Caut niste guta
Postat 07 May 2007 - 02:16 AM
Am cautat pe google si dau numai de site-ul manelistului ala 'Gutza'.... :lol:)
Vreau sa ancorez ceva, sa folosesc guta pe post de tirant la o antena unde nu pot folosi sarma impletita otelita. Am inteles ca sfoara sintetica din magazine se duce dupa ceva timp din cauza ultravioletelor si cineva mi-a spus de guta sau corzi de chitara de plastic... asemanator. Ma poate indruma careva ?
Multam,
Edi, YO3HCV
Postat 07 May 2007 - 07:28 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 07 May 2007 - 09:35 AM
gasesti rezerve la Metro sau Bricostore
Postat 07 May 2007 - 09:39 AM
Postat 07 May 2007 - 12:47 PM
Exact, cineva mi-a spus sa iau guta de 2mm in loc de sfoara aia sintetica din BricoStore, eventual chiar mai groasa de 2mm daca s-ar gasi.
Edi, YO3HCV
Postat 07 May 2007 - 01:53 PM
Mai sunt foarte multe magasine specializate pe pescuit (cred ca le stii ca nu dau nume).
Vezi ca exista guta ceva mai groasa asa cum ai nevoie si are un fir de otzel prin ea si este foarte rezistenta. Pescarii o folosesc la faimoasele capturi (la care viseaza) cu ochiul cat pumnul. :o
Postat 07 May 2007 - 02:24 PM
Postat 07 May 2007 - 03:35 PM
:o glumesc, o sa trec azi prin Obor sa vad ce se gaseste
Postat 07 May 2007 - 04:19 PM
! daca nu te descurci cu directia fa asa ! ajungi la gara obor mergi inainte pana la capatu strazii faci stanga si treci peste liniile de cale ferata ! apoi la 150 200 m pe dreapta e o statie GPL iar chiar linga ea Magazinu in cauza !
Postat 07 May 2007 - 11:09 PM
Firele de pescuit textile sunt de 2 feluri aramid (kevlar) si spectra (un fel de polietilena). Aramid-ul are rezistenta mult mai proasta la UV.
Mai poti incerca sa vopsesti o franghie de polipropilena cu ceva elastic pentru exterior pe baza de apa (fara diluanti ca sa nu atace franghia)
Postat 08 May 2007 - 12:39 AM
Iti trimit maiine niste foto sa vezi cam ce si cum, acum sunt mobil :lol:
Am gasit altceva si cred ca merita postat aici poate mai cauta careva vreodata :
http://www.standard-...ro/Banda_PP.htm
Banda de poliester (PET) pentru legat colete, cu latime intre 9 si 32mm si grosime intre 0.5 ... 1.27mm.
Cea de 9mm cred ca este exact ce caut, ei se lauda in specificatii ca rezista la UV. N-am sunat sa intreb pretul dar o rola nu cred ca este cine stie ce.
Apropo', pentru cine cauta sa faca la comanda tevi de fibra de sticla, am gasit o firma in Popesti Leordeni care mi-a facut o lucrare superba. 2 tevi de 2m fiecare, 18mm interior, carnea de 4mm si m-au costat cam 400 de mii bucata. Am fost foarte multumit.
Edi, YO3HCV
Postat 08 May 2007 - 01:08 AM
Banda aia lata, desi e rezistenta la UV (nu prea vad logica sa reziste la UV mai mult ca altele din acelasi material, tinand cont de scopul pentru care este facuta), o sa cante frumos in bataia vantului. Sper sa-ti placa :lol: . Nu mai vorbesc de modalitatea efectiva de prindere a capetelor, de posibilitatile de intindere... Stiu ca sunt scule speciale dar nu stiu daca merita efortul.
Presupun ca la cativa ani tot dai antena aia jos, daca nu definitiv ca-i uzata moral, poate din lipsa de ocupatie... Zic si eu, poate nu merita sa-ti faci probleme mari legate de UV. Dar tu stii cel mai bine ce-i acolo!
Faina informatia cu tevile din fibra.
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 11 May 2007 - 06:37 AM
Daca vrei te pot pune in legatura cu el.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 13 May 2007 - 03:49 AM
Scuze ca am raspuns asa de tarziu. Sa nu fie tzepar pe ebay, dar ma intereseaza, multumesc.
Spune-mi cum pot lua legatura cu el.
Postat 14 May 2007 - 04:10 PM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 15 May 2007 - 08:29 PM
Multumesc frumos tuturor pentru sfaturi, au fost de un real folos.
In cateva zile ( daca nu ma abureste din nou un 'meserias' cu care lucrez ) sper sa pot testa jucaria la care aveam nevoie de ancore sintetice. In probe voi folosi ce-mi pica in mana urmand ca in final sa aleg ce este mai bun.
Edi,
PS. "Se da o lucrare de 1000 EUR si se cere timp de executie 10 zile. Muncitorul roman prefera sa fuga cu avansul de 100 EUR."
PPS. "Daca totusi printre desele pauzele de masa cu eternul parizer si mustar, printre mormanele de moloz si sticlele de bere la plastic, muncitorul reuseste printr-un miracol sa-ti termine lucrarea, sigur a gresit-o in nenumarate locuri."
PPPS. "Daca ai un dram de tupeu sau sange-n-pix si-l iei la rost, iti va raspunde calm si fara sa clipeasca : sefu' eu n-am nici o vina, a tras materialu'...."
Postat 23 May 2007 - 09:12 AM
yo3hcv, la 8 May 2007, 00:39, a spus:
Iti trimit maiine niste foto sa vezi cam ce si cum, acum sunt mobil http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Am gasit altceva si cred ca merita postat aici poate mai cauta careva vreodata :
http://www.standard-...ro/Banda_PP.htm
Banda de poliester (PET) pentru legat colete, cu latime intre 9 si 32mm si grosime intre 0.5 ... 1.27mm.
Cea de 9mm cred ca este exact ce caut, ei se lauda in specificatii ca rezista la UV. N-am sunat sa intreb pretul dar o rola nu cred ca este cine stie ce.
Apropo', pentru cine cauta sa faca la comanda tevi de fibra de sticla, am gasit o firma in Popesti Leordeni care mi-a facut o lucrare superba. 2 tevi de 2m fiecare, 18mm interior, carnea de 4mm si m-au costat cam 400 de mii bucata. Am fost foarte multumit.
Edi, YO3HCV
Salut Edy, te rog sa imi dai si mie mai multe detalii despre firma din Popesti Leordeni cu teava din fibra de sticla, un tel sau adresa.
Multumesc Claudiu
Postat 23 May 2007 - 10:54 AM
Nu stiu cum se numeste, n-am cartea de vizita la mine.
Patron : Dl. Aurel
Telefon : 0722.202.468
Cum intri in Popesti Leordeni venind dinspre Buc., aproape de iesire, pe dreapta o sa vezi un mare cos de fum. Trebuie sa ajungi la el la propriu, vei face dreapta prin curtea unei institutii, apoi ocolesti cladirile din curte prin stanga ( te duce aleea, poti merge cu masina ) si imediat cum depasesti cosul de fum, e firma asta.
Sunt foarte multumit de rezultate, am facut niste tevi de fibra si pretul este corect. Ultima comanda a fost 3 tevi de 20mm carnea de 3mm, lungime 3m si m-au costat 950 mii toate.
Edi,
Postat 24 May 2007 - 02:32 PM
yo3hcv, la 7 May 2007, 02:16, a spus:
Dar daca ancorezi cu cablu metalic si ai grija sa segmentezi ancorele, ce are ?
E complicatie cu izolatorii si strangerile suplimentare, dar nu-ti mai bati capul cu protectia la UV.
Postat 24 May 2007 - 04:53 PM
Nu este vorba de izolare electrica ci electromagnetica. Deci nu se pune problema de ancore metalice izolate din loc in loc cu izolatori.. era prea frumos. Musai ne-metalic, am gasit in Brico niste sfoara de PP de diverse grosimi, se pare nemteasca, dar nu e specificat daca rezista la UV. Am ales 6mm si cred ca o sa iau chiar mai groasa.
Edi,
Postat 25 May 2007 - 03:17 AM
Multumesc inca o data tuturor pentru idei.
Edi,