Modele de carton
Postat 29 September 2003 - 11:04 AM
Daca ai nevoie de ceva ...stii unde ma gasesti! Ciao!
Postat 29 September 2003 - 08:08 PM
http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1...668#reply_26668
Postat 08 October 2003 - 05:40 AM
Puiutzu, la 6 Oct 2003, 22:23, a spus:
Bebetto, cam scump la vedere! See You
Fratele meu cel alb,s-au suparat pe noi sefii !!Ne-au inchis "teava"(internetul)o vreme ,dar ne-au iertat acum .Ai programul HULL FORM 9 ?Dar AUTOSHIP ?-PROLINES 98-FASTSHIP etc.Sa traiasca fratele meu cel alb ! :wub:
Postat 08 October 2003 - 05:58 PM
Ceva Plany ai mai gasit? Am vazut ca te interesai. Intreb si eu la Poloni care-i treaba si-ti spun exact. Nu cred ca dispare un lucru bun. Poate apare ceva similar scos de altcineva. Stii Maly Modelarz zicea lumea ca nu se mai tipareste. Ba se tipareste, si au mai aparut inca vreo 8-9 reviste diferite cu modele de carton. Unele mai slabe altele mai bune....
Din pacate pe CD am doar vreo5-6 submarine( parca asta cautai tu nu?) Dar compenseaza cu restul. Am si Yamato, si Bismark, la 1:200. Ies cam la 1.20m / buc.
Acum dau jos in draci. Nu pot sa tin eu pasul! Nu sunt intotdeauna modele super, sunt si bobarci dar vin mereu si asta e important Am si ceva tankuri (frumoase) si avioane...
Man ,am un tun nemtesc, ba nu ,2 ,. Unu e tunul Flak 88 iar celalalt e Leopold. Ceva imens montat pe o platforma de tren. Modelul iese la 1.20 m. si are o cirka de piese. Mi-a cazut fata cind l-am vazut. Cred ca e similar cu Dora( vezi ca am lasat pe undeva zilele astea un link de la konradus, de la o expo) Il gasesti acolo. Buun, mai vorbim. te las acu ca am treaba. mai vorbim. Da' trimite-mi in mail-ul meu. OK? See You! Puiu
Postat 08 October 2003 - 06:01 PM
Postat 09 October 2003 - 01:29 AM
Puiutzu, la 8 Oct 2003, 18:01, a spus:
Cu cd-ul mai stam de vorba !Stii ca ma intereseaza asa ceva .Vreau soft-urile ptr.proiectare barci.M-i s-a pus pata sa-mi fac o barca de pescuit,am cautat pe net(planuri),am gasit cu bani 40-50 $ !Atat ma costa tego-ul !!!si placerea-i mare cand o faci tu.Pe tine te mai intereseaza ceva ?
Te pup ! :)
Postat 09 October 2003 - 10:10 AM
Puiutzu, la 29 Sep 2003, 21:08, a spus:
http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1...668#reply_26668
Esti sigur ca sunt de carton ?? Mi-a cazut fata cand le-am vazut...
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 09 October 2003 - 05:40 PM
Eu am facut mai demultisor un portavion din carton sa navige cu motorase dar fara telecom. Nu aveam!
L-am facut din carton si l-am lacuit. Ce e drept ca s-a schimbat culoarea cartonului, si in urma deselor lansari au avut loc mici avarii ,dar a mers!
Din cauza vitezei , valul produs de etrava cadea pe puntea de zbor( portav. este asimetric) Da' a fost show! Acum daca ar fi sa mai fac o data sportul asta as alege alt model de nava.
Ca machete de vitrina ies destul de spectaculoase, si mai ales mari. Eu unul nu stiu sa existe vreun kit de plastic al lui Yamato la1:200, si daac ar fi sigur nu mi l-as permite. Din Pacate asta cred ca e cea mai dureroasa problema.
Oricum merita sa incerci. Puiu
Postat 09 October 2003 - 05:53 PM
Personal ti-as recomanda un caiac pliant pt turism. fac nemtii asa ceva. Sunt excelente si mai ales portabile. Si destul de stabile. Eu am asa ceva si am mers ani buni cu el pe Dunare. Merge si pe vreme buna si pe mai rau.
E de 2 persoane si ai destul loc in el. Daca crezi ca te-ar interesa te pot ajuta cu ideea si modul de constructie.
Uscat si dezasamblat are cam 1.30mX0,50X0,50 si cam 30 Kg. Puiu
Postat 10 October 2003 - 05:13 PM
Postat 10 October 2003 - 07:54 PM
USA.Am doua carti pe aceasta tema daca voi avea timp voi scana niste poze cu metoda amintita care e foarte
simpla.Dar va trebui sa faci rost de rasina epoxy pt impregnarea intregii barci si pe dinauntru si pe dinafara
numai asa poti sa-i asiguri o fiabilitate indelungata.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 10 October 2003 - 09:39 PM
De caiac ce sa zic. E o incintare. Dar acuma ...cam greu ca e cam rece si fara sa te stropesti nitelnu se poate. E numai pt vara. Ramane deschisa problema. Puiu
Postat 26 October 2003 - 01:45 AM
Puiutzu, la 8 Oct 2003, 17:58, a spus:
Ceva Plany ai mai gasit? Am vazut ca te interesai. Intreb si eu la Poloni care-i treaba si-ti spun exact. Nu cred ca dispare un lucru bun. Poate apare ceva similar scos de altcineva. Stii Maly Modelarz zicea lumea ca nu se mai tipareste. Ba se tipareste, si au mai aparut inca vreo 8-9 reviste diferite cu modele de carton. Unele mai slabe altele mai bune....
Din pacate pe CD am doar vreo5-6 submarine( parca asta cautai tu nu?) Dar compenseaza cu restul. Am si Yamato, si Bismark, la 1:200. Ies cam la 1.20m / buc.
Acum dau jos in draci. Nu pot sa tin eu pasul! Nu sunt intotdeauna modele super, sunt si bobarci dar vin mereu si asta e important Am si ceva tankuri (frumoase) si avioane...
Man ,am un tun nemtesc, ba nu ,2 ,. Unu e tunul Flak 88 iar celalalt e Leopold. Ceva imens montat pe o platforma de tren. Modelul iese la 1.20 m. si are o cirka de piese. Mi-a cazut fata cind l-am vazut. Cred ca e similar cu Dora( vezi ca am lasat pe undeva zilele astea un link de la konradus, de la o expo) Il gasesti acolo. Buun, mai vorbim. te las acu ca am treaba. mai vorbim. Da' trimite-mi in mail-ul meu. OK? See You! Puiu
Daca tu vrei sa-mi cedezi o parte din vasta ta colectie,(toata....)fratele tau cel alb o sa-ti dea o bere !!!Apropo,stii sa schiezi ?In privinta acelui cd,eu sunt acasa dupa data de 04.11.2003(intru in concediu)Daca poti sa-l trimiti la benzinarie,este perfect !Numai sa-mi spui cand si de cine sa intreb ! :D
Postat 28 October 2003 - 01:46 PM
Mai lasa-ma nitel. Daca o fi si o fi iti trimit cd-urile prin posta.
Nu te-am uitat dar acuma desi in concediu am mai putin timp liber decit cind eram la munca.
Acus nu mai am scuze si trebuie sa fac ce am fentat pana acuma. Nu am incotor!.
Vad eu cum fac. Mai vorbim. Puiutzu
Postat 19 February 2004 - 12:06 AM
Pentru amatorii de modele in carton doua situri: www.glidersusa.free.fr cu o bunicica colectie de modele Maly Modelarz, iar pentru informatii si linkuri, linkuri la unele situri cu free download: http://scalemodel.net/scripts/asp/catresul...=Paper%20Models
Postat 19 February 2004 - 07:45 PM
Postat 19 February 2004 - 10:37 PM
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms again he'll be.
Over the hills and far away.
Postat 20 February 2004 - 01:51 PM
Postat 24 February 2004 - 12:45 AM
Din pacate se cunoaste. Exista limite. Daca te uiti cu atentie se cunosc imbinarile la partea imersa a navelor, iar la avioane se vede cel mai bine la cofa elicei sau la virful bombelor. dar ce e acolo e o expo, si poti sa ma crezi ca modelele ale sunt chinuite rau si sunt lucrate de oameni cu experienta. Nu-i chiar simplu sa iti iasa la perfect. De ex virful bomb. sau chiar botul la unele avioane este dat sa fie facut din petale( crestaturi in forma de truinghi foaaaarte lungi )care se presupune ca unite intre ele prin lipire dau forma corecta gen varf de ou.Uneori chiar o da depinde cat de mester a fost producatoru. Da pot asigua pe oricine ca nu e o distractie sa le unesti intre ele si sa le convingi sa stea frumos toate la fel. Au ideea neplacuta sa se incalece , mai ales spre varf sau sa se deslipeasca.
Sigur, mai e posibilitatea sa fie intarite cu rasina epoxi si apoi slefuite si vopsite dar asa se pierde culoarea cartonului si e greu sa o potrivesti exact la nuana. sau chiar centrarea aripilor cu fuselajul si celelate...nu e usor sa le faci la perfect
Ma rog , e o provocare. Niciodata nu mi-a placut un kit simplu, care se lucreaza repede si usor. Intotdeauna mi-am dorit un kit cu mii de piese. Am ales cartonul fiind ceva mai ieftin decat kiturile de plastic. Si mai mari desigur. Inca nu am vazut kit de plastic al unei nave mari(un portavion sa zicem sau un Bismark ) la scara 1:200 adeca sa iasa cam la 1.20m . daca te superi poti pune si manerele la usi!
Ca forme...exista limite in special la "varf de ou" dar ca virgula complexitate nu dau cartonul pe plastic. Parerea mea.
Postat 24 February 2004 - 09:44 AM
Postat 24 February 2004 - 09:12 PM