Dexter_Jr, la 23 Jul 2007, 11:56, a spus:
daca in locul acelui dop puneam o vlava mecanica actionata de niste accelerometre (la fel si aprinderea fazei 2) atunci motorul ar fi rezistat cu brio.
Io zic ca ar fi explodat din prima.
Si Nakka a incercat sa faca prin tinerete niste motoare prevazute cu diafragme ca sa-i creasca presiunea in camera de ardere.Si i-au explodat si lui cu brio.
O valva mecanica o poti judeca fara sa ai cunostinte speciale in motoare racheta ca si mine ca si o diafragma.Adica un loc unde are loc o micsorare o sectiunii de scurgere
a gazelor.Ceea ce poate duce la suprapresurizare.Ca atare cu urmarile de rigoare.
Chiar daca carcasa ar rezista suprapresurizarii s-ar imppiedica curgerea libera a gazelor spre ajutaj ceea ce ar duce la scaderea randamentului.
As fi curios sa vad si eu o schita a unei astfel de valve cu modul de aplasare in motor ca sunt destui ingineri aici pe forum care ar putea spune daca treaba e coshera
sau nu din punct de vedere mecanic.
Si in legatura cu zgirietura aceea de pe carcasa.Nu stiu daca ai ajuns la rezistenta materialelor la capitolul concentrator de efort.Pentru ca o astfel de zgirietura intr-un
material mai moale cum e aluminiul poate constitui asa ceva.
Florin zicea ca s-a produs o rupere si dealungul generatoarei, acum nu stiu daca pe zgireietura aceea sau langa dar oricum e ceva de luat aminte pe viitor la confectionarea viitoarelor carcase.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.