Modelism - RHC Forum: Modele de carton - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Modele de carton

#1 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 September 2003 - 03:17 AM

Stie cineva un site cu planuri ptr.machete de carton ?
0

#2 Useril este offline   Herr 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 17-July 03

Postat 24 September 2003 - 06:38 AM

Cred ca am vazut ceva la sectiunea download, pe site...
1001 00 0011 0010 1011 10 0100 11 1001
0

#3 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 24 September 2003 - 12:34 PM

www.moduni.de english version
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#4 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2003 - 12:37 PM

www.papermod.de english version
0

#5 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 316
  • Inregistrat: 26-May 03

Postat 29 September 2003 - 11:04 AM

Nu gasesti asa ceva. Poti gasi binevoitori care sa-ti ofere modele de carton gata proiectate sau software specializat pt proiectarea modelelor de carton. Dar tot asa de bine poti folosi Autocadul ca nu se supara! Folosesti planurile standard si desfasori piesele....samd.
Daca ai nevoie de ceva ...stii unde ma gasesti! Ciao!
There are more planes in the ocean than submarines in the sky
0

#6 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 September 2003 - 08:08 PM

Prieteni, aici aveti citeva modele de la o expo din Polonia,...ca sa va puteti face o idee cam ce poate iesi din citeva foi de carton si doua maiini dibace! Doar asa ...ca idee.....
http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1...668#reply_26668
0

#7 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 October 2003 - 10:23 PM

Prieteni...cauta si vei gasi , cere si ti se va da! Daca doriti ceva CU ADEVARAT eu va astept.
Bebetto, cam scump la vedere! See You
0

#8 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2003 - 05:40 AM

Puiutzu, la 6 Oct 2003, 22:23, a spus:

Prieteni...cauta si vei gasi , cere si ti se va da! Daca doriti ceva CU ADEVARAT eu va astept.
Bebetto, cam scump la vedere! See You

Fratele meu cel alb,s-au suparat pe noi sefii !!Ne-au inchis "teava"(internetul)o vreme ,dar ne-au iertat acum .Ai programul HULL FORM 9 ?Dar AUTOSHIP ?-PROLINES 98-FASTSHIP etc.Sa traiasca fratele meu cel alb ! :wub:
0

#9 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 October 2003 - 05:58 PM

Sa traiasca si Bebe ca-i baiat valabil! Prietene, nu te-am mai auzit de un car de ani!? Am ceva pt.tine. ! CD cu vreo 30 nave. Dragutele zic eu. Si altii tot asa zic. Pot sa ti le trimit chiar lesne. Stii statia Lukoil din str. Mihai Bravu? Il poti lua de acolo sau, mai bine , am 1 prieten din Ploiesti care face naveta zilnic la Buc. sau ma rog aproape zilnic. Imi dai telefonu tau si te suna el. Numa sa -mi zici cind esti de gasit pe acasa.
Ceva Plany ai mai gasit? Am vazut ca te interesai. Intreb si eu la Poloni care-i treaba si-ti spun exact. Nu cred ca dispare un lucru bun. Poate apare ceva similar scos de altcineva. Stii Maly Modelarz zicea lumea ca nu se mai tipareste. Ba se tipareste, si au mai aparut inca vreo 8-9 reviste diferite cu modele de carton. Unele mai slabe altele mai bune....
Din pacate pe CD am doar vreo5-6 submarine( parca asta cautai tu nu?) Dar compenseaza cu restul. Am si Yamato, si Bismark, la 1:200. Ies cam la 1.20m / buc.
Acum dau jos in draci. Nu pot sa tin eu pasul! Nu sunt intotdeauna modele super, sunt si bobarci dar vin mereu si asta e important Am si ceva tankuri (frumoase) si avioane...
Man ,am un tun nemtesc, ba nu ,2 ,. Unu e tunul Flak 88 iar celalalt e Leopold. Ceva imens montat pe o platforma de tren. Modelul iese la 1.20 m. si are o cirka de piese. Mi-a cazut fata cind l-am vazut. Cred ca e similar cu Dora( vezi ca am lasat pe undeva zilele astea un link de la konradus, de la o expo) Il gasesti acolo. Buun, mai vorbim. te las acu ca am treaba. mai vorbim. Da' trimite-mi in mail-ul meu. OK? See You! Puiu
0

#10 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 October 2003 - 06:01 PM

Au am uitat de soft. Nu am asa ceva dar intren acu pe cineva care nu stiu daca are asa ceva , dar lucreaza modele de carton si utilizeaza un soft specializat pt. cartonase. ma duc sa vad daca mai traieste! See You
0

#11 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2003 - 01:29 AM

Puiutzu, la 8 Oct 2003, 18:01, a spus:

Au am uitat de soft. Nu am asa ceva dar intren acu pe cineva care nu stiu daca are asa ceva , dar lucreaza modele de carton si utilizeaza un soft specializat pt. cartonase. ma duc sa vad daca mai traieste! See You

Cu cd-ul mai stam de vorba !Stii ca ma intereseaza asa ceva .Vreau soft-urile ptr.proiectare barci.M-i s-a pus pata sa-mi fac o barca de pescuit,am cautat pe net(planuri),am gasit cu bani 40-50 $ !Atat ma costa tego-ul !!!si placerea-i mare cand o faci tu.Pe tine te mai intereseaza ceva ?
Te pup ! :)
0

#12 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 09 October 2003 - 10:10 AM

Puiutzu, la 29 Sep 2003, 21:08, a spus:

Prieteni, aici aveti citeva modele de la o expo din Polonia,...ca sa va puteti face o idee cam ce poate iesi din citeva foi de carton si doua maiini dibace! Doar asa ...ca idee.....
http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1...668#reply_26668

Esti sigur ca sunt de carton ?? Mi-a cazut fata cand le-am vazut...
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#13 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 October 2003 - 05:40 PM

Poti fi sigur! Problema e ca daca vrei sa faci asa ceva trebuie sa-ti faci intii mana inveti citeva trucuri si-i dai drumul! Numa timp sa fie! Te ingrozesti cat ai nevoie. Da daca-ti place ...nu-i greu.
Eu am facut mai demultisor un portavion din carton sa navige cu motorase dar fara telecom. Nu aveam!
L-am facut din carton si l-am lacuit. Ce e drept ca s-a schimbat culoarea cartonului, si in urma deselor lansari au avut loc mici avarii ,dar a mers!
Din cauza vitezei , valul produs de etrava cadea pe puntea de zbor( portav. este asimetric) Da' a fost show! Acum daca ar fi sa mai fac o data sportul asta as alege alt model de nava.
Ca machete de vitrina ies destul de spectaculoase, si mai ales mari. Eu unul nu stiu sa existe vreun kit de plastic al lui Yamato la1:200, si daac ar fi sigur nu mi l-as permite. Din Pacate asta cred ca e cea mai dureroasa problema.
Oricum merita sa incerci. Puiu
0

#14 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 October 2003 - 05:53 PM

Bebeto, ce fel de barca vrei tu sa-ti faci,? O barca pe bune? Nu-ti trebuie asa planuri naucitoare. Aveam eu ceva din modelist constructor, ceva care se facea din trei segmente, demontabila. Ducea trei persoane si suporta si un motor mic outboard. Foarte draguta. Si ca idee avae proful meu de navo un facuta de el tot demontabila, pt pescuit.
Personal ti-as recomanda un caiac pliant pt turism. fac nemtii asa ceva. Sunt excelente si mai ales portabile. Si destul de stabile. Eu am asa ceva si am mers ani buni cu el pe Dunare. Merge si pe vreme buna si pe mai rau.
E de 2 persoane si ai destul loc in el. Daca crezi ca te-ar interesa te pot ajuta cu ideea si modul de constructie.
Uscat si dezasamblat are cam 1.30mX0,50X0,50 si cam 30 Kg. Puiu
0

#15 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2003 - 05:13 PM

Una mare,serioasa !Modelul din imagine.Problema este ca nu am cotele la ea.Am gasit totul la ea(mod de executie,solutii tehnice,etc.)numai cotele nu(pe bani da).De aceea i-mi trebuie un program destept ptr.proiectare.M-ar tenta o plimbare cu caiacul tau !!!
Cu respect !!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Diablo__3.jpg

0

#16 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2003 - 05:19 PM

Sau o varianta mai simpla,cam asa !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: brendandiadlo.jpg

0

#17 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2003 - 07:54 PM

Metoda la care te referi se numeste "stich and glue" si are mare raspindire printre constructorii amatori din
USA.Am doua carti pe aceasta tema daca voi avea timp voi scana niste poze cu metoda amintita care e foarte
simpla.Dar va trebui sa faci rost de rasina epoxy pt impregnarea intregii barci si pe dinauntru si pe dinafara
numai asa poti sa-i asiguri o fiabilitate indelungata.
0

#18 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 October 2003 - 09:39 PM

Bebe, nu vad ce mare problema ar fi.mai ales ca epe forme drepte! Nu trebuie super soft.Poti sa faci chiar tu totul mult maisimplu. si o faci cat vrei tu de mare. Asta se poate face cu creionul pe hartie, la scara. Daca vrei totusi sa te complici poti folosi cu succes Autocadul,unde poti face tot ce vrei cu cote sau la scara. Parerea mea e sa nu te complici.Daca nu te descurci, ia legatura cu Mihut.El parca face vapoare dealea mari . Zic eu ca te poate rezolva , numa timp sa aiba. Cind am vazut acolo soft peste soft, am zis cavrei sa faci vre-un yacht cu vele performant. Cevreitu nu e greu de pus pe hartie.
De caiac ce sa zic. E o incintare. Dar acuma ...cam greu ca e cam rece si fara sa te stropesti nitelnu se poate. E numai pt vara. Ramane deschisa problema. Puiu
0

#19 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2003 - 01:45 AM

Puiutzu, la 8 Oct 2003, 17:58, a spus:

Sa traiasca si Bebe ca-i baiat valabil! Prietene, nu te-am mai auzit de un car de ani!? Am ceva pt.tine. ! CD cu vreo 30 nave. Dragutele zic eu. Si altii tot asa zic. Pot sa ti le trimit chiar lesne. Stii statia Lukoil din str. Mihai Bravu? Il poti lua de acolo sau, mai bine , am 1 prieten din Ploiesti care face naveta zilnic la Buc. sau ma rog aproape zilnic. Imi dai telefonu tau si te suna el. Numa sa -mi zici cind esti de gasit pe acasa.
Ceva Plany ai mai gasit? Am vazut ca te interesai. Intreb si eu la Poloni care-i treaba si-ti spun exact. Nu cred ca dispare un lucru bun. Poate apare ceva similar scos de altcineva. Stii Maly Modelarz zicea lumea ca nu se mai tipareste. Ba se tipareste, si au mai aparut inca vreo 8-9 reviste diferite cu modele de carton. Unele mai slabe altele mai bune....
Din pacate pe CD am doar vreo5-6 submarine( parca asta cautai tu nu?) Dar compenseaza cu restul. Am si Yamato, si Bismark, la 1:200. Ies cam la 1.20m / buc.
Acum dau jos in draci. Nu pot sa tin eu pasul! Nu sunt intotdeauna modele super, sunt si bobarci dar vin mereu si asta e important Am si ceva tankuri (frumoase) si avioane...
Man ,am un tun nemtesc, ba nu ,2 ,. Unu e tunul Flak 88 iar celalalt e Leopold. Ceva imens montat pe o platforma de tren. Modelul iese la 1.20 m. si are o cirka de piese. Mi-a cazut fata cind l-am vazut. Cred ca e similar cu Dora( vezi ca am lasat pe undeva zilele astea un link de la konradus, de la o expo) Il gasesti acolo. Buun, mai vorbim. te las acu ca am treaba. mai vorbim. Da' trimite-mi in mail-ul meu. OK? See You! Puiu

Daca tu vrei sa-mi cedezi o parte din vasta ta colectie,(toata....)fratele tau cel alb o sa-ti dea o bere !!!Apropo,stii sa schiezi ?In privinta acelui cd,eu sunt acasa dupa data de 04.11.2003(intru in concediu)Daca poti sa-l trimiti la benzinarie,este perfect !Numai sa-mi spui cand si de cine sa intreb ! :D
0

#20 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 October 2003 - 01:46 PM

Bebe , iarta-ma dar am intrat in concediu pe nepusa masa si cam am niscaiva probleme. Incerc sa fac un site unde sa aduc multe modele de carton. Daca o sa reusesc va fi super pt toata lumea.
Mai lasa-ma nitel. Daca o fi si o fi iti trimit cd-urile prin posta.
Nu te-am uitat dar acuma desi in concediu am mai putin timp liber decit cind eram la munca.
Acus nu mai am scuze si trebuie sa fac ce am fentat pana acuma. Nu am incotor!.
Vad eu cum fac. Mai vorbim. Puiutzu
0

#21 Useril este offline   Orca 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-February 03

Postat 19 February 2004 - 12:06 AM

Nu intru prea des pe acest forum, dar cind o fac gasesc discutii interesante.
Pentru amatorii de modele in carton doua situri: www.glidersusa.free.fr cu o bunicica colectie de modele Maly Modelarz, iar pentru informatii si linkuri, linkuri la unele situri cu free download: http://scalemodel.net/scripts/asp/catresul...=Paper%20Models
0

#22 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 February 2004 - 07:45 PM

Nu-i rau ,dar modelele adevarate nu prea le gasesti pe site-uri free. Au fost dar au fost inchise de legea copyrightului. Dar daca cineva doreste ceva "bunatati" in domeniu , in special nave(si nu numai) pot oferi ca tot le adun pentru mine. Am nevoie de o adresa de ftp si un cont acolo. Nu am nevoie de ceva la skimb. Poate vre-un plan ceva dar nu neaparat. Asta o fac pt ca as dori sa vad ca si pe la noi sunt amatori sa construiesca modele de carton. Si care , zic eu , nu-s cu mult mai jos decat un kit din plastic.
0

#23 Useril este offline   Enigma 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 05-February 04

Postat 19 February 2004 - 10:37 PM

hmm...modele din carton.. nu stiu daca acele modele pot face vreo concurenta kiturilor.oricum macar ce faci faci tu si nu o fabrica..
Over the hills and far away,
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms again he'll be.
Over the hills and far away.
0

#24 Useril este offline   Orca 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-February 03

Postat 20 February 2004 - 04:00 AM

Pentru "motociclisti" si nu numai :http://www.yamaha-motor.co.jp/eng/papercraft/index.html
0

#25 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 20 February 2004 - 01:51 PM

Acum cateva replici, tot la subiectul asta, este o adresa cu poze de la o expozitie de modele de carton. Nu iti dai seama daca sunt plastic sau carton.
0

#26 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2004 - 09:53 AM

Un link unde se pot downloada citeva modele de rachete si sateliti.

www.lansbergen.net (english version)
0

#27 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 12:45 AM

PT Olaf
Din pacate se cunoaste. Exista limite. Daca te uiti cu atentie se cunosc imbinarile la partea imersa a navelor, iar la avioane se vede cel mai bine la cofa elicei sau la virful bombelor. dar ce e acolo e o expo, si poti sa ma crezi ca modelele ale sunt chinuite rau si sunt lucrate de oameni cu experienta. Nu-i chiar simplu sa iti iasa la perfect. De ex virful bomb. sau chiar botul la unele avioane este dat sa fie facut din petale( crestaturi in forma de truinghi foaaaarte lungi )care se presupune ca unite intre ele prin lipire dau forma corecta gen varf de ou.Uneori chiar o da depinde cat de mester a fost producatoru. Da pot asigua pe oricine ca nu e o distractie sa le unesti intre ele si sa le convingi sa stea frumos toate la fel. Au ideea neplacuta sa se incalece , mai ales spre varf sau sa se deslipeasca.
Sigur, mai e posibilitatea sa fie intarite cu rasina epoxi si apoi slefuite si vopsite dar asa se pierde culoarea cartonului si e greu sa o potrivesti exact la nuana. sau chiar centrarea aripilor cu fuselajul si celelate...nu e usor sa le faci la perfect
Ma rog , e o provocare. Niciodata nu mi-a placut un kit simplu, care se lucreaza repede si usor. Intotdeauna mi-am dorit un kit cu mii de piese. Am ales cartonul fiind ceva mai ieftin decat kiturile de plastic. Si mai mari desigur. Inca nu am vazut kit de plastic al unei nave mari(un portavion sa zicem sau un Bismark ) la scara 1:200 adeca sa iasa cam la 1.20m . daca te superi poti pune si manerele la usi!

Ca forme...exista limite in special la "varf de ou" dar ca virgula complexitate nu dau cartonul pe plastic. Parerea mea.
0

#28 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 24 February 2004 - 09:44 AM

Figurina de langa "aruncatorul de ceata" e tot din carton ?
0

#29 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:12 PM

Ma tem ca nu si nici aruncatoru. Nu l-am vazut pe nici o lista a vreunui producator cunoscut de mine. Doar restu..nave avioane , tancuri(cu sau fara interior) . tunul acela imens...Dora(Leopold) pe cale ferata.Modelul are 1,20 m. E marisor si are o circa de piese. Flack ul de 88.(nu stiu daca apare acolo dar am cateva poze cu el) este foarte reusit. In mare, modelele produse mai recent, cu grafica computeriz. sunt cele mai reusite. Probabil s-au perfectionat si producatorii. Primele modele au sunt la nivelul revistei Maly Modelarz. Si la ei ultimile modele sunt mult mai reusite decat cele din anii 60-90.
0

#30 Useril este offline   bebeto 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2004 - 08:30 PM

Ai dreptate in tot ceea ce spui,dar .....si acum astept cd-ul promis ! Ceva noutati ?In privinta "tehnologiei"nu mi-ai spus nimic !
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu