Modelism - RHC Forum: IUNIE 2007 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

IUNIE 2007 Zboruri in iunie

#1 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 01 June 2007 - 01:14 PM

Sa traim!

Intamplarea a facut sa am o mica treaba la Politehnica astazi si am profitat sa iau si morocarodepronoplanul cu mine. Am consumat ratia de cinci acumulatori fara sa distrug ceva, pe un vant destul de tare. A trebuit sa zbor pe la cateva zeci bune de metri inaltime....

Am ajuns la 9 ore de zbor cu respectivul model, care ma nemultumeste din ce in ce mai tare datorita impreciziei de zbor.

Traim, zburam,
Si pe forum dam!
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#2 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 01 June 2007 - 01:21 PM

de ce imprecizie de zbor?..dupa 9 ore............!!
ADOR VITEZA!!!
0

#3 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 June 2007 - 05:46 PM

TUROK, la 1 Jun 2007, 13:21, a spus:

de ce imprecizie de zbor?..dupa 9 ore............!!

E un model sensibil, ca orice depron - mai ales la vant. Dar problema e ca din constructie e cam stramb. Cand desfaci pachetul de deproane de 10 buc., la grosime 6mm, constati cu surprindere ca desi este drept, placile sunt strambe.
Am facut si greseli de constructie - sunt si asimetric montate treburile pe el....
Se aduna multe.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#4 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 06 June 2007 - 11:20 PM

Azi am fost pe Clinceni pt. a-mi testa noul model ( un Super Star despre care am scris pe un alt subiect)
Vantul sufla f.tare dar, dorinta mea de a-l testa era mai mare asa ca......... fie ce o fi.
Pot spune ca m-a surprins viteza ascensionala pe care o are, este incredibil si nu e echipat decat cu un brussh 3536 si acuu' de 11.1/4000
La decolare era sa-l pun in bot ( nu am comanda cu dual rate sau expo, iar la viteza pe care o dezvolta ajungea doar o mangaiere pe mansa pt. a devia cu 90 grade de la traiectorie asa ca l-am adus jos imediat si am pus comanda din servouri pe cea mai mica parghie pt. a-l putea controla)
Alta mancare de peste, nu-i pasa de vant, nici nu-l simteam ca l-ar perturba vantul intr-un fel
Cu un acumulator am zburat ( cu intreruperi la interval de 10-15min, ca-mi oboseau ochii ) aproape 1h . 4 zboruri in total
Apoi am scos Formosa I care spre surprinderea mea, am reusit sa-l tin in aer pe astfel de vant si sa-l aterizez cu bine
Maine voi repeta experienta daca voi avea timp si voi pune si niste poze, eventual filmari
0

#5 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 09 June 2007 - 04:40 PM

dupa ce ca am plecat de acasa fara sa-mi iau ampenajul orizontal de la cularis si nu aveam ce zbura....dupa niste termice de 3-4 m/s la 300 m altitudine(cat am stat in zebra 1:1 cu comandantul si c.z.-ul),cand a ajuns bogdan (saru-mana) cu profundorul meu la camp cam asa se arata cerul...si fulgera de toti banii...am strans in 60 de secunde....bine macar ca am reusit sa aprob lista de acces.
cam asa arata cerul:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1181400055.jpg

flying is my life...
0

#6 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 09 June 2007 - 05:32 PM

SILVIU66, la 9 Jun 2007, 16:40, a spus:

cam asa arata cerul:

Sa vezi ce rupere de nori a fost la mine la job!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#7 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 09 June 2007 - 06:52 PM

bai fratilor, plec eu azi de acasa pe soare frumos cald, ajungem acolo eu cu alex_sky , ne despachetam si in cateva minute ceru se innegreste si vine "tornada"...Bai frate cat ghinion, sa speram ca maine nu mai e asa
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 09 June 2007 - 06:54 PM

eu credeam ca o sa-mi spui cat am ras de tine cand ai fost la calugareni cu kerosen fara receptor la planor/dar de fapt aveai receptor....
e , eu azi am plecat la camp echipat complet ,doar ca cu juma de avion....
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 11 June 2007 - 10:45 AM

Las-o p-aia!
O data am fost pe balta cu hidro-barco-aero-modelul...
Numa' cacand am ajuns pe mal, am scos TX-ul din cutie si cand sa scot hidro-barco-etc din valiza lui maaare de carton... valiza ierea goala!
Barco-modelul il uitasem acasa, pe birou...

O data am f. cu nenea Puiu la CLG cu un motodeltaplan (1:1), numai ca nimeni din echipa nu luase... elicea...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#10 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 11 June 2007 - 10:55 AM

Nasol baieti, nasol! Acum vreo 3 ani am iesit si eu cu toate sarsanalele verificate si rasverificate tocmai sa nu am surprize si cand am ajuns la camp ghici ce mi-a lipsit?!? Campul, l-au arat complet... am bantuit toata ziua sa gasesc alt loc.... ;)
0

#11 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 11 June 2007 - 12:22 PM

Citeaza

Ma las de toate, ma duc acolo, ma intorc inapoi, ma iau si pe mine
Pavel Stratan, modelistu'

...dar in zadar l-am asteptat pe Imortel sa apara...

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 11 June 2007 - 12:54 PM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#12 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 11 June 2007 - 03:35 PM

Am fost si noi la Clinceni duminica....
Am scos repede un film.. nu e final.. e doar o bucatita din ele putin prelucrata.. Originalul o sa fie in alta parte ..

http://www.youtube.c...h?v=UZzWDzyCjNg

Avion CAP 232 3D
Motor OS .46 AX
Servouri Futaba 9001 coreles

Muzica din masina... si mult mult simulator.

Enjoy .

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 11 June 2007 - 03:54 PM

DT
0

#13 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 June 2007 - 09:20 AM

Penultima data cand am fost la zbor - la Politehnica - intre statiile Gorjului si Armata poporului am facut o descoperire epocala (in metrou): cele patru servouri de pe depronul din dotare, nu aveau suruburile levierelor de comanda.....

In fine, la o aterizare mai brutala a sarit levierul de la directie din servo :D ......

Motorul care facea zgomot de tractor (unii stiu), la acea ultima iesire a lui, a reinceput sa mearga fain, desi capatase un joc enorm....

Dupa ce l-am desfacut, am constatat ca rolele din rulmentul posterior fusesera evacuate sub forma de pilitura. Cat au mai fost fragmente mai mari din ele, haraia, cand nu au mai fost, a mers la marele fix, fara ca statorul si rotorul sa se mangaie.....

Ieri am pus in mare viteza un Roxxy 2827-34 la mana a doua pe model, dar nu am pus elicea potrivita si totul a fost dezamagitor. Autonomie cam de 2.5 ori mai mare, dar si tractiunea mai mica.... Am zburat cam o ora si jumate cu cinci acumulatori.

Sa traim
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#14 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 11:42 AM

Aseara am reusit sa ajung la 20:30 la Politehnica. Luni am reusit la 20.
Am zburat cu un acumulator cam 15 minute - cumulat.
Cam batea vantul si zburam in dara turbulenta a copacilor.
Am schimbat locul si in timp ce zburam m-au inconjurat cinci golanasi cu semintele in cioc. Unul aruncase cu un cotor de mar dupa model. In fine, manelisti categoria Untermenschen. Am aterizat, am asteptat cinci minute sa vad daca elibereaza ringul si m-am carat.

Esti foarte vulnerabil singur. Untermenschen isi dau seama ca toate aparatele fac niste bani si poti sa ramai - singur fiind - fara lada cu scule sau fara avion. Dupa care sa alergi?

Traim in cea mai mare rezervatie naturala de Untermenschen din Europa si ei sunt majoritarii, iar ponderea lor creste.

Heil!
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#15 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 12:04 PM

mama ce bataie le-asi fi dat daca aruncau cu ceva dupa modelu meu ...ori la bal ori la spital ....nu sunt gica contra dar uneori fac excepti de zel in cazuri de urgenta ..depinde de atmosfera si comportament!.......sa ai grija pe viitor cu astia .( daca mai traia ANTONESCU..........)
ADOR VITEZA!!!
0

#16 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 12:09 PM

INCAS, la 13 Jun 2007, 11:42, a spus:

Am schimbat locul si in timp ce zburam m-au inconjurat cinci golanasi cu semintele in cioc. Unul aruncase cu un cotor de mar dupa model. In fine, manelisti categoria Untermenschen. Am aterizat, am asteptat cinci minute sa vad daca elibereaza ringul si m-am carat.

Esti foarte vulnerabil singur. Untermenschen isi dau seama ca toate aparatele fac niste bani si poti sa ramai - singur fiind - fara lada cu scule sau fara avion. Dupa care sa alergi?

Traim in cea mai mare rezervatie naturala de Untermenschen din Europa si ei sunt majoritarii, iar ponderea lor creste.

Heil!

Acum intelegi de ce zburam la Clinceni... fara "nenea cat baga la ora" sau "nenea cat costa" sau cotoare de mar aruncate .. si alte prostii...

Uita-te la poza ... curcubeul din spate e real

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1181729365.jpg

DT
0

#17 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 13 June 2007 - 12:38 PM

...cre'ca tot curcubeul ala e.....pozat in timp ce zburam......prin balcon ........:D :D

http://photos.hi5.com/0004/697/041/gWDMmX697041-02.jpg
No brain, no headache.....
0

#18 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 08:25 PM

Ei, mi s-a intamplat o singura data o situatie de genul asta la Politehnica.
Cu bataia e nasol. Se poate ajunge la complicatii si eu eram dezavantajatul. In plus, vreau sa zbor si pe viitor acolo.
Nu am unde sa zbor mai convenabil, nu am masina si nu vreau sa am. Nici nu cred ca as fi in stare sa iau examenul, sau sa conduc in siguranta.

Pana una-alta, am fost la Calugareni la zbor in misiune de servici, la incercat o chestie zburatoare RC cu motor cu benzina de 64 cmc.

Au fost Marinaru, Eleron, Speedy400 dl. Craioveanu, un coleg si un tip de la Turbomecanica. Nu am poze, ca am imprumutat aparatul, dar nici nu as fi avut timp.

Mi-am rupt directia depronului si stricat servoul aferent, dupa care Teo l-a rezolvat cum se cuvine. Stiu, o sa radeti. Batea vantul tare rau si am zis sa incerc cu 3D-ul zbor la panta. Nu a prea iesit......

Am scos rachetoplanul S8 si da-i cu el, pe vant nebun, a fost greu si sa-l montez.... Marinaru si cu dl. Craioveanu au dat solutia: lestare. Asa ca au scociuit un cutter sub model. Si a fost minune fara bafta, ca a mers destul de bine, cat a fost vant. S-au dat patru insi cu el, cred ca vreo 45 minute (la panta). L-am dat prin porumb, prin tufe, prin ghimpi, l-am prins din zbor, dar a scapat saracutul.

Asta a fost tot pe saptamana asta, ca mai trebuie sa si muncim (nu s-a mai intamplat de multisor).
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#19 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 08:29 PM

TUROK, la 13 Jun 2007, 12:04, a spus:

mama ce bataie le-asi fi dat daca aruncau cu ceva dupa modelu meu ...ori la bal ori la spital ....nu sunt gica contra dar uneori fac excepti de zel in cazuri de urgenta ..depinde de atmosfera si comportament!.......sa ai grija pe viitor cu astia .( daca mai traia ANTONESCU..........)

Nu are legatura cu Antonescu. Stii, erau albi, vreo doi chiar blonzi-arian. Eu eram ala de culoare...
Are legatura cu omul nou, desi nici cu ala vechi nu ne era rusine.

Majoritarii, piei relativ albe, consuma manelele. O minoritate mai isteata (chiar daca nu ne place), le produce....
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#20 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 08:42 PM

ZOD, la 13 Jun 2007, 12:09, a spus:

Acum intelegi de ce zburam la Clinceni... fara "nenea cat baga la ora" sau "nenea cat costa" sau cotoare de mar aruncate .. si alte prostii...

Uita-te la poza ... curcubeul din spate e real

Nu ne permitem toti sa zburam acolo. Acuma, nici nu trebuie la deproane ditamai spatiul. Oricate posibilitati materiale si modele mari sau scumpe ai avea, daca ai chef de depron, nu merita sa pierzi timp in trafic pentru Clinceni, etc.

Ideea ta o interpretez ca pe aia clasica: n-ai paine, mananci cozonac. Cine poate, sa manance cozonac....
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#21 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 13 June 2007 - 10:01 PM

:D :( :lol:

Victor, esti tare, dom'le!

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#22 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2007 - 10:53 PM

Victor, in ce zona ai zburat de au venit ciumpalacii aia???ca mi se pare ciudat sa fie dastia la locu nostru de zbor, sau cel putin nu am mai vazut pana acum :lol:
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#23 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2007 - 08:24 AM

INCAS, la 13 Jun 2007, 20:42, a spus:

Nu ne permitem toti sa zburam acolo.

Naspa. Fa ceva ...
DT
0

#24 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2007 - 12:10 PM

florin100%, la 13 Jun 2007, 22:53, a spus:

Victor, in ce zona ai zburat de au venit ciumpalacii aia???ca mi se pare ciudat sa fie dastia la locu nostru de zbor, sau cel putin nu am mai vazut pana acum :lol:

Pierdem timpul scriind de astia, cata vreme, totusi, nu s-a intamplat inca ceva rau (doar n-am zburat). Da' cine stie.....

Vin tot felul de manelisti sa joace fotbal in curte la Politehnica. Cand pleaca acasa, traverseaza locul de zbor si mai raman un pic, se mai uita. Acuma, nu le trebuie interzis accesul, ca sa ne dam unii cu modelele, au si ei dreptul sa o frece pe acolo (ca si noi, de ce sa nu o recunoastem).

Intr-o seara, cu dl. Florin Duta - acum vreo doua luni - un boschetar s-a holbat la noi de la trei metri o ora.

E o problema si cu cainii din curte, care sunt multi si cauta sa se ia la harta cu cainii de casa, scosi la plimbare. Unii caini au alergie la modele. Lui Teo, in primavara, un caine scapat din lesa i-a luat aripa aterizata un pic fortat si a tarat-o vreo 10 m....

De curand, alti maneloizi au trecut cu ATV-urile (a se citi morocarurile) peste parcela "de zbor".

Pana la urma, locul e un fel de parc (singurul in zona), atractiv pentru toate categoriile de oameni.

Copii mici se zbenguie in voie din cand in cand. Au si ei dreptul.

Zona cu tufe si copaci - densitate mare - e pur si simplu sinistra. E nasol sa scapi modelul acolo. Tot felul de vietuitoare ciudate.

Cel mai important pana la urma e sa nu ne fie interzis accesul (cu fauna, si cu manelistii ne-om descurca in continuare). Nu le-ar fi prea greu, ca mai tot timpul sunt masini de politie in zona. Cred ca un accident generat de un model, sau un incident violent ar trebui evitat, ca sa putem zbura in continuare. Noi am fi cei dezavantajati, ca manelistii ar juca fotbal mai departe.

Aceasta postare a fost editata de INCAS: 14 June 2007 - 12:12 PM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#25 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2007 - 08:22 PM

azi( inainte sa inceapa ploaia) am fost si io la zbor cu cessnuta(alias tembelu`) sa ne zburatacim si noi in spate la stadion ca nu am mai fost de mult.Moamaaa ce schimbare, au crescut balarii naspa dar pentru distractie merge :( .A fost vant tare rau da cessna mea nu are probleme pe vant, ba chiar ii place.Sa vedeti cand urcam pe verticala o lua inapoi ziceai ca zboara la orizontala numai ca cu botu`n sus :(.Acum si poze :
http://img78.imageshack.us/img78/4284/14062007537br4.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/9618/14062007538sn8.jpg
e superbase???e o pasare???nuuuuuu e air tembel one :(
http://img339.imageshack.us/img339/2094/14062007540ue6.jpg

Team Aeropower

0

#26 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 15 June 2007 - 08:24 PM

Azi la Alba.

Astept restul de poze cu cele (cel putin) 7 heli-uri...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1181931858.jpg

www.redsky.ro
0

#27 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 16 June 2007 - 07:43 PM

am zburat formosa in poli azi. fara incidente :D superb!
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#28 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 07:46 PM

da a fost chiar misto.si mie mi-a placut ca si eu m-am dat nitel cu formosa (fo 2 ture).Niste mici tulburente cauzate de caldura dar spre seara s-a linistit treaba.In concluzie foarte misto!!!

Team Aeropower

0

#29 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 08:39 PM

stai frate ca de luni am concediu si va vizitez.non problem......! :D
ADOR VITEZA!!!