Incep cu steaua cea mai recenta a flotei mele de zburatoare, Azorica. Azorica este de fapt un Mini 3DX pe care l-am construit si il zbor de asta toamna. Este primul meu avion cu eleroane si fara diedru si mi-a luat ceva timp pana sa il pot tine in aer. Mai exact, l-am busit de vreo 6-7 ori rau de tot la inceput (a trebuit sa schimb bucati intregi din el). Au mai fost si alte buseli minore, dar nu se pun. A trecut ceva vreme de cand nu l-am mai trimis la adunarea cartitelor, asa ca incerc incet-incet sa invat figuri acrobatice. Mentionez ca sunt pilot incepator.
Prima poza este cu Azorica in constructie.
Detalii tehnice:
Anvergura: 81cm. Aripa este placa de depron de 3mm. Nu are profil.
Suprafata portanta: 15.67dmp
Greutate: 310g
Incarcare alara: 19.7g/dmp
Motorizare: GWS EPS300C-DS, raport 6.6, elice EP1180. Motorului i-a fost modificat taimingul prin rotirea periilor fata de stator. Am constatat ca i-a crescut turatia la acelasi consum de curent.
Baterie: pac de 2 celule lipo, 1300mAh
A iesit mai greu decat prevedea planul si stiu exact de unde are excesul de greutate, dar nu il mai modific.Ca impresie generala, cu bateria proaspat incarcata se mentine in zbor orizontal la jumatate de gaz. Vine cam tare la aterizare, de obicei trebuie sa-l ajut din gaz, altfel intra foarte usor in limita de viteza.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Cirip: 14 April 2007 - 06:19 AM