2008 - 12:36 PM

Avioanele sunt cam la fel in ceea ce priveste caracteristicile RTF. Eu zic ca Decathlon-ul este mai stabil in zbor decat Cessna 182, dar diferentele nu sunt foarte semnificative. Din proprie experienta iti spun sa ai grija ce radiocomanda iti iei. Daca vrei sa continui cu acest hobby, i-ati de prima data o radicomanda buna cu 6 canale.
0

#9 Useril este offline   RichieYo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 14-July 07

Postat 26 July 2008 - 10:01 AM

iati decathlonul... eu am avut cessna zboara prea repede pentru un incepator si nu apuci sa reactionezi ca avionu-i la pamant cu aripa rupta in 2, fuselaj rupt in 3 puncte tren aterizare etc
deci total decathlon nu stiu ce performante de zbor are da cessna ptr un incepator ii prea "greoi".

Bafta
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
0

#10 Useril este offline   Gregorius_Syth 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 July 2008 - 04:43 PM

Asa e cu Cessna. Al meu acu abia a iesit din lucru si am facut o gramada de inginerii sa il aduc in conditii de zbor. :(

O sa pun si ceva poze
0

#11 Useril este offline   Dicocodino 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 14-January 08

Postat 26 July 2008 - 09:24 PM

Cel mai bine e sa cumperi un motoplanor (Arcus, Easy Glider, Elektro Junior). Zboara frumos si e greu sa il rupi. Mi s-a recomandat de la inceput un motoplanor, dar am luat tot altceva decat trebuia (de exemplu Dimona; asemanator cu Cessna 182). In cele din urma am ajuns la Arcus cu care merg in fiecare zi cate o ora si inca nu am avut niciun accident.

Nu te uita ca arata mai bine Cessna si are tren de aterizare si fuselaj fain, important e sa te bucuri ca poti zbura avionul, nu sa te enervezi ca iarasi trebuie sa il lipesti. Plus ca oricare din cele trei motoplanoare are anvergura de 1,8m si arata frumos, chiar mai frumos decat un Cessna.

http://xs.to/xs.php?h=xs329&d=08306&f=3006...62008009146.jpg
0

#12 Useril este offline   alifly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 274
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 27 July 2008 - 07:29 AM

Incearca si vezi un Robbe Cardinal,(aripa parasol, diedru generos) sunt in tara, este un aeromodel foarte iertator,iar daca pui si o motorizare cu pretentii o sa fi foarte incintat. Nu are eleroane (nici nu-ti trebuie la inceput).Merge lipit de nenumarate ori.
Dupa lipire zbora la fel ca-n prima zi

Succes:Alifly ;)

Aceasta postare a fost editata de alifly: 27 July 2008 - 07:42 AM

Hitec Aurora 2.4
------------------------------
F3A Ikarus shock flyer
Top Stick termic 1.7 ccm
Motoplanor Multiplex Alpha 21
0

#13 Useril este offline   alifly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 274
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 27 July 2008 - 07:31 AM

Ceva convingator...(zboara si azi super bine.)

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-28-1217136667.jpg

Hitec Aurora 2.4
------------------------------
F3A Ikarus shock flyer
Top Stick termic 1.7 ccm
Motoplanor Multiplex Alpha 21
0

#14 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2008 - 09:55 AM

Nu mai sfatuiti incepatorii sa zboare fara eleroane. Stiu ca la inceput este mai usor, dar nu este un zbor corect. Zborul normal include si aceste suprafete aerodinamice. Nu cred ca ati vazut avioane reale fara eleroane.
0

#15 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 553
  • Inregistrat: 13-July 07
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 July 2008 - 10:46 AM

EZ zboara bine fara eleroane, chiar extrem de bine, dar cessna este foarte lent la facut viraje daca nu are eleroane si dupa parerea mea cam greu de controlat.
eu sincer am scos servo de pe deriva la cessna pentru ca nu il foloseam deloc.
daca ar fi sa reiau de la inceput aeromodelismul, mi-as pune din prima eleroane, indiferent de model.
bafta
doar....eu
0721.798.720

0

#16 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 29 July 2008 - 08:30 AM

Cind tragi linia la final, Robbe Cardinal, pe linga faptul ca nu are eleroane, este mult mai scump (motor mai mare, acc mai puternic). Intr-adevar, Decatlonul suporta multe crashuri shi merge lipit de nenumarate ori, dar in final as opta tot pentru Decatlon. Zboara superb shi suporta si oarece adieri de vant, iar daca ramai fara zeama la acc in aer planeaza aproape ca un EZ
0

#17 Useril este offline   Gregorius_Syth 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2008 - 10:09 AM

Daca e sa fac o recomandare, ca unul ce sunt si eu incepator as spune ca un alt model foarte iertator ar fi un Piper. Cu toata experenta mea limitata si radiocomanda slabuta se poate controla si suporta bine si busiturile.
0

#18 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2008 - 01:31 PM

Dintre Cessna 182 si Decathlon, eu recomand Decathlon-ul. Totusi daca ma intrebi cu ce sa incepi, iti recomand un motoplanor (viteza mica de infundare, stabilitate mare, aterizari usoare, etc.). Un Easy Glider este solutia ideala.
0

#19 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 03 August 2008 - 12:44 AM

Interesant subiect :rolleyes:

Totusi e constructiv sa-ti dai cu parerea :blink:.

O concluzie a celor spuse mai sus:

1. Pt inceput poti lua un easy orice ar fi, chiar si fara eleroane easy star e ok(desi ma contrazic cu pct. 2). Dar ce faci? Stai sa faci toti pasii pana la un termic sau altceva? Adica, iti iei un easy, dupa un Cessna sau Decathlon, dupa un Yak 54 electric, si dupa unul termic? Sincer, cred ca depinde de abilitatile de pilotaj ale fiecaruia, de rabdarea de a repara modelul dupa fiecare incident nedorit, precum si de bugetul care il ai la dispozitie.
2. NU mai sfatuiti sa zboare avioane fara eleroane, a mai spus cineva. Eleroanele sunt ceva natural, as putea spune, d-aia imi pot bea sucul in avion, ca are eleroane :D.
3. Dechatlon e foarte asemanator cu cessna, e ceva mai scurt, precum si dimensiunile suprafetelor din spate sunt mai mici, dar are avantajul motorului si al bateriei LiPo.
4. Parerea mea, fa-ti un cessna pe bucati, cu un motor brushless si LiPo. Te duce chiar un pic mai ieftin ca un kit, daca nu iei in calcul telecomanda, inutila de altfel.
5. Telecomanda... numai interferente aveam cu cea originala in 35MHz. Daca spun mizerie, sunt bland. Un 2.4GHz FASST(daca ai chef sa dai destul de mult pe una) merita fiecare Leu si nu o sa ai nici un fel de probleme ever!

Si era sa uit :)

6. Simulator...simulator...
"An engineer once said to build something great is like swimming in honey"

"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu