Septembrie 2007 Despre zboruri, cu ce avem (chef)
Postat 15 September 2007 - 11:53 AM
a mers brici :D ....
Mx-12 john , cu mx -12 @rotor...
john nu a venmit la zbor am fost numa eu cu radu care a invatat sa zboare cessna http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Postat 20 September 2007 - 07:33 PM
Pun polistirenu' jo, desfac lada, se apropie vreo 4 caini, tacuti. Nu fac miscari bruste, unul miroase tava din lada, altul un capat de plan, in liniste deplina. I-am numarat, vreo 11 buc., rasfirati pe tarla. Am scapat de ei, ca un prieten (de-al lor) i-a chemat.
In timpul primului acumulator, incepe ploaia. M-am dat sub copac cu toate, am asteptat vreo 15-20 minute si m-am avantat cu avionu'n ring, da' cu pilotu' tot sub copac, pana cand am observat ceva miscari bruste si ciudate (necomandate) si am infruntat ploicica (sa fie semnalul mai bun, chipurile). Mi-am udat emitatorul cum nu i s-a mai intamplat, da' n-au fost probleme. Acuma au timp toate sa rugineasca in el si poate or sa apara.....
De pe la al doilea zbor, au aparut stoluri de ciori. Am angajat lupta imediat, ca Bizu. N-am reusit nimic, da' nici ele. O parte a formatiei, primeste lupta, dar nu insista prea tare, raman doar cat sa scape grosul, dupa care incearca sa le se alature. Am rupt de vreo doua ori stolul, dar partea care scapase a revenit, a facut joctiunea cu celelalte si au trecut pana la urma. E foarte misto cand obligi o parte a stolului sa vireze. Daca le vezi din lateral sau din fata si manevreaza intr-un fel oarecare, se pot expune privirii cu aripile desfacute si efectul e foarte fain. Am mai vazut asta la un stol de pasari mici si cam negre, care mananca in masa struguri, in lupta cu o pasare mai mare.... Senzatia e ireala, stolul e ca un nor care isi modifica in permanenta forma si densitatea, urmarind sau ferindu-se de pasarea mare. Cam asa ceva am facut si eu azi.
Dupa ce a trecut formatia de ciori, ma trezesc atacat foarte violent de o pasare neagra, dar nu cioara, un fel de porumbel mai salbatec, n-am invatat la beologie, aveam numai 5-6-7. Atacuri ultrarapide si fuga in copaci. Persversa pasarea.
Modificare: V-a placut?
Aceasta postare a fost editata de INCAS: 20 September 2007 - 07:34 PM
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 20 September 2007 - 09:56 PM
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 24 September 2007 - 07:57 PM
L-am mai dat cuiva, membru important, da' nu spui cui. Dupa ce s-a speriat de bruiajul evident, dar nu si fatal si a aterizat modelul fortat, i l-am mai pasat odata, sa nu plece cu increderea in sine zdruncinata de pe cel mai hulit teren de zbor din Bucuresti, pe care nu cred ca mai zburase vreodata.
Pasarea de prada cea perversa nu ne-a mai atacat, da' am atacat o formatie de caini de vreo cinci ori. Ultima data l-am atins tangential pe unul, cu o roata. Nu prea se sinchiseau, doar faceau cativa pasi si coborau suspensiile dupa fiecare trecere, da' cateodata ii apuca dementa si alearga dupa avion... Asa ca m-am razbunat, da' bausem o bere 'nainte la Shorley.
Sa traim, ca sa mai zburatacim!
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 24 September 2007 - 09:25 PM
http://www.youtube.c...h?v=epBJh1feUK0
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 25 September 2007 - 12:58 PM
Mamutel, la 24 Sep 2007, 21:16, a spus:
Nu m-am deranjat cu sfaturile ca nu avea sens, il zapaceam. Mi-am asumat paguba si am pierdut doar o elice.
Baiatul a zburat foarte putin cu planorul la aeroclubul din Iashington acu' 15 ani, da' un fel de 3D e cam mult pentru primul contact cu RC-ul..... Am mai dat si altora cu experienta zero sa piloteze si daca nu interveneam, nu se termina niciodata cu bine.
Mai ia-ti ma acumulatori, sa zbori mai mult.
Salutare
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 25 September 2007 - 01:25 PM
Postat 25 September 2007 - 09:39 PM
Postat 26 September 2007 - 06:43 PM
Imagini atasate
35 MHz, canal 70
Postat 26 September 2007 - 08:36 PM
hash84, la 25 Sep 2007, 21:39, a spus:
Frumos acolo, am fost prin '91 cu clubul helevilor haereorachetomodelaristi (amateur non profi_t). N-ai incercat sa te dai si tu la panta pe vreun deal?
Azi am zbeurat la Politehnica, singur, iarasi si din nou.
Pasarea m-a atacat o singura data.
Trebuie sa fac ceva cu modelul asta, ca m-am cam saturat de el.
Trebuie sa am grija cand ies si intru in si din curte de la servici, sa nu ma vada diversi colaboratori cu polistirenu la purtator. In loc sa colaborez, zburez...... Am emotii si cand manipulez incarcatorul de acumulatori, ca bipaie, ma aude seful si intra la idei.....
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 26 September 2007 - 10:25 PM
35 MHz, canal 70
Postat 27 September 2007 - 07:42 PM
INCAS, la 26 Sep 2007, 20:36, a spus:
n-am avut timp. eram in trecere. am facut o mica excursie si avand mashina am zis sa iau si avionu cu mine sa filmez de sus
Postat 29 September 2007 - 05:32 PM
Primul a venit Alex, cu inca doi baieti. Motoplanor Graupner, delicat cu zborul, mai ales in conditii de bruiaj, de care aproape toti beneficiem......
Imagini atasate
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 29 September 2007 - 05:36 PM
La modelele cu motor cu perii un simptom este reducerea totala a motorului.
Imagini atasate
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 29 September 2007 - 05:40 PM
Se auzeau manele din parcare, nu stiu cu ce ocazie. Cand e ziua Romaneliei?
Imagini atasate
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,