Modelism - RHC Forum: Energie alternativa ecologica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

Energie alternativa ecologica Pentru locuinta permanenta

#318 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 03 October 2008 - 06:33 PM

Vezi postareadan_mitea, la Oct 1 2008, 07:35 PM, a spus:

Din pacate lipsa timpului este cea mai mica problema. Adevarata problema este energia inmagazinata in acumulator. Ea este extrem de mica. Daca ai o baterie de 12V si 55Ah asta inseamna ca vei avea disponibil 55Ahx12V=660Wh. Sa zicem ca randamentul celulei de electroliza ar fi 50% mai raman 330W. Gazul ars intr-un motor cu randamentul de 25% ar da 82,5Wh. Si asta este visul frumos cand totul este perfect. Te intreb: ce faci cu 80W ? Si pentru o bicicleta este putin.
Acum te intreb cu ce incarci bateria. Stii ce randament ridicol are? Stii cat trebuie sa consumi sa o incarci? Daca o incarci pe masina, deci arzi benzina cu randamentul de 25% atunci toata povestea devine ilara.

Nu vreau sa va suparati pe mine, dar eu as spune sa lasati calculele pentru altcineva, se vede treaba ca nu ati cautat toate datele problemei, dar ati tras deja o concluzie cit se poate de nepotrivita! Daca analizati cu atentie circuitul electronic din imaginea atasata, veti observa ca etajul final este alcatuit dintr-un tranzistor MOSFET, IRF 51. Acest tranzistor MOSFET are o putere maxima de 140W, adica pentru a nu se "arde" ar trebui sa lucreze la o putere de sa zicem 120 W, daca ar lucra in regim liniar, dar el lucraza in regim pulsatoriu ceea ce inseamna un consum cu cel putin 10% mai mic. Aceste valori au fost calculate pentru cel mai puternic tranzistor din clasa lui, dar eu ma indoiesc ca noi avem nevoie de asa ceva . Acum, daca stam sa calculam si cit consuma celelalte componente electronice, cred ca in nici un caz nu se poate depasi un consum maxim de 120 W. Intrebarea mea pentru dumneavoastra (daca tot vorbim de puteri calorice) este urmatoarea: care este puterea calorica a unei flacari ce provine din gazul Brown? Cautati pe internet si va veti satisface curiozitatea. Iar pentru ceilalti domni, ideea mea (ca aplicatie concreta, daca voi reusi sa reproduc instalatia pe care v-am prezentat-o) este urmatoarea: alimentator 12 V 15A(alimentat din reteaua electrica) => instalatia gaz Brown => centrala pe gaz( se poate adapta una clasica) = costuri mici pentru incalzirea pe timp de iarna. Pentru dumneavoastra: multa sanatate si o iarna cit mai calduroasa!
0

#319 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 03 October 2008 - 06:40 PM

Vezi postareaMarky, la Oct 3 2008, 07:33 PM, a spus:

Nu vreau sa va suparati pe mine, dar eu as spune sa lasati calculele pentru altcineva, se vede treaba ca nu ati cautat toate datele problemei, dar ati tras deja o concluzie cit se poate de nepotrivita! Daca analizati cu atentie circuitul electronic din imaginea atasata, veti observa ca etajul final este alcatuit dintr-un tranzistor MOSFET, IRF 51. Acest tranzistor MOSFET are o putere maxima de 140W, adica pentru a nu se "arde" ar trebui sa lucreze la o putere de sa zicem 120 W, daca ar lucra in regim liniar, dar el lucraza in regim pulsatoriu ceea ce inseamna un consum cu cel putin 10% mai mic. Aceste valori au fost calculate pentru cel mai puternic tranzistor din clasa lui, dar eu ma indoiesc ca noi avem nevoie de asa ceva . Acum, daca stam sa calculam si cit consuma celelalte componente electronice, cred ca in nici un caz nu se poate depasi un consum maxim de 120 W. Intrebarea mea pentru dumneavoastra (daca tot vorbim de puteri calorice) este urmatoarea: care este puterea calorica a unei flacari ce provine din gazul Brown? Cautati pe internet si va veti satisface curiozitatea. Iar pentru ceilalti domni, ideea mea (ca aplicatie concreta, daca voi reusi sa reproduc instalatia pe care v-am prezentat-o) este urmatoarea: alimentator 12 V 15A(alimentat din reteaua electrica) => instalatia gaz Brown => centrala pe gaz( se poate adapta una clasica) = costuri mici pentru incalzirea pe timp de iarna. Pentru dumneavoastra: multa sanatate si o iarna cit mai calduroasa!

Felicitari. Ai reusit sa faci ceeace omenirea cauta dintotdeauna. Adica cu energie putina sa produci mai multa energie. Acest lucru se mai numeste si perpetuum mobile.
Tu zici ca avand un consum de sa zicem 100W timp de o ora vei face niscai transformari si in final vei optine 100,0000000000000000000001W tot timp de o ora?
Daca am inteles gresit imi cer scuze.

Pentru cazul tau concret. Pune o rezistenta direct la priza si vei obtine maximul de caldura posibil cu minimul de costuri. Orice alta varianta este mai paguboasa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 03 October 2008 - 06:43 PM

0

#320 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 03 October 2008 - 07:12 PM

Nu vreau sa va suparati pe mine, dar eu as spune sa lasati calculele pentru altcineva
Salut!

Nici o suparare, atata timp cat discutia e civilizata. Si este! :(
Calculele nu le pot lasa pentru ca din asta imi castig cozonacul de ani buni. Un calcul preliminar cu creionul pe hartie iti da o idee daca ceea ce incerci sa faci este realizabil sau nu.

se vede treaba ca nu ati cautat toate datele problemei, dar ati tras deja o concluzie cit se poate de nepotrivita!
Asta ramane de vazut.

Daca analizati cu atentie circuitul electronic din imaginea atasata
Exact asta am facut si concluzia mea personala e ca este o pocnitoare. De aia nici nu m-am obosit sa-l comentez. Uite de ce: Curentul tras de circuit se calculeaza f usor. Curentul este tensiunea de alimentare impartita la rezistenta apei dintre electrozi si totul inmultit cu factorul de umplere. Nu e absolut nici o magie aici. Curentul va fi maxim cand factorul de umplere va fi maxim, adica 100%. Dar in cazul asta circuitul electronic devine inutil. Exact acelasi efect il obtii bagand direct 2 fire in apa.

Ca sa te scutesc de munca fara finalitate si dezamagire dupa transpitratie, iti propun urmatorul experiment. Umple o cana cu apa si baga sondele unui ohm-metru. Probabil ca vei obtine cateva sute de ohmi. Pune niste sare si rezistenta o sa scada. Mareste suprafata electrozilor si rezistenta o sa scada in continuare, iar curentul o sa creasca. Fa o estimare aplicand o regula de trei simpla cu raportul dintre suprafata electrozilor reali si cea a electrozilor cu care masori rezistenta. Curentul maxim va fi exact raportul dintre 12V si rezistenta masurata/estimata. Orice introducere de factor de umplere va scade curentul sub valoarea maxima calculata.

care este puterea calorica a unei flacari ce provine din gazul Brown? Cautati pe internet si va veti satisface curiozitatea.
Puterea calorica este un fel de densitate de putere. Cred ca i se mai spune "caldura specifica". Deci pot sa am un carburant cu puterea calorica a lui peste prajit. Daca am o cantitate f mica, marimea globala, adica energia disponibila, ramane tot mica. Nu stiu din ce e format gazul Brown (wiki nu m-a ajutat), dar daca ceea ce arde in el este hidrogenul, atunci puterea calorica e destul de mica.

Iar pentru ceilalti domni, ideea mea (ca aplicatie concreta, daca voi reusi sa reproduc instalatia pe care v-am prezentat-o) este urmatoarea: alimentator 12 V 15A(alimentat din reteaua electrica) => instalatia gaz Brown => centrala pe gaz( se poate adapta una clasica) = costuri mici pentru incalzirea pe timp de iarna. Pentru dumneavoastra: multa sanatate si o iarna cit mai calduroasa!
Mult succes! Sunt foarte curios sa aflu care sunt rezultatele si sunt gata sa accept ca am facut o eroare, daca experimentul se dovedeste a fi reusit. Pana atunci, ma mentin in tabara scepticilor.

Cu stima,
Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 03 October 2008 - 07:23 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#321 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2008 - 07:34 PM

Nu mai pot edita, asa ca trebuie sa scriu un nou post...

Am gasit ce este gazul Brown. Caca-maca, cum spune un clasic in viata, care posteaza frecvent pe aici.

Iar la linkul asta http://www.phact.org/e/bgas.htm sectiunea "Brown's Gas and Energy" aveti un mic calcul, care estimeaza randamentul unui sistem care arde gaz Brown intr-un motor cu ardere interna: 30%. Cam subtirel. Rezistenta lui Dan scoate randament de 99.9999... %. Tot nu e 100%, ca se pierde energie pe cablurile de la Electrica si alea-s afara, deci nu incalzesc casa. Deci 100% tot nu se poate, sic! :(

Cirip
0

#322 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2008 - 12:59 AM

Ca sa nu mai dai bani pe rezistenta poti folosi un bec. 5% ii pierzi in lumina dar tot ramai cu 95%. Deci pui cate un bec de 40W in fiecare camera. 3X40W=120W. Si ai scapat. Crezi ca se poate? Ar fi prea frumos.
Te rog sa nu te superi pe mine dar ce vrei tu este o utopie.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 October 2008 - 01:02 AM

0

#323 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 06 October 2008 - 10:24 AM

Hai ca-i tare! Cum balamuc sa speri ca poti scoate hidrogen prin electroliza cu o baterie auto si sa-l arzi in motor ca sa invarti roata ?!? Pai nu-i mai simplu sa pui bateria sa invarta roata cu un motor electric?
Cat despre "Energie alternativa ecologica pt. incalzire", cea mai eficienta treaba e o pompa de caldura cu CO2. La asta ai avea un COP de 5-6. Adica, dintr-un kW de "corent" muti cam 5-6 kw de caldura. Avantajul e ca nu trebuie sa ingropi km de teava in pamant, functioneaza bine cu stalpi de gheata.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#324 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 October 2008 - 03:25 PM

[quote name='incepator rau' date='Oct 1 2008, 10:29 PM' post='244559']
si sa nu uitam ca hidrogenul nu arde domol ca si gazul de bricheta ci arde exploziv ...

Da putem invata in fiecare zi cate ceva. :unsure: Poate ne dai si explicatia de ce ai ajuns la aceasta concluzie.
Da asta e una din pacatele internetului si a site-ului you tube cand unii uita sa-si faca lectiile la fizica si chimie si reusesc totusi sa rezolve criza energetica mondiala. :lol:

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 06 October 2008 - 03:38 PM

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#325 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 October 2008 - 05:07 PM

Daca tot ce ati gasit dumneavoastra despre gazul brown este link-ul acela prapadit, atunci intr-adevar se vede treaba ca degeaba s-a inventat internetul. Cit despre afirmatia cum ca in regim pulsatoriu un montaj electronic devine inutil si nu este nici o diferenta intre el si o sirma in apa, este de-a dreptul ilara! Pentru ca se vede treaba ca nu ati "dibuit" principiul de functionare al instalatiei pe care v-am prezentat-o, o sa vi-l explic foarte pe scurt: rezonanta. Molecula de apa se "rupe" in instalatia prezentata nu numai datorita trecerii unui curent electric prin ea (de aceea am facut afirmatia ca nu am nevoie de cel mai puternic tranzistor MOSFET in etajul de putere) ci datorita frecventei pe care o are acest curent electric. Frecventa de rezonanta pentru apa este de 610Hz, 42,8 Khz, si nu sunt eu cel care a descoperit-o ci altii, dar va las dumneavoastra placerea sa-i gasiti(sper sa nu gasiti tot atit de "multe" informatii ca despre gazul Brown).
Acum pentru cei care doresc ceva precizari tehnice am "google-it" pentru dumneavoastra niste site-uri care va prezinta informatii care sunt poate mai pertinente decit parerea mea privitoare la gazul brown:
http://www.brownsgas.com/hho_gas.html
http://peswiki.com/energy/Directory:Brown's_Gas
http://en.wikipedia....iki/Oxyhydrogen
http://www.svpvril.com/svpweb9.html
http://www.energyopt...ech/browns.html
Acum o alta precizare (sa nu va suparati pe mine) pentru "struti" : sistemul pe care il analizam noi aici nu este un sistem inchis, format dintr-o sursa de energie electrica si apa, (la prima vedere asa arata si un sistem panou-solar - bec electric) ci unul deschis, intrucit energia electrica este doar impulsul care destabilizeaza molecula de apa, in conditiile in care aceasta tinde sa se refaca, dar nu o poate face fara un alt impuls (in cazul de fata arderea), iar ceea ce rezulta in aceasta reactie este caldura + apa. Fireste ca nu se va recompune niciodata aceeasi cantitate de apa, si nici energia electrica folosita nu o vom putea recupera, deci nu putem vorbi de un perpetuum mobile. Va intrebati de unde provine caldura ? Fiindca imi plac explicatiile dumneavoastra savante (iar o sa va suparati pe mine, din fizica de clasa a 6-a) va las pe dumneavoastra sa le descoperiti, poate luati ca model un magnet (asa poate mai studiati si dumneavoastra ceva din teoria unificata a cimpurilor, respectiv ceva din fizica cuantica).
Si pentru ca tot a venit vorba de teoria cuantica, conform acesteia (cel putin o parte din savanti agreeaza aceasta idee) energia nu este o forma de manifestare a materiei ci tocmai invers, materia este o forma de manifestare a energiei (experimentele care vor avea loc in Austria urmaresc sa demonstreze printre altele si acest lucru).
Si ca sa fiu corect, eu personal nu sustin ca am facut practic aceasta instalatie, dar credeti-ma ca o voi face, fiindca la cit costa materialele pentru ea se merita incercat, mai ales ca mai este pe aici cineva care am inteles ca a reusit sa faca o astfel de instalatie. Pina atunci tot respectul pentru dumneavoastra, poate dezbatem ideea privind aspectele ei practice (si de ce nu si cele teoretice) si reusim in iarna asta sa obtinem caldura din altceva decit sursele clasice.
0

#326 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 06 October 2008 - 05:32 PM

Vezi postareaMarky, la Oct 6 2008, 06:07 PM, a spus:

Daca tot ce ati gasit dumneavoastra despre gazul brown este link-ul acela prapadit, atunci intr-adevar se vede treaba ca degeaba s-a inventat internetul. Cit despre afirmatia cum ca in regim pulsatoriu un montaj electronic devine inutil si nu este nici o diferenta intre el si o sirma in apa, este de-a dreptul ilara! Pentru ca se vede treaba ca nu ati "dibuit" principiul de functionare al instalatiei pe care v-am prezentat-o, o sa vi-l explic foarte pe scurt: rezonanta. Molecula de apa se "rupe" in instalatia prezentata nu numai datorita trecerii unui curent electric prin ea (de aceea am facut afirmatia ca nu am nevoie de cel mai puternic tranzistor MOSFET in etajul de putere) ci datorita frecventei pe care o are acest curent electric. Frecventa de rezonanta pentru apa este de 610Hz, 42,8 Khz, si nu sunt eu cel care a descoperit-o ci altii, dar va las dumneavoastra placerea sa-i gasiti(sper sa nu gasiti tot atit de "multe" informatii ca despre gazul Brown).
Acum pentru cei care doresc ceva precizari tehnice am "google-it" pentru dumneavoastra niste site-uri care va prezinta informatii care sunt poate mai pertinente decit parerea mea privitoare la gazul brown:
http://www.brownsgas.com/hho_gas.html
http://peswiki.com/energy/Directory:Brown's_Gas
http://en.wikipedia....iki/Oxyhydrogen
http://www.svpvril.com/svpweb9.html
http://www.energyopt...ech/browns.html
Acum o alta precizare (sa nu va suparati pe mine) pentru "struti" : sistemul pe care il analizam noi aici nu este un sistem inchis, format dintr-o sursa de energie electrica si apa, (la prima vedere asa arata si un sistem panou-solar - bec electric) ci unul deschis, intrucit energia electrica este doar impulsul care destabilizeaza molecula de apa, in conditiile in care aceasta tinde sa se refaca, dar nu o poate face fara un alt impuls (in cazul de fata arderea), iar ceea ce rezulta in aceasta reactie este caldura + apa. Fireste ca nu se va recompune niciodata aceeasi cantitate de apa, si nici energia electrica folosita nu o vom putea recupera, deci nu putem vorbi de un perpetuum mobile. Va intrebati de unde provine caldura ? Fiindca imi plac explicatiile dumneavoastra savante (iar o sa va suparati pe mine, din fizica de clasa a 6-a) va las pe dumneavoastra sa le descoperiti, poate luati ca model un magnet (asa poate mai studiati si dumneavoastra ceva din teoria unificata a cimpurilor, respectiv ceva din fizica cuantica).
Si pentru ca tot a venit vorba de teoria cuantica, conform acesteia (cel putin o parte din savanti agreeaza aceasta idee) energia nu este o forma de manifestare a materiei ci tocmai invers, materia este o forma de manifestare a energiei (experimentele care vor avea loc in Austria urmaresc sa demonstreze printre altele si acest lucru).
Si ca sa fiu corect, eu personal nu sustin ca am facut practic aceasta instalatie, dar credeti-ma ca o voi face, fiindca la cit costa materialele pentru ea se merita incercat, mai ales ca mai este pe aici cineva care am inteles ca a reusit sa faca o astfel de instalatie. Pina atunci tot respectul pentru dumneavoastra, poate dezbatem ideea privind aspectele ei practice (si de ce nu si cele teoretice) si reusim in iarna asta sa obtinem caldura din altceva decit sursele clasice.

Citind acest post incep sa inteleg de ce masinile facute acum nu mai merg ca alea de acum 40 de ani: pt ca sunt facute de economisti si nu de ingineri.
Parerea mea!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#327 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2008 - 06:13 PM

Domnule Marky,

Folositi exprimarile "va las dumneavoastra placerea sa-i gasiti", "va las pe dumneavoastra sa le descoperiti". Daca un profsesor ar veni la curs si ar folosi aceeasi "tehnica", nu ar mai invata nimeni nimic. Daca toti cei care posteaza pe net ar folosi aceleasi exprimari, Google nu ar mai descoperi nimic in urma cautarilor.

V-as ruga sa expuneti un calcul, fie el si sumar sau aproximativ prin care sa va sustineti punctul de vedere. Probabil ca ati citit o gramada de documentatie care sustine viabilitatea ideii dvs. Nu va puteti astepta la cititorii forumului sa parcurga aceeasi bibliografie. Probabil ca v-ati documentat citind sute sau mii de pagini. Dar ma astept ca puteti face o sinteza a fenomenului, care sa sustina ideea.

Personal am mari dubii ca 610Hz, 42,8 Khz reprezinta "frecvente de rezonanta ptr apa". Conform teoriei campului electromagnetic, lungimile de unda echivalente celor doua frecvente sunt de 491Km, respectiv 7Km. Pentru ca un obiect sa poata rezona electric, dimensiunile fizice trebuie sa fie comparabile cu un sfert din lungimea de unda asociata frecventei la care se produce rezonanta. Dimensiunile moleculei de apa si lungimile de unda de mai sus difera cu ordine de marime.

Si ca vorbim despre rezonanta... care este definitia rezonantei electrice a moleculei de apa sau a unui fluid in general?

Atentie, a nu se confunda rezonanta cu pierderile prin conductie si efect termic, cum este cazul cuptorului cu microunde.

Cirip
0

#328 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2008 - 06:42 PM

Asta este gandire pozitiva. In definitiv savantii au spus ca un tren nu poate depasi 32Km/h. Fa instalatia si spune-ne cum merge. Deoarece sunt mai obtuz eu prezic ca vei spune ceva in genul: nu am avut timp, aproape ca merge dar electrozii....,nu gasesc...... Daca va merge si te vei incalzi la iarna cu cei 100W preconizati voi recunoaste ca am gresit si ma voi imbata de fericire ca planeta este salvata.
Bafta.

PS. Unul din link-urile tale m-au dus aici:
http://en.wikipedia....ter-fuelled_car
''A water-fuelled car is an automobile that is claimed to use water as its fuel or produces fuel from water onboard, with no other energy input. Water-fuelled cars have been mentioned in newspapers, popular science magazines, local news coverage, and the internet (YouTube); at least some of the claims were found to be tied to investment frauds. [1][2] This article focuses on vehicles which claim to extract chemical energy directly from water, a process which would violate the first and/or second law of thermodynamics. [3][4][5][6]''

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 October 2008 - 06:49 PM

0

#329 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2008 - 06:59 PM

Inca o oferta ptr domnul Marky,

Am echipamentul necesar sa testez existenta "rezonantei apei" de la 10Hz pana la aprox 7MHz. Daca acceptati, va ofer sa trasez caracteristica (tensiune/curent) in functie de frecventa, sa vedem daca apare ceva. Desi nu am facut acest experiment vreodata, am indoieli serioase ca se va observa mai mult decat o simpla rezistenta.

Cirip
0

#330 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 06 October 2008 - 07:28 PM

... Fireste ca nu se va recompune niciodata aceeasi cantitate de apa, si nici energia electrica folosita nu o vom putea recupera, deci nu putem vorbi de un perpetuum mobile.
... poate dezbatem ideea privind aspectele ei practice (si de ce nu si cele teoretice) si reusim in iarna asta sa obtinem caldura din altceva decit sursele clasice.

Exact asta spunem si noi aici, ca nu e vorba a obtine mai multa energie decat cea consumata (...) si ca in fond totul consta in a transforma energia dintr-o forma in alta. Important e sa fie un randament cat mai bun si sa se consume ce se gaseste ieftin. Asta sa se observe la buzunar, ca se obtine o energie mai ieftina decat ce exista si poate mai putin poluanta.
Personal cred ca ai sanse sa obtii chiar aceeasi cantitate de apa pe care ai consumat-o la electroliza, dar nu asta era scopul reactiei.

Tot cam asta incercam: sa ne legam de aspecte practice pentru a obtine ce e necesar pe langa casa omului.
Pentru tine ramane ca prioritate arderea gazelor obtinute din electroliza? Poate aflam ce alte variante sunt interesante si sa mergem cu discutia cam in aceeasi directie.
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#331 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 06 October 2008 - 07:58 PM

,Si pentru ca tot a venit vorba de teoria cuantica, conform acesteia (cel putin o parte din savanti agreeaza aceasta idee) energia nu este o forma de manifestare a materiei ci tocmai invers, materia este o forma de manifestare a energiei (experimentele care vor avea loc in Austria urmaresc sa demonstreze printre altele si acest lucru).
,
O mica precizare:experimentele vor avea loc in Elvetia cam peste 1-2 luni amanandu-se din cauza unei defectiuni .
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#332 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 07 October 2008 - 09:53 AM

Vezi postareaSkyspy, la Oct 6 2008, 08:58 PM, a spus:

,Si pentru ca tot a venit vorba de teoria cuantica, conform acesteia (cel putin o parte din savanti agreeaza aceasta idee) energia nu este o forma de manifestare a materiei ci tocmai invers, materia este o forma de manifestare a energiei (experimentele care vor avea loc in Austria urmaresc sa demonstreze printre altele si acest lucru).
,
O mica precizare:experimentele vor avea loc in Elvetia cam peste 1-2 luni amanandu-se din cauza unei defectiuni .

Sa speram ca nu se vor solda cu convertirea masei noastre inapoi in energie.
0

#333 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 October 2008 - 11:33 PM

Vezi postareabitex, la Oct 6 2008, 08:28 PM, a spus:

Exact asta spunem si noi aici, ca nu e vorba a obtine mai multa energie decat cea consumata (...) si ca in fond totul consta in a transforma energia dintr-o forma in alta. Important e sa fie un randament cat mai bun si sa se consume ce se gaseste ieftin. Asta sa se observe la buzunar, ca se obtine o energie mai ieftina decat ce exista si poate mai putin poluanta.
Personal cred ca ai sanse sa obtii chiar aceeasi cantitate de apa pe care ai consumat-o la electroliza, dar nu asta era scopul reactiei.

Tot cam asta incercam: sa ne legam de aspecte practice pentru a obtine ce e necesar pe langa casa omului.
Pentru tine ramane ca prioritate arderea gazelor obtinute din electroliza? Poate aflam ce alte variante sunt interesante si sa mergem cu discutia cam in aceeasi directie.
Spor la treaba!

Personal eu cred ca traim intr-o lume in care STATUL NE VREA PROSTI. Scuzati modul de exprimare, sincer cred ca la ora actuala exista surse energetice la care nici nu ne gindim, dar ele sunt sacrificate de dragul functionarii "normale" a economiei. Lucrind in domeniul economic, stiu ce afirm. Chestia este ca unii dintre dumneavoastra nu au vazut (sau poate se vor sa para ca nu au auzit) de motoare stirling care folosesc diferenta de temperatura pentru a efectua lucru mecanic (ciudat, mie imi face impresia ca se poate obtine ceva energie si pe aceasta cale, pentru perioada de iarna). Sau poate nu au auzit inca de Perendev si de motorul magnetic. Sa nu ma intelegeti gresit, eu nu spun ca aceste "minunatii" ne pot ajuta sa obtinem energie din "nimic". Problema cu nimicul este ca el pur si simplu nu exista, dar cei care ne pregatesc "pentru viata" nu ne spun acest lucru. Eu nu sunt inginer, dar intre atitia specialisti, chiar am o abitie si anume aceea de a demonstra ca "legile stiute nu sunt tocmai legi "batute in cuie", si cu prima ocazie cind voi avea la dispozitie citeva zile libere (chiar daca acest lucru se va intimpla de Craciun) o sa incerc sa dovedesc ca ne inselam cu totii, si eu ca am indraznit sa cred in ceva nou iar dumneavoastra ca ati batut in cuie legile fizicii. In orice caz, cistigul va fi al tuturor, fiindca vom fi mai intelepti cind vom avea (sau nu) rezultate din experimente. Pina atunci discutia ramine deschisa. Sincer, am crezut ca niste oameni ca dumneavoastra care transpuneti (fie si la scara mica) tot felul de dispozitive vor avea ambitia si mai ales curajul sa puneti in practica ceva care nu costa mult si poate genera rezultate bune. Ceea ce am obtinut a fost un amalgam de teoreticieni (ma intreb oare chiar sunteti modelisti?) care sustin o discutie din "marginea" ei. Pina voi reusi (sau voi esua) nu voi mai incerca sa aduc argumente, fiindca fara un experiment toate discutiile sunt in zadar, asa incit sper sa nu va suparati pe mine daca vom considera acest subiect ca fiind inchis.
0

#334 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 October 2008 - 11:58 PM

Vezi postareaCirip, la Oct 6 2008, 07:59 PM, a spus:

Inca o oferta ptr domnul Marky,

Am echipamentul necesar sa testez existenta "rezonantei apei" de la 10Hz pana la aprox 7MHz. Daca acceptati, va ofer sa trasez caracteristica (tensiune/curent) in functie de frecventa, sa vedem daca apare ceva. Desi nu am facut acest experiment vreodata, am indoieli serioase ca se va observa mai mult decat o simpla rezistenta.

Cirip

Atunci ce anume va retine sa efectuati experimentul? Frica de a esua sau frica de a reusi? Aveti schema instalatiei pe forum, electrozi de inox cred ca se gasesc, singurul esec ar fi acela de a costata ca nu se obtine nimic in acea instalatie si citiva indivizi au ris de noi. Dar din ce informatii am eu, exista si un roman care a facut un motor pe apa, Constantin Costorel se numeste, dar nimeni nu a catadicsit sa-i cumpere inventia desi ea este protejata (si certificata) printr-un patent de stat, inventie care presupunea un motor functionind exclusiv pe gaz brown obtinut din apa.. Ciudata chestie nu? Spre sa tineti cont ca prin acei electrozi trec in acelasi timp 2 curenti cu frecvente diferite, o frecventa de rezonanta a hidrogenului si alta a oxigenului.

Aceasta postare a fost editata de Marky: 09 October 2008 - 12:00 AM

0

#335 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2008 - 03:15 AM

Vezi postareaMarky, la Oct 9 2008, 12:58 AM, a spus:

Atunci ce anume va retine sa efectuati experimentul? Frica de a esua sau frica de a reusi?
Nici una nici alta. Senzatia acuta de pierdere de timp. Dupa mine, intreaga constructie e o farsa si, desi as accepta sa fac niste masuratori preliminare, care ar putea avea darul de a clarifica putin lucrurile, nu m-as apuca de intreaga constructie pentru ca in finalul apoteotic sa aflu ceea ce stiam de la inceput: ca nu merge asa cum se pretinde.
Lucrez in proiectare de multa vreme si ciclul de realizare a unui produs nou e cam asa: se face un studiu teoretic, se fac calcule peste calcule si, pe baza legilor fizice cunoscute, se determina daca produsul are sanse sa mearga macar pe hartie. Daca nu merge pe hartie, inseamna ca nu are sanse sa mearga in realitate. In experienta mea regula asta nu a fost contrazisa niciodata. Daca merge pe hartie, sunt sanse sa mearga si in realitate. Modelul construit teoretic si pe baza fizicii cunoscute ma ajuta sa vad de ce nu merge obiectul real. In final se fac compromisuri, dar repet: daca nu merge pe hartie, garantat nu va merge in realitate si asta folosind dogmele stiintifice in vigoare la ora actuala.
Procedura descrisa mai sus nu a dat gres niciodata, este larg acceptata de comunitatile de oameni care proiecteaza echipamente, asa ca, pana la proba contrarie, nu vad motivatia de a o schimba (procedura). Prin urmare, pana nu vad un calcul sumar, o teorie care sa includa bilanturi energetice si referinte la legile fizice aplicate, mi-e greu sa acord credit unui desen. Ati vazut vreodata un proiect de diploma de la o facultate tehnica? Dar o teorie noua expusa intr-un jurnal stiintific? La asa ceva ma refer. Aici v-as ruga sa nu contraargumentati cu fizica cuantica si cea Newtoniana. In viata de zi cu zi, mecanica lui Newton se aplica la fix, chiar daca e doar o aproximatie. Daca eroarea e la a 15-a zecimala, credeti ca ii pasa cuiva?
Stiti, chiar ma gandeam sa rescriu o noua fizica bazata pe Youtube. Daca e pe Youtube, inseamna ca merge. :D

Aveti schema instalatiei pe forum, electrozi de inox cred ca se gasesc, singurul esec ar fi acela de a costata ca nu se obtine nimic in acea instalatie si citiva indivizi au ris de noi.
De noi? Care noi? Nu cred ca e cazul sa inversam rolurile. Dvs. doriti sa construiti, nu eu. Eu prefer sa ma joc cu aeromodelele in loc sa imi pierd timpul cu experimente pe care le consider de la bun inceput sterile.

nimeni nu a catadicsit sa-i cumpere inventia desi ea este protejata (si certificata) printr-un patent de stat
Atentie mare aici! Nici un oficiu de inventii din lume nu solicita prezentarea unui model functional. Oficiul de inventii protejeaza dreptul decurs din faptul ca inventatorul este primul caruia i-a venit ideea. Patentul nu garanteaza ca inventia este functionala. Patentul certifica prioritatea in timp. De altfel, cred ca cei de la patente ar trebui sa fie supraoameni ca sa inteleaga si sa certifice dpdv functional tot ce li se trimite. Cei de la patente certifica originalitatea printr-o cautare intensa in baze de date, ca sa garanteze ca nu se acorda un al doilea patent ptr acelasi lucru. De asemenea certifica oficial data si ora depunerii. Va rog sa ma credeti ca toate astea nu le stiu din auzite, ci din interactiune directa.

Spre sa tineti cont ca prin acei electrozi trec in acelasi timp 2 curenti cu frecvente diferite, o frecventa de rezonanta a hidrogenului si alta a oxigenului.
Aici m-ati pierdut. Care sunt frecventele de rezonanta ale H si O ? Va rog sa le scrieti dvs. aici, daca le stiti. Nu ma trimiteti sa caut pe net.
Si ca sa revin la oferta mea... Astept in continuare sa-mi raspundeti la intrebarea adresata intr-un post anterior, si anume: care este definitia rezonantei electrice a unui fluid, in cazul nostru apa? Odata ce imi raspundeti la aceasta intrebarea, oferta mea se mentine in sensul de a testa daca aceasta rezonanta exista intr-adevar sau e ... apa de ploaie. :D Inca o data: nu construiesc in locul dvs, ci verific elemente care v-ar scuti pe dvs de o parte din munca, pentru simplul motiv ca am echipamentul de test "pe masa".

Va sugerez, daca aveti putin timp, sa cititi cartea asta: http://books.google.com/books?id=xzCK6-Kqs...=voodoo+science (Voodoo Science. The road from foolishness to fraud de Robert Park) Sunt abordate cateva teme, printre care fuziunea la rece, masinile lui Joseph Neuman, parca e vorba si de Perendev. Este foarte interesant cum toate "masinile astea" au aceeasi evolutie asimptotica, fara ca in final sa ajunga undeva. Vorba lui dan_mitea: Ahh, nu am avut timp, a cazut pisica pe transformator si a facut scurt, s-a oprit apa, nu a venit tramvaiul ... Ramane in urma doar un grup de entuziasti visatori, care cu chiu cu vai au luat note de trecere la stiintele exacte in scoala, pentru care magnetii si bobinele inca au ceva magic si care asteapta morfolind un covrig ca din ideea care le-a aburit existenta sa iasa o raza de lumina sau poate chiar un tzechin. Intre timp, "incuiatii" astia cu mintea imbacsita de stiinta oficiala, construiesc toata aparatura care ne inconjoara, de la lame de ras pana la masini, calculatoare si internet.

Hai ca am luat-o razna... Scuzati ptr lungimea barbologiei. :D

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 09 October 2008 - 03:20 AM

0

#336 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 09 October 2008 - 08:16 AM

Vezi postareaMarky, la Oct 9 2008, 12:33 AM, a spus:

Personal eu cred ca traim intr-o lume in care STATUL NE VREA PROSTI ... Lucrind in domeniul economic, stiu ce afirm.

Fiind ceva mai aproape de inginerie pot sa afirm nu ca "statul ne vrea prosti" ci economicul. Chiar daca si pe hartie totul ar fi posibil, chiar daca si in practica totul ar fi posibil, tot economicul ar interveni si ar dicta ce si cum se face cu prioritate. Asa ca arderea laptelui de cuc tot n-ar ajunge prioritate pe Terra, pana n-ar dicta "economicul" asta.

Citeaza

Chestia este ca unii dintre dumneavoastra nu au vazut (sau poate se vor sa para ca nu au auzit) de motoare stirling care folosesc diferenta de temperatura pentru a efectua lucru mecanic (ciudat, mie imi face impresia ca se poate obtine ceva energie si pe aceasta cale, pentru perioada de iarna). ... Eu nu sunt inginer...
Fara rautate, ai mare dreptate cu ambele afirmatii. Se poate obtine ceva energie pentru iarna, Sunt sigur ca dupa ce vei face experimente de Craciun vei ajunge la concluzia la care au ajuns toti economistii, ca nu e rentabil in momentul actual, indiferent care e sursa calda sau indiferent de alte motive. Nu zice nimeni ca un motor cu aburi nu e OK. Doar ca n-am prea vazut pe autoturisme sau aeromodele sau in HDD-uri. De ce oare? Ca spune inginerul ca nu-i posibil sau economistul ca nu-i rentabil?

Citeaza

... am o abitie si anume aceea de a demonstra ca "legile stiute nu sunt tocmai legi "batute in cuie", si cu prima ocazie cind voi avea la dispozitie citeva zile libere (chiar daca acest lucru se va intimpla de Craciun) o sa incerc sa dovedesc ca ne inselam cu totii, si eu ca am indraznit sa cred in ceva nou iar dumneavoastra ca ati batut in cuie legile fizicii. ... Pina atunci discutia ramine deschisa. ...

Eu am invatat de la cineva ca nu e important sa faci ceva ci e important sa poti vinde ce faci. Nu e lege batuta in cuie. Tu ai invatat altfel de la altcineva?
Pana la urma pe ce experiment vrei sa mergi in continuare? Pe cel cu arderea gazului obtinut din electroliza? Experimentul ala reuseste, ca exista deja aparate industriale care fac asta. Cu ce te ajuta?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 October 2008 - 08:17 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#337 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2008 - 01:25 PM

Vezi postareaMarky, la Oct 9 2008, 12:33 AM, a spus:

Eu nu sunt inginer, dar intre atitia specialisti, chiar am o abitie si anume aceea de a demonstra ca "legile stiute nu sunt tocmai legi "batute in cuie", si cu prima ocazie cind voi avea la dispozitie citeva zile libere (chiar daca acest lucru se va intimpla de Craciun) o sa incerc sa dovedesc ca ne inselam cu totii, si eu ca am indraznit sa cred in ceva nou iar dumneavoastra ca ati batut in cuie legile fizicii.

La cat de bine au raspuns cei dinaintea mea nu pot sa adaug decat foarte putin.
Cu fraza din citat m-ai terminat. Legile sunt legi tocmai fiindca sunt batute in cuie. Ok. Legile fizicii iti sunt straine, dar vrei sa spui ca si legile economice se pot schimba cun vrem noi?
Te rog frumos priveste un motor Stirling cum fuctioneaza. Pe internet ca nu ai timp sa faci unul. Si priveste obiectiv cata energie se consuma acolo si ce lucru mecanic ridicol se obtine. Doar atat cat sa-si invinga frecarile proprii.
0

#338 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2008 - 01:41 PM

Apropos de stirling - chiar daca da putere mica ar fi niste aplicatii interesante - de exemplu centrale termice autonome la care sa asigure tiraj mecanic si circulatia apei. Util ar fi mai ales la centralele pe lemne, unde o pana de curent poate opri pompa de circulatie.

Un motor termic de 20-50 watt, pe langa circulatia apei in podea sau calorifere ar fi suficient pentru iluminare de backup pe leduri, alimentarea unui radio, a unui incarcator de telefon mobil si eventual incarcarea unui laptop - deci accesul la internet. Niste chestii minime care schimba total confortul unei familii in caz de pana de curent prelungita.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 09 October 2008 - 01:42 PM

0

#339 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 09 October 2008 - 01:53 PM

Marky...ia te rog legatura cu Gigi, impreuna o sa puteti realiza ceva frumos (...sa ne scrieti). Uite un subiect de al lui aici:
http://www.rhc.ro/fo...wtopic=1356&hl=
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#340 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2008 - 06:15 PM

Si aici un topic din aceeasi serie:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...erpetuum+mobile
0

#341 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 09 October 2008 - 06:40 PM

domnilor,urmaresc subiectul cu sufletul la gura.nu pot decat sa va felicit si pe cei enutuziasti visatori (iotubistii),si pe cei "imbacsiti de stiinta oficiala".
acum o sa ies off-topic si o sa-mi dau un warn.

nu mai departe de acum 15 zile eram de servici la aeroport....nu o sa va plictisesc cu cu ce fac acolo ,sau ce fac restul colegilor.
in timpul turei mele,am avut de facut o interventie intr-o zona indepartata a aeroportului,unde mi-am gasit un coleg de tura lucrand
ATENTIE CITEZ

Citeaza

un bidon de apa plata de 5l,cu niste furtune de plastic infipte in el,"sigilate" cu silicon,un acumulator de curent mare etc....

nu o sa va povestesc tot.....important este faptul ca.....a vrut sa produca ceva hidrogen prin electroliza,sa ajute injectia de la vw passat-ul lui TDI ca sa fie el
"the shit".
nu eram prezent,dar in jur de ora 15 a explodat device-ul ,i-a sarit in ochi pe corp si pe fata soda caustica....spital,nervi,scandaluri....
concluzia oftalmologului:retina/cristalin "arse" definitiv in proportie de 75%,nu stim daca isi va reveni ochiul respectiv.

morala:daca nu aveti pregatire de INGINER,dar sunteti un visator,va rog frumos nu va uitati pe youtube,si in special nu credeti ce gasiti pe net cu google.
flying is my life...
0

#342 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2008 - 12:35 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Oct 9 2008, 07:40 PM, a spus:

acum 15 zile eram de servici...a vrut sa produca ceva hidrogen prin electroliza,sa ajute injectia de la vw passat-ul lui TDI ca sa fie el "the shit"....explodat device-ul, i-a sarit in ochi pe corp si pe fata soda caustica....spital

Ce misto va jucati voi p-acolo!!!! Ce urmeaza acum, fisiunea nucleara de apartament? Aduc eu borcanele si spirtiera, ma primiti in echipa?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#343 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2008 - 08:50 PM

Vezi postareaCirip, la Oct 9 2008, 04:15 AM, a spus:

Nici una nici alta. Senzatia acuta de pierdere de timp. Dupa mine, intreaga constructie e o farsa si, desi as accepta sa fac niste masuratori preliminare, care ar putea avea darul de a clarifica putin lucrurile, nu m-as apuca de intreaga constructie pentru ca in finalul apoteotic sa aflu ceea ce stiam de la inceput: ca nu merge asa cum se pretinde.
Lucrez in proiectare de multa vreme si ciclul de realizare a unui produs nou e cam asa: se face un studiu teoretic, se fac calcule peste calcule si, pe baza legilor fizice cunoscute, se determina daca produsul are sanse sa mearga macar pe hartie. Daca nu merge pe hartie, inseamna ca nu are sanse sa mearga in realitate. In experienta mea regula asta nu a fost contrazisa niciodata. Daca merge pe hartie, sunt sanse sa mearga si in realitate. Modelul construit teoretic si pe baza fizicii cunoscute ma ajuta sa vad de ce nu merge obiectul real. In final se fac compromisuri, dar repet: daca nu merge pe hartie, garantat nu va merge in realitate si asta folosind dogmele stiintifice in vigoare la ora actuala.
Procedura descrisa mai sus nu a dat gres niciodata, este larg acceptata de comunitatile de oameni care proiecteaza echipamente, asa ca, pana la proba contrarie, nu vad motivatia de a o schimba (procedura). Prin urmare, pana nu vad un calcul sumar, o teorie care sa includa bilanturi energetice si referinte la legile fizice aplicate, mi-e greu sa acord credit unui desen. Ati vazut vreodata un proiect de diploma de la o facultate tehnica? Dar o teorie noua expusa intr-un jurnal stiintific? La asa ceva ma refer. Aici v-as ruga sa nu contraargumentati cu fizica cuantica si cea Newtoniana. In viata de zi cu zi, mecanica lui Newton se aplica la fix, chiar daca e doar o aproximatie. Daca eroarea e la a 15-a zecimala, credeti ca ii pasa cuiva?
Stiti, chiar ma gandeam sa rescriu o noua fizica bazata pe Youtube. Daca e pe Youtube, inseamna ca merge. :)

De noi? Care noi? Nu cred ca e cazul sa inversam rolurile. Dvs. doriti sa construiti, nu eu. Eu prefer sa ma joc cu aeromodelele in loc sa imi pierd timpul cu experimente pe care le consider de la bun inceput sterile.

Atentie mare aici! Nici un oficiu de inventii din lume nu solicita prezentarea unui model functional. Oficiul de inventii protejeaza dreptul decurs din faptul ca inventatorul este primul caruia i-a venit ideea. Patentul nu garanteaza ca inventia este functionala. Patentul certifica prioritatea in timp. De altfel, cred ca cei de la patente ar trebui sa fie supraoameni ca sa inteleaga si sa certifice dpdv functional tot ce li se trimite. Cei de la patente certifica originalitatea printr-o cautare intensa in baze de date, ca sa garanteze ca nu se acorda un al doilea patent ptr acelasi lucru. De asemenea certifica oficial data si ora depunerii. Va rog sa ma credeti ca toate astea nu le stiu din auzite, ci din interactiune directa.

Aici m-ati pierdut. Care sunt frecventele de rezonanta ale H si O ? Va rog sa le scrieti dvs. aici, daca le stiti. Nu ma trimiteti sa caut pe net.
Si ca sa revin la oferta mea... Astept in continuare sa-mi raspundeti la intrebarea adresata intr-un post anterior, si anume: care este definitia rezonantei electrice a unui fluid, in cazul nostru apa? Odata ce imi raspundeti la aceasta intrebarea, oferta mea se mentine in sensul de a testa daca aceasta rezonanta exista intr-adevar sau e ... apa de ploaie. :( Inca o data: nu construiesc in locul dvs, ci verific elemente care v-ar scuti pe dvs de o parte din munca, pentru simplul motiv ca am echipamentul de test "pe masa".

Va sugerez, daca aveti putin timp, sa cititi cartea asta: http://books.google.com/books?id=xzCK6-Kqs...=voodoo+science (Voodoo Science. The road from foolishness to fraud de Robert Park) Sunt abordate cateva teme, printre care fuziunea la rece, masinile lui Joseph Neuman, parca e vorba si de Perendev. Este foarte interesant cum toate "masinile astea" au aceeasi evolutie asimptotica, fara ca in final sa ajunga undeva. Vorba lui dan_mitea: Ahh, nu am avut timp, a cazut pisica pe transformator si a facut scurt, s-a oprit apa, nu a venit tramvaiul ... Ramane in urma doar un grup de entuziasti visatori, care cu chiu cu vai au luat note de trecere la stiintele exacte in scoala, pentru care magnetii si bobinele inca au ceva magic si care asteapta morfolind un covrig ca din ideea care le-a aburit existenta sa iasa o raza de lumina sau poate chiar un tzechin. Intre timp, "incuiatii" astia cu mintea imbacsita de stiinta oficiala, construiesc toata aparatura care ne inconjoara, de la lame de ras pana la masini, calculatoare si internet.

Hai ca am luat-o razna... Scuzati ptr lungimea barbologiei. :(

Cirip

http://en.wikipedia....olysis_of_water
Asta ca sa mai invatati si dumneavoastra ceva legat de electroliza. Chiar electroliza simpla, fara curenti in rampa, nu consuma decit 1,23 V la un curent de 10 A (adica ma doare-n cot de calculele voastre privind energia care intra sau aia care iese, eu vorbesc de o putere electrica absorbita de 12 W) eu obtin gaz brown a carui temperatura degajata prin ardere IN AER este in jur de 300 si ceva de grade (daca va uitati pe linkurile dintr-un post anterior veti vedea puterea calorica a gazului Brown). Daca flacara este apropiata de diferite materiale, acestea se incalzesc si chiar se topesc (nu cred ca mai este un secret pentru cineva aparatul de sudura cu gaz Brown, aparat care sudeaza chiar si sticla) deci degajarea de temperatura este destul de importanta, daca luam in calcul punctul lor de topire. acum va intreb pe dumneavoastra, "teoreticianul" ati putea sa topiti ceva cu 12W (in afara de gheata fireste)? Si ca sa fiu rau pina la capat, va promit ca voi realiza in maxim o luna acest electrolizor si voi posta pe forum poze si daca se poate chiar un filmulet, sa moara toti inginerii astia de trista amintire de ciuda. Si nu uitati ca si legile lui Newton erau batute in cuie, si a venit Einstein si le-a contrazis (ma rog sa zicem ca le-a si completat, depinde cum privim lucrurile). Si apropos, Einstein era corigent la fizica, era aproape sa uit!
0

#344 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2008 - 10:54 PM

Vezi postareaMarky, la Oct 10 2008, 08:50 PM, a spus:

Asta ca sa mai invatati si dumneavoastra ceva legat de electroliza. Chiar electroliza simpla, fara curenti in rampa, nu consuma decit 1,23 V la un curent de 10 A (adica ma doare-n cot de calculele voastre privind energia care intra sau aia care iese, eu vorbesc de o putere electrica absorbita de 12 W) eu obtin gaz brown a carui temperatura degajata prin ardere IN AER este in jur de 300 si ceva de grade (daca va uitati pe linkurile dintr-un post anterior veti vedea puterea calorica a gazului Brown). Daca flacara este apropiata de diferite materiale, acestea se incalzesc si chiar se topesc (nu cred ca mai este un secret pentru cineva aparatul de sudura cu gaz Brown, aparat care sudeaza chiar si sticla) deci degajarea de temperatura este destul de importanta, daca luam in calcul punctul lor de topire. acum va intreb pe dumneavoastra, "teoreticianul" ati putea sa topiti ceva cu 12W (in afara de gheata fireste)? Si ca sa fiu rau pina la capat, va promit ca voi realiza in maxim o luna acest electrolizor si voi posta pe forum poze si daca se poate chiar un filmulet, sa moara toti inginerii astia de trista amintire de ciuda. Si nu uitati ca si legile lui Newton erau batute in cuie, si a venit Einstein si le-a contrazis (ma rog sa zicem ca le-a si completat, depinde cum privim lucrurile). Si apropos, Einstein era corigent la fizica, era aproape sa uit!
Fara comentarii. Singurul lucru regretabil este ca transformati o dezbatere pur tehnica in atac la persoana. Am o singura rugaminte. Va rog sa postati cu adevarat peste o luna ce ati realizat si cu cat ati reusit sa scadeti cheltuielile pentru energie electrica sau benzina sau ce doriti dvs. Pana atunci, ceea ce a zis bitex ramane in vigoare, adica economicul dicteaza. Daca solutia dvs. este viabila dpdv economic, ati reusit si premiul dvs va fi independenta energetica. Daca nu, ati facut putin sport.
In continuare, nu am vazut un raspuns la intrebarile adresate. Argumentatia tehnica "cu cuvintele dvs." este subtirica spre inexistenta. Confuzia dintre putere si energie sare in ochi. Prin urmare, discutii tehnice e clar ca nu e cazul sa mai angajam ptr ca nu duc nicaieri :) Si inca ceva. Faptul ca Einstein era corigent la fizica nu implica faptul ca orice corijent la fizica este Einstein. Implicatia de tipul asta e ceva care tine de algebra Booleana... Un alt domeniu al "inginerilor de trista amintire". Buhahahahahahaha :D

Domnilor moderatori si admini, va rog sa nu stergeti threadul asta, ca sa ne revedem peste o luna la bilant, sa vedem ce a iesit cand tragem linie. Din partea mea accept si depasire de termen cu o luna, doua, trei, numai sa iasa masinaria.

Cirip

EDIT: Io-te ce am mai invatat din linkul dvs. despre electroliza:
"The energy efficiency of water electrolysis varies widely with the numbers cited below on the optimistic side. Some report 50–80%[3].[4] These values refer only to the efficiency of converting electrical energy into hydrogen's chemical energy. The energy lost in generating the electricity is not included. For instance, when considering a power plant that converts the heat of nuclear reactions into hydrogen via electrolysis, the total efficiency may be closer to 30–45%."
Aha! I-auzi, i-auzi! Phoaaa! Pai mai bine bag in priza direct rezistenta lui dan_mitea.

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 10 October 2008 - 11:01 PM

0

#345 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2008 - 11:52 PM

Vezi postareaMarky, la Oct 10 2008, 08:50 PM, a spus:

Eu inteleg mai greu. Te rog frumos sa-mi explici cum o flacara cu temperatura de 300 de grade....presupun ca Celsius...poate suda sticla si topi metale.
Si sa nu va fie cu suparate dar amaratele de legi ale lui Newton si prafuita geometrie a lui Euclid ne guverneaza viata de zi cu zi. Chiar daca vrem sau chiar daca nu vrem. Ca doar sunt legi si teoreme....nu?

PS. Nu mi-ati spus daca legile economice sunt batute in cuie sau si ele pot fi schimbate dupa voia dumneavoastra.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 10 October 2008 - 11:54 PM

0

#346 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2008 - 03:41 AM

3000 da nu conteaza. Marky, nu intelegi diferenta intre notiuni precum caldura (ca energie), putere si temperatura. Degeaba ai temperatura flacarii ridicate daca ai un corp masiv si rece.

La scoala faceam un experiment - am incalzit apa in pahare de hartie pe flacara de la aragaz, sau la lumanare. Paharele din hartie (coala de caiet) nu luau foc, pentru ca apa le mentinea la temperatura sub 100 C, chiar daca flacara avea teoretic peste 1000 C. Flacara de bricheta sau chibrit are la temperaturi mult peste cea de topire a aluminiului - incearca sa topesti o sarma sau tabla de cutie de bere cu bricheta.

Ca sa topesti ceva iti trebuie putere, mult peste 12 sau 20 watt - chiar daca flacara are 3000 de grade daca gazele sunt atat de putine incat nu dau decat 3 calorii/secunda vor incalzi un gram de apa cu cel mult 3 grade celsius/secunda
0

#347 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2008 - 02:51 PM

Vezi postareaMarky, la Oct 10 2008, 09:50 PM, a spus:

Si apropos, Einstein era corigent la fizica

Wrong!!!...asta e fabulatie cumplita. Einstein nu stralucea la matematica, dar tot era deasuora multor fizicieni cu matematica lui!! Corigent?... ^_^
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »