Pagina 1 din 1
Probleme cu acumulatori lipo
Postat 02 July 2008 - 04:52 PM
Am cumparat de pe un site (nu stiu daca pot da numele) 2 accu lipo de 1000 respectiv 1020 mah.
I-am incarcat de vreo 4 ori si ultima data cand am iesit la zbor dupa cateva decolari si aterizari s-au umflat.
Pe model am un motor cu perii 370 cu reductor 5.3:1 si elice 10x4.7
nu stiu exact care este consumul maxim al motorului cu aceasta elice
dar am folosit alaturi de cele doua acu si un al treilea de 1300 mah cu o rata de descarcare de 13A care nu a patit nimik.
asta in conditiile in care pe cele 2 accu scrie ca se descarca la 20C adica aprox 20 A.
stiti care este cauza? acum ca s-au umflat ce as mai putea sa fac cu ei? se mai pot "resurscita"?
Astept parerile voastre
Spor la zbor!
I-am incarcat de vreo 4 ori si ultima data cand am iesit la zbor dupa cateva decolari si aterizari s-au umflat.
Pe model am un motor cu perii 370 cu reductor 5.3:1 si elice 10x4.7
nu stiu exact care este consumul maxim al motorului cu aceasta elice
dar am folosit alaturi de cele doua acu si un al treilea de 1300 mah cu o rata de descarcare de 13A care nu a patit nimik.
asta in conditiile in care pe cele 2 accu scrie ca se descarca la 20C adica aprox 20 A.
stiti care este cauza? acum ca s-au umflat ce as mai putea sa fac cu ei? se mai pot "resurscita"?
Astept parerile voastre
Spor la zbor!
Postat 02 July 2008 - 05:00 PM
Salut
Accumlatori LiPo de fel se umfla la incarcare neegalizata sau la incarcare cu curent prea mare. Ce fel de egalizator folosesti si cu cati A ai incarcat accumlatori?
Giro Csongor
0741288510
Accumlatori LiPo de fel se umfla la incarcare neegalizata sau la incarcare cu curent prea mare. Ce fel de egalizator folosesti si cu cati A ai incarcat accumlatori?
Giro Csongor
0741288510
Postat 02 July 2008 - 05:06 PM
Pai asta e problema ca s-au umflat in timpul zborului, nu in timpul incarcarii!
Postat 02 July 2008 - 05:16 PM
daca nu au fost egalizate, exista toate sansele sa se umfle. Accumlatori LiPo sunt foarte sensibili la diferentele de tensiune dintre celule. A fost incarcat cu egalizare?
Giro Csongor
0741288510
Giro Csongor
0741288510
Postat 02 July 2008 - 05:27 PM
Adevarul e ca LiPo se umfla cand nu te astepti. Si fara cauze palpabile; oricat am incerca sa explicam fenomenul tot degeaba.
Mie mi s-au umflat acumulatori si egalizati si neegalizati, si incarcati si neincarcati, si zburati si nezburati, si la frig si la cald.
Ultima oara am luat 3,din care unul s-a umflat imediat dupa ce l-am pus pe avion. Ceilalti 2 n-au nici pe dracu' nici pana zi. Deci la LiPo conteaza norocu' nu stiinta. Restul sunt explicatii si dat in diverse.
Mie mi s-au umflat acumulatori si egalizati si neegalizati, si incarcati si neincarcati, si zburati si nezburati, si la frig si la cald.
Ultima oara am luat 3,din care unul s-a umflat imediat dupa ce l-am pus pe avion. Ceilalti 2 n-au nici pe dracu' nici pana zi. Deci la LiPo conteaza norocu' nu stiinta. Restul sunt explicatii si dat in diverse.
Aceasta postare a fost editata de nimsoc: 02 July 2008 - 05:28 PM
Postat 02 July 2008 - 05:35 PM
Io am ajuns la alta concluzie.. Acumulatorii lipo care se umfla dupa 3-4 folosiri sunt prosti pur si simplu. Am egalizator si l-am folosit de fiecare data.. totusi am aruncat 10 acumulatori lipo dupa 3-4 folosiri. Toti fara exceptie s-au umflat. Restu de inca 8 acumulatori nu au patit nimic. Mai mult am niste Kokam si multiplex care nu au mufa de egalizare. Le folosesc de 2 ani si functioneaza ca in prima zi. Alea care nu erau de firma unele dintre ele le banuiesc ca s-au umflat si dupa prima folosire.. Poate exista un motiv din care cele de firma costa dublu fata de alea no-name..
Pe de alta parte unii dintre acumulatorii aia costa 50 -80 de ron.... am dat mai putin pe zbor decat pe benzina consumata pana la campul de zbor. Kokamul a costat 50 de euro ... si functioneaza de 2 ani foarte frumos.
Pe de alta parte unii dintre acumulatorii aia costa 50 -80 de ron.... am dat mai putin pe zbor decat pe benzina consumata pana la campul de zbor. Kokamul a costat 50 de euro ... si functioneaza de 2 ani foarte frumos.
DT
Postat 02 July 2008 - 06:16 PM
ZOD, la 2 Jul 2008, 17:35, a spus:
Io am ajuns la alta concluzie.. Acumulatorii lipo care se umfla dupa 3-4 folosiri sunt prosti pur si simplu. Am egalizator si l-am folosit de fiecare data.. totusi am aruncat 10 acumulatori lipo dupa 3-4 folosiri. Toti fara exceptie s-au umflat. Restu de inca 8 acumulatori nu au patit nimic. Mai mult am niste Kokam si multiplex care nu au mufa de egalizare. Le folosesc de 2 ani si functioneaza ca in prima zi. Alea care nu erau de firma unele dintre ele le banuiesc ca s-au umflat si dupa prima folosire.. Poate exista un motiv din care cele de firma costa dublu fata de alea no-name..
Foarte adevarata si chestia asta. Cum ti-e norocul.
Postat 02 July 2008 - 06:25 PM
Cred ca norocul este mai putin necesar (nu de tot dar mai putin) la acumulatorii de firma. Am acumulatori LiPo Great Planes fara mufa de egalizare si sunt super Ok dupa trei ani. Au stat si incarcati si descarcati....Un bun prieten le-a masurat rezistenta interna si sunt, inca, in plina forma. Idem unul GWS de 2 200mAh.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1