Modelism - RHC Forum: Caut niste guta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Caut niste guta

#1 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 19-March 07

Postat 07 May 2007 - 02:16 AM

Stie careva de unde pot face rost de niste guta ( de pescuit ) de 2mm sau mai groasa ?
Am cautat pe google si dau numai de site-ul manelistului ala 'Gutza'.... :lol:)

Vreau sa ancorez ceva, sa folosesc guta pe post de tirant la o antena unde nu pot folosi sarma impletita otelita. Am inteles ca sfoara sintetica din magazine se duce dupa ceva timp din cauza ultravioletelor si cineva mi-a spus de guta sau corzi de chitara de plastic... asemanator. Ma poate indruma careva ?

Multam,
Edi, YO3HCV
0

#2 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 07 May 2007 - 07:28 AM

Racordaj pentru rachete de tenis...sau cauta-l pe GunMan!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#3 Useril este offline   aburel 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-July 06

Postat 07 May 2007 - 08:36 AM

Daca i-ti trebuie chiar guta(de pescuit):
pescuit
pescuit
pescuit

Fir ..... intins :lol:
0

#4 Useril este offline   gica viteza 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 401
  • Inregistrat: 08-March 03

Postat 07 May 2007 - 09:35 AM

moto/electrocositoarea stil coasa are pe post de elice guta de 2 mm.
gasesti rezerve la Metro sau Bricostore
...vitezomanul gica spray...
0

#5 Useril este offline   Cornelius 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 27-April 07

Postat 07 May 2007 - 09:39 AM

Incearca in p-ta Obor, targul Vitan sau targul Pantelimon (numai dumineca) Succes!
0

#6 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 May 2007 - 12:47 PM

Multam fain baieti,

Exact, cineva mi-a spus sa iau guta de 2mm in loc de sfoara aia sintetica din BricoStore, eventual chiar mai groasa de 2mm daca s-ar gasi.

Edi, YO3HCV
0

#7 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 07 May 2007 - 01:53 PM

Gasesti gura prin toate pietele si pe toate drumurile.
Mai sunt foarte multe magasine specializate pe pescuit (cred ca le stii ca nu dau nume).

Vezi ca exista guta ceva mai groasa asa cum ai nevoie si are un fir de otzel prin ea si este foarte rezistenta. Pescarii o folosesc la faimoasele capturi (la care viseaza) cu ochiul cat pumnul. :o
0

#8 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 20-August 06

Postat 07 May 2007 - 02:24 PM

sa ai grija ca si guta de pescuit dupa un timp se "coace" de la UV mai bun este firul textil de pescuit sau ,cum a spus cineva mai devreme, cablul otelit invelit in material plastic (asa ceva gasesti si la magazine cu maruntisuri pt intins rufele :o )

Toata lumea sa traiasca! Numai noi sa nu murim!!!
super fun

0

#9 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 May 2007 - 03:35 PM

Pai daca se coace si guta la UV e cam oabla treaba... si daca o dau cu Nivea ceva ... ???
:o glumesc, o sa trec azi prin Obor sa vad ce se gaseste
0

#10 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 May 2007 - 04:19 PM

Lasa OBORU ca no sa gasesti acolo ! trebuie sa te duci la un magazin din zona Garii Obor (aia carea ars de curand ) Mag Energofish unde gasesti nailon de 1.6 -1,8 sau 2 mm la role de 50 m
! daca nu te descurci cu directia fa asa ! ajungi la gara obor mergi inainte pana la capatu strazii faci stanga si treci peste liniile de cale ferata ! apoi la 150 200 m pe dreapta e o statie GPL iar chiar linga ea Magazinu in cauza !
0

#11 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 07 May 2007 - 11:09 PM

Se gaseste franghie de rufe cu miez din fibre sintetic (nu de otel) in camasa de plastic.. Aia teoretic ar trebui sa tina mai mult ca-i facuta sa stea la soare.

Firele de pescuit textile sunt de 2 feluri aramid (kevlar) si spectra (un fel de polietilena). Aramid-ul are rezistenta mult mai proasta la UV.

Mai poti incerca sa vopsesti o franghie de polipropilena cu ceva elastic pentru exterior pe baza de apa (fara diluanti ca sa nu atace franghia)
0

#12 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 May 2007 - 12:39 AM

Multam fain Cezar.
Iti trimit maiine niste foto sa vezi cam ce si cum, acum sunt mobil :lol:

Am gasit altceva si cred ca merita postat aici poate mai cauta careva vreodata :
http://www.standard-...ro/Banda_PP.htm

Banda de poliester (PET) pentru legat colete, cu latime intre 9 si 32mm si grosime intre 0.5 ... 1.27mm.
Cea de 9mm cred ca este exact ce caut, ei se lauda in specificatii ca rezista la UV. N-am sunat sa intreb pretul dar o rola nu cred ca este cine stie ce.

Apropo', pentru cine cauta sa faca la comanda tevi de fibra de sticla, am gasit o firma in Popesti Leordeni care mi-a facut o lucrare superba. 2 tevi de 2m fiecare, 18mm interior, carnea de 4mm si m-au costat cam 400 de mii bucata. Am fost foarte multumit.

Edi, YO3HCV
0

#13 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 08 May 2007 - 01:08 AM

Si eu votez pentru propunerea lui ctotth, cu "franghia" pentru rufe. Asta ca sa nu fiu rautacios si sa votez cu orice sfoara sintetica din orice magazin. N-or rezista ele la UV un secol, dar cativa ani buni tot isi fac treaba fara probleme.
Banda aia lata, desi e rezistenta la UV (nu prea vad logica sa reziste la UV mai mult ca altele din acelasi material, tinand cont de scopul pentru care este facuta), o sa cante frumos in bataia vantului. Sper sa-ti placa :lol: . Nu mai vorbesc de modalitatea efectiva de prindere a capetelor, de posibilitatile de intindere... Stiu ca sunt scule speciale dar nu stiu daca merita efortul.
Presupun ca la cativa ani tot dai antena aia jos, daca nu definitiv ca-i uzata moral, poate din lipsa de ocupatie... Zic si eu, poate nu merita sa-ti faci probleme mari legate de UV. Dar tu stii cel mai bine ce-i acolo!

Faina informatia cu tevile din fibra.
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#14 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 11 May 2007 - 06:37 AM

Am gasit pe ebay germany un tip care vinde franghie de 5mm cu rezist. la rupere de 270kg cica cu rezistenta mare la UV.50m costa 15 euroi.Livreaza in UE.
Daca vrei te pot pune in legatura cu el.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#15 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 May 2007 - 03:49 AM

Pt. Skyspy
Scuze ca am raspuns asa de tarziu. Sa nu fie tzepar pe ebay, dar ma intereseaza, multumesc.
Spune-mi cum pot lua legatura cu el.
0

#16 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 14 May 2007 - 04:10 PM

la mercerii exista un siret impletit de cca 3-5 mm, care are rezistenta pe la 80-100 kg (cel putin); cu UV banuiesc ca nu prea se impaca, dar la 0,6ron/m, il poti schimba de 3 ori pe an fara sa-ti pese si fara sa te complici.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#17 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 May 2007 - 08:29 PM

Pt. BogdanStancu, multam inca o data, problema n-ar fi de pret ci de faptul ca antena va fi la o inaltime de 6m peste casa liftului si prefer sa dau de 5-ori mai mult pe metru decat sa iau ceva de proasta calitate si sa tot dau jos dracia.

Multumesc frumos tuturor pentru sfaturi, au fost de un real folos.
In cateva zile ( daca nu ma abureste din nou un 'meserias' cu care lucrez ) sper sa pot testa jucaria la care aveam nevoie de ancore sintetice. In probe voi folosi ce-mi pica in mana urmand ca in final sa aleg ce este mai bun.

Edi,

PS. "Se da o lucrare de 1000 EUR si se cere timp de executie 10 zile. Muncitorul roman prefera sa fuga cu avansul de 100 EUR."

PPS. "Daca totusi printre desele pauzele de masa cu eternul parizer si mustar, printre mormanele de moloz si sticlele de bere la plastic, muncitorul reuseste printr-un miracol sa-ti termine lucrarea, sigur a gresit-o in nenumarate locuri."

PPPS. "Daca ai un dram de tupeu sau sange-n-pix si-l iei la rost, iti va raspunde calm si fara sa clipeasca : sefu' eu n-am nici o vina, a tras materialu'...."
0

#18 Useril este offline   claudel1974 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 09-October 06

Postat 23 May 2007 - 09:12 AM

yo3hcv, la 8 May 2007, 00:39, a spus:

Multam fain Cezar.
Iti trimit maiine niste foto sa vezi cam ce si cum, acum sunt mobil http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Am gasit altceva si cred ca merita postat aici poate mai cauta careva vreodata :
http://www.standard-...ro/Banda_PP.htm

Banda de poliester (PET) pentru legat colete, cu latime intre 9 si 32mm si grosime intre 0.5 ... 1.27mm.
Cea de 9mm cred ca este exact ce caut, ei se lauda in specificatii ca rezista la UV. N-am sunat sa intreb pretul dar o rola nu cred ca este cine stie ce.

Apropo', pentru cine cauta sa faca la comanda tevi de fibra de sticla, am gasit o firma in Popesti Leordeni care mi-a facut o lucrare superba. 2 tevi de 2m fiecare, 18mm interior, carnea de 4mm si m-au costat cam 400 de mii bucata. Am fost foarte multumit.

Edi, YO3HCV

Salut Edy, te rog sa imi dai si mie mai multe detalii despre firma din Popesti Leordeni cu teava din fibra de sticla, un tel sau adresa.
Multumesc Claudiu
0

#19 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 May 2007 - 10:54 AM

Cu placere,

Nu stiu cum se numeste, n-am cartea de vizita la mine.

Patron : Dl. Aurel
Telefon : 0722.202.468

Cum intri in Popesti Leordeni venind dinspre Buc., aproape de iesire, pe dreapta o sa vezi un mare cos de fum. Trebuie sa ajungi la el la propriu, vei face dreapta prin curtea unei institutii, apoi ocolesti cladirile din curte prin stanga ( te duce aleea, poti merge cu masina ) si imediat cum depasesti cosul de fum, e firma asta.

Sunt foarte multumit de rezultate, am facut niste tevi de fibra si pretul este corect. Ultima comanda a fost 3 tevi de 20mm carnea de 3mm, lungime 3m si m-au costat 950 mii toate.

Edi,
0

#20 Useril este offline   claudel1974 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 09-October 06

Postat 23 May 2007 - 10:23 PM

Edy, mii de multumiri.
0

#21 Useril este offline   degetzica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 17-February 03

Postat 24 May 2007 - 02:32 PM

yo3hcv, la 7 May 2007, 02:16, a spus:

Vreau sa ancorez ceva, sa folosesc guta pe post de tirant la o antena unde nu pot folosi sarma impletita otelita.

Dar daca ancorezi cu cablu metalic si ai grija sa segmentezi ancorele, ce are ?
E complicatie cu izolatorii si strangerile suplimentare, dar nu-ti mai bati capul cu protectia la UV.
Ala Bala Portocala ...
0

#22 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 May 2007 - 04:53 PM

Multam pentru atentie,

Nu este vorba de izolare electrica ci electromagnetica. Deci nu se pune problema de ancore metalice izolate din loc in loc cu izolatori.. era prea frumos. Musai ne-metalic, am gasit in Brico niste sfoara de PP de diverse grosimi, se pare nemteasca, dar nu e specificat daca rezista la UV. Am ales 6mm si cred ca o sa iau chiar mai groasa.

Edi,
0

#23 Useril este offline   yo3hcv 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 May 2007 - 03:17 AM

Si nici cu acesta.
Multumesc inca o data tuturor pentru idei.

Edi,
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu