Se da urmatoarea tema:
un Rec Futaba FP-R127DF FM PPM DUAL CONVERSION
un Rec Futaba FP-R 138DP PCM 1024 DUAL CONVERSION
un rec WFLY FPR06
(toate trei in 72Mz)
un servo TOWER PRO SG-5010 double bell bearing
un servo Futaba S3107
un servo No Name de la un Cessna chinezesc
un servo Futaba S3151 digital
un servo GWS S03T 2BBMG
un servo HPI S-2
Si acum problema - acel serv rebel TOWERPRO nu vrea sa functoneze cu Rec Futaba PPM, dar functioneaza perfect cu oricare alt receptor.
Fenomenul este urmatorul: daca manevrezi mansa cu viteza de executie mica, totul este ok. Daca miscarea la mansa este rapida sau brusca la capat sau numai partiala, in una din directii merge perfect dar sa nu faci asta in directie opusa ca servo se posteaza la capat si nu mai pleaca de acolo decat cu power off si apoi on la statie.
acest fenomen se intampla cu doua servouri TowerPro , adica in sensul ca am doua absolut noi, si amandoua se comporta la fel.
Nu acelasi fenomen se intampla cu oricare rec (cel putin ce mai am prin casa) , unde functioneaza perfect.
Chiar si cu statia de la HPI de la savage merge perfect.
Insa daca montez orice servo, la rec cu pricina (cel PPM) functioneaza perfect totul.
Rec am cumparat de la cineva de pe forum second hand, iar servo am cumparat de la 46º 32' 56'' N 25º 45' 30'' E si sunt absolut noi. Tot de la 46º 32' 56'' N 25º 45' 30'' E, am cumparat alte doua servo TowerPro micro, care merg perfect fara probleme, cu oricare dintre receptoare.
Si acum intrebarea..... UNDE ESTE INCOMPATIBILITATEA???
Nu pot sa revendic servo defect, caci sunt doua si amandoua se comporta la fel, si bine si rau in F(receptoare)
Nu pot sa revendic REC Futaba defect, caci functioneaza perfect cu oricare alte servo, mai putin un model de la TowePro.
Nici o problema...voi cumpara alte doua servo sau voi folosi unele din batatura .
Dar totusi....pentru stiinta noastra a tuturor......UNDE ESTE INCOMPATIBILITATEA???
Aici si o fotografie cu subiectele discutiei.