Modelism - RHC Forum: coroplast - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

coroplast ajutooooooooooooor

#1 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 23 October 2003 - 05:35 PM

stimati modelisti,

am citit pe un site despre niste modelisti care fac aeromodele din coroplast si care pe langa faptul ca aratau destul de bine, spun ei ca sunt extrem de ieftine, se pot face acasa usor si rezista la crash foarte bine

pe unde se poate gasi prin romania de cumparat coroplast sa facem si noi eftin si bun ca suntem saraci

pt cei ce nu stiu, coroplastul (ii mai zice si correx) este folosit pentru semne stradale prin tarile mai civilizate

salutare
come to the dark side. we have cookies!
0

#2 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 24 October 2003 - 08:17 AM

ReD,

A mai fost un subiect ce dezbatea problema asta.

Uite "Coroplast Revine" Part tu:

...........................................................
ProSEP
RO -1100 Craiova Calea Bucuresti bl. 17D
Tel 0251 410521
Fax 0251 413891
Mobil 0744 PROSEP
0745 PROSEP
e-mail: sales@prosep.ro

Scris la 6 Mar 2003, 22:51
------------------------------------------------------------------------
Uite un Copy/Paste de pe saitul lor:

Placile din polipropilena cu structura celulara (multistrat) ONDAPLAST
au un handicap major - SUNT IEFTINE.
Desi
pot fi utilizate in aplicatii dintre cele mai diverse, au greutate extrem de mica, se prelucreaza usor, se pot utiliza la temperaturi cuprinse intre 0...85 C, au o rezistenta chimica extraordinara, se serigrafiaza, se pot tipari flexografic, full-color, fara suport intermediar, se stanteaza, prin imbinari mecanice se pot obtine amabalaje cu cateva mii de tipodimensiuni, atat promotionale, cat si refolosibile, ajungand sa inlocuiasca cartonul, pot fi utilizate pentru panotaj, suport pentru postere, rafturi si standuri sezoniere, obiecte promotionale, etc., noi totusi nu vi le recomandam.
Daca totusi insistati,
va putem oferi placi cu grosimi intre 2 - 10 mm, cu greutate specifica intre 300 -1500 g/mp, culori standard.
Placile se livreaza la comanda, cu latimi de 400 - 2000 mm si lungimi de 400 - 6000 mm.

.................................................
Am vorbit cu cei de firma:
Au de 3 mm si de 5 mm, de culori nu este problema...... au numai alb....
La cel de 3mm are 600 g/ m2 si coala are 1m x 2m. Pretul este de 5 euro / Kg
Ei nu fabrica ci il importa.

...................................................
Dupa cate am vorbit cu ei, nu au reprezentanta in Bucuresti, dar poti sa faci comanda si ti-l trimit acolo unde ai nevoie.
Ii gasesti intre orele 9-17, program normal de lucru, eu i-am prins la numarul : 0251/ 410.521 sau ai putea incerca pe mobil la: 0744/ 770.737 sau 0745/ 770.737
Ei pe stoc, nu au acum "ONDAPLAST" o sa aduca in vreo 2 saptamani dupa cate spuneau ei ....... si s-ar putea sa aduca si de 2 mm grosime. Ei aduc in general dupa cum au comenzile.
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#3 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 October 2003 - 08:24 AM

:) Despre acest subiect am scris si eu odata,vezi link-ul:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...5&hl=coroplast&
sau
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...4&hl=coroplast&
Virge
mai am si eu cate o idee
http://www.rhcforum....c/32151-virgil/
0

#4 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 24 October 2003 - 09:26 AM

:D chiar am visat ca era unu' la camp, Valterash, care punea aripi de coroplast la un pac si un teribil brushless aveox :) si facea acrobatie printre copaci...
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#5 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 24 October 2003 - 11:34 AM

BogdanStancu, la 24 Oct 2003, 09:26, a spus:

punea aripi de coroplast la un pac si un teribil brushless aveox si facea acrobatie printre copaci...

Stai asa ca nu e departe nici vremea aia!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#6 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 October 2003 - 12:23 PM

BogdanStancu, la 24 Oct 2003, 09:26, a spus:

:D chiar am visat ca era unu' la camp, Valterash, care punea aripi de coroplast la un pac si un teribil brushless aveox :) si facea acrobatie printre copaci...

ASTA E COSMAR!!!...Doamneeeeee!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#7 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 24 October 2003 - 03:26 PM

....cine e cosmar, valterashu'? hai bre, marinare, chiar asa?
sau n-am inteles eu?
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#8 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 October 2003 - 04:15 PM

merci valteras,

acum imi gat trainerul de balsa cu aripa de polistiren si dupa aia ma apuc de aeromodele din coroplast ca m-au imbolnavit aia cu siteul lor de modele de plastic

salutare si zbor placut

PS: mi-a zburat extra300-ul cu motor de 0.25. este super. cum developez filmul postez si pozele :D
0

#9 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 24 October 2003 - 05:34 PM

Auzi Red GUY-piele rosie, de ce nu pui tu la cowboii de aici si o adresa cu modelele alea, esti egoist sau numai tu vrei sa fi bolnav?
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#10 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 October 2003 - 05:39 PM

Bogdan Stancu, apropos de vise, se facea ca eram pe un vint si ploiae la cota 2000 si dadeam la vale cu un planor fibra de 8 metrii anvergura........si brushlessul lupta si correxul se muia, se muia.....
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
0

#11 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 24 October 2003 - 05:51 PM

Dom*PROFESOR, la 24 Oct 2003, 18:39, a spus:

Bogdan Stancu, apropos de vise, se facea ca eram pe un vint si ploiae la cota 2000 si dadeam la vale cu un planor fibra de 8 metrii anvergura........si brushlessul lupta si correxul se muia, se muia.....

Dom Prof', n-ai visat bine, nu ma simt (inca) in stare (desi al dracu mi-ar place) de ceva de 4m. Fuselajul ala de fibra nu era pentru mine, poate ai inteles gresit de la Grig...
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#12 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 October 2003 - 12:12 PM

dom profesor,

hai sa nu fiu rau si sa dau adresa sa se inebuneasca si alti si apoi poate facem si niste pasaroi din coroplast, da din aia de combat sa ne incercam puterile :D

avioane din coroplast

salutare
0

#13 Useril este offline   Julius 

• ex. Iulianv
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 29 October 2003 - 09:59 PM

Red,

Ai inteles dintr-un alt mesaj ca ti-ai luat coroplast. Ai facut ceva cu el? As vrea sa-mi iau si eu dar nu am gasit - la Praktiker. Am vazut in schimb profile de aluminiu potrivite.

Dau si eu un site cu si despre subiect: http://www.mugi.co.uk

Julius

Aceasta postare a fost editata de Julius: 30 October 2003 - 08:06 AM

0

#14 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 October 2003 - 01:44 PM

julius,

da mi-am luat coroplast de la firma listata in acest subiect de catre valteras
se zice ca maine imi ajunge acasa

a fost cam scump (800000 lei cu tot cu transport) dar ies cam 2 avioane din colile lor ca sunt ca draq de mari

sunt si eu curios sa vad cum zboara draciile astea ca daca este cum se zice atunci sunt fan plastic. pretul estimat al avionului este de 2000000 asta incluzand si accesoriile necesare terminari kitului (fara radio, servo si motor), ceea ce este excelent

salutare si sa ne vedem candva la zbor

PS: sper ca nu am suparat pe nimeni listand aceste preturi in mesaj. daca totusi s-a intamplat acest lucru imi cer scuze de pe acum :huh:
0

#15 Useril este offline   Julius 

• ex. Iulianv
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 30 October 2003 - 04:22 PM

De ce sa tii secret pretul? Unde ar mai fi economia de piata?!

Eu cred ca ar fi mai interesant ca fiecare sa detalieze pe componente costul unui avion.

Red: ai putea sa adaugi si detalii referitoare la comanda ta: ce si cat ai luat, cat e transportul si cum a ajuns marfa (daca esti multumit sau nu). In continuare poti posta poze din diverse etape de constructie, impresii si comentarii :huh:

Masinare, consideri baghetele de brad gratuite, nu? Calculezi numai balsa brut si folia?

Julius

P.S. Novicii fac o risipa incalculabila de materiale si tot nu le iese nimic http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#16 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2003 - 10:34 PM

Suna interesanta treaba, e de preferat in locul lemnului deoarece nu putrezeste, nu se pateaza si tzine mult. Ma documentez si tzinem legatura.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
0

#17 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 October 2003 - 09:42 AM

lume, lume,

sa nu fim carcotasi. marinare poate din brad, balsa si folie iese la jumatate daca sti de unde sa le iei.

dar nu asta ar fi problema, ci EXPERIENTA http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif . eu sunt nou in sportul acesta si acum sunt la a doua incercare. am facut si eu un fuselaj de balsa dar am dato-n bara cu aripa de polistiren care nu vrea sa iasa nici cum. si oricum numai fuselaju ala m-a costat pe la 1000000. trebuie ceva experienta sa iti iasa calumea din balsa, mai ales la aripa. si mai trebuie sa ai si un atelier bine pus la punct. eu sunt electronist. am un atelier, dar este axat pe electronica si incerc sa ma descurc cu sculele din dotare ca nu ma scald in bani

pentru mine este mai usor sa tai niste plastic cu foarfeca si sa-l lipesc cu CA si in 2 zile sa ies la camp cu avionu. si vreau si ceva rezistent care sa suporte crashuri mai mici si multe aterizari proaste, la ceea ce un balsa sunt sigur ca nu ar face fata (SUNT INCEPATOR :huh: )

marinare, mai este inca o treaba. ai spus ca din balsa iese la jumate. iese, dar tu in pretul tau ai inclus accesoriile (batiu, rezervor, tren aterizare, furculite cuplaj, etc) care stim toti ca 100000+100000+... face multe sute mii lei si trebuie si astea sa zboare pasaroiu???

eu in cele 2 milioane ale mele le-am inclus si pe astea si daca mai ai pe acasa cate ceva de la niste modele mai vechi atunci iese si mai jos pretul

oricum, ideea lui julius sa postam fiecare ce model face impreuna cu pretul estimativ ar fi foarte bine. si de asemenea si ce accesorii este nevoie.

julius, cum imi vine acasa coroplastul dau si detalii despre el. ceea ce pot spune acum este ca am cumparat 2 coli, una de 3mm si una de 5mm grosime. colile au dimensiuni standard 1m*2m si au costat 650000+150000 transportul prin fan curier

din astea 2 coli fac 2 aeromodele ceea ce este foarte bine. poze promit sa postez cum ma apuc de lucru, adica sambata asta.

salutare si hai la zbor
0

#18 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 October 2003 - 09:47 AM

hai c-am tinut prelegere lunga de am obosit si eu.

ideea de a construi ieftin si rezistent este de felul urmator. eu acum incerc trainerul asta ca vine iarna si vreau sa pun schiuri pe el. dar pana la vara ar fi foarte frumos sa fim mai multi care sa ne facem modele de combat din coroplast si sa facem si niscaiva intreceri. la combat merg doar aripile de polistiren si astea de coroplast ca balsa toata se imprastie in combat (parerea mea B) )

ok. hai sa nu va mai bat la cap. salutare
0

#19 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 October 2003 - 01:15 PM

draga marinaru,

nu stiam ca subiectul coroplast este asa de controversat. uitate te rog la urmatorul link

SPADET

si vei intelege despre ce este vorba. este o chestie simpla si ieftina (consider eu) , DAR care cu siguranta merita incercata si dupa interesul manifestat de acest topic sa inteleg ca nu a fost incercata, sau nu a fost incercata de multi.

este o idee foarte interesanta si baietii aia din americi o pun in practica pentru ca este ieftina (si nu ca ei nu si-ar permite sa zboare cu avioane facute din balsa)

aeromodelul de la linkul prezentat vreau sa il construiesc eu si da, are o structura de rezistenta + coroplastul este si el solid la cei 5 mm ai lui din care fac fuselajul. (este o copie al unui trainer din balsa facut de hobbico)

daca se fac avioane de combat si fun fly-uri din coroplast banui ca atunci este destul de rezistent

eu nu am experienta ta intrale modelismului pentru ca sunt nouvenit, dar incerc si eu sa fac ce pot. se stie ce nu iti iese din balsa din prima si atunci incerc sa ma descurc cum pot.

nu voi sti cum zboara pana nu incerc si pe deasupra conteaza foarte mult si initiativa. daca imi iese si zboara frumos atunci m-am ales cu un model interesant. B)

salutare
0

#20 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 31 October 2003 - 01:20 PM

No problem....coroplastul nu e o idee noua, se vand chiar kituri chiar si in europa...personal am vazut cateva cehesti...dar asta este deja altceva...eu am sustinut numai ca preturile tale estimate de constructie sunt exagerate!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#21 Useril este offline   PiccoMaster 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 31 October 2003 - 02:05 PM

....Se baga si un automodelist in vorba....

Aeromodelele din coroplast (sau ce alte denumiri comerciale mai au) pentru zbor RC sunt EXCEPTIONALE !!!
Pe Clinceni acum cativa ani erau la moda, se zburau kituri de catre cehii (Dl.Zdenek de la CehAir si cativa de la ambasada) si avea si Conu Marius unul (care a ajuns dupa aia la Dan Melinte).
Zburau excelent, erau facute doar din coroplast si autocolant la bordurile de atac/fuga si superglue. Nu am vazut nici o structura de rezistenta pentru ca nu este nevoie.
In caz de accident (la RC stiti ca e ceva "normal") nu se intampla nimic, nu se rupe, cel mult se indoaie (dar te duci acasa, pui mana pe fohn-ul cu aer cald, ii dai cateva "calduri" si il indrepti).
Eu am cautat multi timp acest material si nu l-am gasit (decat pe la librarie la mape pt. desene). Daca exista furnizor in Romania este excelent !! Pentru modele RC de zburat frecvent si fara pretentii de superacrobat sau macheta eu zic ca este materialul ideal.
Acum cativa ani construiam modele RC (cu motoare 1.5-2.5cc) dintr-un material apropiat, un sanvis de hartie si spuma poliuretanica la mijloc. Totul invelit cu autocolant. Mergea de rupea ! Insa coroplastul asta este fara de moarte ! Votez 110% pentru coroplast !

Scuze de interventie, mai inca putin din microbul de aero....

Aceasta postare a fost editata de PiccoMaster: 31 October 2003 - 02:06 PM

0

#22 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 October 2003 - 11:58 PM

fratilor, a venit coroplastul

surprinzator, dar ieri l-am platit si azi l-am avut la usa. calitatea este excelenta si in versiunile de 5mm si 3mm este perfect pentru pasaroi

tocmai mi-am reparat si aparatul foto digital, asa ca fac multe poze si le postez

si am si o propunere pentru webmaster. sa facem o sectiune numai pentru reviews. cine face un model nou, sau asambleaza un ARF sa bage si niste poze si o descriere a procesului. asta ajuta pe cei ce vor sa faca acelasi avion sa nu se mai loveasca de aceleasi probleme.

salutare
0

#23 Useril este offline   Dragon 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43

Postat 01 November 2003 - 10:23 AM

"Red"-ule ai o idee extraordinara(sectiune pt. reviews),am vazut foarte multe pe forum de acest gen(ar trebui facut o sectiune pt. asta si pt aia,etc),dar foarte putine au duse la sfarsit! B) B) :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
tot ce zboara se prabuseste.......................... :)
0

#24 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 19 July 2004 - 10:09 AM

salutare,

vreau sa comand coroplast de 3mm grosime dar foaia care mi se ofera e prea mare 1.5x3m si costa cam 1.8 milioane. (8eur/m2 + tva).

Mie mi-ar ajunge 1/3 din ea (1.5 x 1m) mai este cineva interesat de restul (1.5x2m), sa impartim cheltuiala?

mersi,
cezar
0

#25 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 12:15 AM

daca nu ai mai lucrat cu coro iao toata ca nu sti sal lipesti si ai multe rebuturi
0

#26 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 20 July 2004 - 04:30 AM

salutari!;)

marinare nu te aprinde mai... oamenii au venit cu un lucru interesant (te-ai uitat la filmulete?) si care pe deasupra e si ieftin. Daca ai materiale si atelier (cum ai tu!!!) bineinteles ca e usor al dreq sa torni o aripa cu nervuri, lonjeroane sa o impanzesti si sa faci aeromodel regulamentar.

red-ule cum prelucrezi coroplastul? cu ce-l tai? cum dai profilele la aripi? baga si tu ceva trick-uri pe aici... poate mai exista lume care vrea sa se apuce de sportul asta... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

MIG-29

P.S.: multe din kit-urile de trainere vin cu aripi din coroplast acoperita cu balsa... deci nu-i chiar de aruncat ideea...

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 20 July 2004 - 05:42 AM

0

#27 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 11:19 AM

nu merita acoperit coro cu balsa. coroplastul este extrem de rezistent. uitate pe www.spadtothebone.com acolo gasesti tot ce trebuie. degeaba stau eu si explic acum. o poza face mult mai mult si acolo sunt explicatii complete insotite de poze

oricum, inainte de a te apuca sa lipesti coro treebuie sa incerci pe o bucata de material sa vezi ce si cum sa nu strici aripa

coroplastul se decupeaza cu cutterul si se taie numai pe o fata cu o msina de gaurit mica (hobby-drill) in care se pune o freza dentara. taie can branza

pentru lipit ai nevoie de un ciocan de lipit cu gaz si super-glue bun. sau daca ai o metoda sa dai multe gauri in coroplast in zona de lipire se poate folosi foarte bine adeziv poliuretanic. lipeste bine dar trebuie gaurile sa intre in ele.

red
0

#28 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 20 July 2004 - 12:41 PM

Atentie la greutate!
Cei ce vor sa foloseasca motoare electrice sa nu se apuce decit dupa un calcul fff precis ca am facut un pasaroi de 1,1 kile si motor n-am avut decit seria 400, cu reductor.
PS: Era greu si ptr un 600. Acu zace ptr zilele cind voi trece la termic.
Incerc sa postez si o poza da nu ma lasa! ERROR???
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#29 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 12:56 PM

ASTA E!

Fisiere atasate

Sa nu existe confuzii!
0

#30 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 12:59 PM

Si interiorul!

Fisiere atasate

Sa nu existe confuzii!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu