Buna cllaudyuu!
Desi nu cunosc detalii, te felicit pentru ce zici ca ai facut. Macar suntem in aceeasi barca.
Cum am mai scris intr-un topic, ramane sa vaslim toti in aceeasi directie si jumatate din treaba e rezolvata. Unde ajungem nu prea conteaza in momentul asta. Poate tu ajungi undeva, pentru altii e cam tarziu.
E greu de dat un raspuns exact. Stii cum este ora la femei, e legata oarecum de ce primesti...
Asa si aici, difera mult pretul in functie de materialele folosite si de performantele dorite.
Iti dau niste preturi orientative.
- o roata de curea, o curea: cam 5-7 euro bucata sau metrul;
- ghidaje din bara rotunda cam 5-7 euro/m;
- 1 carucior cu 5-6 rulmenti cam 7-10 euro bucata;
- 1 carucior cu 2 rulmenti liniari (bucsa cu bile mai corect) cam 25 euro;
- un surub cu bile complet (surub, piulita, prelucrari, carcase rulmenti si piulita) acoperitor 300 euro bucata;
- structura cinematica de baza 7-10 euro/kg daca e aluminiu sau cat e otelul la magazin (parca ceva mai putin, poate 1-1,5 euro/kg);
- soft zici ca faci si nu se pune sau e treaba ta cat te costa in timp, nervi si sticle de cola baute. Altfel adaugi softul de grafica, de masinare si de comanda a electronicii (de la moca pentru 2D la cat vrei de scump, pentru cine are);
- motoarele de la 3-4 la 50 euro;
- electronica o calculezi singur sau cam 30 euro/bucata daca o cumperi...
Cel mai simplu e sa-ti faci o lista de materiale dupa structura preferata. Apoi discutam pe ceva concret. Ce am scris mai sus e pur orientativ, preturile pot avea un coeficient de la 0.5 la 3 in functie de cantitate, calitate, furnizor... Parerea mea e ca nu te ajuta prea mult ce am scris mai devreme.
Spor la treaba!
Daca tot muncesti singur, fa ceva compatibil fie cu softul fie cu electronica celorlalti. E fain sa faci o unitate CD-ROM in care sa intre doar CD-uri atipice, de productie proprie, inscriptionate doar cu softul propriu... :lol:
Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 May 2008 - 10:22 AM