Cum sa.... Am vointa, sunt tanar, dar ceva...
#32
Postat 04 August 2003 - 09:55 PM
Io am prefereat sa nu fac lansatorul din PVC, si l-am facut din fier, ca e mult mai rezistent si se lucreaza mai usor.
Sfoara pentru parasuta nu prea contaza din ce este, io folosesc ce folosesc si pentru parasutele mici (ata macrame)
Pentru masurat presiune tre sa folosesti un manometru, pe care il atasezi la pompa cu niste reductii (io le-am facut tot la strungar)
Apropo de lansatorul tau, sigur e etans? Ca io am avut probleme la lipirea PVC- ului (asta din cauza presiunii la care lucrez-12 bari ;)) si de aia am preferat din fier.
#35
Postat 04 August 2003 - 10:04 PM
Io m-am chinuit ultimele trei luni sa fac lansatorul, si asta numai pentru ca la noi nu se prea gasesc materialele si dimensiunile tevilor care sunt la ei (cand zic ei ma refer la siteurile din afara), asa ca trebuit sa improvizez
;)
#36
Postat 04 August 2003 - 10:07 PM
Chiar am incercat sa vad cata presiune pot sa bag intr-o sticla de cola de 2litri ca sa se sparga, si la 13 bari nu a mai vrut compresorul sa bage, si l-am oprit ca mi-a fost frica ca se arde. Nu mai e nevoie sa spun ca sticla e intacta, o folosesc si acum la racheta
#37
Postat 04 August 2003 - 10:18 PM
GIGI, la 4 Aug 2003, 16:38, a spus:
Pai am filmat cateva lansari, o sa le pun odata pe net.
Da daca vrei sa vazi cam cum se intampla treaba uita-te aici:
http://home.t-online.de/home/u.hornstein/w...wr_lr011101.htm
(astea sunt rachete care nu au parasuta-Backgliding Rockets- adica isi atenuaza viteza de cadere si astfel nu se distrug- asta datorita felului in care sunt calculate, la cadere racheta isi mentine tot timpul pozitia orizontala, maximizand astfel frecarea cu aerul si obtinand implicit o scadere semnificativa a vitezei de cadere.
Asta ca sa intelegi la ce te uiti ;) )
Mie imi plac pentru ca spre deosebire de astea mici , pe astea cu apa le vezi tot timpul perfect, in toate etapele zborului (inaltimea e minuscula in comparatie cu rachetele cu motoare priotehnice- undeva intre 70-150m) si poti lansa de cate ori vrei (sau ai putere sa bagi la pompa ;) )
:D :D :D :D :D :D :D
Aceasta postare a fost editata de Raga-Hemp: 04 August 2003 - 10:19 PM
#42
Postat 05 August 2003 - 11:53 PM
Ei bine iti spun o mica povesteeeeeee... :( :D:angry:
Iata cum a decurs ziua de 5 august:
am cumparat azotat de amoniu, zahar, sulf si carbune pentru combustibil. Am stat eu un pic pe ganduri si am obs faptul ca atat carbunele cat si sulful sunt in cantitati infime. Si atunci am purces la realizarea combustibilului de test din azotat si zahar. Am facut un foc de lemne la mama naibi in spatele spitalului judetean din ph (cei din ploiesti stiu unde), si am aruncat ca 150g de combustibil peste jar ca sa vad ce face... Culmea culmilor: s-a topit zaharul si... atat... sfaraia numai zaharul. Enervat pana peste poate, am aruncat azotatul ramas peste foc. Si aici a intervenit o problema majora. Nu am mai putut sa sting focul :D
Daca ati stii cat pamant am aruncat eu peste, iar focul il arunca inapoi, ati ramane cu gura cascata. Mi-au luat cam 20 de minute sa sting "incendiul". Acum ma gandesc sa pun o cantitatea mica de zahar (ca liant in solutie) si sa folosesc apa pentru a dilua zaharul, deoarece nu pot controla topirea zaharului, dar pot controla evaporarea apei (zaharul se topeste la o temp de aprox. 280 grade, iar apa se evapora la 100 grade).
Tot ieri am facut si carcasa motorului insa... a iesit o MARE prostie... cred ca mai trebuie sa fac vreo 6-7 pana iese ceva ca lumea. Carcasa e din hartie... ca pe www.#####.ro.
Si am mai realizat ceva: tot site-ul lui nakka e cel mai bun, cu toate ca am gasit si altele.
Astept pareri despre faptul ca combustibilul format din azaot si zahar nu a produs combustie.
Bafta!
#49
Postat 06 August 2003 - 01:02 PM
Din cate stiu eu din azotatul de amoniu nu poti decat sa-l pui la flori sau sa-l amesteci cu motorina si face bum dar numai pe la trei sute si ceva de grade. (nu lasati la indemina copiilor).
Clorura de potasiu este sarea fara sodiu (din spusele farmacistei) si este foarte scumpa iar amestecarea cu azotatul de amoniu presupune incalzirea si amestecarea lor. Are cineva curaji? :D
Vad ca au inceput sa se amestece doua sibiecte si nu stiu ce reactie au asa ca sa-i lasam pe hidrorachetisti sa discute in continuare si noi si cu azotatul nostru sa ne mutam la alt subiect destinat.
#50
Postat 06 August 2003 - 09:10 PM
gaureste pielea!!!''
#54
Postat 06 August 2003 - 09:35 PM
Azotatul de potasiu pe de alta parte are ca produsi de descompunere oxid de potasiu, azotit de potasiu si alte bazaconii solide care produc fumul alb. Azotatul de amoniu insa se transforma integral in gaze. Reactiile care apar in pulberea neagra sunt incomplet cunoscute chiar la ora actuala, in ciuda faptului ca este folosita de aproape doua milenii. Azotatul de sodiu are performante asemanatoare cu cel de potasiu insa un mare dezavantaj: este higroscopic.
Cand in urma cu multi ani am reusit sa procur azotat de potasiu (pentru rachete desigur), am ramas foarte dezamagit. Asta pentru ca am constatat ca amestecul clasic de azotat/sulf/carbune in proportii de 75/12.5/12.5 in loc sa arda repede se topea, se aprindea greu si ardea lent. Asta pentru ca in cartile de chimie nu se explica obtinerea pulberii negre. Pulberea neagra este formata din particule micronice din sulf si carbune, inconjurate (glazurate) cu azotat de potasiu. In plus, particulele sunt lipite unele de altele intr-o masa poroasa (pulbere granulata). In aceste conditii, arderea se produce aproape instantaneu, la viteze net superioare amestecului clasic, in care carburantii (S si C) sunt oxidati de topitura de azotat de potasiu. Pulberea neagra arde fara a lasa urme solide; o pulbere care in urma arderii formeaza bobitze albe inseamna fie ca nu e de calitate, fie ca a fost umezita candva (si structura de care vorbeam inainte a fost compromisa).
Motoarele de racheta cumparate sunt fabricate cu pulbere neagra. Asha ca singura utilizare pe care o puteti da azotatului este in motoare cu carbohidrati (zahar, sorbitol,etc).
Observ ca exista membri interesati nu doar de rachete ci si de pirotehnie in general. Parerea mea este ca nu ar trebui sa foloseasca acest forum pentru asemenea discutii deoarece pe de-o parte pur si simplu nu se incadreaza la profilul forumului, si pe de alta parte pentru ca este periculos, atat pentru ei cat si pentru altii.
Aceasta postare a fost editata de Oni: 06 August 2003 - 09:43 PM
#60
Postat 08 August 2003 - 12:15 AM
70% NH3NO4 20% Mg 10 % binder
Pulberea neagra are impuls de 80 s , KNO3/zahar topit are 150 s si combustibilul composit are intre 170 si 260 s .Azotatul de amoniu NU se poate folosi cu S si C .Mai demult am incercat asa ceva din gresala cand in loc de KN03 am bagat Nh3no4 ( si stiam eu pe vremea aia diferenta <_< :D ) si a iesit un rahat care fumega daca in incalzeai puternic <_<
Am o rugaminte celor care locuiesc in orase mai mari.Am nevoie de niste MEK ii mai zice si MEC sau metiletilchetona si se foloseste ca se solvent pt PVC .Cine are drum pe la vreun magazin de vopsele il rog sa intrebe <_<