Modelism - RHC Forum: mic ajutor pls - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »

mic ajutor pls barca de viteza cu 2 motoare

#61 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 12 August 2007 - 08:45 PM

faza e ca eliciile sunt la 4mm de fundul cocii da sunt si in spatele barcii cu cca 1cm deci ar merge pusa o elice mai mare pe ax da nu stiu ce efect ar avea ca o parte din elice e acoperita de curul barcii. Asa ca o solutie pe care o vod io ar fi sa fac un canal in coca in fata elicii. Sugestii!!!
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#62 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 12 August 2007 - 09:14 PM

dacă vrei viteză, la marimea bărcii - se vede din poză că e imensă raportat la cele două motoare 700, ţi-ar trebui elicii de peste 50-55 mm şi harware de supafaţă.
poţi scoate tuburile etambou şi refaci cala, sau le scurtezi şi le încovoi puţin şi foloseşti transmisie biax şi z-turi, unghi neutru sau puţin pozitiv.

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 12 August 2007 - 09:15 PM

Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#63 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 09:45 PM

io stiu ce sa zic mai fulgerica as aborda o tehnica mai putin extrema de mers a mers binisor si asa cred ca tre sa fac mici ajustari am observat ca chichitele mici fac diferenta
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#64 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 09:53 PM

păi vezi ce poţi scoate maximum cu alte elicii. de mulţumit nu o să te mulţumeşti niciodată şi o să faci altul. ca noi toţi :)
Laser frate!
0

#65 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 10:12 PM

sa vedem tre intai sa rezolv toate problemele cu asta si in plus tre sa se amortizeze :)
0

#66 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2007 - 10:22 PM

e o problema de orgoliu aici trebuie sa-l fac sa mearga bine
0

#67 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2007 - 05:47 PM

bogdan_minitehnicus, la 12 Aug 2007, 22:12, a spus:

sa vedem tre intai sa rezolv toate problemele cu asta si in plus tre sa se amortizeze :)

mai shumica cu parere de rau iti spun ca ai dreptate, nici nu l-am scos calumea la balta ca ma si gandesc sa fac altu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
0

#68 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:02 PM

ca urmare a experientelor de la ultima iesire cand am observat ca-mi bateau elicile in gol (si aer si apa) m-am gandit ca nu intra destula apa la elici drept urmare m-am hotarat sa mai decupez din coca, iata ce a iesit
0

#69 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:05 PM

asta e

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1187283953.jpg

0

#70 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:06 PM

inka una

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1187284002.jpg

0

#71 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:07 PM

alta de fapt ultima

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1187284056.jpg

0

#72 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:08 PM

ce credeti? ca de obicei astept pareri, idei si critici
Cu stima
Bogdan
0

#73 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:19 PM

foarte bine. esti mai aproape de felul in care sunt montate elicile pe o nava de viteza reala. ti-am atasat o captura de pe un filmulet cu un catamaran de la f1.
critici: ar fi trebuit un pic mai departate intre ele.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1187284793.jpg

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 16 August 2007 - 07:20 PM

Laser frate!
0

#74 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 16 August 2007 - 07:21 PM

:) PAREREA MEA ESTE ALTA TU CE AI FACUT ACOLO MIE MI SE PARE CA ITI TREBE ELICI DE SUPRAFATA DE OBICEI LA BARCILE CU ELICI SUBMERSE ELICILE SUNT UNDEVA DEDESUPTUL BARCII CAM LA 1/3 DI LUNGIMEA BARCII DIN SPATE INSPRE FATA CHIAR DACA BARCA ESTE MAREE SI CA SAI PUI ELICI MARII MOTORUL 700 EU CRED CA NU O SA SUPORTE ELICE DE 45 SAU MAI MICA PT CA IA CURENT MARE SI MOTOARELE SE VOR INCAZII TAREEE
SI ACUMULATORUL SE VA DUCE REPEDE DECI : ORI PUI 2 ELICI DE SUPRAFATA SI TE DAI CU EA ASA INCETISOR DAR POATE PUI SI ALTE MOTOARE 3656 CE ZICI ? SAU OUI ELICILE UNDEVA DEDESUPTUL BARCII CAM CA AICII
:) http://www.######/index.php ASTEPT RASPUNSURI LA CE AM ZIS AICI
0

