Modelism - RHC Forum: mic ajutor pls - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

mic ajutor pls barca de viteza cu 2 motoare

#1 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 01 July 2007 - 01:26 PM

salutare ajutati-ma cu cateva sfaturi pls
In primul rand vreau sa fac un navomodel cu 2 motoare ce are urm dimensiuni L=110 l=35-40h 5-6cm si ma gandeam la o motorizare cu 2 motoare 700/13T si 2 pakuri de 10 celule de 3300mAh, ce credeti va avea ceva viteza? (Motoarele le pun pe direct cu iesire in spatele cocii, fara carma cu mixaje din statie.)
Am inteles ca exista si motoare 710/12 mai sfortoase da ca bani merita sa iau doua de astea sau sa trec pe brushless, ca bani ma refer?
Si inca o intrebare, lipsa carmei, (daca recurg la mixaje) va duce la o manevrabilitate mai scazuta?
Iar daca motorul (700/13 T) scrie ca consuma maxim 25 A imi ajunge un variator de 35A racit cu apa?

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1183289214.jpg

Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#2 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 01:28 PM

alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1183289296.jpg

Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#3 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 01:30 PM

inca una

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1183289449.jpg

0

#4 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 01 July 2007 - 01:37 PM

De obicei navele cu 2 motoare au o manevrabilitate f buna, asa ca nu ai nevoie de carma, dar asta depinde si de forma cocii.Pentru asta ai nevoie de un mixer,2 regulatoare(peste 40A in cazul lui 700/13) si daca vrei autonomie mai mare,packuri separate(9,6V ) pe fiecare motor.In ciuda faptului ca in prospectul lui 700/13T scrie ca suporta 14,4 V ,la peste 10V se incalzeste f puternic iar la 12V se arde!
...tabula crasa, mortua est!
0

#5 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 07:38 PM

astept si alte sugetii la problema ridicata de mine multumesc
0

#6 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 07:42 PM

ipsihi multumesc mult de sfat spune-mi te rog alimentarea receptorului sa o fac prin variator sau eventual un alt pack de receptie, loc ar fi de ajuns?
Si cand te refereai la mixer asta inseamna ca statia trebuie sa aiba mixaj sau trebuie un circuit separat in coca?
Statia e de la multiplex cu 7 canale un cokpit sx (luata cu multa sudoare) si are o gramada de mixaje ca nici nu le stiu pe toate, io zic ca ar merge tu ce zici?
0

#7 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 01 July 2007 - 09:03 PM

mixajul il poti face din statie.
in cazul in care statia nu avea aceasta functie iti trebuia un mixer in barcuta, dar in cazul tau nu mai este nevoie.
0

#8 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 09:11 PM

uitasem, la partea cu motoarele, daca dispui de finante direct bl, daca nu periate.
cum ti-a explicat si ipsihi iti trebuie 2 regulatoare, indiferent de tipul de motorizare folosit.
in cazul in care folosesti motoare bl si regulatoarele nu au bec poti folosi bateri separat pentru alimentarea receptorului, sau un ubec, care e destul de ieftin(aprox 25-30 ron)
0

#9 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 09:17 PM

da stiu ma incearca un gand cu motoare bl da in cazul in care nu pun carma atunci am nevoie de revers la motoare, iar regulatoare cu reverse pt bl cre ca-s destul de scumpe. Io stiu daca stii mai multe despre preturi si calitati eventual furnizori fii un pic mai explicit pls.
Iar daca as recurge la motoare cu perii in speta ala de 700/13T care e faza nu e asa fiabil, se consuma repede periile, cu bucsile cum sta presupun ca trebe unse destul de des?
0

#10 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 09:40 PM

pentru a folosi doua motoare fara caema cu mixaj nu ai nevoie de revers.
pentru detalii despre motoare bl vorbeste cu dily, zue sau brusollo
0

#11 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2007 - 09:55 PM

ok mersi am sa incerc sa dau de ei
0

#12 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2007 - 10:04 PM

o intrebare pentru cunoscatori: ati incercat motorul cu perii de la ###### 700/13T? Ebun de ceva, fiabil?
trebe racire la un pack de 10 celule de 3300? Si asa estimativ cam cat timp de joc dau 2 motoare 700/13T si cu 2 pakuri de 10 celule de 3300MaH?
0

#13 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 05 July 2007 - 11:12 AM

~ 20-30 min la o gretate de 3k
tel.0745026562
0

#14 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 05 July 2007 - 05:31 PM

Vrei sa faci cumva barca de plantat?

Decat doua accu de 10cel la 3,3Ah mai bine pui un accu Pb-acid de 12V la 7Ah ca tot atat cantareste. Dupa cat va fi de grea ma cam indoiesc ca va avea si viteza.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#15 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2007 - 05:42 PM

ar mai fi o posibilitate la acumulatori, am deja un pack de li-polimer de 11,1 v de 4000mah de la ######, ce crezi ar mai trebui sa mai iau inka unul si sa merg pe litiu?
Mie mi-e cam frica ca variatoarele astea pentru motoarele cu perii nu stiu li-polimer si nu intrerup alimentarea la 3,7V, exista vreun montaj separat care face lucrul asta sau vreun afisor ceva, ca sa stiu cand sa ma opresc?
0

#16 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2007 - 06:09 PM

sunt buni de ceva acumulatorii de la ###### aia de lipo pentru navomodelism, adica tin in timp, bineinteles egalizti la incarcare.
0

#17 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 06 July 2007 - 06:02 AM

controlerele digitale chiar daca sunt pentru perii stiu Li, cele analogice nu au varianta de cut off,
accu tin atat cat se respecta specificatiile tehnice, nimic nu e pe viata.

Parere personala: se vede ca esti nehotarat, nu te arunca la constructii complicate si laborioase care implica si cheltuieli financiare pe masura, s-ar putea ca dezamagirea sa fie mare. Reanalizeaza situatia, si incearca sa mai treci in lecturare alte topic-uri, poate ai sa vezi altfel lucrurile. E un sfat prietenesc, fara prejudecati.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#18 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 July 2007 - 04:16 PM

ok mersi de sfat nu eram hotarat in privinta acumulatorilor pentru ca in formula initiala pe care o gandisem de 2 pakuri de 10 celule iesea prea grea si cam dauna la viteza, asa ca as vrea sa trec pe litiu pt ca cum am zis am deja un acumulator de 11,1V de 4000mah si ar trebui sa mai iau inca unul si atunci as iesi mai ieftin decat cu alea de ni-mh, iar incarcator si egalizator le am de la aero. Oricum in mare am idee cam ce vreau sa fac: o barca care se misca dragalas , pe coca aia de 1 m care o am, cu 2 motoare. Faza e ca tot timpul gasesc pe cineva care are ideii mai bune (poate si din experienta) si de aceea le iau asa cum sunt si le rumeg incet, iar constructia navomodelului acum e pe la punte si tre sa fac o gramada de finisari si chestii migaloase, asa ca inca nu am ajuns la motoriuzare si pacuri asa ca sunt deschis sugestiilor.
Cu stima Bogdan
0

#19 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2007 - 09:16 PM

salutare tuturor azi sunt vesel am terminat de montat motoarele, racirea si cm tot ce tine de mecanica si merge super (in cada) asa ca sunt cu un pas mai aproape de o iesire pe balta!!! Poze as pune da nu am cu ce sa fac daca gasesc postez ceva
:rolleyes:
0

#20 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2007 - 06:23 PM

si inca ceva nu ma uitati cu un mic ajutor (o schema ceva) cu lipo saverul plssssss
0

#21 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 31 July 2007 - 07:12 PM

bogdan_minitehnicus, la 4 Jul 2007, 22:04, a spus:

o intrebare pentru cunoscatori: ati incercat motorul cu perii de la ###### 700/13T? Ebun de ceva, fiabil?
trebe racire la un pack de 10 celule de 3300? Si asa estimativ cam cat timp de joc dau 2 motoare 700/13T si cu 2 pakuri de 10 celule de 3300MaH?

decat doua 700-13T mai bine un brushless L36/56 de la aquacraft care e cam 50$. regulatorul pt el e cam tot atat . cu transport te scoti pe la 300 lei in total cred.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#22 Useril este offline   deejaydanyaero 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 679
  • Inregistrat: 31-May 07

Postat 31 July 2007 - 07:50 PM

decat de la aquacraft... mai bine de la ######......ala nou e mult mai bun + esc de 100A ajunge tot acolo la 300 ron........ si BL este mult mai fiabil; decat periatii aia.....ca.... doar voi ati spus asta.
ceea ce realizez este umbra a ceea ce gandesc
0

#23 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2007 - 08:12 PM

L36/56 este asemanator la caracteristici cu roxxi 50/55, dar numai motorul roxxi este peste $100. iar regulator de 100A nu am vazut pe www.######
Laser frate!
0

#24 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2007 - 09:00 PM

imi pare rau ca va dezamagesc din pacate am ramas la optiunea cu doua motoare 700/13t motoare care dealtfel le-am si montat asa ca asta merg asa cu astea sunt curios ce pot, pt ca le alimentaz cu 2 lipo de 11,1v de 4000mAh
0

#25 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2007 - 09:35 PM

inca ceva interesant zic io azi am cantarit-o si cu tot cu motare, variatoare, acumulatori, mecanica, punte si suprastructura are 4.2kg; io zic ca-i bine mai ales pentru 2 motoare, voi ce ziceti astept pareri
0

#26 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 August 2007 - 02:56 AM

pai daca-i gata incearc-0 (unde? când?) şi ne spui şi nouă cum a mers. eu cred ca nu e aşa de grea, dacă are 110 mm. la motorizarea care o ai este sigur rapidă. daca nu se dezintegrează ;) pune şi tu câteva poze cu ea.
ps: eu aş fi renunţat la suprastructura şi aş fi facut-o lisă. ar fi mai aerodinamică şi mai scade ceva la greutate.
Laser frate!
0

#27 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 August 2007 - 08:59 PM

salutare ce sa zic barca e functionala (inca n-am dus-o la balta) si ma incerca un gand sa vad ce poate din pacate mi-e frica sa ma joc cu ea ca inka nu am avertizoarele de voltaj (merg pe lipo) si mai trebuie puse la punct ceva detalii precum setarea statiei cu mixajele aferente (trebuie clar sa citesc instructiunile) in rest sa zic ca in coca e aranjat cam totul. Intradevar o punte lisa e mai buna dpvd aerodinamic, dar am mai facut una asa si mi s-a parut chiar naspa, era un fel lemn plutitor asa ca am incercat sa fac ceva frumos deasupra, o sa vedeti voi la vreo intalnire.
Inka ceva nu ma ajuta si pe mine nimeni cu avertizoarele de lipo?????????? pls
0

#28 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2007 - 02:26 AM

ce nivel al bateriei rebuie să detecteze? şi avertizarea cum vrei să fie? optică, sonoră sau ambele? pot să-ţi fac o schemă electronică simplă, componentele sunt banale şi cred că ţi-o poţi face singur chiar dacă nu ai cunoştinţe de electronică? îţi trebuie mai multă meserie să şlefuieşti o cocă decât să lipeşti 5-6 componente electronice cu letconul Ş=
Laser frate!
0

#29 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2007 - 04:36 PM

asta n-ar fi o problema sa lipesc niste piese, faza e ca io am un acumulator de lipo de 11,1 V adica 3 celule, exact nu stiu din ce am citit ideea e sa nu-l descarci sub 3 V/ celula adica la 3x3=9v in cazul meu (daca stii altfel anunta-ma), iar semnalizarea sa fie auditiva (la vizuala nu prea stiu cam cum sta treaba) :lol:
0

#30 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2007 - 04:43 PM

aaa si mai e o faza naspa azi am inceput sa setez statia cu mixere pentru 2 motare......de abia am deschis cartea cu instructuiunile statiei la capitolul mixaje si deja ma doare capul (statia e cokpit de la multiplex, asa ca daca a mai facut cineva mixaj pt 2 motoare astept sugestii)
multumesc
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu