Valteras, la 6 Mar 2008, 09:57, a spus:
Crz26, la 5 Mar 2008, 10:47, a spus:
eu tot nu inteleg o treaba...de ce nu lucrati la scara, daca tot va chinuiti sa faceti aeromodele..si sa mai si zboare?
Adica de crezi ca nu ar fi la scara?
Asta de l-au facut ei, e un model functional al unui viitor cargo.
Este din ciclul
SkyLander
Si SkyLander-ul a fost facut exact pe aceleasi considerente. Chiar si structura e asemenatoare.
Nu am inteles care erau nemultumirile tale...
Shalom Valteras.
Uite, chiar azi m-a vizitat intamplator dl. Bogos, din echipa SkyLander (i-am aratat polistirenele mele :D ). Am si eu DVD-ul lor.
N-am stiut ca a fost prezentata pe forum povestea.
Azi dl. Bogos mi-a zis ca prima data ati facut rulaje pe un teren de sport si asta am vazut si eu in pozele voastre. Ce s-a inchis cercul....
@Nimsoc, chestia cu aripa in spate, la ochi, e cam asa: faci un fuselaj de carat marfa, oameni...
Are o zona cu sectiunea cat de cat constanta(container), unde sta incarcatura, mai mult sau mai putin uniform distribuita. Containerul asta trebuie sa aiba CG cam la fel, indiferent de incarcatura (gol, jumate, plin), ca sa fie cat de cat la fel avionul si eventual si zburabil. Prin urmare, pozitia aripii urmeaza imediat - si e de dorit ca aripa cu tot ce are pe ea sa nu strice prea mult CG-ul existent..... Containerul nu poate sa fie prea scurt, de asta, aripa pare sa fie in spate..... In fine, in principiu e simplu, practic e greu de facut, de asta multe avioane mari (si nu numai) au stabilizatorul orizontal reglabil. Pe aeroport se poate vedea la orice autobuz bimotor cu reactie (B-767, 777, A-319, etc.) cu ampenajul jos, o suprafata oarecum fortat plana, cu gradatii pentru unghiul de calaj al stabilizatorului orizontal. Nu stiu cum fac astia cu avioanele mari, probabil unele au cantar integrat pe jambe, isi dau seama de CG si se mai ajusteaza unghiul....
Heil flai!
Aceasta postare a fost editata de INCAS: 06 March 2008 - 04:55 PM