#75 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:31 PM

iony, mie nu mi se pare ca e vb de o constructie cu elice submersa.
ca sunt subdimensionate motoarele si diametrul elicilor iti dau dreptate.
eu i-as fi pus 2 zeturi, elicii de 50 si transmisie cu cablu flexibil chiar prin tuburile care deja le are. coaja e imensa, dar parca bogdan a spus ca nu doreste sa zboare.
Laser frate!
0

#76 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 07:33 PM

apropo bogdan, daca tot ai taiat bucata aia, de ce n-ai taiat-o pina sus? :) fără suprastructură.
Laser frate!
0

#77 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:15 PM

fulgerica, la 16 Aug 2007, 19:19, a spus:

foarte bine. esti mai aproape de felul in care sunt montate elicile pe o nava de viteza reala. ti-am atasat o captura de pe un filmulet cu un catamaran de la f1.
critici: ar fi trebuit un pic mai departate intre ele.

intradevar elicile sunt cam apropiate intre ele (oricum poza care mi-ai pus-o tu acolo e vorba de un catamaran care prin constructie are elicile departate). La momentul respectiv cand am facut montajul am pus-o in cada sa vad ce si cum si nu prea se scufunda in apa mult si atunci am pus elicile mai aproape de proeminenta V-ului ca sa stea tot timpul in apa, asa ca ideea mea cu carmitu din elici nu prea functioneaza tocmai din acest motiv.
0

#78 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:16 PM

asa ca ma vad nevoit sa-i incropesc un soi de carma
0

#79 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:27 PM

iony, la 16 Aug 2007, 19:21, a spus:

:) PAREREA MEA ESTE ALTA TU CE AI FACUT ACOLO MIE MI SE PARE CA ITI TREBE ELICI DE SUPRAFATA DE OBICEI LA BARCILE CU ELICI SUBMERSE ELICILE SUNT UNDEVA DEDESUPTUL BARCII CAM LA 1/3 DI LUNGIMEA BARCII DIN SPATE INSPRE FATA CHIAR DACA BARCA ESTE MAREE SI CA SAI PUI ELICI MARII MOTORUL 700 EU CRED CA NU O SA SUPORTE ELICE DE 45 SAU MAI MICA PT CA IA CURENT MARE SI MOTOARELE SE VOR INCAZII TAREEE
SI ACUMULATORUL SE VA DUCE REPEDE DECI : ORI PUI 2 ELICI DE SUPRAFATA SI TE DAI CU EA ASA INCETISOR DAR POATE PUI SI ALTE MOTOARE 3656 CE ZICI ? SAU OUI ELICILE UNDEVA DEDESUPTUL BARCII CAM CA AICII
:) http://www.######/index.php ASTEPT RASPUNSURI LA CE AM ZIS AICI

ok ideea cu motoarele alea noi probabil sunt brushless nu-i rea da din pacat sunt la capatul constructiei si sacu a cam ajuns la fund, elicile alea in 3 pale pe care le vezi acolo le-am mai folosit canva pe un navomodel echipat cu un sg motor 700/13 T si am observat ca astea sunt cele mai economice (prostia mea ca n-am luat toate elementele in calcul barca respectiva era alimentata la 9,6 v, pe cand asta 11,1V-12si ceva fiecare motor asa ca e o diferenta). Oricum elicile nu-s inca alese calumea am ales sa plec de la astea in 3 pale ,urmatoarele vreau sa pun cu 2 pale de 4 sau 4,5. Am mai incercat un motor 700/13T pe o barca alimentata la 12V, de data asta, si cu o elice de 4,5 in doua pale de viteza, concluzia mergea f bine da cam sugea din acumulatori, si se incalzeau motoarele (exact cum ai zis tu) si de aceea am facut o racire babana acum care stiu ca nu ma va dezamagi sper....
cu acumulatorii insa nu prea am ce le face decat sa mai cumpar 2 bucati ......
0

#80 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:32 PM

fulgerica, la 16 Aug 2007, 19:33, a spus:

apropo bogdan, daca tot ai taiat bucata aia, de ce n-ai taiat-o pina sus? :) fără suprastructură.

Buna ideea si asta uite cum a fost treaba: cand am venit de la lac si am vazut ca elicile cam bateau in gol m-am gandit, m-am sucit si am vrut atunci sa fac 2 canale prin care sa intre apa mai bine, in final am ajuns la vezi tu acolo, as fi putut sa o tai cu totul da am preferat sa nu merg chiar asa departe ci sa pun in practica strict ceea ce gandisem. Bineinteles nici o usurare mai drastica n-ar fi exclusa intr-un viitor.
0

#81 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:35 PM

Mai fulgerica din ceea ce am mai citit si pana acuma se pare ca tu esti obsedat de transmisia cu cablu flexibil :) merge mai bine, e mai usor de centrat da mai multe detalii ca sa stiu si eu de c o iubesti asa mult
0

#82 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:55 PM

treaba cu cablul flexibil eu zic ca nu va merge pentru ca deplasamentul sau marimea si greutatea barcii va da de furca axului flexibil forfecarea va fii foarte maree
0

#83 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 08:57 PM

:) si fugerica eu zic ca esye vorba de o constructie cu elice submersa nu bogdan
?

Aceasta postare a fost editata de iony: 16 August 2007 - 08:57 PM

0

#84 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2007 - 09:29 PM

da intradevar asa am gandit-o elicea sa fie submersa. Sa vedem ce-o iesi si cu barca asta, oricum o iau pe incercate cu diferite setari oricum cred ca ar trebui sa am o viteza bunicica cu motoarele astea,bine n-o sa sparga norma asta e; poate urmatoarea , oricum sunt multumit de cum a iesit centrajul dintre axul motoarelor si cel al axului port elice. Numai bine baieti astept in continuare comentarii si eventual o sa-i atasez si un filmulet cand o sa pot bineinteles daca imi aratati cum :)
0

#85 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 17 August 2007 - 06:47 PM

motorul 710/12 la mine a fost pus initial pe MO care a fost alimentat cu 6 celule Lipo si merge fara probleme si acum si nu se incingea mai mult fata de 3celule lipo

cred ca ai putea folosii baterii lipo de 4 celule

http://www.youtube.c...h?v=BZGshdkSv3Q
tel.0745026562
0

#86 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 August 2007 - 08:57 PM

foarte tare filmuletu, deocamdata sa vad cum se comporta si dupa aia ma hotarasc daca-i mai fac ceva updaturi, imi place ce face MO-ul tau salbatic din ce vad aicea bravos, poate ne vedem pe lac sa-ti vad jucareaua.
Ok da am patit o chestie nasoala: eram pe floreasca ai incercam sa vad ce efecte are modificarea mea (taierea unui canal in corp) si am mers nitel am dat motoarele la maxim si mergea destul de bine.....pana cand am intrat in full intr-o punga de cumparaturi pe care n-am vazut-o, rezultat barca s-a oprit instant si chiar dupa ce am adus-o la mal (cu alt navomodel) foarte greu am reusit sa scot punga de la elici; motoarele sunt ok da variatoarele merg acu numai inapoi sigur s-a ars ceva prin ele. Ceva sugestii pot sa le repar eu??? A mai patit cineva asa ceva????
0

#87 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 17 August 2007 - 10:43 PM

imi pare rau de esc-urile tale, deconecteaza totul si poate vezi ca-si revin "miraculos"

MO nu-l mai am dar cred ca o sa ai ocazia sa-l vezi, oricum este mai nervos cu BL
http://www.youtube.c...h?v=glXtyXnJSVo
tel.0745026562
0

#88 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 August 2007 - 11:06 PM

BUCURIE MARE am desfacut variatoarele si am observat ca pe cablaj era intrerupt un circuit se vedea impuscat (si culmea amandoua fix in acelasi loc). Le-am lipit cu letconu si se pare ca torul este in regula, mai putin treaba cu garantia data de producator :lol:
0

#89 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 August 2007 - 11:09 PM

si inca o intrebare am un variator de 35 a pus pe un motor de 700/13T si variatorul e reglat ca din maximum de inainte sa intre dintr-o data in marsalier (daca misc de stick inapoi) este corect asa sau trebuiesc firele puse invers ca sa aiba delayul ala? Este vreo diferenta intre curentul suprtat de variator innainte si cel suportat innapoi? E unul mai mare ca altul sau sunt egale (curentii)?
0

#90 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2007 - 06:36 AM

:lol: nu este corect cand dai inapoi trebesa reduca viteza de rotatie a motorului inpoi trebe sa de cand ai trecut de jumate in jos dar asta se regleaza din statie :)
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu