acum treaba cu spaga e cam asa: stii sa dai si te ajuta , daca nu iti fac zile grele pretinzand ca te ajuta si apoi asteapta sa le dai ceva.
am ajuns pe camp a doua zi. il rog pe unu sa ma ajute ... parea om simplu. defapt era galactic. il strigau "Valteras". am stat dupa el doar doar s-o milostivi. stateam si sa se incarce acumulatoru... ca el cica nu are modelu ala. el nu statea .. se dadea cu avioanele altora, probabil ii erau datori cu ceva ... atunci nu m-am prins. ba cu o aripa proaspat facuta , ba cu un trainer electric al unui om mai in varsta. il mai si tinea in picioare pe bietu om care statea langa el... in final imi duce modelul sus bipaie ceva cica trimeaza... ce o fi aia ...? intreb ce e aia, imi arata pe alta statie. bine ca am intrebat ca sunt sigur ca el nu mi-ar fi spus singur. dupa ce se satura imi da statia: "te descurci ?" zic ca da ... mai sta un pic si pleaca . ptiu ... de ce nu a mai ramas .. a! se da acum cu avionu lui ... nici nu ii mai pasa de mine. nu-i nimic. de acum incolo il evit...
a 2-a zi de planor. deja prinsesem mestesugul. mergeam la lin si drept cu motorul la jumatate. aud pe unu in spate: "vezi oglida" altu "aoleu parbrizul". zic in gand: " ce or avea ? " "doar sunt la 3 metri peste masini ... e si masina mea aici." "hmm... o fi campul lor...."
a 3-a zi pe camp. e vant, se zdruncina modelul, merge mai mult in spate decat in fata. apare unu langa mine. cica "ce faci ?"... ii cam zic ce fac in doi peri. pune mana pe statie si zice "uite asa cu miscari fine". ce s-o baga el ? ce miscari fine ? eu ma descurcam cat si acum imi distrage atentia .. el zice "nu il mai tine jos ca sunt turbulente mai mari ". aiurea ... cel mai bine era jos,la 1-2 metri, am vazut eu din experienta ... sus vantu mai puternic, nu trebuie sa fii geniu ca sa iti dai seama; bine ca a plecat si nu a stat mult. in final proptesc modelul in brazda proaspata. ma uit dupa nea ala .. galactic si el .. Warnustiucum aflu mai tarziu... ce s-o baga singur peste altu nu stiu. eram bine pana sa vina el. si vantu parca batea mai incet.
ma mai antrenez, fac praf planoru, cumpar un acrobat.
a 4-a zi de acrobat. tot pe camp. nu sunt decat eu si binenteles cativa galactici cu un heli mare. n-am dormit bine si sunt cam in ceata. ma dau cu acrobatu... viraje, pe spate pa fata , cutit, ei nimic ... nici nu se uita la mine, sunt ocupati sa mestereasca nustiuce la heli. .. si eu ma dau degeaba ca ei nu se uita... macar atat politete ar putea sa aiba sa se uite cand ma dau. d-abia am vopsit avionu... eu ma uit cand se dau ei ... asta daca nu sunt cu planoru sus de tot. .. sau cu acobatu. da oricum eu ma uit la ei cand se dau - altfel de ce s-ar da daca nu se uita nimeni ?
bate vantu constant si frumos.. tin acrobatu in cutit si in vant de sta nemiscat in aer... ptiuuu ce frumos arata ca in filmu ala vazut pe net in care un nene cu shapca ... hop hop ... am dat aiurea de directie si praf s-a facut. e in 3 bucati. ma uit inspre galactici... acum se uitau la mine. probabil ca din cauza asta am prostit acrobatu ca am simtit privirea in ceafa. ce oameni ... puteau sa vina langa mine sa imi spuna sa nu vin obosit la camp... nu m-au vazut cand am venit ? cred ca o sa ii evit si pe ei ...
am lipit si planoru si acrobatu. cred ca o sa ma dau noaptea in parc. citesc pe un forum ca cica nu ai voie sa intri pe frecventa galacticilor ca nustiuce. n-am timp sa citesc tot. asta e ma dau in parc, sa nu ma mai supere nimeni si sa ma intrebe de frecventa ca cica aia e freventa lor si sa nu ma dau pana nu termina ei ..
A, apropo .. ce e aia frecventa ?
Aceasta postare a fost editata de Tempus: 04 July 2007 - 08:33 PM