Septembrie 2007 Despre zboruri, cu ce avem (chef)
Postat 04 September 2007 - 02:40 PM
Azi am iesit la Politehnica, dupa aproape doua luni de absenta cu un depronoplan nou-nout, identic geometric cu cel pe care l-am tot zburat vreo 14-15 ore. Dar cel de azi are centrul de greutate mai in fata - aproape in bordul de atac al aripii si merge mai bine. Pot sa-l tin si la cutit un pic, celalalt nu se lasa nici mort. Hovering face chiar greu de bot, dar putin, ca e submotorizat.
Lipsa antrenamentului se simte imediat.
In fine, a iesit bine, fara nici un incident sau intrerupere: cinci zboruri, cinci aterizari.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 05 September 2007 - 09:02 PM
Hai la Chitila, mai intai. Da' dupa ce-am vazut uraganu de afara, am zis sa mergem sa Calugareni, sa ne dam la panta cu planor si motoplanor.
Pana ne-am bagat sculele in masina, s-a facut 18:00. In masina am incarcat acumulatorii.
Nervi pe drum, din diverse motive..... Am facut 1h:45' pana acolo..... Era deja pe intunecate, mai ales ca era innourat. Uragan in toata regula. Sunt inca imbracat in pantaloni scurti subtiri, cu un tricou si papuci. Ne-am pus sa montam modelele dupa masina, in varful dealului. Vantul imi rasucea aripa de pe fuselaj, asa era de puternic. Mi-am facut reglajele dupa masina, am coborat pe la jumatea dealului si am dat drumul la model din mana...... Ca lest i-am pus doar un motor racheta ars. A mers bine, l-am scapat in spatele meu de cateva ori, l-am readus cu insistenta. L-am mai si aterizat in spate, sa nu-l pierd. Daca nu aveam si eleroane ar fi fost foarte rau. Mi-au tremurat mainile cum n-am patit niciodata. Lasat liber modelul, trecut tremuratul, luat din nou. Am facut lupinguri, tonouri chinuite. Am zburat vreo 10-15 minute. Modelul suiera impresionant. Mi-era si mila de el. Are numai vreo 215 grame fara lest.
In fine, aventuri de care e mai bine sa nu ai......
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 05 September 2007 - 11:30 PM
am zburat la viraje pana m-a mancat sa fac ceva mai al naibii ... si am inceput acrobatia..... si dai si lupta cu modelu ca macheta asta a iesit exact ca un avion adevarat ... nu iarta nimic.... asa ca dupa loopinguri si alte alea ... hai sa-l angajam un pic ca tare imi place cum sare in vrie ... si dupa v-o doua sarituri a sarit de tot ... am redus motorul , picaj..., nimic... a aterizat cu viteza mica in bot ... rezultatul ... un bot mai chinuit , nu s-a rupt dar elica praf, noroc ca-l zbor fara coafa...
cam atat cu zboru , am fost acompaniat pe camp de sotie si de prichindelul meu de un an jumate....brrrrrrr aba(tata) brrrrrr!
Postat 06 September 2007 - 10:24 AM
Pup iu
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 06 September 2007 - 08:02 PM
mi-am facut norma de 5 acumulatori - un pic peste 1h de zbor. Facut un fel de bucle pozitive si negative in plan aproximativ orizontal - la cutit.
Teo zburat Bombonel de trei ori. In curand vrea sa-i puna brushless, sa distruga complet acumulatorii.
De doua ori i l-am aruncat din mana - emotii.
Dl. Craioveanu cu colegul zburat motoplanorul.
Vremea a fost incomparabil mai buna ca ieri.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 06 September 2007 - 08:33 PM
INCAS, la 6 Sep 2007, 20:02, a spus:
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ohmy.gif :( :( mai buna???????? :( .Cum naibii ca la mine a fost uragan si nici macar nu am putut sa zbor :(
Postat 07 September 2007 - 09:52 AM
Spre seara, la Chitila a fost bine, vantul era slabut, dar aproape pe intunecate.
Bucurestiul e mare, de multe ori intre statiile meteo din zona apar diferente de temperatura, etc.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 10 September 2007 - 09:56 AM
Postat 10 September 2007 - 10:11 AM
Postat 10 September 2007 - 09:50 PM
http://www.youtube.c...h?v=Hd5ajOqkOZc
http://www.youtube.c...h?v=v4PvutuIsRw
http://www.youtube.c...h?v=Eabbbok2A6g
nu am filmat cand a busit alex formoza
Postat 13 September 2007 - 06:28 PM
In fine, incarcat acumulatori, mers la locul faptei, nu mai spun care, zburat de-un acumulator, montat urmatorul si pus invers mufele la controller, scantei, plici, fum..... Adio controller, GWS 15 A..... Mai am unul, dar nu era cu mine.
La metrou am stat cred ca o juma de ora, primul tren a fost mult prea plin ca sa intru cu polistirenul volant....
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 13 September 2007 - 06:59 PM
INCAS, la 13 Sep 2007, 18:28, a spus:
fara suparare dar ce conectorii lu' peste ai? toate mufele "serioase" au o "protectie" la polaritate inversata, se pupa doar intr-o pozitie
Postat 13 September 2007 - 07:18 PM
Dexter_Jr, la 13 Sep 2007, 18:59, a spus:
INCAS, la 13 Sep 2007, 18:28, a spus:
fara suparare dar ce conectorii lu' peste ai? toate mufele "serioase" au o "protectie" la polaritate inversata, se pupa doar intr-o pozitie
Mufe goldeanu 3.5 mm. Am numai mame la acumulatori si numai tati la controllere.
Pus mame la acumulatori si invelit cu tub termocontractant, ca sa nu se ... intre ele.
Asa am facut 17 ore de zbor.... Am mai avut o tentativa sa le pun invers, dar mi-am dat seama la timp.
Am pacatuit totusi, invelind mamele cu termocontractant verde, din lipsa de negru si rosu, la unii acumulatori.
Azi cand am apucat cu mana ca sa le pun, am acoperit cablul (rosu sau negru) cu degetele si am ramas cu verde mama(+) verde tata(-) si mai putin 70 lei, cat costa agregatu'.....
Stiu ca tu preferi mufele alea cu cate 3 sau 4 pini (MPX parca, nu?) pentru fiecare cablu, dar eu nu.
Am incercat si chestiile alea cu carcasa de plastic verde robbe, in care aveai mama+tata la fiecare pereche de cabluri si nu le puteai incurca, dar nu am reusit sa le fac sa se potriveasca foarte bine si am trecut la combinatia expusa......
Trebuia sa ard si eu un controller, nu?
Acuma deja ma gandesc cu groaza la ala de 100A, care a costat mai mult decat dublul astuia.
Atentie, detentie!
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 13 September 2007 - 07:25 PM
Postat 13 September 2007 - 07:55 PM
Dexter_Jr, la 13 Sep 2007, 19:25, a spus:
Corect, da' am vrut sa nu am descoperite nici un fel de mufe la acumulatori. Adica sa nu am si mama si tata, ca tata ramane cu capu' chel :angry:. Se poate face un manson de protectie, da', prea mult.......
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 13 September 2007 - 08:18 PM
INCAS, la 13 Sep 2007, 19:18, a spus:
Victore nu te mai chinui tata cu alea!!!! ia naibii niste tamya ( TAM normale nu mini)!!!!DUpa mine sunt cei mai bun conectori, si cred ca si altii sunt de acceasi parere ca si mine
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 13 September 2007 - 08:20 PM
Postat 13 September 2007 - 09:02 PM
florin100%, la 13 Sep 2007, 20:18, a spus:
Victore nu te mai chinui tata cu alea!!!! ia naibii niste tamya ( TAM normale nu mini)!!!!DUpa mine sunt cei mai bun conectori, si cred ca si altii sunt de acceasi parere ca si mine
:angry:
e tocmai invers...cam toata lumea iti va spune ca aia sunt cei mai naspa conectori, mai ales la aero...mari, grei, aiurea
Postat 13 September 2007 - 09:46 PM
conectori "pini", tip GO4 sau GO3, dar cu "sens", adica "antiprost": mama/tata la plus, si invers, tata/mama la minus: nu mai ai cum sa le pui invers, ca nu "intra" ma-sa in ma-sa...sau tac-su in tac-su; protectie clara si impotriva situatiilor febrile cind abia astepti sa-i dai "gaz", abia ajuns la cimp...
si acum, asa, ca chestie: la pitesti, veniti?
bafta si minuni!
Aceasta postare a fost editata de mizzone: 13 September 2007 - 09:47 PM
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 13 September 2007 - 10:37 PM
Dexter_Jr, la 13 Sep 2007, 21:02, a spus:
florin100%, la 13 Sep 2007, 20:18, a spus:
:angry:
e tocmai invers...cam toata lumea iti va spune ca aia sunt cei mai naspa conectori, mai ales la aero...mari, grei, aiurea
bueyy ma lasi..... :) nu sunt grei!!!e adevarat ca sunt un pic supradimensionati dar isi fac f bine treaba.REzista la un curent mare si in plus sunt ieftini si usor de pus nu ca MPX.si decat sa dau 50 de mii pe o bucata de MPX mama sau tata mai bine imi iau cu 90 de mii un set de 5 tamya mama sau tata
Postat 14 September 2007 - 07:08 AM
INCAS, la 13 Sep 2007, 19:28, a spus:
In fine, incarcat acumulatori, mers la locul faptei, nu mai spun care, zburat de-un acumulator, montat urmatorul si pus invers mufele la controller, scantei, plici, fum..... Adio controller, GWS 15 A..... Mai am unul, dar nu era cu mine.
La metrou am stat cred ca o juma de ora, primul tren a fost mult prea plin ca sa intru cu polistirenul volant....
Asa...mai da-mi vesti dinastea, sa jubilez!!!
:lol: :huh:
Cu rabdare si ciocan.
Postat 14 September 2007 - 08:13 AM
Victorash,
Toti astia de au scris mai sus, nu ti-au esplicat clar si fara putintza de incurcatura, cum e cu mufele.
Inca inainte de a se fi inventat acumulatorii si mufele Gold pe planeta asta, se folosea din cele mai vechi timpuri, urmatorul standard interplanetar si intergalaxial:
- la acumulator:
- la PLUS se pune TATA;
- la MINUS se pune MAMA.
- la controler, e evident, invers...
Desi perimat, vechiul standard inca se mai foloseste...
O sa-ti pun si poza + explicatie despre cum se face o protectie suuuuupersimpla, ieftina si geniala (io am brevetat-o, da inca nu mi-a dat ashtia copiraitu' pa ia...)...
Postat 14 September 2007 - 10:25 AM
Promit sa recunosc sincer aici, daca am mai ars ceva :lol: .
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 14 September 2007 - 12:57 PM
INCAS, la 14 Sep 2007, 10:25, a spus:
Sa nu mai pierzi si niscaiva controlere, acumulatori si chiar modele...
Si uita de pistol de lipit! Ia-ti un ciocan de lipit BUN (nu ieftin), de cel putin 60W pt. asa ceva. O sa mearga brici.
Sau, daca-ti cumperi termocontractant, fludor si sacaz, ma ofer sa-ti fac io upgrade la ele...
Postat 14 September 2007 - 07:16 PM
Trebuie sa-mi cumpar tava pentru emitator neaparat.
Am mari carente la pilotatul cu trei degete. Folosesc trei numai cateodata, cand imi aduc aminte. De fapt al treilea sta pe-aproape, dar nu in contact cu batul.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 15 September 2007 - 03:52 AM
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...?&I=LXKX39&P=ML
Eu le gasesc excelente.
Postat 15 September 2007 - 09:47 AM
Se poate si asa ?, la 15 Sep 2007, 03:52, a spus:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...?&I=LXKX39&P=ML
Eu le gasesc excelente.
Pen' ca intre noi e o balta maaaaaaaare.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
si cum americanii/canadienii difera si la unitati de masura si la voltaju' la case si la stechere (sau cum s-o scrie corect) trebuiau sa difere si la conectorii din modelism nu? Prin Europa gasesti mai greu Deans. Sunt bune dar mai putin populare atata tot...
PS: RedSky ai uitat de JST....