Modelism - RHC Forum: Incotro ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Incotro ? A fi sau a nu fi rachetomodelist

#61 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 24 January 2007 - 08:04 PM

Trebe' si un PR si un manager executiv..... :rolleyes: :D sigur glumeam dar o persoana responasbila cu publicitatea in vederea atragerii de sponsori nu ar strica..... pentru idei de organizare administrativa cred ca ar fi un bun exemplu proiectul sugarshottospace al lui Nakka. (www.sugarshottospace.org)
0

#62 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 24 January 2007 - 09:47 PM

Quote Skyspy

"@ Liviu123 - la ultimul punct am scris cercetare si experimentare de motoare racheta.Adica noi facem prototipul si daca e omologat sa fie produs de o firma specializata.
Asta mai mult pentru competitii FAI. Ca la experimentale ajung cred 10-15 bucati la inceput pentru proiecte mai mari ca nu le lansezi toata ziua.
In rest mai veniti cu propuneri dar nu din alea alambicate ca sa inteleaga toata lumea"

Asa este, cu conditia sa existe acea firma, altfel e munca in zadar. Intre modelele FAI si cele zise experimentale este inca o gama larga de motoare, dar nu asta e problema.

Ai iarasi dreptate cu propunerile alambicate, dar uneori lucrurile nu sunt asa de simple si nu se pot lamuri printr-o propozitie doar cu subiect si predicat. Plus ca deocamdata nu suntem chiar in faza elaborarii documentelor. Acolo, da va trebui fiecare cavant cantarit.
Si apoi, de unde si pana unde trebuie ca tota lumea sa inteleaga tot? Asta nu se va putea oricum niciodata si nu putem sa cobaram prea mult nivelul.

"Presedinte, vicepresedinte..."

Hopa, am uitat ca e Romanica... nici nu avem o idee clara, un petec de hartie si gata functii...
:rolleyes:
Sigur ca trebuie aceste functii si persoane, cum si mai bine ar fi ca tot ceea ce se face acum pe forum sa fie coordonat de cineva ca si "General-colonel" Manager :D
Eu sugerez sa lasam se mai adune ceva gargara aici, adica sa mai vina oameni cu idei, oricat de ciudate la prima vedere, dar de luna viitoare ar trebui puse cap la cap.
0

#63 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 24 January 2007 - 09:58 PM

Mr. F, la 24 Jan 2007, 20:04, a spus:

www.sugarshottospace.org

e www.sugarshot.org
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#64 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 24 January 2007 - 10:13 PM

merge si www.sugarshottospace.org
0

#65 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 January 2007 - 11:06 PM

liviu123, la 24 Jan 2007, 21:47, a spus:

,,
Hopa, am uitat ca e Romanica... nici nu avem o idee clara, un petec de hartie si gata functii...
,

Am uitat sa precizez ca toate functiile "e" voluntare si fara remuneratie de la buget. :rolleyes:
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#66 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 January 2007 - 04:26 AM

Salutari!

In functie de scopurile ulterioare se poate decide si tipul de asociere juridica dorit (firma SRL, SA, fundatie, asociatie non-profit, ONG etc.).

Dar tipul de asociere dorit depinde in mare parte de interesele membrilor pe directia respectiva (in cazul nostru rachetomodele/rachete). Prin urmare trebuie sa vedem cine ar fi dispus sa puna umarul la o miscare a directiei respective, trebuie vazute interesele oamenilor respectivi, competentele lor si ulterior decise lucrurile juridice.
Din cate vad eu raspunsurile pe forum lipsesc cu desavarsire (si aici ma refer la raspunsurile legate de "cine este interesat?"). Si nu prea cred ca asta e din cauza ca nu s-au evidentiat proiectele ce urmeaza a fi surubarite... era suficient de clar de la inceput ca asemenea proiecte nu pot fi enuntate de acum, ci cel mult ne puteam astepta la directii generale de lucru care, zic eu dupa mintea mea cea proasta, sunt iarasi clare din moment ce ne aflam pe subiectul rachetomodele. Prin urmare exista toate lucrurile necesare pentru ca cineva sa decida daca vrea sa fie parte a ostirii sau nu. Deocamdata avem cam putini soldati...

MIG-29
0

#67 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 25 January 2007 - 09:40 PM

Toate firmele au fost la inceput mici, cativa oameni, apoi au crescut.
Obiectivul imediat este infiintarea societatii si pentru asta nu este nevoie de un numar de membrii mai mare decat cel minim cerut e lege. Daca societatea se va naste si va deveni cunoscuta, trupa se va largi.. Trebuie gandit in ani nu in saptamani.
Sunt de acord sa intru in aceasta intitativa dar numai in masura in care veti considera util.
Cat priveste implicarea mea ulterioara, sa zicem dupa ce aceasta societate se inregistreaza, ea va fi foarte limitata. Pentru ca n-are rost s-o mai lungim si asa cum s-a sugerat de cateva ori aici pe forum, pentru cei care nu ma cunosc, voi face o prezentare a mea foarte pe scurt, referindu-ma exclusiv la rachetomodele.

Am inceput rachetomodelismul in anii 70. De atunci am construit si lansat cateva sute de rachete de competitie, machete, High Power sau de hobby, participand la approx 70-80 concursuri pe trei continente, din care 14 campionate Mondiale sau Europene ca si concurent, arbitru, judecator la machete sau organizator.
In prezent sunt membru al unui club de rachete High Power si modele spatiale din America de Nord, unde de altfel particip de activa ani la competitii. De asemenea sunt membru al Space Models Committee of Model Aeronautics Association of Canada, iar in trecut am fost pentru o vreme in SM Committee al FAI.

Am practicat rachetomodelismul exclusiv ca hobby fara a-l amesteca cu alte activitati .
Pot sa ajut pe cine doreste cu aproape orice legat de cele de mai sus. Stiu cu ce se mananca astea de la fata locului nu din reclamele de pe Internet, dar nu le stiu pe toate si fac si eu greseli ca mai toata lumea de altfel.
Cum sunt rar disponibil in Ro, colaborarea directa poate fii mai dificila. Cat priveste domeniul Experimental Rocketry lucrurile sunt mai complicate si ajutorul poate fi mai limitat. Pot procura anumite materiale, pot ajuta cu ceva calcule sau formule “imprumutate” de la servici dar aplicabilitatea lor va fi aproximativa si limitata strict la materialele si procedurile pentru care au fost concepute.
Deci singura modalitate de participare poate fi deocamdata una strict consultativa si in masura in care ati considera util punctul meu de vedere.
S-auzim de bine ;)
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu