George, ai dreptate, nu e cazul sa ne certam aici pe forum. Banuiesc ca observi tendinta actuala legata de productie.
Partea rea e ca aia made in USA, in 95% din cazuri e facuta tot in China si vanduta tie la pret de USA. Poate e ceva mai atent finisata. In rest nu-i mare diferenta, ca sa nu zic altceva...
Au si ei chinezariile lor dar sunt sigur ca fac si lucruri bune. Am primit piese facute pe CNC, cu certificat de calitate si cote verificate "bucata cu bucata", la 1/20 din pretul cerut de o firma romaneasca. Cred ca e inutil sa zic ca ai nostri le faceau tot acolo. E vorba de comert si afaceri, e de inteles cate ceva. Ce rost ar avea sa fie altfel?
As zice sa trecem pe messenger si sa discutam acolo de chinezarii ca-mi place subiectul. Scuze de offtopic.
PS. Revin 2 minute la subiectul cu chinezii. Sincer, in 95% din cazuri nu inteleg ce preturi au ei la materia prima de pot scoate preturi atat de mici la unele produse. Exclud din calcul manopera si costurile de fabricatie. Verifica un pix cate repere are, vezi o bricheta ce contine si cu cat ajunge la noi. Sau produse cu electronica, mecanica, motoras, suport, conexiune USB, conectori si LED-uri la 1,5 dolari pe piata, la ei. E greu de crezut ca gasesti la noi un conector in banii intregului produs de acolo. Nu inteleg uneori daca asa-i politica acolo sau in realitate asa sunt preturile pe lumea asta.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 February 2008 - 11:20 PM