O panza (de sticla) de 35 gr/mp ce am masurat-o, are trei sutimi pe micrometru. Dar repet, nu e relevanta grosimea...
Daca nu stii ce gramaj are o panza anume, ia o bucata cat mai regulata ca forma (ca sa-i poti calcula usor suprafata) si cantareste-o.
Restul e o simpla impartire...
aripa planor 1100-1200 mm caut planuri pentru constructie
Postat 22 June 2007 - 02:47 PM
Cu fibra am rezolvat-o .... de 35 grame/mp
Cu lonjeroanele de carbon am rezolvat-o .... grosime 0,5 latime 10mm greutate 7grame/m
Miine sau cel mai tirziu luni imi apar tuburile de spuma bicomponenta....
din pacate lipseste timpul ... miine sunt in Tulcea! :)
Cu lonjeroanele de carbon am rezolvat-o .... grosime 0,5 latime 10mm greutate 7grame/m
Miine sau cel mai tirziu luni imi apar tuburile de spuma bicomponenta....
din pacate lipseste timpul ... miine sunt in Tulcea! :)
Postat 25 June 2007 - 05:27 PM
azi mi-au sosit si spray-urile.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Testele de taiere s-au facut din nou in casa dar e de belea...:
1. la viteza de avans de 200mm/min freza de 5 cu 4 dinti a inceput sa puta de numa numa si sa scoata fum desi freza era pe 1.
2. am redus avansul in mers la 80 si am turnat apa dupa ce a facut o trecere.... bafta e ca fiind suprafata concava tine apa. A disparut fumu, freza s-a racit, aschia nu s-a mai lipit, in schimb a inceput o "CHITAIALA" de speriat ... drept urmare ciinele sa refugiat in bucatarie nevasta inceput sa urle si nu l-am mai last decit un pas.
Ideea e ca merge si suprafata iese apropape lisa.
Cert e ca operatiunea este exclus a se face in casa! :D
Poze cu suprafata mai incolo un pic!
Testele de taiere s-au facut din nou in casa dar e de belea...:
1. la viteza de avans de 200mm/min freza de 5 cu 4 dinti a inceput sa puta de numa numa si sa scoata fum desi freza era pe 1.
2. am redus avansul in mers la 80 si am turnat apa dupa ce a facut o trecere.... bafta e ca fiind suprafata concava tine apa. A disparut fumu, freza s-a racit, aschia nu s-a mai lipit, in schimb a inceput o "CHITAIALA" de speriat ... drept urmare ciinele sa refugiat in bucatarie nevasta inceput sa urle si nu l-am mai last decit un pas.
Ideea e ca merge si suprafata iese apropape lisa.
Cert e ca operatiunea este exclus a se face in casa! :D
Poze cu suprafata mai incolo un pic!
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 25 June 2007 - 06:07 PM
Postat 25 June 2007 - 06:05 PM
Frezarea de degrosare s-a facut la un pas de 0,5 d.
Se cunoaste clar ca suprafata mai trebuie lucrata si sigur va mai necesita macar o trecere de finisare.
Se cunoaste clar ca suprafata mai trebuie lucrata si sigur va mai necesita macar o trecere de finisare.
Fisiere atasate
-
frezare.jpg (55.05K)
Number of downloads: 152
Postat 05 July 2007 - 05:25 AM
Nu va impacientati :wub: ... proiectul nu e abandonat .... trece doar prin faza H care include spatiu, computer exfamelial ..... mai dureaza o tira si revin cu detalii!
Postat 05 July 2007 - 06:47 PM
Deci nu ai scapat nici tu! pana la urma te-a scos si pe tine afara din casa!
Wellcome!
big
Wellcome!
big
FROGS CAN FLY!
Postat 05 July 2007 - 08:39 PM
Dragut,
Te primesc la mine pa presh!
Te primesc la mine pa presh!
Orice pas inainte e un shut in fund!
Postat 29 August 2007 - 07:05 PM
Salut!
Acum am vazut topicul asta, exact dupa ce am tot citit vreme de 3 zile toate topicurile de pe rcgroups legate de SuperGee2.
Eu am un CNC Mori Seiki MV-40 ( poza: http://www.b-u-t.com...n/moriseiki.htm ) pe care desigur nu o tin acasa dar e in Bucuresti, la indemana si functionala. Ma gandeam sa fac niste matrite din Al pentru fuselaj dar acum vad ca voi vreti sa faceti si pentru aripi. Am inteles cum se face fuselajul din fibra de sticla insa nu ma prind prea bine cum faceti cu aripile? vor mai avea miez sau vor fi doar coaja din fibra de sticla?
Acum am vazut topicul asta, exact dupa ce am tot citit vreme de 3 zile toate topicurile de pe rcgroups legate de SuperGee2.
Eu am un CNC Mori Seiki MV-40 ( poza: http://www.b-u-t.com...n/moriseiki.htm ) pe care desigur nu o tin acasa dar e in Bucuresti, la indemana si functionala. Ma gandeam sa fac niste matrite din Al pentru fuselaj dar acum vad ca voi vreti sa faceti si pentru aripi. Am inteles cum se face fuselajul din fibra de sticla insa nu ma prind prea bine cum faceti cu aripile? vor mai avea miez sau vor fi doar coaja din fibra de sticla?