Modelism - RHC Forum: New project - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

New project nava de viteza cu doua motare

#91 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 15 April 2007 - 02:50 PM

...
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#92 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2007 - 02:54 PM

Ce a fost mai usor a trecut , acum urmeaza distractia,
A fi sau a nu fi doua motoare?
Aceasta e intreabarea.

0

#93 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 15 April 2007 - 03:18 PM

CE ADEZIV FOLOSESTI PENTRU MATERIALUL ACELA http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#94 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 20 April 2007 - 12:46 AM

salutare interesante discutiile voastre de aicea insa intampin o problema poate ma ajuta cineva cu ceva explicatii in primul rand vreau da-mi fac un navomodel de 1m lungime si ma gandeam sa-i pun 2 motoare 700\13T si cu 2 tuburi etambreu alea banale cu buci de alama. Care e problema cu ele ca am vazut aicea o cupla fixa si ax custom (*la barca din depron) explicati-mi shi mie pls
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#95 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 April 2007 - 12:49 AM

si inka ceva ce trebuie sa urmaresc la barca asta la motorizare si la capitolu mecanica? cu elicile care e treaba ?
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#96 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 20 April 2007 - 10:06 AM

Bravo, iese cool

mai ca ti-as cere planurile sa fac si eu unul, dar imi este ca se tine de cuvint nevastamea si se apuca sa invete barcile pe care le am sa zboare (asa mi-a promis dupa ce am facut riggerul, asa ca acum le cumpar gata facute cu banii dati tot de nevasta) :o
tel.0745026562
0

#97 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 April 2007 - 02:01 PM

Cand o nevasta invata sa-ti zboare barcile, inseamna ca le arunca pe fereastra de la ataj. NU? Sau e obiectiva si-si da seama de adevaratul potential . http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

0

#98 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 02:02 AM

salutare uite vin si io cu o intrebare si va rog dati-mi un sfat vreau sa fac un navomodel de 1 m lungime cu 2 motoare 700/13T de la @#$%%^$&^^&^%$ si am vazut aicea un ax facut custom la barca din depron zic axurile alea de la @#$%%^$&^^&^%$ cu bucsi din alama nu sunt bune???
dar alea cu rulmenti si inka ceva la barca aia din depron cupla fixa functioneaza ok aviz constructorului????
VA ROG DATIMI UN SFAT
0

#99 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 10:14 AM

Eu zic, in primul rand, sa incerci sa folosesti o exprimare cursiva, pentru a se putea intelege cam ce vrei. Folosirea interogatiei intr-o fraza prin care explici ceva duce de cele mai multe ori la confuzii.
Cred ca pe acest forum gasesti explicatii la tot ceea ce vrei, singurul efort este sa vrei sa cauti.

0

#100 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 06:58 PM

Am terminat ESC cu revers construit dupa schema de pe http://www.pt-boat.com/ cel cu comanda mosurilor in punte. L-am incercat pe motor seria 550 si 750 si merge foarte bine, l-am supradimensionat pentru curent maxim 160 A atat pe inainte cat si pe revers.
In imagine la ESC e cuplat un motor 550

0

#101 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 06:59 PM

...

0

#102 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 09:33 PM

salutare! Ideea mea e aceea de a construi un navomodel de 1m lungime si as vrea sa pun 2 motoare 700/13T de la aialalti intrebarea mea e: sunt bune tuburile etambreu de la aialalti alea cu bucsi, care sunt dezavantjele lor? si alta am vazut la barca din depron un ax facut custom cu cupla fixa intrebarea: e mai potrivit unul fabricat de mine pentru sa zicem 15000 rot/min decat cel de alama de la S....a?
0

#103 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 09:37 PM

am mai avut un navomodel care avea un motor 700/13 T pe direct cu cupla flexibila Navy kardan si se auzea o bataie nasoala la viteza, mentionez corpul era facut din lemn. Care e turatia maxima la care poate functiona un navy kardan si un tub etambreu de alama de la aceeasi firma, vreau sa stiu daca trebuie sa ma chinui sa fac o cupla fixa?
0

#104 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 22 April 2007 - 09:39 PM

bogdan_minitehnicus, la 22 Apr 2007, 21:33, a spus:

salutare! Ideea mea e aceea de a construi un navomodel de 1m lungime si as vrea sa pun 2 motoare 700/13T de la aialalti intrebarea mea e: sunt bune tuburile etambreu de la aialalti alea cu bucsi, care sunt dezavantjele lor? si alta am vazut la barca din depron un ax facut custom cu cupla fixa intrebarea: e mai potrivit unul fabricat de mine pentru sa zicem 15000 rot/min decat cel de alama de la S....a?

........ :o .............voi intelegeti ce vreasa zica omu?.............eu nu. :( :( :angry:
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#105 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 09:54 PM

1).cred ca se refera la tuburile cu bucsi daca sunt bune (cele de la @#$%%^$&^^&^%$)
2).daca poate sa folesesca cuplajele cardan la motorul 700/13t(raspuns: NU axul motorului depaseste 4 mm , exita alte cuplaje elastice)
tel.0745026562
0

#106 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 22 April 2007 - 10:01 PM

la 2 motoare 700 are nevoie de un super ESC si pakuri serioase..........asta inseamna greutate in barca si consum mare...... cauzeaza la viteza.........mai bine pune motorizare brushles.......un singur motor........ax flexibil.......o carma si o elice potrivita.

stima
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#107 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 22 April 2007 - 10:09 PM

Zue, la 22 Apr 2007, 21:54, a spus:

1).cred ca se refera la tuburile cu bucsi daca sunt bune (cele de la @#$%%^$&^^&^%$)
2).daca poate sa folesesca cuplajele cardan la motorul 700/13t(raspuns: NU axul motorului depaseste 4 mm , exita alte cuplaje elastice)

bogdan_minitehnicus poti folosi cuplajele cardanice de la ###### dar vezi ca sunt alea rosii cu adaptor de 5mm
probabil ca bataia de care pomenesti era cauzata de simplul fapt ca nu aliniasei cum trebuie axul motorului si cel al tubului portelice

Aceasta postare a fost editata de ToX: 22 April 2007 - 10:12 PM

0

#108 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 22 April 2007 - 10:22 PM

dily, la 22 Apr 2007, 22:01, a spus:

la 2 motoare 700 are nevoie de un super ESC si pakuri serioase..........asta inseamna greutate in barca si consum mare...... cauzeaza la viteza.........mai bine pune motorizare brushles.......un singur motor........ax flexibil.......o carma si o elice potrivita.

stima

dily, barca verde a lui soare_geo are cam 2.5kg(parca asa stiu sau poate gresesc)si fuge de rupe, avand in vedere ca omul vrea sa faca barca la 1m lungime nu cred ca e o problema greutatea, mai ales ca vrea sa ii puna doua motoare, ceea ce ii confera destula viteza.
in schimb mare grija la cum si pe unde intepi coca(citeste multe despre asta si mai intreaba pe cei care stiu mai multe), si multa bafta
0

#109 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2007 - 10:44 PM

cu un motor BL 3650 sau 3656 poate rezolva problema motorizarii (motoarele sunt f puternice si au turatii mari)

Tox... vezi la prietenul tau care a venit cu chinezaria cu 2 motoare de 400 cu 2 regulatoare mixate si nu putea sa-i dea gaz maxim(dadeu afara regulatoarele-mergea cu LIPO)
tel.0745026562
0

#110 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2007 - 07:47 PM

baieti mersi frumos de sfaturi poate ca modul meu de expunere a problemei lasa de dorit. Totusi se pune o problema referitoare la inteparea cocii ma gandeam ca sub barca in locul unde vin elicile sa fac un mic canal in coca, iar elicile sa fie submerse, si eventul 2 carme. Ce parere aveti?
0

#111 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2007 - 07:53 PM

iar pentru motoarele de 700 ma gandeam sa pun eventual 2 variatoare (o idee). Brushlessul cauzeaza deficit la buzunar, desi mi-ar placea nu zic nu.
Ideea mea cu barca de 1 m e sa fac un navomodel super si estetic si viteza si eventual si ceva detalii pe bord... sa vad cum pot sa le imbin pe toate intr-un mod cat mai bun.....astept sugestii
0

#112 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2007 - 07:56 PM

va mai stresez cu 2 inrebari:
1 cine l-a avut ca profesor de navomodele pe Milescu?
2 cele 2 motoare 700/13t dezvolta ceva viteza pentru navomodelul meu de 1m, pp ca greutatea totala va fi intre 4-7kg
0

#113 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2007 - 07:56 PM

va mai stresez cu 2 inrebari:
1 cine l-a avut ca profesor de navomodele pe Milescu?
2 cele 2 motoare 700/13t dezvolta ceva viteza pentru navomodelul meu de 1m, pp ca greutatea totala va fi intre 4-7kg
0

#114 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2007 - 08:25 PM

poti sa pui 2 motoare seria 700 dar trebuie sa vezi cit te costa 2 motoare, 2 regulatoare(navo minim de 45A), baterii, statia care sa permita mixaj, cuplaje, arbori, elici etc.

varianta cu 1 sigur motor BL 3656, 3688 si un regulator 80A, 1 baterie lipo 4000-5000 mA. statie 2 canale, cuplaje, arbori, elice etc.(avantajele cu 1 motor BL - putere mai mare , greutate scazuta, consum redus )

bafta
tel.0745026562
0

#115 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 06:18 AM

Asa da, mai vi de-acasa.
Este laudabil ca vrei sa incepi , probabil, cu lucrari serioase, dar ............
Eu am incercat sa folosesc doua motoare dar pentruca nu am putut sa le "imperechez" m-am lasat pagubas. Nu am gasit, cel putin din cele care le-am avut, doua care sa aiba aceeasi turatie la aceeasi tensiune de alimentare. Apareau diferente de 200-400 ture. Asta inseamna ca s-ar putea, zic, s-ar putea ca navomodelul cu carma in zero sa nu mai pastreze directia.
La dimensiuni asa mari ai destul loc sa "ascuzi" regulatoarele in interior, totusi greutatea la care te gandesti e destul de excesiva.
Coca nu poate depasii 400g pentru balsa si 800-1000g pentru fibra, 2 motoare 700 pana in 700g, regulatoare servo aprox.150g si diferenta in baterii? Poate acuu Pb-acid......

Daca te hotarasti pe dimensiuni asa mari, la doua de 700 cu accu lipo vei avea destula viteza. Asta depinde si de ce forma de coca adopti.
Daca nu gasesti regulatoare de curent mare pot sa te ajut in acest sens( de la 80A pana la 240A) la preturi bune si cu revers.

Bafta.

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 24 April 2007 - 06:29 AM

0

#116 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 24 April 2007 - 06:55 PM

regulatoarele sunt home made sau de la mag. ca as vea si eu B)
0

#117 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 09:34 PM

salutare din nou eu va stresez cu mici precizari coca e facuta de mine din fibra de sticla mai exact fundul e al unei barci de viteza de prin anii 80-90 caca pe care am gasit-o in atelierul fostului meu profesor milescu si careia i-am tras o matrita, din pacate am fost nevoit s-o dau, dar am ramas cu corpul asta pe care am vrut de mult sa- l fac functional. Poate ca am exagerat cu greutatea totala in principiu cam 2 motoare de 700, 2 regulatoare, receptor si eventual (imi doream io) 4 pakuri de 10 celule de 3300mah si hai sa mai zic vreo 300g cu detalii, cam atata voi vrea sa pun in ea.
Oricum e un plan de durata deocamdata imi fac niste ideii despre cam cum as putea sa-mi realizez visul.
Bineinteles se vor mai schimba lucrurile inte timp dar ideea ramane. O sa dau si o poza cu coca
AAA si inka ceva barci am mai facut nu-s incepator dar vreau sa fac o lucrare mare penrtu mine, as fi facut mai repede daca stateam mai bine cu buzunarul dar ce sa-i faci asta-i viata.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1177443264.jpg

0

#118 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 09:35 PM

alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1177443348.jpg

0

#119 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 09:36 PM

alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1177443413.jpg

0

#120 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 09:38 PM

si una de cand lucram la ea sa-i maresc bordajul, ce sa zic multa multa munca, pasiune, lemn, jmirghel, spuma poliuretanica si vre15 kg de chit auto

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1177443531.jpg

0

Arata acest topic

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi