Modelism - RHC Forum: Ajutor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor giro aeromodel

#1 Useril este offline   Ionnul 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 19-October 06

Postat 25 March 2008 - 11:36 AM

Am primit cadou un P51 Mustang. Este luat de la concurenta, ca sa va dati seama cum este. Ma intereseaza sa stiu daca pot sa-i montez un giro. Din ce m-am interesat pana acum, am primit informatii foarte vagi, deci, nu am nici cea mai mica idee cum se monteaza, ce tip trebuie...etc. Orice sfat este binevenit .
Respect,
Ionut
0

#2 Useril este offline   fantoma20 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 11-December 07

Postat 25 March 2008 - 07:16 PM

io unul nu stiu prea multe despre aero dar din cate stiu un giroscop se monteaza doar la elicoptere, nu am mai auzit pana acum de giroscop la avion dar poate se pune si nu stiu io oricum asteapta sa vezi ce spun expertii :wub:
0

#3 Useril este offline   RazvanTI 

• Nick Anterior:incepator_rau
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 252
  • Inregistrat: 05-February 06

Postat 25 March 2008 - 08:01 PM

merge !!!
cel putin asa zic astia in prospectul lui (astia - producatorii )
eu am montat unul pe eleroane tot pe un mustang dar nu stiu unde am gresit ca nu ma lasa sa actionez eu eleroanele :wub: :) ( asta in zbor ca la sol se comporta normal ... )
Über den Wolken !!! de natura broscar :)
http://modelmania.110mb.com/home.html
0

#4 Useril este offline   Ionnul 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 March 2008 - 09:11 PM

Pai asa am auzit si eu, ca merge, dar mai multe detalii asteptam de la experti!!
0

#5 Useril este offline   Ionnul 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 March 2008 - 01:03 PM

Misto, toata lumea se uita si nimeni nu-mi zice si mie nimic. Nici macar sa-mi iau gandul de la asta ca nu se poate.. offf http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
0

#6 Useril este offline   Flyboy3D 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 13-February 08

Postat 26 March 2008 - 02:05 PM

Salut
Nu mai fi ofticat ca nu ti se raspunde (scrisu pe forum e optional) . .. poate nu raspunde pentru ca nu are nimeni.. Cunosc destul de multi modelisti si din Bucuresti si din tara si nu stiu pe nimeni care sa aiba .

Pe ce comanda vrei sa pui gyro-ul ? Ce fel de gyro ai ? Cam ce asteptari ai tu de la gyro ? sa iti faca ce ?

Si cred ca se monteaza la fel ca la heli.. legi un servo la el.. il bagi in receptor (sa zicem pe directie) si ar trebui sa mute directia cand avionul deviaza de pe traiectorie... Ii reglezi capatul de cursa.. sensibilitatea, directia... (evident tre sa zbori avionu ca sa il reglezi.. deci se presupune ca sti ...). Nu sunt convins ca merge head hold..

Intotdeauna exista GOOGLE daca nu gasesti raspuns aici.

Cred ca te-ar ajuta daca ai zbura 3D .. si cu mustangul ala nu cred.. Gyro nu tine loc de platforma de stabilitate.. eventual te-ar putea ajuta putin.. dar avand in vedere ca nu e asa raspandit inseamna ca si-au dat seama altii ca nu e nicio smecherie..

Acum fro 4 ani am avut o discutie cu patronul de la firma de unde ai cumparat tu mustangul ala si ziceau ca au pus ei... sau ca ar fi vrut sa puna gyro pe un sukhoi mic de il faceau ei. Ei vroiau sa il puna pe profundor ... sa poate fi zburat.... la mustangul tau nu se pune problema.. zboara sigur.

Dar raspunde intai la o intrebare.. cam care sunt asteptarile tale cu privire la gyro ? Ce te astepti sa se intample ?

Bafta si nu mai fi suparat... off off..

Aceasta postare a fost editata de Flyboy3D: 26 March 2008 - 02:20 PM

0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 26 March 2008 - 02:25 PM

Just found this info - http://www.futaba-rc...gyros.html#q340
* A gyro on the rudder will minimize the yawing caused by torque on a slow up line such as entry to a stall turn, and minimize the tail wag on the exit.
* A gyro on elevator and rudder will cause snaps, spins, rolls and tumbles to stop essentially instantaneously when a modeler releases the inputs with no over rotation.
* A gyro on elevator and rudder can dramatically decrease the pilot inputs required to slow roll, and other precision rolling maneuvers such as ratchet rolls, rolling circles, 4-point rolls, etc.
* Straight lines of all types—whether horizontal, vertical, or anything in between, can benefit from the aid of a gyro.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#8 Useril este offline   Ionnul 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 March 2008 - 03:22 PM

Ma gandeam ca poate pot sa leg eleroanele de el si in momentul in care intra in functiune sau eu nu mai am mana pe stick, sa indrepte avionul.. eu cam asta as fi vrut.. dar, se pare ca nu merge.
0

#9 Useril este offline   Ionnul 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 March 2008 - 03:23 PM

Si pe de alta parte, nu stiu daca exista un giro care sa suporte 2 servouri .. Deocamdata nu am nici un giro, dar vroiam sa cumpar unul in caz ca mergea la ce ma gandesc eu. Avionul zboara super asa cum este, dar ma gandesc, ca mici imbunatatiri nu ar strica si de aceea am cerut ajutorul vostru.

Aceasta postare a fost editata de Ionnul: 26 March 2008 - 03:27 PM

0

#10 Useril este offline   Crz26 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 11-October 06

Postat 26 March 2008 - 04:16 PM

in mod normal..ai curaj sa dai drumul la stick cand modelul este in situatie limita?eu personal..nu!!!deci, parerea mea este ca nu isi are rostul.
toate cele bune!
0

#11 Useril este offline   cez 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 18-July 05

Postat 26 March 2008 - 05:06 PM

poti folosi asta: futaba
0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 26 March 2008 - 05:24 PM

cez, la 26 Mar 2008, 17:06, a spus:

poti folosi asta: futaba

Aici:

http://www.rcgroups....ad.php?t=839280

sunt cateva pareri si pro si contra despre astfel de gadget-uri.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#13 Useril este offline   Ionnul 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 March 2008 - 11:39 PM

Ok .. mii de multumiri..
Respect,
Ionut
0

#14 Useril este offline   puisor 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 22-January 08

Postat 30 March 2008 - 09:01 AM

Autopilotul PA-2 Futaba,costa in jur de 50$ si este conceput pentru ambele tipuri de aeromodele adica cu roata de bot sau cu bechie.Nu trebuie sa zbori modelul pe soare puternic dar nici pe inserat.Eu am avut, dar de folosit nu, a fost pus pe un aeromodel al unui prieten si a functionat.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu