Modelism - RHC Forum: traxxas rustler vxl vs - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

traxxas rustler vxl vs hpi e-firestorm flux

#1 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 28 January 2011 - 12:28 AM

Vrea sa imi cumpar un stadium truck dar nu stiu ce sa aleg dintre aceste doua modele:
- care este mai bun pentru curse
- care este mai bun pentru bashing
- care este mai fiabil
- ce are unu in plus fata de celalalt

il iau pentru bashing dar vreau sa imi incerc norocul si la un concurs, doua... am doi acumulatori lipo 2s 5000 mah si doi acumulatori nimh 3000 mah plus incarcator universal cu microprocesor asa ca alegerea intre aceste doua modele nu tine de baterie/incarcator si cred ca nici de statie.
Fan Nokia.
0

#2 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2011 - 11:29 PM

Dupa o zi de documentat pe forumurile din strainatate am ajuns la urmatoarea concluzie:

- bashing: flux = vxl, poate vxl cu up-grade-uri este putin mai rezistent dar e mica diferenta
- viteza: flux = vxl, vxl cu 5km/h mai rapid decat flux, iar diferenta mica
- fiabilitate: flux = vxl, se gasesc piese pentru ambele in Romania si chiar daca nu s-ar gasi iau de pe tower sau model
- manevrabilitate: flux > vxl, nu am auzit pe nimeni sa zica opusul
- sunt fan HPI: deci flux > vxl

flux castiga cu 2:0

Vezi postarealamav4, la Jan 28 2011, 12:28 AM, a spus:

Agreed, hopups and VXL are the only things keeping the rustler alive. Traxxas really know how to milk a dead cow though, the guys in marketing must be hysterically laughing in piles of money atm

Maybe we should provide a definitive answer for this thread and I think it goes like:

"HPI E-FIRESTORM FLUX. END TRANSMISSION"

Daca am gresit atunci astept sa fiu corectat.
Fan Nokia.
0

#3 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2011 - 06:56 PM

Saptamana viitoare fac comanda pentru firestorm flux, stie cineva ce piese cedeaza mai usor? sau primele... vreau sa cumpar si cateva piese de schimb asa ca "pachet de siguranta" sa am la indemana daca se strica ceva sau daca lovesc o bordura, lipici/suruburi/etc.? telecomanda lui in 27mhz cat de buna este, merge daca o folosesc cateva iesiri sau sa cumpar direct una in 2.4?

Aceasta postare a fost editata de lamav4: 29 January 2011 - 06:57 PM

Fan Nokia.
0

#4 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 30 January 2011 - 04:43 PM

Salut

Lasand la o parte faptul ca tu ai postat doar ca sa te vezi postand, in sensul ca tu ai postat, tu ti-ai raspuns, si ai luat hotararea intr-o zi (in urma unei documentari foarte rapide si superficiale pe "niste" forumuri unde sunt sigur, e plin de experti), si desi ai spus ca nu iti pasa de acumulator si charger inclus, hai sa nu uitam ca aici e un forum unde poate mai sunt si oameni carora le pasa si vor informatii obiective si nu subiective, ca urmare voi evidentia doar diferentele majore, lasand placerea celor interesati sa se documenteze mai departe:

1. TRAXXAS Rustler (toate modelele) are acumulator cu 7 celule inclus (8.4v si nu 7.2/7.4v cum ai tu - chiar si ca experiment si eu gasesc interesanta diferenta de voltaj => diferenta de viteza), deasemeni incarcator de perete inclus. E-Firestorm n-are nici incarcator, nici acumulator incluse.

2. TRAXXAS Rustler (toate modelele) este WATERPROOF (rezistent la apa - atat rulmentii cat si electronica sunt sigilate - exceptie face motorul cu perii, dar o intretinere coerenta a acestuia nu ridica probleme - simpla vizionare a unor videoclipuri te-ar fi condus la concluzia asta, nu zic sa citesti fisa produsului - in plus, la modelul de care ai intrebat tu, VXL - brushless - motorul este si el protejat la apa) - E-Firestorm (si niciun alt produs HPI) n-a auzit de waterproof.

3. TRAXXAS Rustler VXL are radio 2.4GHz (High Output = putere mare si Traxxas Link = poti folosi o radiocomanda pentru mai multe automodele), cu toate avantajele aduse de acest aspect, E-Firestorm nu are.

4. TRAXXAS Rustler (de fapt toate modelele Traxxas) au planetare PLINE si nu niste amarate de betze (dogbones) care in general cedeaza primele (torsionare / rupere capete / largire "lalea" in care intra). Chiar daca e de plastic, planetara plina rezista mai mult si este mai elastica.

5. TRAXXAS Rustler (sistemul Velineon) suporta pana la 3S LiPo(vezi tabel de mai jos), cu consecintele care decurg de aici => viteza MULT MAI MARE decat va putea vreodata suporta fizic E-Firestormul (care, apropo, suporta pe sistemul Flux pana la 2S LiPo, conform fisa producator) - lucru care ma face sa cred ca documentarea ta a fost cel putin partinitoare ca sa nu zic altfel (ai spus ca ambele au aceeasi viteza maxima, 5km/h diferenta). Pentru deliciul publicului, te invit sa pui un 3S LiPo si sa pui aici un filmulet cu un E-Firestorm care merge cu 70mph (asta inseamna peste 100km/h) - ca sa radem si noi putin :)

Inca o data te invit sa te documentezi mai atent pe viitor si sa nu mai incerci sa induci in eroare si alti oameni prin publicarea de rezultate deviate / alterate pe forumuri. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/dry.gif Iar daca tii neaparat sa faci publice parerile tale, asigura-te ca-s impartiale

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3707_speed_chart_med.jpg

0

#5 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 05:00 PM

...si tabelul de care vorbeam mai sus (nu degeaba zice TRAXXAS "Nothing else even comes close")
Imagine atasata: 3707_speed_chart_med.jpg

tine minte de la mine, TRAXXAS nu minte nici in scris, nici in poze si nici in videoclipuri - vei cumpara exact ceea ce citesti sau vezi in poze / videoclipuri - si anume un automodel de care vei fi multumit
0

#6 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 05:26 PM

Extraordinar:

1. esti inregistrat azi si totusi te dai expert, cred ca ti-ai facut contul special pentru mine
2. eu am intrebat si tot eu mi-am raspuns pentru ca nu a facut-o nimeni altcineva
3. am incarcator universal cu microprocesor si 2x lipo 2s 20-30c 5000 mah, deci nu am nevoie de ce imi da traxxas
4. este rezistent la stropi nu si la cufundare in apa, oricum nu ma pasioneaza waterproof pentru ca nu imi place sa curat la masina deci cand este ud afara nu o scot si gata
5. flux costa mai putin deci de restul banilor pot sa cumpar si o telecomanda in 2.4 si mai raman si bani
6. eu am auzit ca este rezistent firestorm-ul chiar de la posesori din tara
7. nu sunt fan 3s, nu am ce face cu atata putere incontrolabila, poate sa mearga si cu 200 la ora
8. am suparat fanul traxxas
9. iti mai repet o data, degeaba este traxxas mai rapid daca flux-ul este mult mai manevrabil, eu vreau o masina pentru curse ca la bashing atata timp cat nu lovesti vreo bordura ambele modele or sa reziste
10. numele tau este "jucarii"
11. pe un circuit cine castiga? flux sau vxl?
Fan Nokia.
0

#7 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 05:46 PM

Prieten drag,

In afara de faptul ca esti off-topic RAU, afla ca eu activez pe forumul asta de vreo 4 ani, si din motive care nu te privesc nu mai am acces momentan la userul initial, asa ca vezi de viata ta si nu te mai lega de viata altora ca s-ar putea sa te frigi.

Tot de atatia ani comercializez, ofer consultanta si vand produse RC, atat HPI cat si TRAXXAS (si nu numai), si am fost posesor al ambelor modele - si ai dreptate, te inteleg perfect, vulpea zice ca strugurii sunt acri (respectiv ca TRAXXAS Rustler e mai slab ca Firestorm) atunci cand nu ajunge la struguri. Nicio problema, frige-te pana la oparire cu HPI si apoi o sa regreti ca ai scris ca esti fan HPI. Sa stii ca exista si automodele pe care le poti rula stock (asa cum vin din fabrica) fara sa bagi bani in ele, asa cum e moda la HPI. Dar sigur, va trebui sa inveti pe pielea ta asta.

Iti garantez ca ambele sunt cel putin la fel de manevrabile in configuratia stock - ba mai mult, pana nu vei schimba radio 27Mhz de pe E-Firestorm curba de virare va fi cu mult mai proasta decat a oricarui automodel pe care l-ai vazut vreodata. Desigur, e mult mai bun ca asa vrei tu. Nicio problema, tu esti stapanul RC-ului.

RC TOYS = Jucarii RC = majoritatea celor care ajung pe site-urile mele cauta "jucarii cu telecomanda, jucarii rc, rc toys romania" - nu toti sunt atat de elevati ca tine. Ma scuzi ca tu habar nu ai ce e aia SEO sau alte prostii de astea de ii plac lu Goagal... Gogal... Gugal - ti-am zis, nu mai baga tu mana in foc, risti sa te frigi rau.

Pentru cei pe care delirul tau de mai sus i-a impresionat, sa-ti explic: un automodel care e GARANTAT ca poate depasi 100km/h, va fi GARANTAT mai fiabil decat unul care merge cu 60km/h.

In concluzie, vezi de treaba ta si de viata ta, dar nu mai incerca sa induci in eroare oamenii cu informatii deviate de la adevar (ca sa nu zic mincinoase). Si bucura-te de Firestormul tau pana se va rupe turbuckle, crapa satelitii din antimoniu sau se indoaie dogbone (lucruri care vor interveni destul de rapid, dar nu e nimic, faci vanzare la baieti) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
0

#8 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2650
  • Inregistrat: 02-November 08
  • Interests:Automodelism
    Ciclism

Postat 30 January 2011 - 05:50 PM

Vezi postarealamav4, la Jan 30 2011, 05:26 PM, a spus:

11. pe un circuit cine castiga? flux sau vxl?

Poti merge pe o pista cu un motor si un esc? Este masina Flux si masina VXL??
Incearca sa formulezi o intrebare cum trebuie!!
Si ce legatura are stelutele? Omul se inregistreaza cand vrea, ce conteaza daca este nou??

2. Eu ti-am raspuns pe privat, iar raspunsul tau a fost vreo 2 pagini copiate de pe un forum (sau mai multe) straine
4. Aici te inseli, este waterproof ( dar au mai fost si ghinionisti )
5. Daca iei si o statie in 2.4 ajungi la pretul lui Rustler VXL
6. Dar de Rustler ce ai auzit? Ca nu este rezistent??
8. Care e legatura??
10. Nu ai dreptul de ati bate joc de numele altuia.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de radugns: 30 January 2011 - 05:52 PM

Custom CNC parts GNS Racing
0

#9 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 06:11 PM

Vezi postarearadugns, la Jan 30 2011, 05:50 PM, a spus:

Poti merge pe o pista cu un motor si un esc? Este masina Flux si masina VXL??

ma refeream la e-firestorm flux vs rustler vxl brushless, care este mai bun, la masina in sine nu la combo motor/esc, pana acum 3 persoane din tara mi-au recomandat sa iau rustler si nici una firestorm desi pe forumurile din strainatate majoritatea sunt pentru firestorm, daca pana acum eram 100% pentru firestorm acum sunt 50%-50% pentru ambele, ma mai gandesc in seara aceasta.

Daca aleg rustler-ul ce piese sa ii mai cumpar ca sa am la mine mereu in caz de ceva neprevazut?
Fan Nokia.
0

#10 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 06:26 PM

Iti pot spune ce se vinde, in ordinea cifrelor de vanzare:

caster block cod 3632 (poate fi inlocuit cu RPM si nu mai ai treaba)
planetare cod 1951 (astea se vand si pentru un sistem DIY de stabilizare a camerelor de luat vederi - vezi http://www.diycamera...iser/index.html - deci nu pot sa-ti spun daca neaparat pentru rustler sau pentru asa ceva se vand)
furci cardanice (destul de putine)
...poate si un rear shock tower (care poate la fel fi inlocuit cu un RPM si n-ai treaba) daca esti mai agresiv asa

in rest... numai de bine

L.E. Ia si cate un set de fuzete ca sa dormi tu linistit, daca te stii mai violent asea... desi de-alea nu stiu daca am vandut 5 seturi intr-un an (iar daca iei RPM, alea-s garantate pe viata) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Aceasta postare a fost editata de RC-Toys: 30 January 2011 - 06:28 PM

0

#11 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 06:40 PM

inca o data subliniez - ceea ce am dat mai sus ca exemplu este ceea ce AM VANDUT, in ordinea vanzarilor, in conditiile in care acele repere sunt comune si pe Slash 2WD / Rustler / Stampede - sunt oameni care au dat cu ele in masini, oameni care le-au rulat la -10 grade samd.

Dar, ca si utilizator normal de Rustler VXL, nu vei avea nevoie de nimic (eu mi-am luat teapa din cauza ca ma obisnuisem cu rata de defectare a E-Firestormului, la inceput cand am luat Rustler VXL mi-am umplut geanta de piese - mai vand si in zilele noastre din ele, n-am avut nevoie sa schimb altceva in afara de acumulatori si anvelope / roti (am pus proline) )http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

lucrurile astea ti le pot confirma si altii... don't take my word for granted :lol:

Aceasta postare a fost editata de RC-Toys: 30 January 2011 - 06:41 PM

0

#12 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 06:43 PM

O sa cumpar RPM direct, daca o piesa cedeaza = motiv de upgrade, multumesc pentru sfaturi.

Aceasta postare a fost editata de lamav4: 30 January 2011 - 06:46 PM

Fan Nokia.
0

#13 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 06:46 PM

Vezi postarealamav4, la Jan 30 2011, 07:43 PM, a spus:

O sa cumpar RPM direct, ce cedeaza = motiv de upgrade, multumesc pentru sfaturi.

Oricand, cu multa placere :lol:
0

#14 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 24-July 09

Postat 30 January 2011 - 06:59 PM

Vezi postareaRC-Toys, la Jan 30 2011, 04:43 PM, a spus:

...
Lasand la o parte faptul ca tu ai postat doar ca sa te vezi postand, in sensul ca tu ai postat, tu ti-ai raspuns, si ai luat hotararea intr-o zi (in urma unei documentari foarte rapide si superficiale pe "niste" forumuri unde sunt sigur, e plin de experti), si desi ai spus ca nu iti pasa de acumulator si charger inclus, hai sa nu uitam ca aici e un forum unde poate mai sunt si oameni carora le pasa si vor informatii obiective si nu subiective, ca urmare voi evidentia doar diferentele majore, lasand placerea celor interesati sa se documenteze mai departe...

Si care e problema daca el a "centrat si tot el a dat cu capul" ? Din ce stiu eu acest forum inca e liber, inca traim intr-o tara libera, prin urmare fiecare are dreptul la propriile pareri, cat si dreptul de a-si exprima liber aceste pareri. Nu vad cu te-a deranjat pe tine acest lucru...... doar daca, nu cumva, ai vre-un interes direct legat de produsele Traxxas, caz in care ma scuzi ca ma bag.
Nu ti-a fost adresat direct nici un cuvant, prin urmare chiar nu inteleg de ce ai "sarit" asa in gatulul omului...

Vezi postareaRC-Toys, la Jan 30 2011, 04:43 PM, a spus:

...
1. TRAXXAS Rustler (toate modelele) are acumulator cu 7 celule inclus (8.4v si nu 7.2/7.4v cum ai tu - chiar si ca experiment si eu gasesc interesanta diferenta de voltaj => diferenta de viteza), deasemeni incarcator de perete inclus. E-Firestorm n-are nici incarcator, nici acumulator incluse.

2. TRAXXAS Rustler (toate modelele) este WATERPROOF (rezistent la apa - atat rulmentii cat si electronica sunt sigilate - exceptie face motorul cu perii, dar o intretinere coerenta a acestuia nu ridica probleme - simpla vizionare a unor videoclipuri te-ar fi condus la concluzia asta, nu zic sa citesti fisa produsului - in plus, la modelul de care ai intrebat tu, VXL - brushless - motorul este si el protejat la apa) - E-Firestorm (si niciun alt produs HPI) n-a auzit de waterproof.

3. TRAXXAS Rustler VXL are radio 2.4GHz (High Output = putere mare si Traxxas Link = poti folosi o radiocomanda pentru mai multe automodele), cu toate avantajele aduse de acest aspect, E-Firestorm nu are.

4. TRAXXAS Rustler (de fapt toate modelele Traxxas) au planetare PLINE si nu niste amarate de betze (dogbones) care in general cedeaza primele (torsionare / rupere capete / largire "lalea" in care intra). Chiar daca e de plastic, planetara plina rezista mai mult si este mai elastica.

5. TRAXXAS Rustler (sistemul Velineon) suporta pana la 3S LiPo(vezi tabel de mai jos), cu consecintele care decurg de aici => viteza MULT MAI MARE decat va putea vreodata suporta fizic E-Firestormul (care, apropo, suporta pe sistemul Flux pana la 2S LiPo, conform fisa producator) - lucru care ma face sa cred ca documentarea ta a fost cel putin partinitoare ca sa nu zic altfel (ai spus ca ambele au aceeasi viteza maxima, 5km/h diferenta).

1.Stii tu....totul se plateste, nimic nu se da gratis, si packul NiMh si chargerul isi au partea lor din pretul final. Prin urmare ce rost avea ca omul sa plateasca inca un charger, casa nu mai zic de packul NiMh care chiar nu isi face banii... Dar, cum ziceam....posibil sa ai un interes direct vis-a-vis de Traxxas....tu stii cel mai bine...

2.Waterproof....m-ai dat pe spate de tot cu asta. Stii, desfacuse un coleg un ESC de pe un Revo si un ESC de pe un Savage.....nu exista nici un fel de diferenta intre ele, doar etichetele.... Dar Traxxas scrie ca e waterproof, iar HPI nu scrie acest lucru..... Oare asta inseamna ca Traxxas e waterproof...?...te las pe tine sa iti raspunzi singurel...

3.Aici, obiectiv vorbind ai dreptate, statia in 2.4 isi are avantajele clare....

4. "planetare pline".....care, culmea, rezista mai mult.....Sustii tu sus si tare ca o planetara de plastic e mai rezistenta decat una din metal.....Iti dau un sfat...mai studiaza nitel problema, faci confuzie... Nici nu mai stiu ce sa spun....zici tu ca esti pe aici de 4 ani si afirmi asemenea lucruri....? Mai bine taceai.....Daca spuneai ca sunt mai usoare, te credeam, si eram si de acord cu tine....dar asa......Ma rog...."no comment"

5.Sa stii ca viteza nu depinde doar de voltajul acumulatorului.....Da, ai dreptate cu avantajele 3S fata de 2S, dar oare 3S nu implica si un stres pe masura asupra modelului?

Ce sa mai zic.......nu stiu ce ai facut in cei 4 ani, dar pe aici ai cam trecut precum "gasca prin apa"...
Hai sa nu incepem iar cu Traxxas vs HPI, ca sunt destule topicuri cu aceasta tema.....si pana la urma de nicaieri nu reiese clar ca Traxxas e net superior fata de HPI si nici invers.... deci hai sa o lasam asa.....
Savage Flux 1/8 + Traxxas E-Revo VXL 1/16 + Spektrum DX3R

Art-tech Cessna 182
0

#15 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 07:13 PM

Draga Marius,

In afara de faptul ca tu ai cumparat de la mine ambele automodele pe care le ai, o sa imi permit sa ignor remarcile gen "am trecut ca gasca prin apa" si alte rautati asemenea pentru a nu crea un flame war, o sa incerc sa-ti raspund obiectiv si punctual, desi sincer chiar nu inteleg de ce ai simtit nevoia sa te bagi in seama fiindca nu ai nici unul nici celalalt model.

- da, am interes fata de Traxxas - n-ar trebui sa te deranjeze, ai unul acasa. Cu care te dai iarna pe zapada.

1. Avantajul pe care il subliniam este ca aprox. in aceiasi bani Traxxas include acumulator si incarcator, pentru ALTII CARE AR VREA SA CUMPERE, nu pentru omu' care a zis clar ca nu-l intereseaza subiectul.

2. EU SUNT COLEGUL care desfacuse ESC-urile astea... si TOT EU iti spun ca NU TOATE AUTOMODELELE TRAXXAS SUNT WATERPROOF, nu mai compara capra cu varza - cele termice NU AU CUM sa fie waterproof (apa MULTA in filtru = moarte a motorului) si deasemeni cele bazate pe Mamba Monster NU SUNT waterproof. Simplu. Dealtfel si producatorul spune acelasi lucru.

3. OK, macar la 2.4GHz suntem de acord.

4. Da dragul meu, alea de nailon rezista mai mult, culmea... iti aduci aminte cat au rezistat planetarele tale stock pe savage flux si cat au rezistat alea de pe e-revo 1/16 - de ce nu ne spui si noua??!??!?! TE ROG CHIAR... sa-ti aduc aminte ce piese ai comandat la mine (si care au ramas la mine ca le-ai luat din alta parte) ai tu la savage flux?

5. Serios, la automodele electrice similare (aproape identice) viteza nu depinde doar de voltajul acumulatorului? Deci cei 3.5v (aprox) diferenta nu au nicio importanta, nu???? Dar faptul ca are componente calitativ superioare, oare rezista mai bine stressului aplicat asupra modelului?

Te rog si eu mult... hai s-o lasam asa, dupa cum vezi iar ai bulit-o, nu-s chiar un neica nimeni de care sa te poti lua tu si sa-ti arati muschii... :lol:
0

#16 Useril este offline   Lev 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 187
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 30 January 2011 - 07:14 PM

3s nu e bun numai pt puterea mai mare, poti folosi 3s si limitezi putin acceleratia cat sa mearga ca 2s sau un pic mai tare si iti rezulta o autonomie mai mare ceea ce e binevenita.
Stres n-are ce sa implice, adica automodelul nu prea are probleme, mai multa putere nu inseamna neaparat stres, inseamna eventual derapat mai mult, in schimb rezulta viteza mult mai mare si eventual crashuri. :lol:
Dar eu as folosi 3s numai pt autonomie. Depinde si de automodel, mie 2s imi ajunge.
Se mai adauga faptul ca un model de acumulator 2s il gasesti in configuratie 3s (acelasi model de acumulator, brand, mAh, etc) la o diferenta de pret destul de mica, ceea ce il face avantajos.

Aceasta postare a fost editata de Lev: 30 January 2011 - 07:17 PM

0

#17 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 07:15 PM

- momentan inca sunt 50% pentru firestorm si 50% pentru rustler
- trei useri au zis sa merg pe rustler
- unu a zis: daca vreau curse sa aleg firestorm, daca vreau bashing sa merg pe rustler
- diferenta de pret este de doar 90 de lei in plus la rustler
- ar mai fi avantajul pieselor pentru ca autorc este aproape de mine, daca merg pe rustler
- pana la urma cred ca nu o sa imi para rau indiferent de alegere.
Fan Nokia.
0

#18 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 07:54 PM

Radu.....asa se explica pertinenta pentru Traxxas.

Si, da, am sa iti spun ce piese am schimbat la Flux, desi e offtopic, dar am sa spun si de ce le-am schim bat. E vorba de 2 cupe de planetara, care una era crapata efectiv si una avea inceput de fisura. Si au ajuns in halul asta pentru ca eu ma dau cam extrem cu modelul meu, asta o poate confirma si un coleg de forum care ma stie destul de bine, pentru ca iesim de multe ori impreuna., si tot el imi mai lucreaza la model ce e de lucrat. Cum spuneam, ma dau extrem, cu lipo 3S de putere mare(poti sa confirmi si asta Radu, ca tot de la tine am si pacii astia), si cu roti Goliath(sunt cam cu 20-30% mai mari decat rotile stock), si asta poti confirma..... Prin urmare, tinand cont de greutatea masinii, de pacii 3S si de rotile imense as spune ca e normal sa cedeze ceva in un an de joaca. Insa, planetarele sunt cele stock, evident putin indreptate pe unde era nevoie......apropo...daca erau de plastic cum le indreptam???????????????????? Aaaaaa, si am mai schimbat un pinion din cutia de viteze ca se uzase destul de mult.... Ma rog, restul ce am schimbat am schimbat strict din vina mea; amortizoare si roti pentru ca o Skoda Octavia a trecut cu roata peste Fluxul meu, un pinion de diferential pentru ca am aterizat cu revers, pe rotile din fata, dupa un salt destul de spectaculos....2 ESC-uri care le-am prajit tot eu.....si or mai fi dar nu mai imi aduc aminte acum......

Iar cu Revo 1:16, Radule, sa stii ca nu ma dau deloc extrem cu el. Si ca rulaj, e undeva pe la sub 1/10 fata de Flux. Oricum, ideea e ca o tramisie de plastic(nylon) niciodata nu se va ridica peste una metalica. Eu nu stiu cum ar fi rezista un Revo brushless la mers cum a mers Fluxul meu, chiar daca Revo-ul e la 2/3 din greutatea Fluxului.....

Iar ca si calitate a asamblarilor, si Traxxas-ul si HPI-ul mai au loc mult de mai bine....

Am sa ma opresc aici, pentru ca si eu si Radu suntem cam la fel de orgoliosi si incapatanati, si nu o sa o scoatem niciodata la capat......
Radu, eu te inteleg ca vinzi mult Traxxas, dar asta nu inseamna ca Traxxas "is the best"...

@lamav4 - orice ai lua sa stii ca mereu te vei gandi cum ar fi fost daca ti-ai fi luat cealalta jucarie. Ideea e ca, ca si calitate ambele sunt aproximativ la acelasi nivel, fiecare cu plusurile si minusurile sale...Ambele sunt marci premium, prin urmare sfatul meu e sa iei ce spune inima sa iei, si nu ce spun altii....."gusturile nu se dicuta"

Aceasta postare a fost editata de Marius Sava: 30 January 2011 - 07:57 PM

Art-tech Cessna 182
0

#19 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 08:09 PM

Nu mai am EDIT-ul, deci raspund iar.

Radu, colegul despre care spuneam ca a desfacut cele doua ESC-uri e Mariusr, care din doua ESCuri arse(unul de Mamba monster si unul de Flux) a reusit sa faca un fel de "struto-camila", dar care functioneaza aproape la fel...

Aceasta postare a fost editata de Marius Sava: 30 January 2011 - 08:10 PM

Art-tech Cessna 182
0

#20 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 08:16 PM

@Marius Sava: sa-ti povestesc cum e cu planetarele? La E-Revo Brushless, cu cati bani ai bagat tu in dogbones si center shafts + "lalele", luai planetare si center shafts de INOX (repet, PLANETARE de INOX care arata si SUNT PLANETARE, nu sunt dogbones). Sa-ti mai povestesc ca am in stoc doua seturi complete de diferentiale pentru 1/10 si doua pentru 1/16 de MULTA VREME? Si n-am vandut NICIUNUL? Fata de diff-urile pentru Savage care crapau in draci atat la utilizari extreme cat si la utilizari normale? Tocmai de-aia le-am comandat si le am, din cauza experientelor triste Savagiste... si stii foarte bine ce vorbesc ;)

Pana acum n-am vandut planetare pentru clienti care le-au uzat, chiar de nailon fiind si chiar cu 3S... or fi prosti aia de la TRAXXAS, dar nici chiar asa :lol: Am vandut planetare TRAXXAS de plastic NUMAI oamenilor care le-au rupt in accidente, atat pt. 1/16 cat si pt. 1/10... acum ca or fi luat din alte parti, nu mai stiu... eu vorbesc in dreptul meu, cu experienta personala din spate.

Stiu... si pe tine te macina de doi ani... "ce ar fi fost daca imi luam E-Revo Brushless?" :wub: :wub: :) Poate o sa ai ocazia sa afli odata si-odata... te dai cu al meu :D

Da, stiu de Mariusr, insa daca-ti amintesti (daca nu uita-te in history de la mess) eu ti-am spus primul ca HPI Flux = Mamba Monster branded de HPI, cu mici diferente :)
0

#21 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 08:19 PM

- din clipurile de pe youtube imi place mai mult cu merge firestorm, pare mai "real" fata de rustler care e ca o bucata de plastic, aceasta este parerea mea din ce am vazut in clipuri
- mereu mi-am dorit sa incerc si un traxxas
- vad ca toti posesorii de firestorm sau rustler au zis ca nu au avut probleme cu automodelele decat din vina lor, ex: crash intr-o bordura
- din punct de vedere vizual firestorm imi place mai mult decat rustler, si la caroserie si la sasiu si cum merge
- la pret sunt egale
- rustler este in 2.4ghz, un avantaj
- o parte din mine le-ar cumpara pe ambele
- cand hpi si traxxas se cearta, losi castiga :lol: glumeam.
Fan Nokia.
0

#22 Useril este offline   RC-Toys 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 January 2011 - 08:31 PM

...poate candva o sa fie si Losi prezent in Romania, asa cum sunt HPI si TRAXXAS... poti sa-ti iei si Losi, insa o sa apara complicatiile cu piesele, complicatii pe care, cel putin teoretic, pentru celelalte doua branduri mai sus mentionate nu le ai ;)

Alegerea-ti apartine, banii-s ai tai, totul e sa nu regreti apoi :)
0

#23 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 09:18 PM

RC-Toys ce user-name aveai inainte?
Fan Nokia.
0

#24 Useril este offline   clown_h3h3 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 30-March 10
  • Interests:modelism(fara machete)

Postat 30 January 2011 - 09:28 PM

Eu ca fericit posesor de Rustler VXL sustin ca Rustlerul e net superior Firestormului.Am avut Firestorm acum ceva timp inaintea Rustlerului si e diferenta de la cer la pamant(in primul rand diferenta de materiale).Nu mai punem faptul ca incetul cu incetul il poti upgrada de la RPM sau orice alta firma preferi si o faci indestructibila.Alegerea e a ta.Stii ca am vb. sa ti-l vand pe-al meu si sa stii ca m-am abtinut tocmai ca sa nu crezi ca incerc sa te indrept spre automodelul meu.Crede-ma ca merita toti banii.Am vazut cum merge si Flux-ul dar nu se compara cu Velineonul.E drept ca sunt unele Velineon-uri cu ceva probleme(nu cunosc natura) dar daca iei unul bun ala nu te lasa-crede-ma.Succes.
NU MA DERANJA!!!!!!!!
0

#25 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2011 - 09:38 PM

Vezi postareaclown_h3h3, la Jan 30 2011, 09:28 PM, a spus:

.E drept ca sunt unele Velineon-uri cu ceva probleme(nu cunosc natura) dar daca iei unul bun ala nu te lasa-crede-ma.Succes.

Stai ca nu inteleg, deci la rustler merg pe ghicite? daca am noroc sa nimeresc un model bun o sa fiu fericit si daca nu crapa??
Firestorm nu merge upgradat cu RPM? eu sunt sigur ca am vazut RPM pentru firestorm pe undeva; nu imi trecea prin cap ca o sa fie asa de greu alegerea intre firestorm si rustler; si prietenei mele ii plac automodelele, chiar zicea ca vrea sa o invat cum se pune bateriile si cum se porneste si alte chestii, poate pana la urma daca vad ca nu se plictiseste o sa ii cumpar si ei un automodel ca sa am si firestorm si rustler :):D
O ultima intrebare: cati din cei care sunteti posesori de rustler concurati cu ele?
Fan Nokia.
0

#26 Useril este offline   clown_h3h3 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 30-March 10
  • Interests:modelism(fara machete)

Postat 30 January 2011 - 10:00 PM

Nu am zis ca e la ghici-am zis tocmai ca sa nu-i supar pe cei cu HPI care cred ca nu fac decat sa laud,ca au fost si la Traxxas probleme cu Velineonurile.Acum nu prea mai auzi chestii de-astea.Cat despre mine-eu unul nu merg la concursuri.Eu mi-am luat un automodel pt. placerea mea.:)
NU MA DERANJA!!!!!!!!
0

#27 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2011 - 12:13 AM

Cred ca o sa merg pe rustler, intotdeauna am vrut sa incerc si un traxxas, acum o sa ma conving pe viu cum este, nu e nici scump, vine in 2.4 ghz deci il duc direct la pista; ii schimb mufele traxxas cu unele deans si incarc toti acumulatorii, banuiesc ca o sa imi ajunga 2x lipo 2s 20-30c 5000 mah si 2x nimh 3000 mah plus acumulatorul lui ;) sa ma satur.
Exista cumva pe forum "coltul posesorilor de rustler" sau "masinuta mea traxxas rustler" ?
Fan Nokia.
0

#28 Useril este offline   Theo 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 24-April 10
  • Interests:Automodelism

Postat 31 January 2011 - 12:35 AM

Si eu zic sa mergi tot pe rustler, de mult ma documentez despre ea si e o masina care fizic poate duce extraordinar de mult, eu de fel sunt fan traxxas, dar chiar nu am gasit un rival al acestei masini la segmentul ei, pe viitor am sa o achizitionez si eu. Cand o cumperi sa ii faci ceva teste mai amanuntite si sa iti expui parerea pe forum, o sa conteze foarte mult pentru viitori posesori. Mult noroc si asfalt uscat

Aceasta postare a fost editata de Theo: 31 January 2011 - 12:35 AM

0

#29 Useril este offline   CIORINGA 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 133
  • Inregistrat: 21-July 10

Postat 31 January 2011 - 07:13 AM

Am avut rustler , au picat:

1 diferential

2 planetarele metalice (upgradate)

3 planetare plastic

4 fuzete fata

n-am avut firestorm flux , dar cand am avut rustleru si se tot strica imi doream un flux firestorm ...

acum am savage flux si nu as mai vrea sa vad rustleru in fata ochilor ;)
0

#30 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2011 - 08:00 AM

Vezi postareaCIORINGA, la Jan 31 2011, 07:13 AM, a spus:

Am avut rustler , au picat:

1 diferential

2 planetarele metalice (upgradate)

3 planetare plastic

4 fuzete fata

n-am avut firestorm flux , dar cand am avut rustleru si se tot strica imi doream un flux firestorm ...

acum am savage flux si nu as mai vrea sa vad rustleru in fata ochilor :angry2:

cum te dadeai cu el? sarituri de cati metri? accidente, borduri ceva sau caramizi,copaci ?
Fan Nokia.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu