Iarasi tragi concluzii pripite asa cum ai tras si cu alte ocazii; unii te-ar caracteriza... a se observa ca am zis unii. Ah apropos nu era hyperterminal ci pe LCD cu un PIC care folosea datele de la GPS ieftin Garmin in o aplicatie diferita (vitezometru, altimetru, gestionare de ruta/rute precum si identificare de drum optim).
Unul dintre motivele pentru care te intrebasem este deoarece stiam ca tu te ocupi de lucruri in directia respective. Te-ai intrebat vreodata de ce am renuntat sa te mai intreb? :lol: Nu vrei sa afli.
Daca aveam probleme cu A/D pe 16 biti probabil n-ar mai fi zburat in toamna la 40 km altitudine pentru 18 ore intr-un modul inertial de determinare a atitudinii si pozitiei care si-a indeplinit misiunea cu succes (mai precis determinarea orientarii nacelei balonului si a pozitiei acesteia). Ceea ce stii tu sunt probleme aparute pe un circuit specific ce utiliza A/D-ul de 16 biti si probleme care e bine ca au aparut atunci si nu in zbor!
Ah apropos de rezultate tehnice si experimente: n-am folosit giroscoape ci doar accelerometre. D-aia va veni si un patent pe directia respectiva si ceva articole publicate. Experimentul meu consta asa cum am zis dintr-un modul de determinare in mod inertiala a atitudinii si pozitiei folosind doar accelerometre.
Detalii tehnice : alaturi de A/D-ul de 12 biti de care vorbeam pe forum a zburat un A/D pe16 biti care avea drept scop portiunea de detectie de acceleratii.
Revenind la A/D ca vad ca aia te framanta pe tine: Dilemele cu convertorul de 16 biti existau deoarece eu nu sunt electronist. Cu timpul lucrurile au evoluat si nu cred ca la ora actuala tu te poti lauda cu lucruri facute in rachete (domeniu in afara ariei tale de expertiza) echivalente cu lucrurile cu care ma pot lauda eu in electronica... Dar cred ca forumul asta nu-i baza de date de CV-uri.. asa cum incerci tu sa-l transformi.
Despre balonul de 1.5 tone: nu am zis ca EU am lansat balonul. De altfel ar trebui sa fii putin cam baut sa intelegi acest lucru. Insa faptul ca am montat si demontat de 2 ori respectiva nacela si asta nu ptr ca mi-a cerut cineva ci pentru ca am vrut sa ma implic ar trebui sa-ti dea de gandit. Puteam doar sa ma duc sa imi asez experimentul pe platforma si sa pun mana-n fund. Nu a fost asa pentru ca exista pasiune si stiam ca voi achizitiona cunostinte utile. Tu de cate ori ai facut lucrurile respective?
edit: tu zici ca ai intrebat citez: "cum sta treaba cu balonul". Si cam ce detalii tehnice crezi ca-ti poate da cineva cand tu intrebi "cum sta treaba cu balonul"? Cred ca nu-ti prea vezi lungul nasului.
In plus te tot legi de capacitatea sau incapacitatea mea de a fi manager. Eu am impresia ca te comporti cu instinct de primata. Sa-ti explic: faptul ca am vorbit despre management nu inseamna ca am spus ca eu sunt manager. Nu ma ocup de asa ceva. Dar se poate observa din exterior suficient de bine cand asa ceva nu exista. De aceea am si zis ca trebuie gasit cineva care sa se si priceapa la asa ceva.
Despre Aerolab si Fluent: ce rost crezi ca avea sa-ti mai dau tie detalii despre problema respectiva cand chiar tu ai recunoscut ca ai vorbit aiurea? Tu ziceai un lucru si cu captura de ecran ti-am aratat ca vorbeai "pe de rost". Aveai nevoie si de alte detalii pentru a te face de "gluma"?
Iti repet, Aerolab nu face simulari! Cand iti va fi clar acest lucru vom trece la lectiile legate de aerodinamica.
MIG-29
P.S.: ah si ca o gluma vizavi de management. Se pune ca am fost deputy director pentru MIMIC in echipa ce a dezvoltat solutia de aerobraking? A se observa ca am scris "in echipa" si nu "a echipei" pentru ca nu are nimic de a face cu lucrul de a "fi sef"... Ti-am zis deoarece tu confunzi aceste doua lucruri.
MIMIC e o sonda ce va zbura pe Marte. Ca dureaza ani lucrurile acestea... asa este. Pentru ca nu se face nimic pe genunchi.
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 20 January 2007 - 03:39 AM